Διατηρήστε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα ασφαλές μετά το Magento 1 EOL

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, η Magento ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την ενημέρωση του λογισμικού της Magento 1.

Η ημερομηνία που όρισε το Magento για το τέλος της ζωής (EOL) της έκδοσης 1 του ήταν ο Ιούνιος του 2020, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ήδη ένα τετελεσμένο γεγονός. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα καταστήματα που λειτουργούν στο Magento 1 σταμάτησαν να λειτουργούν. Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτού του EOL θα μπορούσαν να είναι εξίσου επιζήμια: οι προγραμματιστές σταμάτησαν να υποστηρίζουν και να ενημερώνουν το λογισμικό, και ως εκ τούτου, γίνεται πιο ευάλωτο σε απειλές κάθε είδους κάθε λεπτό.

Τη στιγμή της σύνταξης, 98.581 ιστότοποι χρησιμοποιούν το Magento 1 σύμφωνα με το SimilarTech.

Εάν έχετε ένα κατάστημα που βασίζεται στο Magento 1, πρέπει να κάνετε κάτι και πρέπει να το κάνετε γρήγορα.

Αναρωτιέστε τι να κάνετε;

Αυτές είναι οι δύο βασικές επιλογές:

  • Μεταβείτε σε μια διαφορετική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου — είτε Magento 2 είτε άλλη.
  • Μείνετε στο Magento 1 προς το παρόν και προσλάβετε μια υπηρεσία που παρέχει μια αποδεκτή εναλλακτική λύση στην επίσημη υποστήριξη.

Η επιλογή 1 απαιτεί μια πλήρη επαναπλατφόρμα, η οποία περιλαμβάνει μετεγκατάσταση δεδομένων, μαζί με νέα θέματα και πρότυπα. Και όλα αυτά συνεπάγονται σημαντική επένδυση σε χρόνο και χρήμα, ακόμα κι αν επιλέξετε να μεταβείτε στο Magento 2, επειδή δεν είναι μια απλή αναβάθμιση: η μετάβαση από το M1 στο M2 είναι μια πλήρης επαν-πλατφόρμα, καθώς οι δύο εκδόσεις έχουν εντελώς διαφορετικές αρχιτεκτονικές. Υπολογίζεται ότι η μετεγκατάσταση από το Magento 1 στο Magento 2 μπορεί να κοστίσει από 50.000 $ έως 100.000 $, ανάλογα με το μέγεθος του καταστήματος.

Επομένως, εάν δεν είστε σε θέση να επενδύσετε ένα τέτοιο ποσό στη μετεγκατάσταση, έχετε μόνο την επιλογή 2: συνεχίστε με το Magento 1 όσο μπορείτε και βρείτε έναν τρόπο να κάνετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα ασφαλές. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί ιστότοποι σε αυτήν την κατάσταση και μερικές υπηρεσίες που θα μπορούσαν να προσφέρουν βοήθεια.

Ας τους ρίξουμε μια ματιά.

Astra

Το Astra Security Suite προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για να διατηρήσετε το κατάστημά σας ασφαλές, ακόμα κι αν εξακολουθεί να βασίζεται στο Magento 1 μετά το EOL του. Για να διατηρείτε τους πελάτες σας ασφαλείς ενώ ψωνίζουν στο ψηφιακό σας κατάστημα, το Astra προσφέρει ένα σύνολο εργαλείων που αποτελείται από μια σουίτα ασφαλείας που περιλαμβάνει ένα σταθερό τείχος προστασίας, έναν αυτόματο σαρωτή κακόβουλου λογισμικού, ελέγχους ασφαλείας και αποκλεισμό περιοχής/IP.

  Πώς να διορθώσετε το μήνυμα της μπαταρίας υπηρεσίας σε MacBook

Το Astra Firewall προστατεύει τον ιστότοπό σας σε πραγματικό χρόνο από περισσότερες από εκατό απειλές, συμπεριλαμβανομένων των SQL injection, LFI (Local File Inclusion) και bots. Ο σαρωτής κακόβουλου λογισμικού εντοπίζει ιούς ή κακόβουλο λογισμικό που σκοπεύει να επιτεθεί στον ιστότοπό σας, ενώ οι τακτικοί έλεγχοι ασφαλείας σάς βοηθούν να βρείτε ευπάθειες και να προτείνετε τρόπους για να τα διορθώσετε. Και με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείτε να αποκλείσετε ολόκληρες χώρες ή περιοχές IP από την πρόσβαση στον ιστότοπό σας, σε περίπτωση που γνωρίζετε ακριβώς από πού μπορεί να προέλθει μια επίθεση.

Με όλα αυτά και περισσότερα χαρακτηριστικά, το Astra Security Suite θα διασφαλίσει ότι το Magento 1 EOL δεν θα είναι πονοκέφαλο, αν επιλέξετε να το διατηρήσετε. Οι εξειδικευμένες εταιρείες ενθαρρύνουν τους πελάτες τους να παραμείνουν σε μια προσέγγιση που βασίζεται στην απόδοση επένδυσης (ROI), η οποία σε πολλές περιπτώσεις σημαίνει παραμονή στο Magento 1, ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση 1.9.4.x και διαμόρφωση των διακομιστών τους έχοντας κατά νου τις βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας. Τα εργαλεία του Astra θα μπορούσαν να βοηθήσουν με το τελευταίο.

Περιττό

Τα καταστήματα που βασίζονται στο Magento 1 θα προστατεύονται μετά το M1 EOL εάν χρησιμοποιούν το Safe Harbor, τη λύση εντοπισμού κακόβουλου λογισμικού και παρακολούθησης λογισμικού που προσφέρει η Nexcess. Έτσι, εάν δεν έχετε απομακρυνθεί ακόμα από το Magento 1, το Safe Harbor θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να σταθμίσετε τις επιλογές σας ή να σχεδιάσετε τη μετανάστευση χωρίς δυσκολίες.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Safe Harbor περιλαμβάνουν σαρώσεις κακόβουλου λογισμικού, προστασία από απειλές, περιβάλλοντα σταδιοποίησης και ενημερώσεις κώδικα Magento. Η σάρωση κακόβουλου λογισμικού εκτελείται αυτόματα κάθε βράδυ και εάν εντοπιστεί κάποιο κακόβουλο λογισμικό, οι ειδικοί του Nexcess θα σας ενημερώσουν αμέσως και θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε την πηγή του προβλήματος. Θα ενημερωθείτε για τις μπλοκαρισμένες IP και τον λόγο για τον οποίο έχουν αποκλειστεί.

  Πώς να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο χάρτη στους Χάρτες Google

Με τη βοήθεια περιβαλλόντων σταδιοποίησης, μπορείτε να δοκιμάσετε ενημερώσεις και ενημερώσεις κώδικα με ασφάλεια και ανώνυμα, χωρίς να επηρεαστεί ο ζωντανός ιστότοπός σας. Το Safe Harbor είναι μια διαβεβαίωση ότι το κατάστημά σας θα συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά, καθώς για τυχόν ευπάθειες που εντοπίστηκαν πρόσφατα θα δημιουργηθούν ενημερώσεις κώδικα και θα διατεθούν σε εσάς.

Οι τιμές του Safe Harbor κυμαίνονται από 20 έως 300 $ το μήνα, ανάλογα με το μέγεθος του καταστήματός σας. Υπολογίζεται ότι αυτό το κόστος αντιπροσωπεύει περίπου το 35% του συνολικού κόστους φιλοξενίας.

BigCommerce

Τώρα που πέρασε το Magento 1 EOL, μπορεί να φαίνεται ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αλλά τα προβλήματα θα αρχίσουν να εμφανίζονται σύντομα.

Για παράδειγμα, ο πάροχος πληρωμών σας μπορεί να σας πει ότι δεν θα σας καλύπτει πλέον επειδή το κατάστημά σας δεν είναι πλέον συμβατό με PCI — πράγμα που σημαίνει ότι δεν συμμορφώνεται με το καθιερωμένο σύνολο προτύπων που ρυθμίζουν τον χειρισμό πιστωτικών καρτών και προσωπικών στοιχείων των πελατών .

Σε περίπτωση που καταφέρετε να ξεπεράσετε το πρόβλημα συμμόρφωσης με το PCI και τους κινδύνους που συνεπάγεται η διατήρηση ενός ιστότοπου σε λειτουργία σε μη υποστηριζόμενη τεχνολογία, κάποια στιγμή θα σας προκληθεί να εφαρμόσετε κάτι νέο στο κατάστημά σας και θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της έλλειψης Magento 1 προγραμματιστές να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές. Τελικά, δεν θα έχετε άλλη επιλογή από το να κάνετε μια αλλαγή.

Το BigCommerce προσφέρει για να σας βοηθήσει να μετακινηθείτε από το Magento 1 γρήγορα και με ασφάλεια, με υποστήριξη ειδικών και μια πλατφόρμα που υπόσχεται να τερματίσει τα προβλήματα συντήρησης και τις δαπανηρές επιδιορθώσεις. Αντίθετα, μπορείτε να μειώσετε το κόστος και την πολυπλοκότητα χάρη στις αυτόματες αναβαθμίσεις και ενημερώσεις κώδικα. Η ανοιχτή πλατφόρμα SaaS του BigCommerce σάς επιτρέπει να προσθέσετε εμπόριο πλούσια σε περιεχόμενο στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο LinkedIn [Permanently]

Χάρη στην υποστήριξη ταχείας κυκλοφορίας από τους συνεργάτες του BigCommerce, μπορείτε να θέσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα σε λειτουργία στο BigCommerce σε μόλις έξι εβδομάδες. Μπορείτε ακόμη και να απολαύσετε μια ειδική προσφορά — 4 μήνες δωρεάν — εάν αποφασίσετε να κάνετε την αλλαγή πριν από τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

JetRails

Οι λύσεις μαύρου κουτιού και όλα σε ένα δεν είναι κατάλληλες για να διατηρήσετε το κατάστημά σας ασφαλές τώρα που έγινε το Magento-1 EOL. Τουλάχιστον αυτό λένε οι ειδικοί της JetRails. Επομένως, για να σας προσφέρουν ολοκληρωμένη ασφάλεια M1 με μεγάλη υποστήριξη μετά την ημερομηνία EOL, συνεργάζονται με τους καλύτερους επαγγελματίες σε όλη την κοινότητα του Magento για να σχεδιάσουν μια κατάλληλη πρόταση για κάθε περίπτωση.

Τελικά, θα πρέπει να μετακινηθείτε από το M1, αλλά μέχρι να αποφασίσετε ποια πλατφόρμα είναι η καλύτερη επιλογή για να κάνετε τη μετάβαση, το JetRails θα είναι εκεί για εσάς. Και όταν είστε έτοιμοι να μετακομίσετε, θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε το κατάλληλο περιβάλλον για τον ιστότοπό σας. Θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ της εγκατάστασης στους πλήρως διαχειριζόμενους γυμνούς μεταλλικούς διακομιστές τους ή στα σύννεφα AWS ή Digital Ocean.

Όσον αφορά τις πλατφόρμες, το JetRails μπορεί να προσφέρει υποστήριξη είτε επιλέξετε να μεταβείτε στο Magento 2 είτε σε οποιαδήποτε πλατφόρμα στοίβας LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP). Εκτός από το Magento 1 EOL, οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες φιλοξενίας JetRails περιλαμβάνουν Magento 2, WooCommerce, BigCommerce Headless, X-Cart Multi-Vendor Marketplace, WordPress High-End και Drupal.

Κατώτατη γραμμή: αγκαλιάστε την αλλαγή

Όποιος έχει περάσει μερικά χρόνια ζώντας στην ψηφιακή ζούγκλα ξέρει ότι η μόνη συνεχής αλλαγή. Πλατφόρμες, τεχνολογίες, online καταναλωτικές συνήθειες — όλα αλλάζουν. Και αυτοί που επιβιώνουν είναι αυτοί που προσαρμόζονται καλύτερα στην αλλαγή.

Το M1 EOL μπορεί να φαίνεται σαν λίγο κρίση, αλλά λάβετε υπόψη ότι κάθε κρίση είναι επίσης μια ευκαιρία. Αυτή η συγκεκριμένη κρίση φέρνει την ευκαιρία να ανανεώσετε το ψηφιακό σας κατάστημα, να το κάνετε ασφαλέστερο για τους πελάτες σας και να προσθέσετε εκείνες τις νέες δυνατότητες που θα μπορούσαν να το ωθήσουν μπροστά από τον ανταγωνισμό σας.