Διαχείριση Κύκλου Ζωής Εφαρμογής (ALM) Επεξήγηση σε 5 λεπτά ή λιγότερο

Το Application Life Cycle (ALM) είναι το πλαίσιο που βοηθά στην ανάπτυξη και παράδοση του λογισμικού εντός χρονοδιαγράμματος, εντός προϋπολογισμού και κορυφαίας ποιότητας.

Σημασία της παράδοσης ενός ποιοτικού προϊόντος στον τελικό χρήστη

Όλοι χρησιμοποιούμε εφαρμογές ή λογισμικό σε υπολογιστές ή smartphone, αλλά έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς σχεδιάζονται, αναπτύσσονται και παραδίδονται;

Λοιπόν, αυτή η ενότητα θα εξετάσει μια διαδικασία που ονομάζεται Διαχείριση Κύκλου Ζωής Εφαρμογών (ALM), η οποία αποτελεί σημαντικό μέρος της ανάπτυξης λογισμικού.

Ο κύκλος ALM είναι ο πυρήνας κάθε ανάπτυξης λογισμικού ή εφαρμογής.

Ας καταλάβουμε πρώτα γιατί η παροχή λογισμικού εξαιρετικής ποιότητας είναι απαραίτητη.

Έχει καταστεί ζωτικής σημασίας για τη βιομηχανία λογισμικού να κατασκευάζει και να παρέχει λογισμικό κορυφαίας ποιότητας στην τρέχουσα ανταγωνιστική αγορά. Ας υποθέσουμε ότι, για οποιονδήποτε λόγο, η ποιότητα του λογισμικού δεν είναι ικανοποιητική. τότε, υπάρχει η πιθανότητα ότι οι πελάτες δεν είναι πιθανό να επιστρέψουν, οδηγώντας σε αρνητικές αξιολογήσεις στον συνδεδεμένο κόσμο του Ιστού.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι το κόστος και η διαταραχή που προκαλείται από την ενημέρωση ή την αντικατάσταση του λογισμικού subpar, που θα μπορούσε να βλάψει την κερδοφορία της εταιρείας. Λογισμικό χαμηλής ποιότητας μπορεί να αναγκάσει τους χρήστες να δίνουν δυσμενείς κριτικές, οδηγώντας σε κακό μάρκετινγκ, απώλεια άλλων πελατών, μακροπρόθεσμη μείωση των πωλήσεων και των εσόδων και περιστασιακά δαπανηρές νομικές ενέργειες.

Η παραδοσιακή μέθοδος ανάπτυξης λογισμικού, η οποία είναι κατακερματισμένη, οδηγεί σε αναποτελεσματικότητα, καθυστερήσεις παράδοσης, απρόβλεπτες αλλαγές και αυξημένα έξοδα. Αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν επιτυχώς με την εφαρμογή του πλαισίου διαχείρισης κύκλου ζωής εφαρμογών (ALM).

Το ALM ενοποιεί διάφορους κλάδους, διαδικασίες και ομάδες κάτω από μια οντότητα για την ανάπτυξη αποτελεσματικού λογισμικού, εύκολης διαχείρισης, μείωσης του κινδύνου και βελτίωσης της ποιότητας.

Κάθε είδους εταιρείες στοχεύουν πάντα στην παροχή λογισμικού υψηλής ποιότητας για να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους σε μια παγκόσμια αγορά και για να παραμείνουν πιστοί οι πελάτες. Το λογισμικό που δημιουργείται και αναπτύσσεται σύμφωνα με τις οδηγίες των βιομηχανικών προτύπων βελτιώνει τη φήμη της εταιρείας και προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Για να διαρκέσει και να πετύχει το προϊόν, καθώς και για να ικανοποιήσει τον καταναλωτή, το λογισμικό υψηλής ποιότητας είναι ζωτικής σημασίας. Οποιοδήποτε πρόγραμμα ή προϊόν πρέπει να κατασκευαστεί με επίκεντρο τον καταναλωτή και πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του. Η ποιότητα είναι υψίστης σημασίας κατά την ανάπτυξη λογισμικού και λύσεων.

Η παροχή λογισμικού υψηλής ποιότητας στους πελάτες εγγυάται ότι έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή αξία για τα χρήματά τους. Έτσι, θα βοηθήσει στην οικοδόμηση δέσμευσης και εμπιστοσύνης με τους πελάτες, η οποία με τη σειρά της ενθαρρύνει ευνοϊκές αξιολογήσεις στην αγορά και φέρνει περισσότερους πελάτες, πωλήσεις και κέρδη.

Τι είναι η Διαχείριση Κύκλου Ζωής Εφαρμογών (ALM);

Η διαδικασία ALM είναι το θεμέλιο για κάθε επιτυχημένη ανάπτυξη λογισμικού και παράδοση εφαρμογών. Ας δούμε τον ακριβή ορισμό του ALM και τις σημαντικές ενότητες του.

Το ALM, ή η Διαχείριση Κύκλου Ζωής Εφαρμογών, είναι ένα κρίσιμο βήμα στη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού που απαιτείται για την αποτελεσματική δημιουργία και συντήρηση μιας εφαρμογής.

Μπορεί να περιλαμβάνει εργασίες όπως δοκιμή, επιδιόρθωση προβλημάτων και βελτιστοποίηση απόδοσης, καθώς και διαχείριση ολόκληρου του κύκλου ζωής ενός προϊόντος λογισμικού από την έναρξη έως την ανάπτυξη.

Η εμπειρία του τελικού χρήστη περιλαμβάνεται επίσης σε αυτή τη διαδικασία, εστιάζοντας στον εντοπισμό και την επίλυση προβλημάτων που επηρεάζουν την εμπειρία του χρήστη.

  Google Drive εναντίον Microsoft OneDrive: Τι είναι καλύτερο;

Οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ALM για να εγγυηθούν ότι κάθε εφαρμογή ελέγχεται διεξοδικά πριν από τη μετάδοση και ότι τυχόν ζητήματα χρήστη αντιμετωπίζονται αμέσως. Επιπλέον, το ALM βοηθά στην ανάπτυξη εφαρμογών που συμμορφώνονται με τα πρότυπα και τις προσδοκίες του οργανισμού.

Τα DevOps και Agile χρησιμοποιούνται με το ALM επειδή δομούν περαιτέρω τη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού. Έτσι, το ALM περιλαμβάνει περαιτέρω λειτουργικά στοιχεία όπως έλεγχος αλλαγών, δοκιμή αποδοχής χρήστη και διαχείριση έκδοσης.

Η διαδικασία του ALM περιλαμβάνει ένα συντονισμένο σύνολο πρακτικών, τεχνικών και εργαλείων που χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις για τη διαχείριση έργων ανάπτυξης λογισμικού, έτσι ώστε να ολοκληρώνονται αποτελεσματικά, εντός χρονοδιαγράμματος και σύμφωνα με πρότυπα ποιότητας.

Το ALM έχει τρεις κύριες περιοχές

#1. Διακυβέρνηση

Αυτή η ενότητα ασχολείται με τη διαχείριση των απαιτήσεων και των πόρων. Περιλαμβάνει επίσης τη διαχείριση της ασφάλειας δεδομένων, την πρόσβαση των χρηστών, την παρακολούθηση αλλαγών, τον έλεγχο, τον έλεγχο, τον έλεγχο ανάπτυξης και την επαναφορά.

#2. Ανάπτυξη εφαρμογής

Σε αυτήν την ενότητα, οι εξέχοντες ρόλοι εκπληρώνονται από τους προγραμματιστές για τον εντοπισμό των τρεχόντων προβλημάτων και την εκτέλεση σχεδιασμού, σχεδίασης, κατασκευής και δοκιμής της εφαρμογής, καθώς και συνεχείς βελτιώσεις.

#3. Συντήρηση

Αυτό καλύπτει την ενημέρωση προαιρετικών και εξαρτώμενων τεχνολογιών καθώς και την ανάπτυξη της εφαρμογής.

Ο κύκλος ζωής ανάπτυξης λογισμικού μπορεί να διαχειρίζεται σε μια ενιαία πλατφόρμα με το ALM, καθιστώντας τη διαδικασία πολύ πιο αποτελεσματική και αυξάνοντας την πιθανότητα επιτυχούς παράδοσης του τελικού προϊόντος.

Σημασία της Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Εφαρμογών (ALM)

Από τη σύλληψη έως την παραγωγή, η Διαχείριση Κύκλου Ζωής Εφαρμογών (ALM) παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του πλήρους κύκλου ζωής της ανάπτυξης εφαρμογών.

Επιτρέπει στους προγραμματιστές να παρακολουθούν όλες τις αλλαγές που έγιναν σε κάθε στάδιο της διαδικασίας ανάπτυξης για να διασφαλίσουν ότι πληροί τα πρότυπα που έχουν οριστεί από τους διαχειριστές και τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις ενσωματώνουν τη διαδικασία ALM στα συστήματά τους για να προσφέρουν εφαρμογές υψίστης ποιότητας, περιορίζοντας ταυτόχρονα το κόστος και τις άσκοπες καθυστερήσεις.

Συνολικά, το λογισμικό που δημιουργήθηκε και παραδίδεται χρησιμοποιώντας το πλαίσιο ALM αυξάνει την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας ανάπτυξης και εγγυάται ότι όλοι εργάζονται προς τον ίδιο στόχο για να ικανοποιήσουν τις αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών.

Ένα άλλο βασικό καθήκον που εκτελεί το ALM είναι να βοηθά στη συνεργασία διαφόρων ομάδων που εμπλέκονται στην ανάπτυξη λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων ομάδων προγραμματιστών, σχεδιαστών, ελεγκτών ποιότητας και λειτουργικών εμπειρογνωμόνων. Αυτή η συνεργασία θα συμβάλει στη μείωση του τεχνικού χρέους και των κινδύνων που σχετίζονται με την παροχή λύσεων λογισμικού στους πελάτες.

Η υιοθέτηση ενός πλαισίου ALM έχει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της λήψης αποφάσεων, της δέσμευσης της ομάδας, της ταχύτητας και της ποιότητας, της ακρίβειας κ.λπ. Παρέχει επίσης ένα σαφές όραμα έργου και αυξάνει την ορατότητα μεταξύ των ομάδων.

Λόγω της άμεσης πρόσβασης του ALM σε τυχόν ενημερώσεις ή αλλαγές που έχουν γίνει, βοηθά τους προγραμματιστές στην αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά την ανάπτυξη. Για τη δημιουργία και την ανάπτυξη αξιόπιστων εφαρμογών με ταυτόχρονη μείωση του κόστους, του χρόνου και των εξόδων, το ALM είναι ζωτικής σημασίας.

Στάδια Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Εφαρμογών (ALM)

Application Lifecycle Management (ALM) είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο μια εταιρεία δημιουργεί και διατηρεί τις εφαρμογές της. Το ALM, με την ευρεία του έννοια, περιλαμβάνει την πλήρη διαχείριση του κύκλου ζωής ανάπτυξης λογισμικού και αποτελείται από τέσσερα στάδια.

Άλλα βήματα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού, των δοκιμών, της διασφάλισης ποιότητας κ.λπ., περιλαμβάνονται σε αυτά τα τέσσερα βασικά στάδια.

Ας εξετάσουμε γρήγορα τους ορισμούς αυτών των τεσσάρων θεμελιωδών σταδίων ALM:

  • Σχεδίαση
  • Ανάπτυξη
  • Ανάπτυξη
  • Συντήρηση

Ας εξετάσουμε γρήγορα τους ορισμούς αυτών των τεσσάρων θεμελιωδών σταδίων ALM:

#1. Σχεδίαση

Καθώς θέτει τα θεμέλια για τη δημιουργία και την υλοποίηση της εφαρμογής, είναι το πιο κρίσιμο στάδιο ανάπτυξης λογισμικού. Περιλαμβάνει τη συγκέντρωση απαιτήσεων, την εξέταση των πληροφοριών και την ανάπτυξη ενός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού.

  Πώς να παρακολουθήσετε τηλεόραση με φίλους χρησιμοποιώντας το Hulu Watch Party

Σε αυτό το στάδιο, εφαρμόζεται ένα σχέδιο ανάπτυξης λογισμικού για να διασφαλιστεί ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συμφωνούν σχετικά με τους στόχους, τους στόχους και το χρονοδιάγραμμα του έργου.

Η φάση του σχεδιασμού είναι κρίσιμη, διότι εγγυάται ότι το λογισμικό θα παραδοθεί αποτελεσματικά. Ενώ η εστίαση στους τελικούς στόχους και στόχους περιλαμβάνει επίσης την αξιολόγηση των τρεχουσών διαδικασιών και εφαρμογών.

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με τη στοίβα τεχνολογίας, τη στρατηγική και άλλα στοιχεία που ενδέχεται να επηρεάσουν την εφαρμογή.

#2. Ανάπτυξη

Η ανάπτυξη κώδικα είναι το επίκεντρο του σταδίου ανάπτυξης, το οποίο περιλαμβάνει διάφορες εργασίες όπως σχεδιασμό, κωδικοποίηση, επαλήθευση και δοκιμή.

Το πρόγραμμα λογισμικού εκτελεί αρκετές δοκιμές και υλοποιήσεις σε αυτήν τη διαδικασία Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Εφαρμογών (ALM) για να διασφαλίσει τη βέλτιστη λειτουργία. Οι ομάδες QA, οι δοκιμαστές και οι προγραμματιστές δοκιμάζουν συχνά την κωδικοποίηση σε αυτό το στάδιο και αντιμετωπίζουν τυχόν προβλήματα.

Το λογισμικό ενισχύεται επίσης σε αυτή τη φάση με βελτιώσεις και προσθήκες χαρακτηριστικών στο τρέχον λογισμικό. Πραγματοποιούνται επίσης δοκιμές απόδοσης και ασφάλειας για να επιβεβαιωθεί ότι το πρόγραμμα συμμορφώνεται με όλα τα πρότυπα και τις απαιτήσεις.

#3. Ανάπτυξη

Οι εφαρμογές, οι υπηρεσίες και οι διαδικασίες μεταφέρονται από την ανάπτυξη στο κοινό-στόχο με τρόπο που να ικανοποιεί τους στόχους του έργου κατά το στάδιο ανάπτυξης της Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Εφαρμογών (ALM).

Συνεπάγεται την προετοιμασία του περιβάλλοντος στο οποίο θα εκτελούνται ζωντανά οι εφαρμογές. Για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των εφαρμογών και των υπηρεσιών, περιλαμβάνει επίσης τη δοκιμή και τη βελτιστοποίησή τους.

Επιπλέον, οι αυτοματοποιημένες δοκιμές και οι έλεγχοι διασφάλισης ποιότητας αποτελούν επίσης μέρος των λειτουργιών ανάπτυξης για να διασφαλιστεί ότι όλα τα στοιχεία της εφαρμογής αναπτύσσονται σωστά και ότι ολόκληρη η εφαρμογή λειτουργεί όπως αναμένεται.

Μετά από μια επιτυχημένη ανάπτυξη, η εφαρμογή θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να γίνει κάποια αλλαγή στο μέλλον ή να φτάσει στο τέλος της ωφέλιμης ζωής της. Όλο το λογισμικό ελέγχεται σε αυτό το σημείο και τυχόν ελαττώματα ή σφάλματα βρίσκονται και διορθώνονται.

#4. Συντήρηση

Η φάση συντήρησης της διαδικασίας διαχείρισης του κύκλου ζωής της εφαρμογής είναι η τελευταία φάση (ALM). Ο πρωταρχικός στόχος αυτού του σταδίου είναι να διασφαλίσει ότι η εφαρμογή λειτουργεί και λειτουργεί αποτελεσματικά, με λίγα έως καθόλου προβλήματα και ελάχιστο χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Η εφαρμογή ελέγχεται, διαχειρίζεται και παρακολουθείται κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης για την αποφυγή απρόβλεπτων διακοπών.

Κατά τη συντήρηση, ενδέχεται να εφαρμοστούν ενημερώσεις λογισμικού και διορθώσεις σφαλμάτων για τη βελτίωση της απόδοσης της εφαρμογής. Το στάδιο συντήρησης περιλαμβάνει επίσης την παροχή υποστήριξης στους χρήστες της εφαρμογής και την επίλυση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν από τις λειτουργίες της εφαρμογής.

Αφού περάσετε από τις παραπάνω φάσεις, είναι προφανές πόσο σημαντικά συμβάλλει το ALM στην παροχή ορατότητας σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής ανάπτυξης λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των βημάτων που έγιναν, του λανθάνοντος χρόνου, εάν υπάρχουν, των φάσεων δοκιμής, της εκτέλεσης, της παράδοσης και πολλά άλλα.

Μεθοδολογίες που υιοθετήθηκαν από την ALM

Όπως είδαμε στις παραπάνω παραγράφους, το ALM δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό και τη δημιουργία λογισμικού για την αντιμετώπιση προβλημάτων που θα είχαν προκληθεί από τη χρήση μιας παραδοσιακής προσέγγισης στην ανάπτυξη λογισμικού.

Σε αυτό το μέρος, θα εξετάσουμε τις δύο προσεγγίσεις που χρησιμοποιεί συχνότερα το πλαίσιο ALM:

  • Agile Methodologies
  • Μεθοδολογίες Καταρράκτη

Το Agile δίνει έμφαση στις επαναληπτικές και σταδιακές μεθόδους ανάπτυξης, οι οποίες είναι οι πλέον κατάλληλες για έργα με υψηλού βαθμού πολυπλοκότητα ή απρόβλεπτο. Ο καταρράκτης ταιριάζει καλύτερα σε έργα με σαφώς καθορισμένους στόχους και διαδικασίες, επειδή χρησιμοποιεί μια γραμμική προσέγγιση για την ολοκλήρωση όλων των σταδίων ALM.

Το Agile ενθαρρύνει συχνές εκδόσεις λογισμικού, απαιτώντας τη συμμετοχή των πελατών και την ανατροφοδότηση, ενώ το μοντέλο Waterfall όχι επειδή οι στόχοι και οι προδιαγραφές του έργου είναι γνωστοί εκ των προτέρων.

  Πώς η τεχνολογία φωνής θα επηρεάσει το μάρκετινγκ στο μέλλον;

Κατά συνέπεια, η μεθοδολογία Agile δίνει έμφαση στην προσαρμοστικότητα, την ταχύτητα και την επικοινωνία μεταξύ των ομάδων ανάπτυξης και των τελικών χρηστών. Με μια μεθοδολογία καταρράκτη, κάθε στάδιο του κύκλου ανάπτυξης ολοκληρώνεται πριν προχωρήσουμε στο επόμενο.

Και οι δύο προσεγγίσεις έχουν δυνατά και αδύνατα σημεία και η επιλογή της σωστής εξαρτάται από τη φύση του έργου και τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων.

ALM εναντίον SDLC

Το ALM και το SDLC (Κύκλος Ζωής Ανάπτυξης Λογισμικού) συχνά συγχέονται μεταξύ τους επειδή και τα δύο ασχολούνται με τη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού.

Η κύρια διαφορά είναι ότι το SDLC είναι μια πιο συμβατική προσέγγιση που εστιάζει σε συγκεκριμένα βήματα και διαδικασίες ανάπτυξης λογισμικού. Αντίθετα, το ALM είναι μια ολοκληρωμένη διαδικασία που επιβλέπει ολόκληρο τον κύκλο ζωής ανάπτυξης λογισμικού από τον προγραμματισμό έως την ολοκλήρωση.

Η ALM εστιάζει σημαντικά στην επικοινωνία μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων που συμμετέχουν στη διαδικασία ανάπτυξης για τη δημιουργία γερών και ολοκληρωμένων λύσεων. Αντίθετα, η SDLC είναι μια γραμμική μέθοδος που απαιτεί ένα σύνολο διεργασιών που πρέπει να εκτελεστούν με μια συγκεκριμένη σειρά.

Το SDLC είναι μια πιο περιορισμένη άποψη της διαδικασίας ανάπτυξης και το ALM είναι μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη κάθε πτυχή της ανάπτυξης εφαρμογών.

Πλεονεκτήματα της Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Εφαρμογών (ALM)

Για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις επενδύσεις εφαρμογών τους, το ALM είναι ζωτικής σημασίας. Για βέλτιστη αποτελεσματικότητα, η ALM βοηθά τους οργανισμούς να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν εφαρμογές με απλοποιημένο και αποτελεσματικό τρόπο.

Σε αυτήν την ενότητα, θα ρίξουμε μια ματιά στα διάφορα οφέλη από την υιοθέτηση της διαχείρισης κύκλου ζωής εφαρμογών (ALM) για την ανάπτυξη λογισμικού:

  • Βελτιωμένη συνεργασία μεταξύ των ομάδων
  • Καλύτερη λήψη αποφάσεων
  • Βελτιωμένη ορατότητα
  • Η παρακολούθηση σφαλμάτων είναι απλούστερη
  • Καλύτερη αξιοποίηση των πόρων
  • Μειώνει το κόστος ανάπτυξης
  • Συντομεύστε το χρόνο για την αγορά νέων εφαρμογών
  • Αυξήστε την παραγωγικότητα
  • Καλύτερη παρακολούθηση του έργου
  • Μειώνει τα σφάλματα
  • Προσφέρει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ευελιξία σε όλο το φάσμα των εφαρμογών

Η διαχείριση κύκλου ζωής εφαρμογών (ALM) είναι απαραίτητη για την παραγωγή λύσεων υψηλής ποιότητας εγκαίρως και εντός του προϋπολογισμού που έχει διατεθεί.

Πόροι μάθησης

#1. Έναρξη Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Εφαρμογών

Αυτό το βιβλίο προτείνεται αν θέλετε να μάθετε το ALM βήμα προς βήμα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο συγγραφέας Joachim Rossberg ορίζει και τονίζει τη σημασία του ALM.

Το βιβλίο εξηγεί πώς να αξιολογήσετε την τρέχουσα κατάστασή σας και να χρησιμοποιήσετε τα ευρήματα για να σχεδιάσετε μια μελλοντική πορεία για την ανάπτυξη της διαδικασίας ALM.

Το βιβλίο καλύπτει σχεδόν όλες τις βασικές ιδέες του ALM, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής, των πλαισίων, των αξιολογήσεων, του αυτοματισμού, του σχεδιασμού, της συνεργασίας, των μετρήσεων και της ιχνηλασιμότητας, της ορατότητας κ.λπ.

#2. Agile Application Lifecycle Management: Χρήση DevOps για την προώθηση της βελτίωσης της διαδικασίας

Αυτό το βιβλίο παρέχει έναν περιεκτικό οδηγό για τον τρόπο εφαρμογής ιδεών DevOps για τη βελτίωση των διαδικασιών ανάπτυξης λογισμικού. Εξηγεί πώς το DevOps μπορεί να βοηθήσει στην ευθυγράμμιση των αναγκών των επιχειρήσεων και των πελατών με τη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού, με αποτέλεσμα ένα τελικό προϊόν υψηλότερης ποιότητας και γρήγορη παράδοση.

Επιπλέον, παρέχει πολύτιμες συμβουλές για την ανάπτυξη DevOps σε μια επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων βέλτιστων πρακτικών και στρατηγικών για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων. Το βιβλίο καλύπτει επίσης στοιχεία DevOps, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς ανάπτυξης, των ταχύτερων βρόχων ανατροφοδότησης και της βελτιωμένης εμπειρίας πελατών.

#3. Πρότυπες απαιτήσεις διαχείρισης κύκλου ζωής εφαρμογής

Το βιβλίο Διαχείριση Κύκλου Ζωής Εφαρμογών αναφέρει τη διαδικασία και τη διαχείριση ολόκληρου του κύκλου ζωής ανάπτυξης εφαρμογών. Περιέχει λεπτομέρειες σχετικά με τη δημιουργία, τη δοκιμή, την κυκλοφορία και τη συνεχή συντήρηση μιας εφαρμογής.

Τα στοιχεία οργάνωσης που απαιτούνται για τη διαχείριση έργου, τη διαχείριση πόρων και τη διαχείριση κινδύνου περιγράφονται σε βάθος στο βιβλίο. Συμβουλεύει επίσης τις επιχειρήσεις σχετικά με τους καλύτερους τρόπους εφαρμογής του ALM και τις ζωτικής σημασίας διαδικασίες και εργαλεία που απαιτούνται.

Τελικές Λέξεις

Οι οργανισμοί που επιθυμούν να δημιουργήσουν και να παραδώσουν λογισμικό κορυφαίας ποιότητας εντός προϋπολογισμού προτιμούν να υιοθετούν το πλαίσιο, τη διαδικασία και τις στρατηγικές. Η Διαχείριση Κύκλου Ζωής Εφαρμογών (ALM) είναι μια αποδεδειγμένη μεθοδολογία που υιοθετείται ευρέως σε όλους τους κλάδους για τον σχεδιασμό, το σχεδιασμό, τη δημιουργία και την παράδοση εφαρμογών.

Η παραπάνω ανάρτηση σκοπεύει να παρέχει πληροφορίες για το πλαίσιο και τη λειτουργία του ALM και θα καθαρίσει τα σύννεφα σχετικά με τη λειτουργία του ALM.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τι είναι το τεχνικό χρέος και γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει.