Διορθώστε την αργή εκτύπωση δικτύου στα Windows 10

Εάν είστε απογοητευμένοι με μια αργή διαδικασία εκτύπωσης δικτύου στον υπολογιστή σας Windows 10, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε εάν η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο είναι βέλτιστη ή όχι. Αλλά, πιο συχνά, αυτό συμβαίνει επίσης λόγω άλλων παραγόντων που δεν έχουν ακόμη συζητηθεί σε αυτό το άρθρο. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να μάθετε τους λόγους που προκαλούν το πρόβλημα που σχετίζεται με ορισμένες αποτελεσματικές παραβιάσεις αντιμετώπισης προβλημάτων για να το διορθώσετε. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε!

Πώς να διορθώσετε την αργή εκτύπωση δικτύου στα Windows 10

Ακολουθούν ορισμένοι απαραίτητοι λόγοι που προκαλούν καθυστέρηση στην εκτύπωση σε εκτυπωτή δικτύου στον υπολογιστή σας Windows 10. Διαβάστε τα προσεκτικά για να βρείτε ποιο σας ενοχλεί.

  • Ο εκτυπωτής δεν είναι ενεργοποιημένος.
  • Ο εκτυπωτής δεν είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή σας.
  • Η σύνδεση Wi-Fi ή USB δεν έχει ρυθμιστεί σωστά.
  • Μια χαλαρή σύνδεση ή τα παλιά προγράμματα οδήγησης USB προκαλούν επίσης προβλήματα.
  • Λίγες βασικές υπηρεσίες δεν εκτελούνται στον υπολογιστή σας.
  • Μια μεγάλη λίστα αρχείων βρίσκεται στην ουρά για την περαιτέρω διαδικασία εκτύπωσης.
  • Το λειτουργικό σύστημα είναι ξεπερασμένο.
  • Υπάρχουν μερικά κατεστραμμένα και κατεστραμμένα στοιχεία εσωτερικών αρχείων στον υπολογιστή σας.

Εάν η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο είναι ασταθής και ανεπαρκής. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα αργής εκτύπωσης δικτύου. Εάν υπάρχουν παρεμβολές ή εμπόδια μεταξύ του υπολογιστή και του δρομολογητή σας, μπορεί επίσης να προκαλέσει το πρόβλημα που συζητήθηκε.

Ελέγξτε την ταχύτητα δικτύου του υπολογιστή σας εκτελώντας a Δοκιμασία ταχύτητας.

Ακολουθήστε τα παρακάτω κριτήρια και βεβαιωθείτε ότι αυτά πληρούνται από τον υπολογιστή σας.

  • Καθαρίστε όλα τα εμπόδια μεταξύ της διαδρομής του δρομολογητή εάν η ισχύς του σήματος του δικτύου σας είναι πολύ χαμηλή.
  • Η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο μπορεί να είναι αργή εάν πολλές συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο, γι’ αυτό προσπαθήστε να το αποφύγετε.
  • Προτιμάτε πάντα να αγοράζετε έναν δρομολογητή ή ένα μόντεμ που να είναι επαληθευμένο από τον ISP (παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου).
  • Δεν συνιστάται η χρήση παλαιών, κατεστραμμένων ή σπασμένων καλωδίων, αντικαταστήστε τα καλώδια εάν είναι απαραίτητο.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια του μόντεμ στον τοίχο και τα καλώδια από το μόντεμ στο δρομολογητή δεν έχουν καμία ενόχληση.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο, ανατρέξτε στον οδηγό μας Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων συνδεσιμότητας δικτύου στα Windows 10 για να αντιμετωπίσετε τα ίδια προβλήματα.

Ακολουθούν μερικά καταπληκτικά hacks που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα αργής εκτύπωσης στη συσκευή σας. Ωστόσο, προτού ακολουθήσετε τις μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 10 για να επιλύσετε τυχόν προσωρινά σφάλματα που σχετίζονται με τη συσκευή. Εάν δεν επιτύχατε καμία επιδιόρθωση για το ζήτημα μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, ακολουθήστε τις παρακάτω μεθόδους.

Μέθοδος 1: Αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης εκτυπωτή

Όταν αντιμετωπίζετε καθυστέρηση στην εκτύπωση σε εκτυπωτή δικτύου, η συσκευή θέλει να ενημερώσει τους χρήστες ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την επικοινωνία μεταξύ του εκτυπωτή και του συστήματος μέσω του καλωδίου USB ή της σύνδεσης δικτύου. Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, βεβαιωθείτε ότι τα παρακάτω βήματα ικανοποιούνται ή όχι.

  • Για να επανεκκινήσετε τον εκτυπωτή σας, απενεργοποιήστε την τροφοδοσία του εκτυπωτή και μετά ενεργοποιήστε τον ξανά.
  • Τώρα ελέγξτε ξανά τη σύνδεση του εκτυπωτή σας.
  • Εάν έχετε συνδέσει τον εκτυπωτή σας χρησιμοποιώντας καλώδιο USB, βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο σας λειτουργεί σωστά και ότι οι συνδέσεις στις θύρες είναι καλά τοποθετημένες. Θα μπορούσατε επίσης να αλλάξετε τη θύρα USB για να δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα.
  • Εάν έχετε συνδέσει τον εκτυπωτή σας μέσω ενσύρματων δικτύων, ελέγξτε εάν η σύνδεση με το καλώδιο σας έχει γίνει σωστά ή όχι. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε εάν το σήμα προς τον εκτυπωτή σας αναβοσβήνει ή όχι.
  • Εάν η σύνδεση του συστήματός σας με τον εκτυπωτή γίνεται μέσω ασύρματου δικτύου, βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής σας είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο του υπολογιστή σας και το εικονίδιο ασύρματης σύνδεσης θα ανάψει για να δείξει ότι είστε συνδεδεμένοι.
  Πώς να στείλετε μηνύματα σε μια ομάδα μέσω αλληλογραφίας σε iPhone ή iPad

Μέθοδος 2: Εκτελέστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων εκτυπωτή

Ο ευκολότερος και ταχύτερος τρόπος για να λύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με μια συσκευή ή μια λειτουργία είναι να εκτελέσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων που σχετίζεται με αυτήν. Τα Windows 10 περιλαμβάνουν ένα εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων για μια μεγάλη ποικιλία ζητημάτων και τα προβλήματα του εκτυπωτή είναι επίσης ένα από αυτά. Το Πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων εκτυπωτή εκτελεί αυτόματα πολλές ενέργειες, όπως επανεκκίνηση της υπηρεσίας ουράς εκτύπωσης, εκκαθάριση κατεστραμμένων αρχείων ουράς, έλεγχος εάν τα υπάρχοντα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή είναι παλιά ή κατεστραμμένα, κ.λπ. Ανατρέξτε στα βήματα που αναφέρονται παρακάτω για να εκτελέσετε το Printer Troubleshooter.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ξεκινήσετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στο πλακίδιο Update & Security, όπως φαίνεται.

3. Μεταβείτε στο μενού Αντιμετώπιση προβλημάτων στο αριστερό παράθυρο.

4. Επιλέξτε Printer troubleshooter και κάντε κλικ στην επιλογή Run the troubleshooter.

5. Περιμένετε μέχρι το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων να εντοπίσει προβλήματα και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εφαρμόσετε την επιδιόρθωση.

Ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα αργής εκτύπωσης δικτύου των Windows 10.

Μέθοδος 3: Ενημερώστε τα Windows

Επίσης, εάν υπάρχουν σφάλματα στον υπολογιστή σας, μπορούν να διορθωθούν μόνο μετά από ενημέρωση των Windows. Η Microsoft κυκλοφορεί τακτικές ενημερώσεις για να διορθώσει όλα αυτά τα σφάλματα, διορθώνοντας έτσι το πρόβλημα αργής εκτύπωσης δικτύου των Windows 10. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το λειτουργικό σας σύστημα Windows και εάν υπάρχουν ενημερώσεις σε εκκρεμότητα, χρησιμοποιήστε τον οδηγό μας Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την τελευταία ενημέρωση των Windows 10

Μετά την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος Windows, ελέγξτε εάν μπορείτε να εκτυπώσετε σελίδες χωρίς προβλήματα.

Μέθοδος 4: Τροποποίηση προτιμήσεων εκτυπωτή

Είναι γνωστό ότι οι ρυθμίσεις ποιότητας του εκτυπωτή σας καταναλώνουν επίσης διαφορετικές ποσότητες μελανιού. Εάν η ποιότητα εκτύπωσης έχει οριστεί σε Best, τότε η ταχύτητα εκτύπωσης θα είναι σίγουρα αργή. Μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις του εκτυπωτή σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Printers & scanners και μετά κάντε κλικ στο Open.

2. Στη συνέχεια, επιλέξτε τον εκτυπωτή σας και κάντε κλικ στο Manage.

3. Τώρα, κάντε κλικ στις Προτιμήσεις εκτύπωσης.

4. Στο επόμενο παράθυρο, μεταβείτε στην καρτέλα Χαρτί/Ποιότητα και επιλέξτε Απλό χαρτί στο πεδίο Μέσα / Τύπος χαρτιού κάτω από το μενού Επιλογή δίσκου.

5. Στη συνέχεια, επιλέξτε Πρόχειρο, Κανονικό ή Τυπικό στο μενού Ρυθμίσεις ποιότητας ή Ποιότητα εκτύπωσης.

6. Αποθηκεύστε τις αλλαγές πατώντας OK. Τώρα, ελέγξτε εάν η ταχύτητα εκτύπωσης έχει αυξηθεί ή όχι.

Μέθοδος 5: Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Εάν υπάρχουν κατεστραμμένα αρχεία συστήματος στο λειτουργικό σας σύστημα Windows, ο υπολογιστής σας ενδέχεται να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα αργής εκτύπωσης δικτύου στα Windows 10 πολύ πρόσφατα, υπάρχουν ορισμένες πιθανότητες τα αρχεία του υπολογιστή σας να έχουν καταστραφεί ή να καταστραφούν. Ευτυχώς, ο υπολογιστής σας με Windows 10 διαθέτει ενσωματωμένα εργαλεία επιδιόρθωσης όπως το SFC (System File Checker) και το DISM (Deployment Image Servicing and Management) που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον Τρόπος επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 και ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες για να επιδιορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία σας.

Μέθοδος 6: Επαληθεύστε τις ρυθμίσεις θύρας εκτυπωτή

Λίγοι χρήστες έχουν προτείνει ότι το πρόβλημα αργής εκτύπωσης στη συσκευή σας μπορεί να επιλυθεί τροποποιώντας ορισμένες ρυθμίσεις της θύρας του εκτυπωτή όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ορίστε Προβολή κατά > Κατηγορία και μετά κάντε κλικ στην Προβολή συσκευών και εκτυπωτών.

3. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στον εκτυπωτή σας και επιλέξτε Ιδιότητες.

4. Μεταβείτε στην καρτέλα Θύρες και βρείτε τη θύρα στην οποία είναι συνδεδεμένη η συσκευή σας.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου που φιλοξενεί την ακίδα USB του εκτυπωτή.

6. Αποθηκεύστε τις αλλαγές κάνοντας κλικ στο Apply > OK.

Σημείωση: Είναι επίσης πολύ πιθανό ο εκτυπωτής σας να λειτουργεί καλά, αλλά έχετε στείλει το αίτημα εκτύπωσης σε λάθος εκτυπωτή. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εάν υπάρχουν πολλοί εκτυπωτές εγκατεστημένοι στους υπολογιστές σας. Ορίστε αυτόν που προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε ως τον προεπιλεγμένο εκτυπωτή για να επιλύσετε το πρόβλημα. Επομένως, κάντε δεξί κλικ στον εκτυπωτή σας και επιλέξτε Ορισμός ως προεπιλεγμένου εκτυπωτή.

  Διορθώστε το Outlook που προσπαθεί να συνδεθεί με τον διακομιστή στα Windows 10

Μέθοδος 7: Διαγραφή προσωρινών αρχείων (Ουρά εκτύπωσης)

Η ουρά εκτύπωσης είναι ένα αρχείο/εργαλείο διαμεσολάβησης που συντονίζει τον υπολογιστή σας και τον εκτυπωτή. Η ουρά διαχειρίζεται όλες τις εργασίες εκτύπωσης που στέλνετε στον εκτυπωτή και σας επιτρέπει να διαγράψετε μια εργασία εκτύπωσης που βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία. Ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα εάν η υπηρεσία Print Spooler είναι κατεστραμμένη ή εάν τα προσωρινά αρχεία της ουράς είναι κατεστραμμένα. Η επανεκκίνηση της υπηρεσίας και η διαγραφή αυτών των προσωρινών αρχείων θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε προβλήματα αργής εκτύπωσης των Windows 10 στον υπολογιστή σας.

Σημείωση: Προτού διαγράψουμε τα αρχεία ουράς εκτύπωσης, θα χρειαστεί να διακόψουμε την υπηρεσία Print Spooler που εκτελείται συνεχώς στο παρασκήνιο.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows και πληκτρολογήστε Υπηρεσίες και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Σαρώστε τη λίστα των Τοπικών υπηρεσιών για να βρείτε την υπηρεσία Print Spooler. Μόλις βρεθεί, κάντε δεξί κλικ στην υπηρεσία Print Spooler και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος (ή κάντε διπλό κλικ σε μια υπηρεσία για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ιδιότητές της)

3. Κάντε κλικ στο κουμπί Διακοπή για να σταματήσετε την υπηρεσία.

Σημείωση: Ελαχιστοποιήστε το παράθυρο Υπηρεσίες αντί να κλείσετε καθώς θα χρειαστεί να επανεκκινήσουμε την υπηρεσία μετά τη διαγραφή των προσωρινών αρχείων.

4. Τώρα, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων των Windows (πλήκτρο Windows + E) και μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή – C:WINDOWSsystem32spoolprinters.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να εκκινήσετε το πλαίσιο εντολής εκτέλεσης, να πληκτρολογήσετε %WINDIR%system32spoolprinters και να πατήσετε Enter για να φτάσετε απευθείας στον επιθυμητό προορισμό.

5. Πατήστε Ctrl + A για να επιλέξετε όλα τα αρχεία στο φάκελο του εκτυπωτή και πατήστε το πλήκτρο διαγραφής στο πληκτρολόγιό σας για να τα διαγράψετε.

6. Μεγιστοποιήστε/επιστρέφετε στο παράθυρο της εφαρμογής Υπηρεσίες και κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη για επανεκκίνηση της υπηρεσίας Print Spooler.

Θα πρέπει τώρα να μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα αργής εκτύπωσης δικτύου και να μπορείτε να εκτυπώσετε τα έγγραφά σας χωρίς προβλήματα.

Μέθοδος 8: Αλλάξτε τις ρυθμίσεις αποκατάστασης ουράς εκτύπωσης

Οποιαδήποτε εσφαλμένη διαμόρφωση ρυθμίσεων ανάκτησης της υπηρεσίας ουράς εκτύπωσης μπορεί επίσης να προκαλέσει καθυστέρηση στην εκτύπωση στον εκτυπωτή δικτύου. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις ανάκτησης είναι σωστές, διαφορετικά η ουρά του εκτυπωτή δεν θα ξεκινήσει αυτόματα.

1. Ανοίξτε το παράθυρο Υπηρεσίες όπως κάνατε νωρίτερα.

2. Εντοπίστε το Print Spooler και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Properties.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Ανάκτηση και βεβαιωθείτε ότι τρεις καρτέλες αποτυχίας έχουν οριστεί σε Επανεκκίνηση της υπηρεσίας.

4. Κάντε κλικ στο Apply και στη συνέχεια στο OK για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις.

Τώρα δείτε εάν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα στον εκτυπωτή σας.

Μέθοδος 9: Ενημέρωση ή επαναφορά του προγράμματος οδήγησης εκτυπωτή

Κάθε περιφερειακό υπολογιστή έχει ένα σύνολο αρχείων λογισμικού που σχετίζονται με αυτό για την αποτελεσματική επικοινωνία με τον υπολογιστή σας και το λειτουργικό σύστημα. Αυτά τα αρχεία είναι γνωστά ως προγράμματα οδήγησης συσκευών. Αυτά τα προγράμματα οδήγησης είναι μοναδικά για κάθε συσκευή και κατασκευαστή. Επίσης, είναι σημαντικό να έχετε εγκαταστήσει το σωστό σύνολο προγραμμάτων οδήγησης για να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική συσκευή χωρίς να αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Επιλογή I: Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης εκτυπωτή

Τα προγράμματα οδήγησης ενημερώνονται επίσης συνεχώς για να παραμένουν συμβατά με τις νέες εκδόσεις των Windows. Εάν τα προγράμματα οδήγησης δεν έχουν ενημερωθεί στις πιο πρόσφατες εκδόσεις τους, ενημερώστε τα ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών στα Windows 10.

Επιλογή II: Επαναφορά ενημερώσεων προγράμματος οδήγησης εκτυπωτή

Μερικές φορές, η τρέχουσα έκδοση των προγραμμάτων οδήγησης εκτυπωτή μπορεί να προκαλέσει διενέξεις και, σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επαναφέρετε προηγούμενες εκδόσεις των εγκατεστημένων προγραμμάτων οδήγησης. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται Επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης και μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης του υπολογιστή σας στην προηγούμενη κατάστασή τους ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

Περιμένετε μέχρι να εγκατασταθούν οι προηγούμενες εκδόσεις προγραμμάτων οδήγησης στον υπολογιστή σας Windows 10. Μόλις τελειώσετε, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα αργής εκτύπωσης στη συσκευή σας.

Μέθοδος 10: Επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης εκτυπωτή

Τα μη συμβατά προγράμματα οδήγησης πρέπει να εγκατασταθούν ξανά για να διορθωθούν προβλήματα αργής εκτύπωσης στα Windows 10. Σας συμβουλεύουμε να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών μόνο εάν δεν μπορείτε να επιτύχετε καμία επιδιόρθωση με την ενημέρωση τους. Τα βήματα για την επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης είναι πολύ εύκολα και μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή ή εφαρμόζοντας τα βήματα με μη αυτόματο τρόπο, όπως περιγράφεται στον οδηγό μας Πώς να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης στα Windows 10

  Πώς να κάνετε αναγκαστική επανεκκίνηση οποιουδήποτε iPhone ή iPad

Μετά την επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης εκτυπωτή, ελέγξτε εάν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα που συζητήθηκε.

Σημείωση: Λίγοι χρήστες έχουν προτείνει ότι η επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης εκτυπωτή σε λειτουργία συμβατότητας τους βοήθησε να επιλύσουν το πρόβλημα που συζητήθηκε. Ακολουθούν μερικές οδηγίες σχετικά με το ίδιο.

1. Μετά την απεγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης, μεταβείτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή των εκτυπωτών σας (π.χ Ιπποδύναμη) και κατεβάστε τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης για τον εκτυπωτή σας.

2. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο εγκατάστασης και επιλέξτε Ιδιότητες.

Σημείωση: Εάν τα προγράμματα οδήγησης βρίσκονται σε αρχείο zip, φροντίστε να εξαγάγετε όλα τα αρχεία και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο .exe.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα και κάντε κλικ στο Εκτέλεση αυτού του προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας.

4. Από το αναπτυσσόμενο μενού επιλέξτε Windows 7 ή 8 και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εκτέλεση αυτού του προγράμματος ως διαχειριστής.

5. Τέλος, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο εγκατάστασης και περιμένετε να εγκατασταθούν τα προγράμματα οδήγησης στη συσκευή σας.

6. Μόλις τελειώσετε, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δείτε εάν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα εκτύπωσης σε υπολογιστή Windows 10 έχει επιδιορθωθεί ή όχι.

Μέθοδος 11: Κατάργηση και προσθήκη εκτυπωτή ξανά

Εάν όλα αυτά τα βήματα δεν λειτουργούν για τη διόρθωση της καθυστέρησης στην εκτύπωση σε εκτυπωτή δικτύου, ίσως χρειαστεί να απεγκαταστήσετε πλήρως τα υπάρχοντα προγράμματα οδήγησης και τον εκτυπωτή και στη συνέχεια να τα εγκαταστήσετε ξανά. Η διαδικασία να κάνετε το ίδιο είναι απλή αλλά μάλλον χρονοβόρα, αλλά αυτό φαίνεται να διορθώνει το θέμα που συζητήθηκε στον υπολογιστή σας με Windows. Τέλος πάντων, παρακάτω είναι τα βήματα για να αφαιρέσετε και να προσθέσετε ξανά τον εκτυπωτή σας.

1. Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις των Windows και επιλέξτε τη ρύθμιση Συσκευές.

2. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις Εκτυπωτές & σαρωτές στο αριστερό παράθυρο.

3. Βρείτε τον προβληματικό εκτυπωτή στο δεξιό πλαίσιο και κάντε κλικ πάνω του για να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές του. Επιλέξτε Κατάργηση συσκευής, αφήστε τη διαδικασία να ολοκληρωθεί και, στη συνέχεια, κλείστε τις Ρυθμίσεις.

4. Κάντε κλικ στα πλήκτρα των Windows και πληκτρολογήστε Διαχείριση εκτύπωσης στη γραμμή αναζήτησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άνοιγμα

5. Κάντε διπλό κλικ στο Όλοι οι εκτυπωτές (στο αριστερό ή στο δεξιό πλαίσιο, και τα δύο είναι καλά) και πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + A μαζί για να επιλέξετε όλους τους συνδεδεμένους εκτυπωτές.

6. Κάντε δεξί κλικ σε οποιονδήποτε εκτυπωτή και επιλέξτε Διαγραφή.

7. Τώρα, είναι ώρα να προσθέσετε ξανά τον εκτυπωτή, αλλά πρώτα, αποσυνδέστε το καλώδιο του εκτυπωτή από τον υπολογιστή σας και κάντε επανεκκίνηση. Μόλις επανεκκινηθεί ο υπολογιστής, συνδέστε ξανά σωστά τον εκτυπωτή.

8. Ακολουθήστε τα βήματα 1 και το βήμα 2 αυτής της μεθόδου για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις Printer & Scanner.

9. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη εκτυπωτή και σαρωτή στο επάνω μέρος του παραθύρου.

10. Τα Windows θα αρχίσουν τώρα αυτόματα να αναζητούν τυχόν συνδεδεμένους εκτυπωτές. Εάν τα Windows εντοπίσουν με επιτυχία τον συνδεδεμένο εκτυπωτή, κάντε κλικ στην καταχώρισή του στη λίστα αναζήτησης και επιλέξτε Προσθήκη συσκευής για να τον προσθέσετε ξανά διαφορετικά, κάντε κλικ στην υπερ-σύνδεση Ο εκτυπωτής που θέλω δεν εμφανίζεται στη λίστα.

11. Στο παρακάτω παράθυρο, επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή κάνοντας κλικ στο κουμπί επιλογής της και κάντε κλικ στο Επόμενο.

Σημείωση: Για παράδειγμα, επιλέξτε Ο εκτυπωτής μου είναι λίγο παλαιότερος. Βοηθήστε με να το βρω εάν ο εκτυπωτής σας δεν χρησιμοποιεί USB για σύνδεση ή επιλέξτε Προσθήκη εκτυπωτή Bluetooth, ασύρματου ή εντοπισμού δικτύου για να προσθέσετε έναν ασύρματο εκτυπωτή.

12. Τώρα, εγκαταστήστε ξανά τον εκτυπωτή σας.

Τώρα που επανεγκαταστήσατε με επιτυχία τον εκτυπωτή σας, δοκιμάστε να εκτυπώσετε μια δοκιμαστική σελίδα για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι στη σωστή τους θέση.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στο Συσκευές.

2. Στη σελίδα Εκτυπωτές και σαρωτές, κάντε κλικ στον εκτυπωτή που μόλις προσθέσατε και θέλετε να δοκιμάσετε, ακολουθούμενο από ένα κλικ στο κουμπί Διαχείριση.

3. Τέλος, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτύπωση δοκιμαστικής σελίδας. Φουσκώστε τα αυτιά σας και ακούστε προσεκτικά τον ήχο του εκτυπωτή σας που εκτυπώνει μια σελίδα και χαρείτε.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι θα μπορούσατε να διορθώσετε την αργή εκτύπωση δικτύου στον υπολογιστή σας Windows 10. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Επίσης, εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες/προτάσεις σχετικά με αυτό το άρθρο, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.