Διορθώστε τα προνόμια του Steam Missing File στα Windows 10

Πολλοί λάτρεις των τυχερών παιχνιδιών χρησιμοποιούν το Steam ως πλατφόρμα για να κατεβάσουν και να παίξουν παιχνίδια με έναν βολικό τρόπο επικοινωνίας με άλλους παίκτες. Το Steam ήταν πάντα δημοφιλές για να παρέχει αυτό που θέλουν οι παίκτες στην εμπειρία παιχνιδιού συνολικά. Υπάρχουν όμως στιγμές που κάποιοι από αυτούς αντιμετωπίζουν μερικά λάθη που σίγουρα χαλάνε τη διάθεση. Ένα από τα κοινά σφάλματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες είναι τα δικαιώματα αρχείων που λείπουν από το Steam. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκύψει στο σύστημα οποιουδήποτε παίκτη για διάφορους λόγους. Και όπως κάθε άλλο ζήτημα, αυτό μπορεί επίσης να λυθεί για να συνεχίσετε το παιχνίδι χωρίς κανένα εμπόδιο. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να διορθώσετε με επιτυχία το σφάλμα Steam με δικαιώματα αρχείων που λείπουν στο σύστημά σας.

Πώς να διορθώσετε τα προνόμια αρχείων που λείπουν από το Steam στα Windows 10

Αυτό το σταθερό σφάλμα έχει λόγους που έχουν ρίζες στο δικό σας σύστημα. Μερικοί από αυτούς τους λόγους είναι:

  • Ενδέχεται να προκύψει σφάλμα δικαιωμάτων αρχείου Steam που λείπει όταν η εφαρμογή Steam δεν έχει όλα τα δικαιώματα για εκτέλεση.
  • Μερικές φορές αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται μετά την ενημέρωση της εφαρμογής.
  • Αυτό το σφάλμα προκύπτει επίσης όταν το σύστημά σας έχει εσφαλμένες ρυθμίσεις παραμέτρων φακέλων βιβλιοθήκης ή κατεστραμμένα αρχεία παιχνιδιών.
  • Τα προβλήματα υπερφόρτωσης διακομιστή ενδέχεται επίσης να προκαλέσουν αυτό το ζήτημα στο σύστημά σας.

Ωστόσο, υπάρχει ένας αναστεναγμός ανακούφισης, καθώς αυτά τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν για να διορθωθεί τελικά το σφάλμα Steam των προνομίων αρχείων που λείπουν. Διαβάστε και ακολουθήστε προσεκτικά τις επερχόμενες μεθόδους για να απαλλαγείτε από αυτό το σφάλμα και απολαύστε το παιχνίδι στο Steam για άλλη μια φορά.

Μέθοδος 1: Εκτελέστε το Steam ως διαχειριστής

Εκτελώντας το Steam ως διαχειριστή, θα του επιτρέψετε να κατεβάσει, να γράψει και να τροποποιήσει τα αρχεία Steam στο σύστημά σας. Θα έχει ως αποτέλεσμα το Steam να έχει αρκετά προνόμια για πρόσβαση σε αρχεία που δεν είναι προσβάσιμα χωρίς διαχειριστή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε το ίδιο.

1. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο Steam.exe και επιλέξτε Ιδιότητες.

2. Μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα και επιλέξτε την επιλογή Εκτέλεση αυτού του προγράμματος ως διαχειριστής.

3. Τέλος, κάντε κλικ στο Εφαρμογή > ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 2: Αλλαγή περιοχής λήψης

Μπορεί να γνωρίζετε ή όχι, αλλά το σύστημα περιεχομένου Steam χωρίζεται σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Εάν η καθορισμένη περιοχή στην εφαρμογή Steam σας έχει κάποια προβλήματα με τους διακομιστές, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα. Για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα, μπορείτε απλώς να αλλάξετε την περιοχή λήψης στην εφαρμογή Steam. Ακολουθήστε τα επόμενα βήματα για να κάνετε το ίδιο.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Steam στο σύστημά σας.

2. Κάντε κλικ στην επιλογή Steam από την επάνω αριστερή γωνία, όπως φαίνεται παρακάτω.

3. Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις από τις επιλογές του μενού.

4. Κάντε κλικ στην ενότητα Λήψη από το αριστερό παράθυρο.

5. Στην περιοχή Download Region, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού όπως φαίνεται παρακάτω για να επιλέξετε οποιαδήποτε άλλη περιοχή από τη λίστα.

6. Αφού επιλέξετε την επιθυμητή περιοχή, κάντε κλικ στο OK.

7. Επανεκκινήστε το Steam για να δείτε το σφάλμα διορθώθηκε.

Μέθοδος 3: Επιδιόρθωση φακέλων βιβλιοθήκης Steam

Για να επιδιορθώσετε τα πιθανά κατεστραμμένα αρχεία, μπορείτε να προσπαθήσετε να επιδιορθώσετε τους φακέλους της βιβλιοθήκης Steam. Θα εντοπίσει τα κατεστραμμένα αρχεία από τη βιβλιοθήκη και θα τα επιδιορθώσει, κάτι που τελικά θα διορθώσει το σφάλμα Steam με δικαιώματα αρχείων που λείπουν. Διαβάστε και ακολουθήστε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα για να πετύχετε το ίδιο.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Steam στο σύστημά σας και μεταβείτε στο παράθυρο Ρυθμίσεις όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

2. Από το παράθυρο Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψεις > ΦΑΚΕΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ STEAM στην ενότητα Βιβλιοθήκες περιεχομένου όπως απεικονίζεται παρακάτω.

ΦΑΚΕΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ STEAM στην ενότητα Βιβλιοθήκες περιεχομένου «>

3. Στο παράθυρο του Storage Manager, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες δίπλα στο φάκελο Steam, όπως φαίνεται παρακάτω.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Repair Folder.

5. Το αναδυόμενο παράθυρο Έλεγχος λογαριασμού χρήστη θα εμφανιστεί στην οθόνη σας δηλώνοντας Θέλετε να επιτρέψετε σε αυτήν την εφαρμογή να κάνει αλλαγές στη συσκευή σας; Κάντε κλικ στην επιλογή Ναι.

6. Μετά από λίγα λεπτά, ο φάκελος της βιβλιοθήκης Steam θα επισκευαστεί.

Μέθοδος 4: Επαληθεύστε την ακεραιότητα του αρχείου παιχνιδιού

Εάν η διαδικασία λήψης διακοπεί για οποιονδήποτε λόγο, τα αρχεία ενδέχεται να καταστραφούν και να εμφανιστεί το σφάλμα προνόμια αρχείου που λείπει από το Steam. Για να επαληθεύσετε την ακεραιότητα του αρχείου που κατεβάσατε για να βεβαιωθείτε ότι η λήψη ήταν επιτυχής, ακολουθήστε προσεκτικά το παρακάτω βήμα:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Steam στη συσκευή σας.

2. Κάντε κλικ στην επιλογή ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ όπως φαίνεται παρακάτω.

3. Επιλέξτε και κάντε δεξί κλικ στο παιχνίδι που θέλετε από το αριστερό παράθυρο όπως φαίνεται παρακάτω και κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες.

4. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή ΤΟΠΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ από το αριστερό παράθυρο, όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Κάντε κλικ στο Επαλήθευση ακεραιότητας των αρχείων επίδειξης… όπως φαίνεται παρακάτω.

6. Μετά από λίγα λεπτά, τα αρχεία του παιχνιδιού θα επικυρωθούν με επιτυχία, υποδεικνύοντας ότι το αρχείο λήψης είναι άθικτο και δεν είναι κατεστραμμένο.

Μέθοδος 5: Απενεργοποιήστε τη μονάδα igfxEM

Σύμφωνα με αρκετούς χρήστες, εάν απενεργοποιήσετε τη μονάδα igfxEM στη συσκευή σας και επανεκκινήσετε το σύστημα, βοηθά το Steam να λειτουργεί σωστά με την επίλυση των προνομίων αρχείων που λείπουν από το Steam. Για να εκτελέσετε αυτήν τη μέθοδο, ακολουθήστε τα επόμενα βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc ταυτόχρονα για να εκκινήσετε τη Διαχείριση εργασιών.

2. Βρείτε και κάντε κλικ στο igfxEM Module στη λίστα διεργασιών και κάντε κλικ στο End Task στην κάτω δεξιά γωνία.

3. Μετά από αυτό, επανεκκινήστε την εφαρμογή Steam για να δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί ή όχι.

Μέθοδος 6: Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη λήψης

Μερικές φορές τα κατεστραμμένα παιχνίδια μετά τη λήψη αφήνουν ίχνη στον φάκελο της προσωρινής μνήμης λήψης, γεγονός που προκαλεί περαιτέρω διακοπές στις διαδικασίες ενημέρωσης και λήψης. Μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη λήψης για να διορθώσετε το πρόβλημα.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Steam και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

2. Στην ενότητα Λήψεις, κάντε κλικ στην επιλογή CLEAR DOWNLOAD CACHE.

3. Κάντε κλικ στο OK στο παρακάτω αναδυόμενο παράθυρο όπως φαίνεται παρακάτω για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Μέθοδος 7: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Μερικές φορές, το λογισμικό προστασίας από ιούς που είναι εγκατεστημένο στο σύστημά σας μπορεί να αναγνωρίσει τα ληφθέντα αρχεία παιχνιδιού steam ως απειλή. Και αυτό θα οδηγήσει σε καραντίνα, τροποποίηση ή ακόμα και διαγραφή του αρχείου από το σύστημα για να αποφευχθεί περαιτέρω ζημιά. Καθώς ένα λογισμικό προστασίας από ιούς μπορεί να εντοπίσει τα άγνωστα αρχεία παιχνιδιού και να τα χαρακτηρίσει ως απειλή, θα πρέπει να ελέγξετε εάν αυτά τα αρχεία βρίσκονται στη λίστα καραντίνας ή μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς για να βρείτε τη ρίζα της αιτίας. Για να το κάνετε αυτό, διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στα Windows 10. Διαβάζοντας αυτό, θα μάθετε πώς να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στη συσκευή σας για σύντομο χρονικό διάστημα και να διορθώσετε το σφάλμα Steam με τα δικαιώματα που λείπουν.

***

Αυτές ήταν οι μέθοδοι για την επίλυση του ζητήματος των προνομίων του αρχείου που λείπει από το Steam. Ελπίζουμε ότι μπορέσατε να διορθώσετε το σφάλμα Steam με δικαιώματα αρχείων που λείπουν με τη βοήθεια των βημάτων που αναφέρονται. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων.

  15 νέες δυνατότητες στην ενημέρωση δημιουργών για Windows 10