Διαφορά μεταξύ σφάλματος, ελαττώματος, σφάλματος, αποτυχίας και σφάλματος στη δοκιμή λογισμικού

Η δοκιμή λογισμικού είναι μια διαδικασία για τον εντοπισμό σφαλμάτων, σφαλμάτων, ελαττωμάτων, σφαλμάτων και αστοχιών που είναι η απόκλιση μεταξύ των αναμενόμενων και των πραγματικών αποτελεσμάτων.

Είτε δοκιμάζετε το λογισμικό σας με μη αυτόματο τρόπο είτε με αυτοματοποιημένες διαδικασίες, αυτοί οι όροι εμφανίζονται κατά τον εντοπισμό των προβλημάτων στην κωδικοποίησή σας.

Και εντοπίζοντας ελλείψεις, απαιτήσεις που λείπουν ή σφάλματα στο λογισμικό, κάνετε το λογισμικό σας άψογο και υψηλής ποιότητας για τους χρήστες.

Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζετε μια καλύτερη εμπειρία χρήστη, καθώς μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό χωρίς προβλήματα και υποβάθμιση της απόδοσης ή της λειτουργικότητας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσω ποια είναι τα σφάλματα, τα σφάλματα, τα ελαττώματα, τα σφάλματα και οι αποτυχίες και οι διαφορές μεταξύ αυτών των όρων με βάση τους ορισμούς, τους τύπους, τα παραδείγματα, τους λόγους, την εστίαση και άλλες παραμέτρους.

Ας αρχίσουμε!

Τι είναι ένα σφάλμα;

Το σφάλμα είναι ένας ευρέως χρησιμοποιούμενος όρος στην ανάπτυξη λογισμικού. Όμως, δεν είναι φιλόξενο. Περιγράφεται ως ζήτημα ή σφάλμα που μπορεί να προκαλέσει τη συμπεριφορά του λογισμικού με άλλους τρόπους που δεν αναμένονται από τον χρήστη ή δεν προορίζονται από τον προγραμματιστή.

Τα σφάλματα έχουν ένα ευρύ φάσμα επιπτώσεων στην απόδοση του λογισμικού, από μικρά ζητήματα που μπορούν εύκολα να διαχειριστούν έως τα μεγάλα που μπορούν να κάνουν την εφαρμογή σας αδύνατη τη χρήση. Όμως, και στις δύο περιπτώσεις, τα σφάλματα πρέπει να αντιμετωπιστούν και να επιδιορθωθούν αμέσως, προκειμένου να παραδοθεί μια ποιοτική εμπειρία στους χρήστες και να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη.

Τα μεγάλα σφάλματα αντιμετωπίζονται γενικά ως προτεραιότητα και επείγοντα, ειδικά όταν υπάρχει κίνδυνος δυσαρέσκειας των χρηστών. Υπάρχουν πολλά σφάλματα που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργικότητα και την απόδοση, αλλά ο πιο συνηθισμένος τύπος σφάλματος είναι το crash. Αυτό σημαίνει ότι το λογισμικό σταματά να λειτουργεί όπως αναμένεται από τους χρήστες και κλείνει αυτόματα στη μέση της χρήσης.

Για παράδειγμα, όταν ένας χρήστης γράφει μια αναφορά ή ένα άρθρο σε ένα λογισμικό επεξεργασίας κειμένου και διακόπτεται ξαφνικά, ο χρήστης θα χάσει όλη την εργασία του εάν δεν πατήσει το κουμπί αποθήκευσης πριν. Αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα του χρήστη.

Τα τυπογραφικά είναι επίσης σφάλματα που φαίνεται να είναι μικροσκοπικά ζητήματα, αλλά μπορούν να δημιουργήσουν καταστροφικά αποτελέσματα. Ακόμη και ένας λανθασμένος αριθμός ή ένα λάθος γράμμα μπορεί να προκαλέσει μια δραστική αλλαγή στις προβλεπόμενες λειτουργίες ενός προγράμματος.

Επιπλέον, ένα σφάλμα λογισμικού διαταράσσει την ικανότητα ενός οργανισμού να αλληλεπιδρά με τους χρήστες, να δημιουργεί δυνητικούς πελάτες, να διευκολύνει τις αγορές και πολλά άλλα. Επομένως, πρέπει να εξαλειφθεί το συντομότερο δυνατό.

Τι είναι ένα ελάττωμα;

Ένα ελάττωμα στη δοκιμή λογισμικού αναφέρεται στην απόκλιση ή παραλλαγή του λογισμικού από τις απαιτήσεις των χρηστών ή των επιχειρήσεων. Είναι ένα ζήτημα στην κωδικοποίηση εφαρμογών που μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το πρόγραμμα. Οι ομάδες δοκιμών, ενώ εκτελούν διαφορετικές περιπτώσεις δοκιμών, συναντούν ελαττώματα.

Τα ελαττώματα σε ένα προϊόν αντιπροσωπεύουν την αναποτελεσματικότητα και την αδυναμία της εφαρμογής να πληροί τα κριτήρια και να εμποδίζει το λογισμικό να εκτελέσει την επιθυμητή εργασία. Αυτά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης λογισμικού από τους προγραμματιστές. Ένα ελάττωμα μπορεί να δημιουργηθεί όταν ένας προγραμματιστής ή προγραμματιστής κάνει κάποιο μικρό ή σημαντικό λάθος κατά τη φάση ανάπτυξης.

Λοιπόν, τα σφάλματα και τα ελαττώματα έχουν πολύ μικρές διαφορές. Στη βιομηχανία λογισμικού, και τα δύο θεωρούνται σφάλματα που πρέπει να επιδιορθωθούν αμέσως πριν από την ανάπτυξη. Υπάρχουν πολλοί τύποι ελαττωμάτων που μπορείτε να συναντήσετε κατά τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης λογισμικού. Είναι οι εξής:

  Τρόπος εκτέλεσης οποιασδήποτε εφαρμογής σε λειτουργία εικόνας σε εικόνα στο παράθυρο 10

Αριθμητικό ελάττωμα

Ένα αριθμητικό ελάττωμα περιλαμβάνει ελαττώματα στην αριθμητική έκφραση ή εύρεση λύσεων σε κάποια αριθμητική παράσταση στο πρόγραμμα. Αυτά τα λάθη προκαλούνται κυρίως από τους προγραμματιστές που εργάζονται στο λογισμικό λόγω λιγότερης γνώσης ή υπερβολικής εργασίας. Η συμφόρηση κώδικα είναι επίσης ένας λόγος για αριθμητικά ελαττώματα όταν οι προγραμματιστές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν σωστά τον κώδικα.

Συντακτικά ελαττώματα

Τα συντακτικά ελαττώματα είναι οι συνήθεις τύποι λαθών που γίνονται κατά τη σύνταξη κώδικα. Δείχνει ακόμη και ένα μικρό λάθος στη σύνταξη. Αυτό συμβαίνει όταν ένας προγραμματιστής ή προγραμματιστής διαφεύγει κατά λάθος ένα σύμβολο στο πρόγραμμα, όπως ένα ερωτηματικό (;), ενώ γράφει κώδικα σε C++.

Λογικά ελαττώματα

Λογικά ελαττώματα εμφανίζονται στην εικόνα κατά την εφαρμογή του κώδικα. Όταν ένας προγραμματιστής σκέφτεται λανθασμένα τη λύση ή δεν κατανοεί την απαίτηση καθαρά, αυτά τα ελαττώματα συμβαίνουν. Συμβαίνει επίσης όταν ένας προγραμματιστής ξεχνά τις γωνιακές θήκες. Σχετίζεται με τον πυρήνα της εφαρμογής.

Ελαττώματα απόδοσης

Όταν η εφαρμογή λογισμικού ή το σύστημα δεν μπορεί να επιτύχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αναφέρεται ως ελάττωμα απόδοσης. Περιλαμβάνει την απόκριση της εφαρμογής κατά τη χρήση με ποικίλα φορτία.

Ελαττώματα πολλαπλών νημάτων

Τα ελαττώματα πολλαπλών νημάτων συμβαίνουν κατά την εκτέλεση ή την εκτέλεση πολλαπλών εργασιών ταυτόχρονα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην πιθανότητα σύνθετου εντοπισμού σφαλμάτων. Κατά τη διαδικασία πολλαπλών νημάτων, υπάρχει πιθανότητα αδιεξόδου και πείνας που έχει ως αποτέλεσμα την αποτυχία του συστήματος.

Βλάβες διεπαφής

Τα ελαττώματα διεπαφής είναι τα ελαττώματα που εμφανίζονται κατά την αλληλεπίδραση χρηστών και λογισμικού. Περιλαμβάνει περίπλοκες διεπαφές, διεπαφές που βασίζονται σε πλατφόρμα ή ασαφείς διεπαφές. Αυτά τα ελαττώματα εμποδίζουν τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό χωρίς κόπο.

Τι είναι ένα σφάλμα;

Ένα σφάλμα είναι μια παρανόηση, παρανόηση ή λάθος εκ μέρους του προγραμματιστή της εφαρμογής. Ένας προγραμματιστής ή προγραμματιστής μπορεί μερικές φορές να παρεξηγήσει τη σημειογραφία ή να πληκτρολογήσει λάθος ορθογραφία, με αποτέλεσμα ένα σφάλμα στον κώδικα προγραμματισμού.

Δημιουργείται λόγω λανθασμένης λογικής, σύνταξης ή βρόχου που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την εμπειρία του τελικού χρήστη. Σε βασικούς όρους, ένα σφάλμα υπολογίζεται με διαφοροποίηση μεταξύ των αναμενόμενων αποτελεσμάτων και των πραγματικών αποτελεσμάτων. Μέσα σε ένα πρόγραμμα, όταν έρχεται ένα τέτοιο σενάριο, αλλάζει η λειτουργικότητα της εφαρμογής, οδηγώντας σε δυσαρέσκεια των πελατών.

Ένα σφάλμα δημιουργείται για διάφορους λόγους, αλλά οδηγεί σε πρόβλημα στον κώδικα της εφαρμογής. Μπορεί να είναι ζητήματα σχεδιασμού, ζητήματα κωδικοποίησης ή προβλήματα προδιαγραφών συστήματος. Είναι ελαφρώς διαφορετικό από τα ελαττώματα.

Η λειτουργικότητα είναι ένα σημαντικό κριτήριο του λογισμικού, αλλά μερικές φορές, το λογισμικό οδηγεί σε σφάλματα λειτουργικότητας όταν κάτι είναι άβολο, αδύνατο, μπερδεμένο ή πιο δύσκολο. Οι τύποι σφαλμάτων είναι:

  • Σφάλματα επικοινωνίας μπορεί να προκύψουν κατά την επικοινωνία από την εφαρμογή στον χρήστη. Για παράδειγμα, δεν παρέχεται μενού στο λογισμικό, δεν υπάρχουν οδηγίες βοήθειας, κανένα κουμπί αποθήκευσης κ.λπ.
  • Το σφάλμα εντολής που λείπει είναι ένα άλλο κοινό σφάλμα μεταξύ των προγραμματιστών λόγω χαμηλής ταχύτητας πληκτρολόγησης, σύντομων προθεσμιών ή περισσότερων. Η έξοδος του προγράμματος αποκλίνει εάν λείπουν κάποιες εντολές.
  • Οι γραμματικές λανθασμένες προτάσεις και οι ανορθόγραφες λέξεις είναι κοινά σφάλματα που εντοπίζονται σε κάθε κώδικα εφαρμογής. Όταν το σφάλμα αντιμετωπίζεται με ουσιαστικό και διαφανή τρόπο, μπορεί να μειωθεί κατά τη διάρκεια της δοκιμής.
  • Προκύπτουν σφάλματα υπολογισμού λόγω σφαλμάτων κωδικοποίησης, κακής λογικής, εσφαλμένων τύπων, ζητημάτων κλήσης συναρτήσεων, αναντιστοιχίας τύπων δεδομένων και πολλά άλλα.

Τι είναι η αποτυχία;

Μερικές φορές κατά την εκτέλεση του προγράμματος, το σύστημα θα παράγει απροσδόκητα αποτελέσματα που μπορεί να οδηγήσουν σε αποτυχία της εφαρμογής. Κάτω από ορισμένες καταστάσεις ή περιβάλλοντα, τα ελαττώματα μπορεί να είναι η αιτία της αποτυχίας και μερικές φορές οι λόγοι μπορεί να διαφέρουν.

Δεν οδηγεί κάθε ελάττωμα σε αστοχίες. Για παράδειγμα, τα ελαττώματα στον νεκρό κώδικα δεν θα οδηγήσουν σε αποτυχίες. Μπορεί επίσης να προκληθεί για άλλους λόγους. Επιπλέον, πολλές φορές, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως ισχυρό μαγνητικό πεδίο, ρύπανση, ηλεκτρονικά πεδία, έκρηξη ακτινοβολίας κ.λπ., μπορεί να προκαλέσουν αστοχία στο υλικολογισμικό ή στο υλικό.

  Η κάμερα Web Lenovo δεν λειτουργεί – Τι μπορείτε να κάνετε

Η αποτυχία μπορεί επίσης να συμβεί λόγω ανθρώπινων λαθών κατά την αλληλεπίδραση με το λογισμικό. Για παράδειγμα, μια αποτυχία λογισμικού μπορεί να προκύψει εάν ένας άνθρωπος βάλει λάθος τιμή εισόδου. Ωστόσο, μια αστοχία μπορεί επίσης να προκληθεί σκόπιμα στο σύστημα από ένα άτομο.

Όταν πρόκειται για αποτυχίες λογισμικού, υπάρχουν μερικά σημεία που είναι απαραίτητα για να κατανοήσετε:

  • Κατά τη διάρκεια της δοκιμής λογισμικού, εάν ένας ελεγκτής δεν είναι σίγουρος εάν μια δεδομένη κατάσταση είναι αποτυχία ή όχι, μπορεί να αναφέρεται ως περιστατικό. Στη συνέχεια, το περιστατικό απαιτεί περαιτέρω δοκιμές για να επιβεβαιωθεί εάν το ελάττωμα είναι η αιτία της αποτυχίας ή κάποιοι άλλοι λόγοι όπως μη έγκυρη είσοδος, δυσμενές περιβάλλον και έλλειψη γνώσης σχετικά με τη λειτουργικότητά του.

Αυτά τα περιστατικά αναφέρονται και αποστέλλονται στους προγραμματιστές, ώστε να μπορούν να αναλύσουν το περιστατικό για να επιβεβαιώσουν τον λόγο της αποτυχίας.

  • Η αποτυχία είναι ένας όρος που έρχεται μετά το στάδιο παραγωγής του λογισμικού. Για να κριθεί η ποιότητα του λογισμικού, πρέπει να ελεγχθεί σωστά πριν από την ανάπτυξη, καθώς η ποιότητα έχει ύψιστη σημασία για την αύξηση της εμπιστοσύνης των πελατών, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ωστόσο, η αστοχία μπορεί να εντοπιστεί μόνο στην εφαρμογή όταν εκτελεστεί το ελαττωματικό τμήμα. Εάν τα ελαττωματικά εξαρτήματα δεν έχουν εκτελεστεί καθόλου, αυτό το εξάρτημα δεν μπορεί να προκαλέσει βλάβη.

Τι είναι το σφάλμα;

Ένα σφάλμα είναι μια ακούσια ή εσφαλμένη συμπεριφορά από ένα πρόγραμμα εφαρμογής. Προκαλεί μια προειδοποίηση στο πρόγραμμα. Εάν αφεθεί χωρίς επεξεργασία, μπορεί να οδηγήσει σε αστοχίες στη λειτουργία του αναπτυγμένου κώδικα. Εάν διάφορα στοιχεία του κώδικα εφαρμογής βασίζονται το ένα στο άλλο, ένα σφάλμα είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε πολλά στοιχεία.

Ένα μικρό σφάλμα μπορεί να οδηγήσει σε σφάλμα υψηλού επιπέδου. Το σφάλμα μπορεί να αποφευχθεί με την υιοθέτηση τεχνικών προγραμματισμού, μεθοδολογιών ανάπτυξης, αξιολόγησης από ομοτίμους και ανάλυσης κώδικα.

Ακολουθούν διάφοροι τύποι σφαλμάτων στη δοκιμή λογισμικού, όπως:

  • Σφάλμα αλγορίθμου: Εμφανίζεται όταν μια λογική συνιστώσας ή αλγόριθμος δεν είναι σε θέση να παράσχει ένα σαφές αποτέλεσμα για τη δεδομένη είσοδο λόγω λανθασμένων βημάτων επεξεργασίας. Ωστόσο, μπορεί εύκολα να αποφευχθεί με έλεγχο δίσκου.
  • Σφάλμα σύνταξης: Παρουσιάζεται όταν χρησιμοποιείται λανθασμένη σύνταξη στον κώδικα. Ένα μόνο συντακτικό σφάλμα μπορεί να οδηγήσει σε μηδενική έξοδο ή αποτυχία.
  • Υπολογιστικό σφάλμα: Παρουσιάζεται όταν μια υλοποίηση δίσκου είναι λανθασμένη ή δεν μπορεί να υπολογίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός μεταβλητών κινητής υποδιαστολής και ακέραιου αριθμού μπορεί να παράγει ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα.

  • Σφάλμα χρονισμού: Όταν η εφαρμογή δεν αποκρίνεται μετά την αποτυχία του προγράμματος, ονομάζεται σφάλμα χρονισμού.
  • Σφάλμα τεκμηρίωσης: Η σωστή τεκμηρίωση λέει τι κάνει πραγματικά το πρόγραμμα. Σφάλμα τεκμηρίωσης παρουσιάζεται όταν το πρόγραμμα δεν ταιριάζει με την τεκμηρίωση.
  • Σφάλμα υπερφόρτωσης: Οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν δομές δεδομένων όπως ουρά, στοίβα και πίνακα για σκοπούς μνήμης στα προγράμματα. Όταν ο χρήστης γεμίσει τη μνήμη και τη χρησιμοποιήσει πέρα ​​από τη χωρητικότητά της, θα οδηγήσει σε σφάλμα υπερφόρτωσης.
  • Σφάλμα υλικού: Όταν το καθορισμένο υλικό δεν λειτουργεί σωστά για το επιθυμητό λογισμικό, παρουσιάζεται αυτό το είδος σφάλματος.
  • Σφάλμα λογισμικού: Όταν το καθορισμένο λογισμικό δεν μπορεί να λειτουργήσει ή να υποστηρίξει την πλατφόρμα ή το λειτουργικό σύστημα, παρουσιάζεται αυτό το είδος σφάλματος.
  • Σφάλμα παράλειψης: Όταν η βασική πτυχή δεν έχει τοποθετηθεί ή λείπει στο πρόγραμμα, εμφανίζεται σφάλμα παράλειψης. Για παράδειγμα, η προετοιμασία της μεταβλητής δεν γίνεται στο σημείο εκκίνησης.
  • Σφάλμα προμήθειας: Όταν μια δήλωση έκφρασης είναι εσφαλμένη, εμφανίζεται σφάλμα προμήθειας. Για παράδειγμα, ένας ακέραιος αρχικοποιείται με float.
  Πού αποθηκεύουν οι Mac τα αντίγραφα ασφαλείας του iPhone;

Ωστόσο, η εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών μπορεί εύκολα να αποφύγει ένα σφάλμα στο πρόγραμμα. Αυτές οι τεχνικές και διαδικασίες χρειάζονται για να ευθυγραμμιστούν με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές λογισμικού και υλικού, γλώσσες προγραμματισμού, αλγόριθμους κ.λπ.

Γιατί οι άνθρωποι μπερδεύονται μεταξύ αυτών των όρων;

Σφάλμα, ελάττωμα, σφάλμα, αποτυχία και σφάλμα χρησιμοποιούνται συχνά ως συνώνυμα σε γενικούς όρους. Αλλά η δοκιμή λογισμικού έχει διαφορές ανάλογα με τη συμπεριφορά τους.

Ένα σφάλμα είναι ένα λάθος που γίνεται από έναν προγραμματιστή. Ένα ελάττωμα ονομάζεται ένα σφάλμα που εντοπίζεται κατά τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης. Ένα σφάλμα είναι ένα ελάττωμα που εντοπίζεται κατά τη διάρκεια του κύκλου δοκιμών. Μια αποτυχία ονομάζεται όταν το πρόγραμμα δεν πληροί τα κριτήρια. Ένα σφάλμα είναι η αιτία της αποτυχίας.

Ωστόσο, αυτοί οι όροι χρησιμοποιούνται διαφορετικά για τον ορισμό των ζητημάτων στον κώδικα.

Ας κατανοήσουμε αυτούς τους όρους χρησιμοποιώντας ένα πραγματικό παράδειγμα:

Φανταστείτε το αυτοκίνητό σας που δεν λειτουργεί και το πηγαίνετε σε έναν μηχανικό. Παραπονιέστε ότι το αυτοκίνητο δεν λειτουργεί (ο χρήστης αναφέρει μια αστοχία). Ο μηχανικός επιθεωρεί το αυτοκίνητο και διαπιστώνει το πρόβλημα (ελάττωμα). Το πρόβλημα (σφάλμα) ήταν ότι ο οδηγός έβαλε ντίζελ στον βενζινοκινητήρα (ο ελεγκτής εντόπισε τη βλάβη) – ήταν λάθος του χρήστη.

Σφάλμα έναντι ελαττώματος έναντι σφάλματος έναντι αποτυχίας έναντι σφάλματος: Διαφορές

Τώρα που έχετε μερικές ιδέες σχετικά με αυτούς τους όρους, ας κατανοήσουμε ορισμένες βασικές διαφορές μεταξύ τους στη δοκιμή λογισμικού:

BugDefectErrorFailureFaultΈνα σφάλμα αναφέρεται σε ελαττώματα, λέγοντας ότι το λογισμικό δεν λειτουργεί όπως αναμένεται. Ένα ελάττωμα είναι μια απόκλιση μεταξύ της αναμενόμενης και της πραγματικής εξόδου. Ένα σφάλμα είναι ένα ζήτημα ή ένα λάθος που έγινε από τον προγραμματιστή κατά τη σύνταξη του κώδικα λόγω του οποίου η μεταγλώττιση και η εκτέλεση αποτυγχάνουν. Η αποτυχία είναι ο συνδυασμός διαφόρων ελαττωμάτων που οδηγεί σε αστοχία υλικού και λογισμικού με αποτέλεσμα το σύστημα να μην αποκρίνεται. Ένα σφάλμα είναι αυτό που προκαλεί την αποτυχία του λογισμικού και το εμποδίζει να εκτελέσει τις προβλεπόμενες εργασίες. Οι μηχανικοί δοκιμών το αυξάνουν. Εντοπίζεται από μηχανικούς δοκιμών και επιλύεται από προγραμματιστές ή προγραμματιστές. Οι μηχανικοί δοκιμών αυτοματισμού και οι προγραμματιστές το αυξάνουν. Οι δοκιμαστές βρίσκουν την αποτυχία κατά τη φάση ανάπτυξης. Οι χρήστες τη βρίσκουν. Οι τύποι σφαλμάτων είναι λογικά σφάλματα, σφάλματα πόρων και αλγοριθμικά σφάλματα.Ταξινομείται ως κρίσιμα, δευτερεύοντα, μεγάλα και ασήμαντα. Οι τύποι σφαλμάτων είναι συντακτικό σφάλμα, σφάλμα οθόνης διεπαφής χρήστη, σφάλμα ελέγχου ροής, σφάλμα υλικού, σφάλμα υπολογισμού και άλλα. Κανένας τύπος Οι τύποι είναι σφάλματα επιχειρηματικής λογικής, λογικό σφάλματα, λειτουργικά σφάλματα, σφάλματα GUI, σφάλματα ασφαλείας, σφάλματα υλικού και πολλά άλλα. Αυτό προκαλείται λόγω έλλειψης λογικής, περιττών κωδικών και λανθασμένης λογικής. Αυτό οφείλεται στην παροχή λανθασμένης εισαγωγής, λάθη στην αντιμετώπιση και πολλά άλλα. Αυτό προκαλείται λόγω σφάλματος κώδικα, αδυναμίας εκτέλεσης, ασάφειας στη λογική κώδικα, λανθασμένης σχεδίασης , λογικό σφάλμα, κ.λπ. Αυτό προκαλείται λόγω σφαλμάτων συστήματος, ανθρώπινων σφαλμάτων και περιβαλλοντικών μεταβλητών. Αυτό οφείλεται σε λανθασμένο σχεδιασμό, ακανόνιστη λογική και πολλά άλλα. Για να αποτρέψετε σφάλματα, πρέπει να εφαρμόσετε ανάπτυξη βάσει δοκιμής, να ρυθμίσετε βελτιωμένα πρακτικές ανάπτυξης κώδικα και πολλά άλλα. Για να αποφύγετε ελαττώματα, πρέπει να εφαρμόσετε μεθόδους προγραμματισμού εκτός του πλαισίου και να χρησιμοποιήσετε σωστές και πρωτεύουσες πρακτικές κωδικοποίησης λογισμικού. Για να αποφύγετε σφάλματα, πρέπει να πραγματοποιήσετε αξιολογήσεις από ομοτίμους, να επικυρώσετε διορθώσεις σφαλμάτων, να βελτιώσετε τη συνολική ποιότητα της εφαρμογής και πολλά άλλα. Για να αποτρέψετε την αποτυχία, πρέπει να επιβεβαιώσετε τον εκ νέου έλεγχο της διαδικασίας, να ελέγξετε τις απαιτήσεις, να κατηγοριοποιήσετε τα προβλήματα και να αξιολογήσετε τα σφάλματα. Για να αποφύγετε σφάλματα, πρέπει να ελέγξετε τα έγγραφα και να επαληθεύσετε την ορθότητα του σχεδιασμού και της κωδικοποίησης της εφαρμογής.

συμπέρασμα

Σφάλματα, ελαττώματα, σφάλματα, αποτυχίες και σφάλματα επηρεάζουν διαφορετικά μέρη μιας εφαρμογής και επηρεάζουν μαζικά τη χρήση της. Αυτά επιβραδύνουν την απόδοση και την αριστεία του λογισμικού, με αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια των πελατών.

Ως εκ τούτου, αυτά τα ζητήματα πρέπει να αποτραπούν αμέσως σε οποιοδήποτε έργο λογισμικού, έτσι ώστε το λογισμικό σας να αποδίδει βέλτιστα και η ζήτηση του να παραμένει στην κορυφή της αγοράς.

Μπορείτε επίσης να δείτε μερικά από τα εργαλεία δοκιμής λογισμικού.