Διορθώστε τις μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές που βρέθηκαν στο σύστημα στο λειτουργικό σύστημα υλικολογισμικού ή στα προγράμματα οδήγησης UEFI

Τα Windows 10 χρησιμοποιούν προγράμματα οδήγησης και λειτουργικές μονάδες τελευταίας τεχνολογίας για την υλοποίηση και την υποστήριξη του πιο πρόσφατου υλικού. Οι περισσότεροι υπολογιστές και φορητοί υπολογιστές είναι εξοπλισμένοι με εκκίνηση UEFI αντί για παλιά εκκίνηση του BIOS. Οι χρήστες των Windows που μετεγκαθίστανται από τα Windows 7 στα Windows 10 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κάποιες δυσκολίες. ένα από αυτά είναι οι μετατροπές τύπου σκληρού δίσκου. Για να περιορίσετε αυτά τα προβλήματα, μερικές φορές μπορεί να αλλάξετε οποιαδήποτε ρύθμιση κατά λάθος, η οποία θα μπορούσε να σας προκαλέσει το σφάλμα. Το σύστημα εντόπισε μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα υλικολογισμικού ή στα προγράμματα οδήγησης UEFI. Εάν ανησυχείτε και δεν ξέρετε πώς να διορθώσετε το πρόβλημα και ψάχνετε για αυτό στο διαδίκτυο, βρίσκεστε στο σωστό άρθρο. Εδώ θα μάθετε πώς να διορθώσετε Το σύστημα βρήκε μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές στο υλικολογισμικό Windows 10. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Τρόπος διόρθωσης του συστήματος που εντοπίστηκαν μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα υλικολογισμικού ή στα προγράμματα οδήγησης UEFI

Πριν ξεκινήσουμε, ας δούμε μερικούς πιθανούς λόγους πίσω από το σφάλμα απόπειρας μη εξουσιοδοτημένης ενημέρωσης BIOS.

  • Τα Windows 7 δεν υποστηρίζουν ασφαλή εκκίνηση από την ενημέρωση KB 3133977
  • Ασφαλή ζητήματα που σχετίζονται με την εκκίνηση
  • Ζητήματα που σχετίζονται με το δίσκο των Windows 10
  • Επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού
  Πώς να επιλέξετε την εφαρμογή λίστας αγορών στην εφαρμογή Google Home

Μέθοδος 1: Απενεργοποιήστε την ασφαλή εκκίνηση

Τώρα, τα πιο πρόσφατα συστήματα UEFI και BIOS έχουν διαθέσιμες λειτουργίες ασφαλούς εκκίνησης και τα Windows 10 υποστηρίζουν ασφαλή εκκίνηση. Πολλοί κατασκευαστές επιτρέπουν την εύκολη ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της λειτουργίας ασφαλούς εκκίνησης με μη αυτόματο τρόπο μέσω UEFI ή BIOS στην αρχή του υπολογιστή ή του φορητού υπολογιστή, κάτι που μπορεί εύκολα να λύσει. Το σύστημα βρήκε μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα υλικολογισμικού ή το πρόβλημα των προγραμμάτων οδήγησης UEFI. Για να εισέλθετε στο BIOS, διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής του BIOS στα Windows 10 και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω:

Σημείωση: Τα παρακάτω βήματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση του BIOS. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα σχετικά με την έκδοση BIOS του υπολογιστή σας.

1. Αφού εισέλθετε στις ρυθμίσεις του BIOS, μεταβείτε στην καρτέλα Εκκίνηση και αναζητήστε την επιλογή Ασφαλής εκκίνηση.

2. Εάν δεν έχετε καμία επιλογή, μεταβείτε στο μενού Security και αναζητήστε την επιλογή Secure Boot Control.

3. Ορίστε το Secure Boot Control σε Disabled.

4. Πατήστε το πλήκτρο F10 για Αποθήκευση των αλλαγών και Έξοδος.

Τέλος, ελέγξτε εάν το σύστημα εντόπισε μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα υλικολογισμικού ή το σφάλμα προγραμμάτων οδήγησης UEFI έχει επιλυθεί ή όχι.

Μετά από μια Συνιστώμενη ενημέρωση (προαιρετική ενημέρωση) για τα Windows 7 KB 3133977, τα Windows 7 δεν είχαν υποστήριξη για την ασφαλή εκκίνηση. Εκείνη την εποχή, οι περισσότεροι κατασκευαστές UEFI και BIOS δεν είχαν λειτουργικότητα ασφαλούς εκκίνησης εκτός από την ASUS. Ορισμένοι χρήστες της ASUS μετά την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα παγώματος, το οποίο είναι ότι το σύστημα βρήκε μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα υλικολογισμικού ή σφάλμα προγραμμάτων οδήγησης UEFI. Αυτού του είδους το σφάλμα αντιμετωπίζεται από αυτούς τους χρήστες μετά την ενημέρωση στα Windows 7.

  Τι είναι μια τηλεόραση Mini-LED και γιατί θα θέλατε;

Μέθοδος 2: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Η Επαναφορά Συστήματος είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα των Windows που έχει σχεδιαστεί για να επαναφέρει το σύστημα στην κατάσταση όταν λειτουργούσε καλά (δηλαδή επαναφέρει τις ρυθμίσεις και τις εφαρμογές ή/και τις αλλαγές που έγιναν εκείνη τη στιγμή). Η επαναφορά συστήματος είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο σύστημα των Windows και το σύστημα των Windows δημιουργεί ένα σημείο επαναφοράς κάθε φορά που γίνεται μια αλλαγή στο σύστημα. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε αυτήν την επιδιόρθωση, διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον Τρόπος χρήσης της Επαναφοράς Συστήματος στα Windows 10 και εφαρμόστε τις οδηγίες όπως αποδεικνύονται για να διορθώσετε το μη εξουσιοδοτημένο πρόβλημα που επιχειρήθηκε με την ενημέρωση του BIOS.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Ποια είναι η χρήση μιας ασφαλούς εκκίνησης;

Απ. Όταν είναι ενεργοποιημένη η ασφαλής εκκίνηση, βοηθά στην προστασία του υπολογιστή ή του φορητού υπολογιστή από επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού ή ιών. Μπορεί να εντοπίσει τυχόν αρχεία που τροποποιούνται από κακόβουλο λογισμικό, όπως αρχεία συστήματος, αρχεία εκκίνησης, ακόμη και αρχεία μνήμης μόνο για ανάγνωση (ROM) διασφαλίζοντας ότι οι ψηφιακές υπογραφές τους είναι σωστές και επικυρωμένες.

  Τι είναι η CPU και τι κάνει;

Ε2. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ UEFI και BIOS;

Απ. Το UEFI είναι επίσης γνωστό ως Unified Extensible Firmware Interface είναι ένα υλικολογισμικό που λειτουργεί ως υλικολογισμικό για την προετοιμασία του υλικού και του λειτουργικού συστήματος. Το BIOS γνωστό και ως Basic Input/Output System είναι υλικολογισμικό ενσωματωμένο σε ένα τσιπ στη μητρική πλακέτα, το οποίο υπάρχει σε έναν παλιό υπολογιστή και φορητό υπολογιστή. Η κύρια διαφορά είναι ότι το UEFI αποθηκεύει δεδομένα στον σκληρό δίσκο ως πίνακα διαμερισμάτων GUID (GPT) και το BIOS αποθηκεύει δεδομένα στον σκληρό δίσκο ως Master Boot Record (MBR)

Ε3. Είναι καλύτερο το GPT ή το MBR;

Απ. Δεδομένου ότι το UEFI είναι νεότερη τεχνολογία, μπορεί να λειτουργήσει με νέο υλικό, αλλά το παλαιότερο υλικό δεν μπορεί να εντοπιστεί στο UEFI, σε αυτήν την περίπτωση το MBR έχει καλύτερη συμβατότητα με το μεγαλύτερο μέρος του υλικού.

***

Ελπίζουμε ότι το παραπάνω άρθρο σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων και τη διόρθωση Το σύστημα που βρήκε μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα υλικολογισμικού ή στα προγράμματα οδήγησης UEFI ήταν χρήσιμο για εσάς και ελπίζουμε να μπορέσετε να βρείτε την επίλυσή σας σε αυτό το πρόβλημα που επιχειρήθηκε με μη εξουσιοδοτημένη ενημέρωση BIOS. Ενημερώστε μας ποια από τις μεθόδους λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή προτάσεις, μη διστάσετε να τις αφήσετε στα σχόλια παρακάτω.