Διορθώστε ελαττωματικά GIF στο Android

Το Android είναι ένα από τα σημαντικότερα λειτουργικά συστήματα για κινητά με πολλά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά και αβίαστη διεπαφή χρήστη. Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που ενοχλεί τους χρήστες Android εδώ και χρόνια, είναι τα προβλήματα που σχετίζονται με τη χρήση και τη διαχείριση αρχείων GIF. Το Graphics Interchange Format ή GIF είναι μια μορφή εικόνας bitmap που υπάρχει από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και είναι πλέον παντού στο διαδίκτυο. Τα GIF είναι μερικά δευτερόλεπτα βίντεο ή κινούμενων εικόνων συσκευασμένα σε ένα μόνο αρχείο και λειτουργούν σε πλατφόρμες και συσκευές. Ωστόσο, στο Android, γίνονται στατικά και μερικές φορές δεν ανοίγουν καθόλου. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, είστε στο σωστό μέρος. Σας φέρνουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς να διορθώσετε ελαττωματικά GIF στο Android.

Πώς να διορθώσετε ελαττωματικά GIF στο Android

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι μια τεράστια εταιρεία όπως το Android έχει έναν τόσο ληθαργικό τρόπο να χειρίζεται gif. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι πίσω από αυτό και μερικοί από αυτούς παρατίθενται παρακάτω.

  • Το Android δεν υποστηρίζει εγγενώς GIF: Το Android εξακολουθεί να μην έχει ενσωματωμένη υποστήριξη GIF, δεν μπορεί να εκτελέσει GIF φυσικά μέσα στο σύστημα.

  • Το Android προτιμά το WebM: Το Android είχε υποστήριξη WebM για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι παρόμοια μορφή με το GIF με καλύτερη συμπίεση δεδομένων και υψηλότερη ποιότητα. Το Android θέλει οι χρήστες του να χρησιμοποιούν WebM αντί για GIF.

Κάποιος μπορεί να δει και να αποθηκεύσει GIF εύκολα εάν η συσκευή Android του έχει root, αλλά προφανώς είναι εξωφρενικό να κάνετε root τη συσκευή σας μόνο επειδή θέλετε να χρησιμοποιήσετε GIF. Αν και υπάρχουν άλλοι τρόποι επίλυσης αυτού του προβλήματος, οπότε χωρίς να χάνετε άλλο χρόνο αφήστε τις μεθόδους επιδιόρθωσης ελαττωματικών GIF στο Android.

Το Android έχει κυκλοφορήσει μια ποικιλία ενημερώσεων όλα αυτά τα χρόνια. Όταν ο καθένας χρησιμοποιεί διαφορετική έκδοση του Android, αυτό το ζήτημα είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστεί. Ειδικά όταν λαμβάνεις υπόψη την ασυμβατότητα του Android με τα GIF.

Σημείωση: Τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων. Διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, επομένως ελέγξτε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε οποιαδήποτε. Για αναφορά χρησιμοποιήσαμε το Redmi 8.

Μέθοδος 1: Ενημερώστε το λειτουργικό σύστημα Android

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να ελέγξετε ποια έκδοση του Android χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να στείλετε GIF μόνο στους φίλους ή την οικογένειά σας εάν χρησιμοποιείτε Android 7.1 ή νεότερη έκδοση. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ελέγξετε ποια έκδοση Android εκτελεί το τηλέφωνό σας.

1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.

2. Πατήστε Σχετικά με το τηλέφωνο.

3. Εντοπίστε και ελέγξτε την έκδοση Android. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι το Android 10.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε το πιο πρόσφατο Android, δοκιμάστε να ενημερώσετε τη συσκευή σας Android και ελέγξτε εάν μπορείτε να διορθώσετε ελαττωματικά GIF στο Android.

Μέθοδος 2: Ενημέρωση εφαρμογών Messenger

Εάν μιλάτε με τους φίλους ή την οικογένειά σας χρησιμοποιώντας οποιεσδήποτε εφαρμογές messenger, για παράδειγμα, WhatsApp, τότε βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιούν την ίδια έκδοση αυτής της εφαρμογής messenger με εσάς. Διαφορετικές εκδόσεις εφαρμογών messenger μπορούν να φορτώσουν τα ίδια GIF διαφορετικά. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε ελαττωματικά GIF στο Android.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αλλάξετε το πληκτρολόγιο Android με αυτό που είναι συμβατό με GIF.

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να διορθώσετε ελαττωματικά GIF στο Android, τότε υπάρχουν διάφορες εφαρμογές τρίτων που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Γιατί τα GIF δεν λειτουργούν στο Google;

Απ. Αυτό συμβαίνει συνήθως λόγω δυσλειτουργιών λογισμικού. Προσπαθήστε να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας Google και συνδεθείτε ξανά και ελέγξτε ξανά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας και να ελέγξετε τη σύνδεσή σας Wi-Fi.

Ε2. Ποιο είναι καλύτερο GIF ή MP4;

Απ. Τα αρχεία MP4 είναι καλύτερα καθώς είναι πολύ μικρότερα από τα GIF, επομένως θα αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας κατά τη λήψη τους. Διατηρούν επίσης καλή ποιότητα μετά τη μεταφορά τους και φορτώνονται πιο γρήγορα από τα GIF.

Ε3. Μπορείτε να παίξετε GIF στο Android;

Απ. Ναι, οι συσκευές Android διαθέτουν μια προεγκατεστημένη εφαρμογή γνωστή ως Gallery, η οποία χρησιμοποιείται για την προβολή εικόνων και άλλων μέσων. Μπορείτε να δείτε τα αποθηκευμένα GIF σας σε αυτήν την εφαρμογή και να τα φορτώσετε όποτε θέλετε.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι μπορέσατε να κατανοήσετε πώς να διορθώσετε ελαττωματικά GIF στο Android. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.

  Πώς να διαχειριστείτε την αυτόματη συμπλήρωση Google για εφαρμογές στο Android