Διορθώστε την επέκταση Google Meet Grid View

Η Google και οι εφαρμογές της δεν απαιτούν καμία εισαγωγή. Είναι μια πολύ γνωστή πλατφόρμα Διαδικτύου που προσφέρει διάφορους τεχνολογικούς και ψηφιακούς κεντρικούς υπολογιστές και υπηρεσίες. Μια τέτοια εφαρμογή της Google είναι το Google Meet. Είναι μια εφαρμογή τηλεδιάσκεψης που συνδέει τους ανθρώπους στο διαδίκτυο πρόσωπο με πρόσωπο για επαγγελματικούς, ακαδημαϊκούς και προσωπικούς σκοπούς. Αν και έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα με την προβολή πλέγματος στο Google Meet. Έτσι, στο σημερινό άρθρο, θα μάθουμε για την επέκταση επιδιόρθωσης προβολής πλέγματος Google Meet.

Πώς να διορθώσετε την επέκταση Google Meet Grid View

Παλαιότερα το Google Meet υποστήριζε μόνο τέσσερις συμμετέχοντες σε μια ροή κάμερας. Για αυτόν τον λόγο, η επέκταση Chrome για προβολή πλέγματος έχει αποκτήσει δημοτικότητα. Αυτή είναι μια προσωρινή επέκταση λύσης από το Chrome που αναπτύχθηκε από τον Chris Gamble, προσθέτοντας μια διάταξη πλέγματος στις συσκέψεις Google.

  • Μας αναγκάζει να ενεργοποιήσουμε μια κάμερα για κάθε συμμετέχοντα. Και αυτή η επέκταση προβολής πλέγματος του Google Meet σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε έως και 49 συμμετέχοντες στην οθόνη.
  • Σημειώστε ότι εάν ο συμμετέχων απενεργοποιήσει την κάμερα, αλλάζει αυτόματα την εικόνα της δυνατότητας ορατής προβολής στην εικόνα προφίλ.

Εάν είστε οικοδεσπότης του Google Meet, τότε μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό εάν η επέκταση δεν λειτουργεί. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει με την επιδιόρθωση της προβολής πλέγματος Google. Ακολουθήστε προσεκτικά τις παρακάτω μεθόδους για να βρείτε μια λύση που σας ταιριάζει.

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε το Google Meet

Ο βασικός τρόπος για να διορθώσετε τυχόν σφάλματα της εφαρμογής είναι να την επανεκκινήσετε. Αυτή η απλή μέθοδος εκ νέου ανοίγματος της εφαρμογής Google Meet θα μπορούσε να βρει την επιδιόρθωση της προβολής πλέγματος Google.

  Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο Netflix

1. Αποχωρήστε από τη σύσκεψη Google.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο διασταύρωσης όπως φαίνεται για να κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης Ιστού.

3. Μεταβείτε στη σελίδα συνάντησης Google και συμμετάσχετε ξανά στη σύσκεψη εισάγοντας τον κωδικό της σύσκεψης.

Μέθοδος 2: Ενεργοποιήστε την προβολή πλέγματος στο Google Meet

Παρόλο που αρχικά το Google Meet δεν υποστήριζε περισσότερους από τέσσερις συμμετέχοντες στη ροή της κάμεράς του, αργότερα εισήγαγε μια δυνατότητα προβολής με πλακίδια στην ίδια την εφαρμογή. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει εάν η διάταξη με πλακάκια είναι ενεργοποιημένη. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω για την επέκταση επιδιόρθωσης προβολής πλέγματος Google Meet.

1. Επισκεφτείτε τη σελίδα Google Meet.

2. Εισαγάγετε τον κωδικό σύσκεψής σας και εγγραφείτε στη σύσκεψη.

3. Στη σελίδα Συνάντηση Google, βρείτε και κάντε κλικ στις τρεις κάθετες κουκκίδες.

4. Επιλέξτε Αλλαγή διάταξης.

5. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Tiled στην ενότητα Αλλαγή διάταξης.

6. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στη διασταύρωση όπως τονίζεται για να κλείσετε το μήνυμα.

Μέθοδος 3: Ξεκαρφιτσώστε τον συμμετέχοντα

Η λειτουργία καρφιτσώματος στο Google Meet σάς επιτρέπει να καρφιτσώνετε τη ροή κάμερας οποιουδήποτε συμμετέχοντος για να είναι πάντα ορατός σε εσάς. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει και να προκαλέσει διένεξη με την προβολή πλέγματος. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα πρέπει να αθροιστεί για να γίνει ένα λογικό πλέγμα. Επομένως, ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται για να ξεκαρφιτσώσετε έναν συμμετέχοντα.

1. Στη σελίδα Συνάντηση Google, εντοπίστε το εικονίδιο ατόμων με τον αριθμό των συμμετεχόντων σε εκθέτη και κάντε κλικ σε αυτό.

2. Κάντε κλικ στις τρεις κάθετες κουκκίδες δίπλα στον συμμετέχοντα που θέλετε να ξεκαρφιτσώσετε.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Ξεκαρφίτσωμα όπως φαίνεται στην εικόνα.

Σημείωση: Αφού ξεκαρφιτσώσετε τον συμμετέχοντα, ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί. Εάν όχι, φροντίστε να ξεκαρφιτσώσετε όλους τους καρφιτσωμένους συμμετέχοντες.

  Πώς να αναζητήσετε Ctrl + F κείμενο σε ένα έντυπο έγγραφο

Μέθοδος 4: Χρησιμοποιήστε τη νέα επέκταση προβολής πλέγματος Google Meet

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτούργησε για την ενεργοποίηση της προβολής πλέγματος στο Google Meet, θα μπορούσατε να αναγκαστείτε να την προσθέσετε μέσω αυτής της επέκτασης χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Για να το κάνετε αυτό, εφαρμόστε τις οδηγίες.

1. Αποχωρήστε από τη συνάντηση της Google.

2. Μεταβείτε στη σελίδα του Chrome Web Store για να εγκαταστήσετε την επέκταση.

3. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη στο Chrome.

4. Επιλέξτε Προσθήκη επέκτασης στο αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης Προσθήκη Google Meet Grid View.

Μέθοδος 5: Ενημέρωση επέκτασης

Όλες οι επεκτάσεις στο Google Chrome ενημερώνονται αυτόματα. Σημειώστε όμως ότι αυτές οι αυτόματες ενημερώσεις γίνονται μόνο όταν το προγραμματίζει το Chrome. Είναι επίσης πιθανό μερικές φορές αυτός ο προγραμματισμός να καθυστερήσει. Επομένως, ελέγξτε και ενημερώστε μη αυτόματα την επέκταση ακολουθώντας τα βήματα.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Chrome και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Πληκτρολογήστε chrome://extensions στη γραμμή διευθύνσεων ιστού του Chrome και πατήστε το πλήκτρο Enter.

3. Στη σελίδα Επεκτάσεις, ενεργοποιήστε τον διακόπτη για τη λειτουργία προγραμματιστή που υπάρχει στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης προβολής.

4. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση όπως φαίνεται.

Μέθοδος 6: Ενεργοποιήστε ξανά την επέκταση

Εάν η εγκατεστημένη επέκταση δεν σας βοήθησε, τότε μην ανησυχείτε. Δοκιμάστε μία φορά απενεργοποιώντας και ενεργοποιώντας ξανά την επέκταση. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις οδηγίες.

1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome όπως έγινε νωρίτερα.

2. Πληκτρολογήστε chrome://extensions στη γραμμή διευθύνσεων ιστού του Chrome και πατήστε Enter.

3. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή για την επέκταση Google Meet Grid View στη σελίδα Επεκτάσεις.

4. Ενεργοποιήστε ξανά τον διακόπτη για την ίδια επέκταση.

Μέθοδος 7: Εγκαταστήστε ξανά την επέκταση

Εάν οι μέθοδοι ενημέρωσης και επανενεργοποίησης δεν λειτούργησαν, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά την επέκταση. Ακολουθήστε για να κάνετε το ίδιο.

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome όπως έγινε στην προηγούμενη μέθοδο.

2. Στη γραμμή διευθύνσεων, πληκτρολογήστε chrome://extensions και πατήστε Enter.

  Δεν μπορείτε να διαγράψετε εφαρμογές σε iPhone ή iPad; 10 τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση για την επέκταση Google Meet Grid View για να την απεγκαταστήσετε.

4. Πάλι, κάντε κλικ στο Remove στο αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης.

5. Τώρα, επιστρέψτε στο Chrome Web Store και ακολουθήστε τις οδηγίες στη Μέθοδο 4 για να εγκαταστήσετε ξανά την επέκταση.

Μέθοδος 8: Χρησιμοποιήστε το Νέο προφίλ Chrome

Τα προφίλ Chrome χρησιμοποιούνται σημαντικά για τη διατήρηση σελιδοδεικτών, επεκτάσεων, θεμάτων και ρυθμίσεων. Οι χρήστες έχουν συχνά διαφορετικά προφίλ για να διαχωρίσουν την προσωπική και την επαγγελματική περιήγηση. Δεν είναι κακό να λειτουργούν οι επεκτάσεις μέσω ενός νέου προφίλ chrome. Για να δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ chrome, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome όπως έγινε νωρίτερα.

2. Κάντε κλικ στην εικόνα προφίλ όπως φαίνεται.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Προσθήκη όπως επισημαίνεται για να δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ.

4. Κάντε κλικ στο Συνέχεια χωρίς λογαριασμό.

Σημείωση: Κάντε κλικ στο Σύνδεση για να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας στο Gmail.

5. Εδώ, προσαρμόστε το προφίλ σας προσθέτοντας το όνομα, την εικόνα προφίλ και το χρώμα θέματος που επιθυμείτε.

6. Τώρα, κάντε κλικ στο Done, όπως φαίνεται παρακάτω.

Σημείωση: Εάν δεν θέλετε συντόμευση επιφάνειας εργασίας για αυτόν τον χρήστη, καταργήστε την επιλογή της επιλογής Δημιουργία συντόμευσης επιφάνειας εργασίας για αυτόν τον χρήστη.

7. Τώρα, ξεκινήστε τη σύσκεψη Google με το νέο προφίλ chrome και την επέκταση επιδιόρθωσης προβολής πλέγματος Google Meet.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Είναι δυνατή η κοινή χρήση αρχείων με άλλους κατά τη διάρκεια συσκέψεων Google;

Απ. Μπορείτε να παρουσιάσετε την οθόνη σας σε άλλους συμμετέχοντες. Η κοινή χρήση αρχείων μπορεί να γίνει μέσω του Google Drive. Ωστόσο, ο σύνδεσμος για το αρχείο που θέλετε να μοιραστείτε μπορεί να μεταφορτωθεί στο πλαίσιο συνομιλίας του Google Meet.

Ε2. Το Google Meet έχει χρονικό περιορισμό;

Απ. Ναι, υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο για ένα Google Meet. Για κατ’ ιδίαν συναντήσεις, το χρονικό όριο είναι 24 ώρες. Ενώ για συμμετέχοντες τρεις ή περισσότερους, υπάρχει χρονικό όριο 60 λεπτών ανά συνεδρία.

***

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν χρήσιμο και ότι έχετε μάθει να επιδιορθώνετε την επέκταση προβολής πλέγματος Google Meet. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε για εσάς. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.