Διορθώστε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που δεν είναι προσβάσιμος στα Windows 10

Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος δεν είναι προσβάσιμος, ακόμα και αν το σκέφτομαι με κάνει να νιώθω τόσο νευρικός. Ξέρω τον πόνο της απώλειας τόσο πολύτιμων δεδομένων πριν από χρόνια. Από τότε, δεν έχω πάρει ποτέ τον εξωτερικό σκληρό μου δίσκο ελαφρά. Αγόρασα ένα καλό κάλυμμα σκληρής θήκης, το καθάρισα σε τακτική βάση και φρόντισα να μην υπερθερμανθεί. Οι σκληροί δίσκοι είναι συνήθως ευαίσθητοι και ευαίσθητοι. Εάν ανακαλύψατε ότι η μονάδα δίσκου σας δεν λειτουργεί ή συνδέεται με τον υπολογιστή, πρώτα απ ‘όλα, μην πανικοβληθείτε. Επίσης, μην εκτελέσετε ακραίες μεθόδους για να το διορθώσετε πριν είναι σίγουρη, διαφορετικά θα καταλήξετε να χάσετε τα δεδομένα σας. Πρέπει να σκέφτεστε, μπορούν να επισκευαστούν εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και η απάντηση είναι ναι, μπορεί. Ωστόσο, ο εντοπισμός του ζητήματος πρώτα θα διευκολύνει τη διαδικασία. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με μερικές βασικές έως μεσαίου επιπέδου μεθόδους. δοκιμάστε τα και ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επισκεφτείτε ένα συνεργείο επισκευής.

Πώς να διορθώσετε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που δεν είναι προσβάσιμος στα Windows 10

Προβλήματα εξωτερικού σκληρού δίσκου μπορεί να προκληθούν για πολλούς λόγους, όπως:

  • Αποσυνδεδεμένος σκληρός δίσκος χωρίς σωστή εξαγωγή.
  • Μη υποστηριζόμενο ή παλιό πρόγραμμα οδήγησης.
  • Πρόσφατα πεσμένο ή κατεστραμμένο.
  • Σφάλμα είτε στις θύρες της συσκευής είτε στο καλώδιο USB του σκληρού δίσκου.
  • Κατεστραμμένο λόγω ιών ή κακόβουλου λογισμικού.

Σημείωση: Προτού αρχίσουμε να λύνουμε το ερώτημά σας σχετικά με το εάν οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι μπορούν να επισκευαστούν ή όχι, μην προσπαθήσετε καν να χτυπήσετε, να χτυπήσετε απαλά ή να κουνήσετε τον σκληρό δίσκο. Ο μηχανισμός χτυπήματος και χτυπήματος μπορεί να λειτουργεί με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά αν το κάνετε στον σκληρό δίσκο θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Επίσης, κατά την εκτέλεση αυτών των μεθόδων ή εάν οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον σκληρό σας δίσκο στον υπολογιστή σας, φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ή να μεταφέρετε όλα τα σημαντικά δεδομένα.

Μέθοδος 1: Βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων

Ακολουθήστε αυτά τα βασικά βήματα για να διορθώσετε προβλήματα εξωτερικού σκληρού δίσκου Windows 10.

  • Κάντε επανεκκίνηση του συστήματός σας και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να το συνδέσετε ξανά.

  • Αφαιρέστε τη μονάδα από το κάλυμμα ή τη θήκη της και τοποθετήστε την σε μια επίπεδη επιφάνεια πριν τη συνδέσετε.

  • Αποσυνδέστε το και δοκιμάστε το σε άλλες θύρες του υπολογιστή. Εάν χρησιμοποιείτε θύρα USB 3.0, δοκιμάστε το USB 2.0.

  • Επίσης, δοκιμάστε να συνδεθείτε με άλλες εξωτερικές συσκευές, όπως πληκτρολόγιο, εκτυπωτή ή ποντίκι. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα και με τη σύνδεση αυτών των συσκευών, το πρόβλημα μπορεί να είναι στις θύρες ή στα προγράμματα οδήγησης.
  • Εξετάστε το καλώδιο USB και από τα δύο άκρα. Ελέγξτε ότι δεν είναι σπασμένο ή κατεστραμμένο. Επίσης, κατά τη σύνδεση του σκληρού δίσκου, δοκιμάστε ένα διαφορετικό καλώδιο USB. το πρόβλημα μπορεί να είναι στο καλώδιο.

  • Δοκιμάστε τον σκληρό δίσκο σε άλλο υπολογιστή. Εάν λειτουργεί, σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι με τη συσκευή ή τις θύρες.

Μέθοδος 2: Επαλήθευση μορφής σκληρού δίσκου

Υπάρχουν δύο κύριες μορφές μονάδας δίσκου, το ExFAT που λειτουργούν τόσο σε λειτουργικά συστήματα Mac όσο και σε Windows, ενώ το NTFS είναι συμβατό μόνο με Windows. Εάν συνδέετε έναν σκληρό δίσκο που είναι σε μορφή Mac OS, τότε τα Windows δεν θα τον εντοπίσουν. Επομένως, για να συνδέσετε τον σκληρό δίσκο στα Windows, πρέπει να μορφοποιήσετε σε μορφή ExFAT. Ακολουθήστε τη μέθοδο 8 βήματα για να αλλάξετε τη μορφή του σκληρού δίσκου. Για να ελέγξετε τη μορφή του σκληρού σας δίσκου, κάντε τα εξής:

1. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων πατώντας τα πλήκτρα Windows + E μαζί.

2. Κάντε κλικ στο This PC, μετά κάντε δεξί κλικ στον σκληρό σας δίσκο και κάντε κλικ στο Properties.

3. Η μορφή του σκληρού σας δίσκου θα γραφτεί στην καρτέλα Γενικά, δίπλα στο Σύστημα αρχείων.

Μέθοδος 3: Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης συσκευών

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η εμφάνιση μηνύματος σφάλματος στον εξωτερικό σκληρό δίσκο δεν είναι προσβάσιμος μπορεί να οφείλεται σε ένα ελαττωματικό ή παλιό πρόγραμμα οδήγησης που δεν υποστηρίζει τη συσκευή σας. Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης των προγραμμάτων οδήγησης συσκευών στα Windows 10.

Μέθοδος 4: Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών

Η επιλογή Σάρωση για αλλαγές υλικού θα αναγνωρίσει όλο το υλικό που είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας και βάσει αυτού θα εγκατασταθεί το προεπιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης. Για να διορθώσετε το σφάλμα, πρέπει να απεγκαταστήσετε προσωρινά τις μονάδες δίσκου και το πρόγραμμα οδήγησης usb και να τις εγκαταστήσετε ξανά. Διαβάστε τον οδηγό μας για την απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10.

Μέθοδος 5: Εκτελέστε τη σάρωση CHKDSK

Το Chkdsk σημαίνει Έλεγχος δίσκου. Είναι ένας ενσωματωμένος σαρωτής μονάδας δίσκου που θα εντοπίσει και θα διορθώσει όλα τα σφάλματα που συμβαίνουν λόγω κακόβουλου λογισμικού, κατεστραμμένων αρχείων συστήματος ή ακατάλληλου τερματισμού λειτουργίας. Ακολουθήστε τον οδηγό μας για να ελέγξετε τα σφάλματα του δίσκου χρησιμοποιώντας την εντολή chkdsk.

Μέθοδος 6: Δοκιμάστε τον σκληρό δίσκο σε ασφαλή λειτουργία

Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να έχετε πρόσβαση στη μονάδα σε ασφαλή λειτουργία εάν ο εξωτερικός σκληρός δίσκος δεν είναι προσβάσιμος σε κανονική λειτουργία. Ενδεχομένως να υπάρχει ένα αρχείο ή ρυθμίσεις που ενδέχεται να παρεμβαίνουν στην κανονική λειτουργία των Windows. Στην ασφαλή λειτουργία, η λειτουργικότητα είναι περιορισμένη και φορτώνεται μόνο το κύριο πρόγραμμα οδήγησης. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία για να διορθώσετε προβλήματα εξωτερικού σκληρού δίσκου.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε System Configuration και πατήστε το πλήκτρο enter.

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Εκκίνηση, κάντε κλικ στην Ασφαλή εκκίνηση και κάντε κλικ στο OK.

3. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο Restart.

4. Μόλις το σύστημά σας επανεκκινηθεί σε ασφαλή λειτουργία, ξεκινήστε την Εξερεύνηση αρχείων και ελέγξτε εάν ο εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι προσβάσιμος ή όχι.

5. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στο System Configuration και κάντε κλικ στο Normal startup για κανονική εκκίνηση, διαφορετικά θα συνεχίσει να εκκινεί σε ασφαλή λειτουργία. Και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο ΟΚ.

6. Κάντε κλικ στο Restart.

Μέθοδος 7: Αλλάξτε το γράμμα μονάδας δίσκου

Παρουσιάζεται σφάλμα μη προσβάσιμης εξωτερικής μονάδας σκληρού δίσκου, εάν υπάρχουν δύο μονάδες με παρόμοιο όνομα που θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των διαδρομών. Βεβαιωθείτε ότι κάθε μονάδα δίσκου έχει το δικό της μοναδικό όνομα/γράμμα. Δείτε πώς μπορείτε να το αλλάξετε:

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Disk Management και πατήστε το πλήκτρο enter.

2. Κάντε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Change Drive Letter and Paths….

3. Κάντε κλικ στο Change….

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα νέο γράμμα από το αναπτυσσόμενο μενού και κάντε κλικ στο OK.

5. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Μέθοδος 8: Δημιουργία διαμερίσματος για νέο σκληρό δίσκο

Εάν προσπαθείτε να συνδέσετε μια νέα ή διαμορφωμένη μονάδα σκληρού δίσκου και αντιμετωπίζετε προβλήματα που δεν είναι προσβάσιμα σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, ο λόγος μπορεί να είναι ότι η μονάδα είναι χωρίς διαμέρισμα. Το διαμέρισμα χρησιμοποιείται για να επιτρέψει τον αποθηκευτικό χώρο και την κατανομή. Κάντε τα εξής για να δημιουργήσετε ένα διαμέρισμα:

1. Συνδέστε τον σκληρό σας δίσκο.

Φωτογραφία από τον Immo Wegmann στο Unsplash

2. Εκκινήστε την εφαρμογή Διαχείριση δίσκων.

3. Κάντε δεξί κλικ στον σκληρό δίσκο όπου φαίνεται η μαύρη γραμμή και κάντε κλικ στην επιλογή Νέος απλός τόμος….

4. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο >.

5. Ορίστε το μέγεθος και το όνομα για τη μονάδα δίσκου και κάντε κλικ στο Επόμενο.

6. Στη συνέχεια, επιλέξτε Μορφοποίηση αυτού του τόμου και επιλέξτε μορφή αρχείου NTFS για Windows ή ExFat που είναι συμβατό και σε Mac. Και κάντε κλικ στο Επόμενο>.

7. Και κάντε κλικ στο Τέλος.

Σημείωση: Επιλέγοντας την επιλογή μορφής θα διαγραφούν όλα τα δεδομένα στον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο.

Μέθοδος 9: Ενεργοποιήστε την εμφάνιση κρυφών συσκευών

Στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα Windows, η επιλογή απόκρυψη κενού προγράμματος οδήγησης είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Ή, εάν κατά λάθος έχει ενεργοποιηθεί η επιλογή, αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που αντιμετωπίζετε προβλήματα εξωτερικού σκληρού δίσκου. Κάντε τα εξής για να απαλλαγείτε από αυτό:

Επιλογή I: Ενεργοποίηση κρυφής συσκευής

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Command Prompt και κάντε κλικ στο Run as administrator.

2. Κάντε κλικ στο Ναι για να εκχωρήσετε άδεια.

3. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter.

set devmgr_show_nonpresent_devices=1

4. Τώρα πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Device Manager και κάντε κλικ στο Open.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προβολή και κάντε κλικ στο Εμφάνιση κρυφών συσκευών.

6. Συνδέστε ξανά τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο και ελέγξτε εάν είναι προσβάσιμος ή όχι.

Επιλογή II: Ελέγξτε τα κρυφά αρχεία

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί για να ξεκινήσετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή και κάντε κλικ στο Επιλογές.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή, καταργήστε την επιλογή Απόκρυψη κενών μονάδων δίσκου και κάντε κλικ στο OK.

Συχνές Ερωτήσεις (Συχνές Ερωτήσεις)

Q1. Γιατί πρέπει να βγάλω τον σκληρό δίσκο πριν τον αποσυνδέσω;

Απ. Με απλά λόγια, πρέπει να δώσετε εντολή στον υπολογιστή να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία εκτελεί στον σκληρό δίσκο. Εάν το αποσυνδέσετε χωρίς να αφαιρέσετε τη μονάδα, τα αρχεία ενδέχεται να καταστραφούν, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ο σκληρός δίσκος.

Ε2. Πώς μπορώ να διατηρήσω τον σκληρό μου δίσκο σε καλύτερη κατάσταση;

Απ. Φυλάξτε το σε καλή θήκη για να το προστατεύσετε από σκόνη και ακούσια ατυχήματα. Διατηρήστε το δροσερό και αποσυνδέστε το όταν δεν το χρησιμοποιείτε. όσο περισσότερο χρησιμοποιείται, τόσο μικρότερη θα είναι η διάρκεια ζωής του. Είναι μια πολύ ευαίσθητη συσκευή, μην την ρίχνετε και μην την ανακινείτε. Κατά τη χρήση, τοποθετήστε το σε μια επίπεδη επιφάνεια και αποφύγετε να βάλετε πάνω σε επιφάνειες που κουνιέται ή δονούνται, όπως ηχεία ή ο ήχος. Καθαρίστε το συχνά με ένα στεγνό πανί και αποφύγετε να το χρησιμοποιείτε έξω σε άμεσο ηλιακό φως.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διορθώσετε το πρόβλημα Εξωτερικός σκληρός δίσκος που δεν είναι προσβάσιμος και επίσης να γνωρίζετε ότι μπορούν να επισκευαστούν εξωτερικοί σκληροί δίσκοι ή όχι. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή προτάσεις σχετικά με ζητήματα που σχετίζονται με την τεχνολογία, μην διστάσετε να τα αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

  Πώς να κυριαρχήσετε στις Ειδοποιήσεις Google