Διδάξτε στην Cortana να γνωρίζει ποια εφαρμογή αναζητάτε στα Windows 10


Ανοίξτε την Cortana και πληκτρολογήστε Σημειωματάριο. Πριν ακόμη ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση της λέξης “Σημείωση”, θα έχει καταχωρίσει όλες τις εφαρμογές και τα αρχεία που ταιριάζουν με τα γράμματα που έχετε πληκτρολογήσει. Το πρώτο αποτέλεσμα θα είναι φυσικά η προεπιλεγμένη εφαρμογή Σημειωματάριο και αν αυτή είναι η εφαρμογή που θέλετε να ανοίξετε γρήγορα, τότε είστε έτοιμοι. Ωστόσο, εάν θέλετε να ανοίξετε μια διαφορετική εφαρμογή με όνομα παρόμοιο με το Σημειωματάριο, όπως το Notepad++, τότε μπορεί να μην σας αρέσει το πρώτο αποτέλεσμα να είναι πάντα η εφαρμογή Σημειωματάριο και πρέπει να επιλέξετε με μη αυτόματο τρόπο το δεύτερο ή το τρίτο αποτέλεσμα που είναι πραγματικά σχετικό με εσύ. Η Cortana παραθέτει το Σημειωματάριο επειδή είναι προφανές αλλά και επειδή δεν γνωρίζει ακόμα ποια εφαρμογή θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Δείτε πώς μπορείτε να του διδάξετε να ξέρει ποια εφαρμογή να εμφανίζει πρώτη.

  Πώς να εγκαταστήσετε χάρτες στην εφαρμογή Minecraft UWP Windows 10

Η Cortana μαθαίνει με την πάροδο του χρόνου και μαθαίνει από το πώς αλληλεπιδράτε μαζί της. Εάν επιλέγετε πάντα την εφαρμογή Σημειωματάριο όταν εμφανίζεται στα αποτελέσματα της Cortana, μαθαίνει ότι το Σημειωματάριο είναι στην πραγματικότητα η εφαρμογή που θέλετε να ανοίξετε όταν πληκτρολογείτε τη λέξη “Σημείωση”. Αν θέλετε να του μάθετε να ανοίγει μια διαφορετική εφαρμογή, χρειάζεστε περίπου πέντε λεπτά.

Η εν λόγω εφαρμογή με την οποία δουλέψαμε είναι μια εφαρμογή Windows Store που ονομάζεται Notepad Classic. Ανοίξτε την Cortana και πληκτρολογήστε τη λέξη Σημειωματάριο. Το πρώτο αποτέλεσμα θα είναι η εφαρμογή Σημειωματάριο, αλλά αυτά που ακολουθούν θα είναι άλλες εφαρμογές που ξεκινούν με το ίδιο όνομα. Επιλέξτε την άλλη εφαρμογή και αφήστε την να ανοίξει. Τώρα κλείστε την εφαρμογή και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία.

  Πώς να εισαγάγετε την πλήρη οθόνη σε μια εφαρμογή UWP στα Windows 10

Πληκτρολογήστε τη λέξη «σημείωση» στην Cortana και επιλέξτε με συνέπεια την εφαρμογή που θέλετε να ανοίξετε. Μετά από πέντε προσπάθειες, η Cortana σταμάτησε να εμφανίζει την προεπιλεγμένη εφαρμογή Σημειωματάριο ως πρώτο αποτέλεσμα και έμαθε ότι το Notepad Classic ήταν η προτιμώμενη εφαρμογή.

Η διδασκαλία της Cortana με αυτόν τον τρόπο σάς επιτρέπει να τη χρησιμοποιείτε γρήγορα για να αναζητήσετε και να εκκινήσετε μια εφαρμογή. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει απλώς να μαθαίνει με την πάροδο του χρόνου, αλλά αν κατά καιρούς ανοίγετε το πρώτο αποτέλεσμα, επηρεάζει τη μάθηση της Cortana. Ο καλύτερος τρόπος για να οδηγήσετε στο μήνυμα είναι να αφιερώσετε πέντε λεπτά και να διδάξετε στην Cortana ποια εφαρμογή προτιμάτε από όλα τα άλλα αποτελέσματα.

  Πώς να μετακινήσετε το δίσκο συστήματος στη δευτερεύουσα οθόνη στα Windows