Διορθώστε τη διπλή πληκτρολόγηση μηχανικού πληκτρολογίου στα Windows 10

Τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι αρκετά χρήσιμα για τους χρήστες υπολογιστών. Βοηθούν στην ολοκλήρωση των εργασιών γραφής γρήγορα και αποτελεσματικά και σας προσφέρουν τις καλύτερες εμπειρίες παιχνιδιού με πλήκτρα εισαγωγής γρήγορης και ακριβούς απόκρισης. Επίσης, σχεδόν σε όλους αρέσουν τα μηχανικά πληκτρολόγια λόγω του τρόπου με τον οποίο τα πλήκτρα αισθάνονται και ακούγονται κατά το πάτημα. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης φορές που οι χρήστες ενοχλούνται λόγω λανθασμένων εισόδων ή πολλαπλών εισόδων μέσω μόνο ενός κλειδιού εισόδου. Οι χρήστες μπορεί ακόμη και να απογοητευτούν επειδή αυτό το ζήτημα μπορεί να παραμείνει και να διαταράξει το καθημερινό σας πρόγραμμα, από την πληκτρολόγηση μέχρι το παιχνίδι. Αλλά σε έχουμε. Μπορείτε να διορθώσετε τη διπλή πληκτρολόγηση μηχανικού πληκτρολογίου με διάφορες μεθόδους. Επομένως, συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να διορθώσετε τη διπλή πληκτρολόγηση, ακολουθώντας επιμελώς τις αναφερόμενες μεθόδους και βήματα.

Πώς να διορθώσετε τη διπλή πληκτρολόγηση μηχανικού πληκτρολογίου στα Windows 10

Στην αρχή, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι παρόλο που τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι πιο αξιόπιστα και ακριβή από τα πληκτρολόγια μεμβράνης ή άλλα, δεν είναι τέλεια. Το πιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες είναι η φλυαρία του πληκτρολογίου, όπου μια είσοδος πληκτρολογίου καταγράφει πολλαπλές εισόδους όταν το πλήκτρο πατηθεί μόνο μία φορά. Αυτό το φλυαριακό ζήτημα μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, και μερικοί από αυτούς αναφέρονται παρακάτω.

  • Εάν η σκόνη έχει συσσωρευτεί στο πληκτρολόγιό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να δημιουργήσει αυτό το φλύαρο ζήτημα.
  • Ένα ελαττωματικό μηχανικό πληκτρολόγιο μπορεί απλώς να έχει αυτό το πρόβλημα διπλής πληκτρολόγησης.
  • Μπορεί επίσης να συμβεί στο πληκτρολόγιό σας εάν χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο με σκληρό τρόπο, όπως να χτυπάτε τα πλήκτρα του πληκτρολογίου ή να ρίξετε το πληκτρολόγιο στο έδαφος αρκετά δυνατά.
  • Τα ξεπερασμένα προγράμματα οδήγησης πληκτρολογίου μπορεί επίσης να είναι ο λόγος που αυτό το ζήτημα εμφανίζεται και παραμένει συχνά.
  • Δεν είναι ο πιο σημαντικός λόγος, αλλά σύμφωνα με αρκετές παρατηρήσεις, τα μηχανικά πλήκτρα του πληκτρολογίου μπορεί να δυσλειτουργούν όταν οι συνθήκες είναι πολύ ζεστές ή υγρές.
  • Επίσης, ορισμένες εσφαλμένες ρυθμίσεις πληκτρολογίου ενδέχεται να επιτρέψουν στα πλήκτρα να πραγματοποιούν διπλή πληκτρολόγηση από το πληκτρολόγιο.
  Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το iMessage σε Mac

Τώρα, ας δούμε πώς να διορθώσετε τη διπλή πληκτρολόγηση μηχανικού πληκτρολογίου στα Windows 10 με ορισμένες έγκυρες μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω.

Μέθοδος 1: Βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων

Πριν προχωρήσουμε σε πιο περίπλοκα βήματα, αφήστε μας να ξεπεράσουμε μερικά βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για να δούμε αν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα με την πληκτρολόγηση πολλών γραμμάτων.

1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή: Αυτό το απλό βήμα μπορεί να σας βοηθήσει να ανανεώσετε ολόκληρο το σύστημα και να διορθώσετε τα πιο σοβαρά προβλήματα και να διαμορφώσετε εκ νέου τα αξεσουάρ που είναι συνδεδεμένα σε αυτόν, όπως ένα πληκτρολόγιο στην περίπτωσή μας για αυτό το άρθρο. Διαβάστε και ακολουθήστε τον οδηγό μας για Τρόπος επανεκκίνησης ή επανεκκίνησης υπολογιστή με Windows για να διορθώσετε το πρόβλημα.

2. Χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο ή κονσερβοποιημένο αέρα: Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η σκόνη μπορεί επίσης να είναι η αιτία για το πρόβλημα με το πληκτρολόγιο. Έτσι, για να απαλλαγείτε από τη σκόνη που συσσωρεύεται στις μικρές ρωγμές κάτω από τους διακόπτες του πληκτρολογίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον συμπιεσμένο ή κονσερβοποιημένο αέρα, ο οποίος μπορεί να εισχωρήσει σε αυτές τις μικροσκοπικές ρωγμές και να διώξει τη σκόνη. Μπορεί να διορθώσει ή όχι το πρόβλημα για εσάς, αλλά πράγματι θα καθαρίσει το πληκτρολόγιό σας για να αποτρέψει την εμφάνιση τέτοιων προβλημάτων στο μέλλον.

Μέθοδος 2: Εκτελέστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων πληκτρολογίου

Εκτελώντας το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων πληκτρολογίου, μπορείτε να διορθώσετε τη διπλή πληκτρολόγηση μηχανικού πληκτρολογίου εάν υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με το υλικό ή τη διαμόρφωση. Διαβάστε και ακολουθήστε τα επερχόμενα βήματα για να εκτελέσετε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων πληκτρολογίου.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση & Ασφάλεια, όπως φαίνεται παρακάτω.

3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αντιμετώπιση προβλημάτων από το αριστερό παράθυρο.

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Πληκτρολόγιο και κάντε κλικ στο Εκτέλεση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων.

5Α. Μετά την ολοκλήρωση της σάρωσης, το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων πληκτρολογίου θα εμφανίσει Προτεινόμενες επιδιορθώσεις για την επίλυση του προβλήματος. Κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή αυτής της επιδιόρθωσης και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να το επιλύσετε.

  Δείτε πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε τα πλέι οφ του ΝΒΑ χωρίς καλώδιο

5Β. Η ανάγνωση του μηνύματος: Δεν ήταν απαραίτητες ενημερώσεις ή αλλαγές θα εμφανιστεί εάν δεν εντοπιστούν προβλήματα στη διαδικασία σάρωσης, όπως απεικονίζεται παρακάτω.

Μέθοδος 3: Προσαρμόστε την καθυστέρηση επανάληψης πληκτρολογίου

Μερικές φορές οι λανθασμένες ρυθμίσεις πληκτρολογίου, όπως η καθυστέρηση επανάληψης πληκτρολογίου, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα φλυαρίας. Θα πρέπει να προσαρμόσετε την καθυστέρηση με μη αυτόματο τρόπο για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα.

1. Πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου στη γραμμή αναζήτησης των Windows και κάντε κλικ στο Άνοιγμα, όπως φαίνεται παρακάτω.

2. Ορίστε την προβολή κατά: Μεγάλα εικονίδια στην επάνω δεξιά γωνία και βρείτε και κάντε κλικ στην επιλογή Πληκτρολόγιο, όπως απεικονίζεται παρακάτω.

3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Ταχύτητα και στην ενότητα Επανάληψη χαρακτήρων, προσαρμόστε το ρυθμιστικό καθυστέρησης επανάληψης από Short σε Long και τον ρυθμό επανάληψης από Fast σε Slow, όπως φαίνεται παρακάτω.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Apply > OK, όπως φαίνεται παραπάνω.

5. Επανεκκινήστε το σύστημα για να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές και δείτε εάν το πρόβλημα επιλύθηκε ή όχι.

Μέθοδος 4: Τροποποίηση μητρώου για απόκριση πληκτρολογίου

Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε τα AutoRepeatDelay, AutoRepeatRate και BounceTime από το Μητρώο για να διορθώσετε το πρόβλημα διπλής πληκτρολόγησης μηχανικού πληκτρολογίου. Διαβάστε και ακολουθήστε τα επόμενα βήματα για να το κάνετε.

Σημείωση: Όπως γνωρίζετε, το Μητρώο είναι μια βασική βάση δεδομένων για συστήματα Windows 10. Έτσι, τυχόν ακατάλληλες αλλαγές σε αυτό μπορεί να οδηγήσουν σε μερικά μεγάλα ζητήματα στο μέλλον. Συνιστάται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου εκ των προτέρων για να είστε ασφαλείς. Μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς του μητρώου στα Windows.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα στο πληκτρολόγιο για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε regedit και κάντε κλικ στο OK για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

3. Μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή φακέλου στον Επεξεργαστή Μητρώου.

HKEY_CURRENT_USERControl PanelAccessibilityKeyboard Response

4. Κάντε διπλό κλικ στην επιλογή AutoRepeatDelay από το δεξί παράθυρο, όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Θα εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο Επεξεργασία συμβολοσειράς. Στο πλαίσιο Δεδομένα τιμής: αλλάξτε την τιμή σε 500 και κάντε κλικ στο OK, όπως φαίνεται παρακάτω.

6. Τώρα, κάντε διπλό κλικ στην επιλογή AutoRepeatRate.

7. Ορίστε τα δεδομένα τιμής στο 50 και κάντε κλικ στο OK.

  Πώς να κάνετε το Shake για να βρει τον κέρσορα στα Windows 10

8. Τέλος, κάντε διπλό κλικ στην επιλογή BounceTime.

9. Αλλάξτε τα δεδομένα τιμής σε 50 και κάντε κλικ στο OK.

10. Μετά από αυτό, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 5: Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης πληκτρολογίου

Εάν τα προγράμματα οδήγησης του πληκτρολογίου είναι παλιά, εμφανίζεται συχνά το πρόβλημα με τη φλυαρία του πληκτρολογίου. Η ασυμβατότητα των προγραμμάτων οδήγησης έχει ως αποτέλεσμα την ακατάλληλη ρύθμιση παραμέτρων του συστήματος με το πληκτρολόγιο. Αυτή η σύγκρουση οδηγεί περαιτέρω στο πρόβλημα διπλής πληκτρολόγησης στο πληκτρολόγιο. Επομένως, πρέπει να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης του πληκτρολογίου για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Device Manager και κάντε κλικ στο Open.

2. Τώρα, εντοπίστε και κάντε διπλό κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Πληκτρολόγια για να το αναπτύξετε.

3. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή πληκτρολογίου που θέλετε (π.χ. Τυπικό πληκτρολόγιο PS/2) και κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης, όπως φαίνεται παρακάτω.

4. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση αυτόματα για προγράμματα οδήγησης.

5Α. Τώρα, τα προγράμματα οδήγησης πληκτρολογίου θα ενημερωθούν αυτόματα στην πιο πρόσφατη έκδοση.

5Β. Ή, αυτό το μήνυμα θα εμφανιστεί στην οθόνη: Τα καλύτερα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή σας είναι ήδη εγκατεστημένα. Κάντε κλικ στην επιλογή Κλείσιμο.

6. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή για την υλοποίηση των ενημερώσεων.

Μέθοδος 6: Αντικατάσταση πλήκτρων πληκτρολογίου

Εάν το πρόβλημα διπλής πληκτρολόγησης είναι επίμονο μόνο για μερικά πλήκτρα πληκτρολογίου, είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε αυτά τα πλήκτρα από το πληκτρολόγιο. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε τη γνώση να αντικαταστήσετε τα κλειδιά εκ των προτέρων. Είναι εύκολο να αντικαταστήσετε τα πλήκτρα των εναλλάξιμων πληκτρολογίων, αλλά με άλλα πληκτρολόγια, πρέπει να έχετε γνώσεις σχετικά με τη συγκόλληση καθώς θα πρέπει να αποκολλήσετε και στη συνέχεια να επανακολλήσετε τους διακόπτες των πλήκτρων. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον μηχανισμό πίσω από τη λειτουργία των πληκτρολογίων για να μάθετε περισσότερα.

Μέθοδος 7: Αντικαταστήστε το πληκτρολόγιο

Όταν σίγουρα γνωρίζετε ότι σχεδόν κάθε πλήκτρο στο πληκτρολόγιο πληκτρολογεί διπλά κατά τη χρήση, τότε είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε απλώς ολόκληρο το πληκτρολόγιο. Θα είναι εύκολο για εσάς να το αντικαταστήσετε εάν το αγοράσατε πρόσφατα ή εάν η περίοδος εγγύησης είναι ακόμα ενεργή για αυτό.

***

Με αυτό, τώρα ξέρετε πώς να διορθώσετε προβλήματα διπλής πληκτρολόγησης μηχανικού πληκτρολογίου. Οι μέθοδοι και τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω θα βοηθήσουν πράγματι να βρεθεί η αιτία και τελικά να διορθωθεί το πρόβλημα. Μπορείτε να μοιραστείτε τυχόν απορίες για εμάς στην ενότητα σχολίων σχετικά με αυτό το άρθρο με μερικές προτάσεις σχετικά με το θέμα που θα θέλατε να εξερευνήσουμε στη συνέχεια.