Διορθώστε ζητήματα με την αποδοχή μιας πρόσκλησης σε ένα πάρτι Xbox

Αναπτύχθηκε και ανήκει στη Microsoft, το Xbox είναι μια δημοφιλής κονσόλα παιχνιδιών που μπορεί να συνδεθεί με μέσα προβολής. Με περισσότερες από κονσόλες τέταρτης γενιάς, το Xbox έχει σίγουρα δημιουργήσει έναν πήχη στη βιομηχανία διαδικτυακών παιχνιδιών. Όχι μόνο αυτό, αλλά με τα χαρακτηριστικά του, όπως οι συνομιλίες για πάρτι, έχει γίνει πολύ βολικό για τους παίκτες να κάνουν παρέα και να συνομιλούν στο διαδίκτυο. Τα πάρτι Xbox επιτρέπουν στους παίκτες να συνομιλούν με έως και επτά φίλους μέσω της κονσόλας Xbox. Όμως, μέσα σε όλη αυτή τη διασκέδαση, οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα πάρτι Xbox One. Αυτό εμποδίζει επίσης τους παίκτες να προσκαλούν τους φίλους τους να παίξουν μαζί, προκαλώντας καθυστερημένα προβλήματα με τις προσκλήσεις του Xbox. Εάν είστε κάποιος που ασχολείται με το πρόβλημα των προσκλήσεων Xbox που δεν λειτουργούν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος γιατί σας προσφέρουμε έναν χρήσιμο και λεπτομερή οδηγό για το πώς να διορθώσετε προβλήματα με την αποδοχή μιας πρόσκλησης σε ένα πάρτι Xbox.

Πώς να διορθώσετε προβλήματα με την αποδοχή μιας πρόσκλησης σε ένα πάρτι Xbox

Ας ξεκινήσουμε πρώτα γνωρίζοντας λίγο τους λόγους πίσω από το ζήτημα της συνομιλίας με το πάρτι. Υπάρχουν ως επί το πλείστον τέσσερις λόγοι για τους οποίους προκύπτουν προβλήματα συνομιλίας με το Xbox live party. Αναφέρονται παρακάτω:

  • Οι εσφαλμένες διαμορφώσεις μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο η συνομιλία για πάρτι και οι προσκλήσεις παιχνιδιών δεν λειτουργούν στο Xbox σας.

  • Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι μια χαλαρή σύνδεση καλωδίου. Είναι επίσης πιθανό τα καλώδιά σας να έχουν φθαρεί.
  • Ο περιορισμός των δυνατοτήτων κοινής χρήσης και των ρυθμίσεων απορρήτου της κονσόλας σας μπορεί να είναι ένας άλλος λόγος που προκαλεί προβλήματα μη λειτουργίας του Xbox live party.

  • Ένας από τους τελευταίους λόγους για τους οποίους η συνομιλία του πάρτι σας δεν λειτουργεί προέρχεται επίσης από προβλήματα διακομιστή. Εάν ο διακομιστής Xbox σας είναι εκτός λειτουργίας, μπορεί να διακόψει τη συνομιλία σας.

Το πρόβλημα με τη δυνατότητα συνομιλίας Xbox μπορεί να οφείλεται σε οποιονδήποτε από τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, επομένως συνιστάται να δοκιμάσετε κάθε μέθοδο που αναφέρεται με τακτικό τρόπο παρακάτω για να επιλύσετε γρήγορα το πρόβλημα.

Σημείωση: Οι ακόλουθες μέθοδοι ισχύουν τόσο για το Xbox One όσο και για το Xbox Series.

Μέθοδος 1: Βασική αντιμετώπιση προβλημάτων

Τα επερχόμενα βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Xbox live party χωρίς να μπείτε σε πολύπλοκες μεθόδους.

Μέθοδος 1Α: Ελέγξτε την κατάσταση διακομιστών Xbox

Πρώτα πράγματα πρώτα, πριν μεταβείτε σε πιο περίπλοκες και εμπεριστατωμένες μεθόδους, πρέπει να ελέγξετε ότι οι διακομιστές Xbox είναι εκτός λειτουργίας. Είναι μια σπάνια αιτία που το Xbox live party δεν λειτουργεί, αλλά δεν πρέπει να αποκλειστεί. Επομένως, ελέγξτε τη σελίδα Κατάσταση Xbox για να δείτε εάν η υπηρεσία είναι συνδεδεμένη και λειτουργεί.

Μέθοδος 1Β: Ελέγξτε το μικρόφωνο

Ένας άλλος απλός αλλά εντελώς παραλειπόμενος λόγος είναι η συνδεσιμότητα μικροφώνου. Μερικές φορές, το μικρόφωνό σας μπορεί να μην είναι σωστά συνδεδεμένο στο χειριστήριο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ακουστό. Επομένως, ελέγξτε το μικρόφωνό σας για να αποκλείσετε αυτήν την πιθανότητα.

Μέθοδος 1C: Ελέγξτε την ταχύτητα δικτύου

Η ταχύτητα δικτύου μπορεί επίσης να επηρεάσει την εμπειρία συνομιλίας στο πάρτι. Επειδή είναι αργό ή αδύναμο, μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία συνομιλίας. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι η ελάχιστη ταχύτητα του δικτύου σας για τη λειτουργία του Xbox live είναι 3 Mbps για λήψη και 0,5 Mbps για να λειτουργήσει η μεταφόρτωση.

1. Πατήστε το κουμπί Xbox στο χειριστήριό σας και ανοίξτε το Προφίλ & σύστημα.

2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις.

3. Στην καρτέλα Γενικά, επιλέξτε Ρυθμίσεις δικτύου.

4. Επιλέξτε Επιλογή ταχύτητας δικτύου και στατιστικών στοιχείων.

Η δοκιμή θα σας βοηθήσει να ελέγξετε τη σύνδεσή σας και να δείτε εάν είναι αρκετά ισχυρή για να τρέξει το Xbox Live σας.

Μέθοδος 2: Διασφαλίστε σταθερή σύνδεση

Πολλαπλές συνδέσεις που συνδέονται στην ευρυζωνική σύνδεσή σας μπορεί να επιβραδύνουν και να προκαλέσουν τη μη λειτουργία του Xbox Live Party. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε σταθερή σύνδεση με ταχύτητα μεγαλύτερη από 6 MB.

1. Ανοίξτε το Profile & system πατώντας το κουμπί Xbox.

2. Στο Προφίλ & Σύστημα, επιλέξτε Ρυθμίσεις.

3. Στην καρτέλα Γενικά, επιλέξτε Ρυθμίσεις δικτύου.

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε Σύνθετες ρυθμίσεις.

5. Επιλέξτε ρυθμίσεις IP και ελέγξτε την ταχύτητα της ευρυζωνικής σύνδεσης.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να ορίσετε τις ρυθμίσεις IP με μη αυτόματο τρόπο για να έχετε σταθερή σύνδεση και, στη συνέχεια, να επαναλάβετε το ίδιο με τις ρυθμίσεις DNS.

Μέθοδος 3: Ελέγξτε τον τύπο NAT

Η μετάφραση διευθύνσεων δικτύου ή το NAT βοηθά στη μετάφραση των δημόσιων διευθύνσεων IP σε ιδιωτικές. Ο έλεγχος του τύπου NAT στο Xbox σας μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε τα ζητήματα της αποδοχής μιας πρόσκλησης σε ένα πάρτι Xbox. Εάν ο τύπος NAT σας είναι μέτριος ή κλειστός, μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο η συνομιλία του πάρτι σας δεν λειτουργεί. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επιλύσετε το πρόβλημα καθυστερημένης πρόσκλησης Xbox:

1. Ανοίξτε τα παιχνίδια και οι εφαρμογές μου στο Xbox One.

2. Στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Γενικά και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις δικτύου.

3. Επιλέξτε Test NAT Type.

4. Αφού ολοκληρωθεί η δοκιμή, επιλέξτε Συνέχεια εάν ο τύπος NAT σας είναι ανοιχτός.

Μέθοδος 4: Ελέγξτε την ένταση του Party Chat

Ζητήματα πάρτι Xbox One μπορεί επίσης να προκύψουν εάν ο όγκος της συνομιλίας για πάρτι έχει ρυθμιστεί στο μηδέν, εμποδίζοντάς σας να συνομιλήσετε με τους φίλους σας. Επομένως, φροντίστε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις ήχου της συνομιλίας του πάρτι.

1. Πατήστε το κουμπί Xbox για να ανοίξετε Πάρτι και συνομιλίες.

2. Ανοίξτε τη συνομιλία πάρτι και επιλέξτε κάθε άτομο για να ελέγξετε την ένταση του ήχου.

3. Σύρετε τη γραμμή έντασης στο μέγιστο.

Μέθοδος 5: Αλλάξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου

Οι προσκλήσεις Xbox που δεν λειτουργούν μπορεί επίσης να προκύψουν από εσφαλμένες ρυθμίσεις παραμέτρων, οι οποίες μπορεί να απενεργοποιήσουν άλλους παίκτες από το να προσκληθούν στο παιχνίδι ή να μην μπορούν να συνομιλήσουν. Επομένως, τροποποιήστε ορισμένες ρυθμίσεις απορρήτου για να επιλύσετε το πρόβλημα.

1. Πατήστε το κουμπί Xbox στο χειριστήριό σας για να ανοίξετε το Προφίλ και το σύστημα.

2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις.

3. Επιλέξτε Λογαριασμός σε αυτό.

4. Επιλέξτε Απόρρητο & ασφάλεια στο διαδίκτυο.

5. Τώρα, επιλέξτε Προβολή λεπτομερειών και προσαρμογή.

6. Επιλέξτε Επικοινωνία με φωνή και κείμενο.

7. Τέλος, επιλέξτε Everybody.

Σημείωση: Μπορείτε να επιλέξετε Συγκεκριμένους φίλους σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Μέθοδος 6: Κονσόλα Xbox Cycle Power

Το πρόβλημα με τις προσκλήσεις Xbox που δεν λειτουργούν μπορεί επίσης να διορθωθεί με την ενεργοποίηση της κονσόλας Xbox σας. Τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω θα σας βοηθήσουν με το ίδιο:

1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Xbox στην κονσόλα για 10 δευτερόλεπτα.

2. Αποσυνδέστε τα καλώδια και συνδέστε τα ξανά στην κονσόλα Xbox σας.

3. Ενεργοποιήστε την κονσόλα Xbox πατώντας το κουμπί Xbox.

Μόλις ολοκληρωθούν τα βήματα, θα εμφανιστεί μια πράσινη οθόνη, που δείχνει την επιτυχία του κύκλου ισχύος.

Σημείωση: Εάν δεν εμφανίζεται η πράσινη οθόνη, επαναλάβετε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω.

Μέθοδος 7: Εκτελέστε Ανανέωση συστήματος

Εάν η μέθοδος που αναφέρθηκε παραπάνω δεν σας βοήθησε στην επίλυση του προβλήματος καθυστερημένης πρόσκλησης Xbox, δοκιμάστε να εκτελέσετε μια ανανέωση συστήματος στο Xbox σας. Αυτή η μέθοδος έχει αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματική στη ρύθμιση προβλημάτων συνομιλίας με πάρτι. Εκτελέστε τα ακόλουθα βήματα για να απορρίψετε τα ζητήματα αποδοχής μιας πρόσκλησης σε ένα ζήτημα Xbox σε πάρτι:

1. Πατήστε το κουμπί Xbox και ανοίξτε τον οδηγό.

2. Στη συνέχεια, επιλέξτε Προφίλ & σύστημα και μετά Ρυθμίσεις.

3. Στην ενότητα Γενικά, επιλέξτε Ρυθμίσεις δικτύου.

4. Επιλέξτε Προηγμένες ρυθμίσεις.

5. Επιλέξτε την επιλογή Εναλλακτική διεύθυνση Mac και επιλέξτε Διαγραφή.

6. Επανεκκινήστε το Wi-Fi για να ξεκινήσετε ξανά το Xbox.

Μέθοδος 8: Κατάργηση σίγασης ή κατάργηση αποκλεισμού του προγράμματος αναπαραγωγής

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να έχετε βάλει σε σίγαση ή να αποκλείσετε έναν παίκτη, αποκλείοντάς σας έτσι τη συνομιλία σε πάρτι μαζί του. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα καταργώντας τη σίγαση ή ξεμπλοκάροντάς τα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για έναν λεπτομερή οδηγό:

1. Στο χειριστήριο σας, πατήστε το κουμπί Xbox.

2. Επιλέξτε Parties & Chats.

3. Αναπτύξτε το για να δείτε παίκτες/μέλη.

4. Επιλέξτε το επιθυμητό μέλος που θέλετε να καταργήσετε τη σίγαση.

5. Επιλέξτε την επιλογή Unmute.

Μέθοδος 9: Αυξήστε την ένταση του ακουστικού

Μαζί με τον έλεγχο της έντασης της συνομιλίας για πάρτι, πρέπει επίσης να ελέγξετε την ένταση του ακουστικού, καθώς μπορεί να τεθεί σε σίγαση ή να χαμηλώσει. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τα βήματα που δίνονται παρακάτω για την επίλυση των προβλημάτων αποδοχής μιας πρόσκλησης σε ένα πάρτι Xbox:

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Xbox όπως έγινε νωρίτερα.

2. Επιλέξτε Συσκευή & συνδέσεις στο αριστερό παράθυρο και επιλέξτε Βοηθήματα.

3. Επιλέξτε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες και ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Ελεγκτή.

4. Επιλέξτε Ένταση.

5. Στον Ήχο, αυξήστε την ένταση του ακουστικού.

Δείτε αν έχει διορθώσει τα προβλήματα με την αποδοχή μιας πρόσκλησης σε ένα πάρτι πρόβλημα Xbox ή όχι.

Μέθοδος 10: Αλλαγή της εξόδου συνομιλίας πάρτι

Μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε καθυστερημένες προσκλήσεις Xbox εάν υπάρχει πρόβλημα με τα ακουστικά σας. Είναι πιθανό τα ακουστικά σας να μην μπορούν να συνδεθούν στη συσκευή. Εάν συμβαίνει αυτό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τα ηχεία της τηλεόρασης για να χρησιμοποιήσετε την έξοδο συνομιλίας πάρτι.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Xbox.

2. Επιλέξτε την καρτέλα Γενικά και επιλέξτε Ένταση και έξοδος ήχου.

3. Επιλέξτε Έξοδος συνομιλίας πάρτι.

4. Επιλέξτε Ακουστικά & ηχεία.

5. Ρυθμίστε την ένταση σε 10 βήματα.

Μέθοδος 11: Προσαρμογή του μίκτη συνομιλίας

Εάν η συνομιλία σας για πάρτι λειτουργεί κανονικά και εξακολουθείτε να μην ακούτε, τότε η προσαρμογή του μείκτη συνομιλίας είναι η λύση για προβλήματα συνομιλίας με ζωντανά πάρτι Xbox.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο Xbox όπως έγινε νωρίτερα.

2. Γενικά, ανοίξτε την Ένταση και την έξοδο ήχου.

3. Επιλέξτε Chat mixer.

4. Επιλέξτε μια προτιμώμενη επιλογή στο μίκτη συνομιλίας και βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή Σίγαση όλων των άλλων ήχων.

Μέθοδος 12: Ενεργοποιήστε το Kinect

Εάν χρησιμοποιείτε το Kinect για πάρτι συνομιλίας στο Xbox σας, μπορεί να το έχετε απενεργοποιήσει, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί και να έχει ως αποτέλεσμα προβλήματα με την αποδοχή μιας πρόσκλησης σε ένα πάρτι Xbox. Επομένως, πρέπει να το ενεργοποιήσετε για να λάβετε μια συνομιλία με ομάδα εργασίας. Μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Συνδέστε ξανά το Kinect στο Xbox σας.

2. Ανοίξτε το Προφίλ & σύστημα πατώντας το κουμπί Xbox.

3. Επιλέξτε Ρυθμίσεις.

4. Επιλέξτε Συσκευές & συνδέσεις και επιλέξτε Kinect.

5. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το για τη συνομιλία στο Party.

Μέθοδος 13: Επαναφορά κονσόλας

Η τελευταία μέθοδος για να λύσετε τα καθυστερημένα προβλήματα των προσκλήσεων του Xbox είναι να επαναφέρετε την κονσόλα Xbox. Η επανεκκίνηση βοηθά στον αποκλεισμό σφαλμάτων, εάν υπάρχουν, σε περίπτωση που καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν βοήθησε καθόλου. Επομένως, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και επαναφέρετε το Xbox σας:

Σημείωση: Τα παρακάτω βήματα δεν θα διαγράψουν παιχνίδια και δεδομένα από το Xbox σας.

1. Για επαναφορά, πατήστε το κουμπί Xbox στην κονσόλα σας.

2. Στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Σύστημα > Πληροφορίες Κονσόλας.

3. Επιλέξτε Επαναφορά κονσόλας.

4. Επιλέξτε RESET AND KEEP MY GAMES & APPS.

***

Ελπίζουμε ότι μπορέσατε να λύσετε τα προβλήματα με την αποδοχή μιας πρόσκλησης σε ένα πάρτι καθυστερημένο πρόβλημα με τις προσκλήσεις Xbox και Xbox με τη βοήθεια αυτού του οδηγού. Ενημερώστε μας ποια από τις μεθόδους ήταν η πιο χρήσιμη για εσάς. Για περαιτέρω απορίες ή πολύτιμες προτάσεις, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω. Θα χαρούμε να επικοινωνήσουμε ξανά μαζί σας.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το ορθογραφικό και γραμματικό έλεγχο στο OneNote