Διαγράψτε τα ανεπιθύμητα και κάντε το Mac σας πιο γρήγορο με το MacPaw CleanMyMac

Τα ανεπιθύμητα αρχεία είναι προσωρινά αρχεία που κάποτε ήταν εξαιρετικά χρήσιμα για να ολοκληρώσετε μια δουλειά. Ωστόσο, έχουν εξυπηρετήσει το σκοπό και δεν έχουν καμία πραγματική αξία.

Αυτά τα αρχεία κρύβονται σε έναν σκοτεινό κοιτώνα όπου σπάνια γίνονται αντιληπτοί. Και αυτό είναι καλό έως ότου πάρα πολλά ανεπιθύμητα αρχεία αρχίσουν να καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στον υπολογιστή σας.

Πώς μπορείτε λοιπόν να καθαρίσετε αυτό το χάος;

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς τα ανεπιθύμητα αρχεία γίνονται σιγά-σιγά εφιάλτης για το macOS σας και θα σας εξυπηρετήσουμε επίσης με ένα εξαιρετικό εργαλείο για να καθαρίσετε τα ανεπιθύμητα και να κάνετε το Mac 10X πιο γρήγορο.

Πώς μπορούν τα ανεπιθύμητα να επηρεάσουν την απόδοση του Mac;

Το να έχετε ανεπιθύμητα αρχεία στο Mac σας δεν είναι δικό σας λάθος. Στην πραγματικότητα, μπορεί να μην μάθετε ποτέ πότε έχετε συσσωρεύσει τόνους σκουπιδιών στο Mac σας.

Αλλά το να τα επιτρέψετε στον υπολογιστή σας όταν τα γνωρίζετε, θα μπορούσε να είναι η χειρότερη απόφασή σας.

Μπορεί να ρωτήσετε γιατί; 🤔

Ένα κομμάτι σκουπιδιών στο Mac σας είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους το λειτουργικό σας σύστημα γίνεται πιο αργό με την πάροδο του χρόνου. Μερικές φορές, μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε εφαρμογές που δεν ανταποκρίνονται ή σε συχνές καθυστερήσεις του συστήματος.

Αυτά τα ανεπιθύμητα μεταγλωττίζουν κρυφές μνήμες, αρχεία καταγραφής, υπολείμματα εφαρμογών που έχουν ήδη αφαιρεθεί, αχρησιμοποίητες τοπικές ρυθμίσεις, διπλότυπα αρχεία και ούτω καθεξής.

Συχνά δεν ενοχλούνται, αλλά καθώς αυτά τα ανεπιθύμητα αρχεία συσσωρεύονται στο σύστημά σας, μπορεί να προκύψουν προβλήματα.

Τελικά, πού θα αποθηκεύει το λειτουργικό σύστημα σας αυτά τα αρχεία; Στον εσωτερικό χώρο στο δίσκο του Mac σας, σωστά;

Μόλις αποθηκευτούν αυτά τα αρχεία, καταλαμβάνουν πολύ χώρο αποθήκευσης και καθώς ο αποθηκευτικός σας χώρος γεμίζει, η συσκευή σας μπορεί να γίνει πιο αργή ή να αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα απόδοσης.

Και μπορείτε πάντα να βρείτε αυτά τα κομμάτια γρήγορα και να τα διαγράψετε; Μπα!

Δεν έχει σημασία πόσο παλιά ή τον τύπο ή το μέγεθος είναι αυτά τα αρχεία. φαίνονται πανομοιότυπα με άλλα αρχεία στον αποθηκευτικό χώρο σας. Και λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα διαγραφής κάτι σημαντικό, οι χρήστες γενικά αποφεύγουν να καθαρίζουν τα σκουπίδια.

Αυτό κάνει το κομμάτι μεγαλύτερο και πιο δυνατό. Πώς λοιπόν επιλύετε αυτό το πρόβλημα; Είναι χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το CleanMymac.

Το CleanMyMac είναι ένα δημοφιλές εργαλείο που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους χρήστες Mac για τον καθαρισμό μεγατόνων από σκουπίδια και την ταχύτερη λειτουργία των υπολογιστών τους.

Τι είναι το CleanMyMac;

Το CleanMyMac X, της MacPaw, είναι ένα εργαλείο all-in-one που αντικαθιστά δεκάδες εργαλεία βελτιστοποίησης για Mac. Μπορεί να είναι οτιδήποτε πείτε ότι είναι:

✅ Καθαριστικό MacOS

✅ Παρακολούθηση απόδοσης

✅ Αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού

Ακριβώς, μπορείτε να το αποκαλέσετε την προσωπική σας ιδιοφυΐα Mac!

Το CleanMyMac X μιλάει 11+ γλώσσες καθιστώντας το ένα ευέλικτο εργαλείο για χρήστες Mac σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα buzz γύρω από ειδικούς του κλάδου όπως το TechCrunch, το iMore, το VentureBeat και άλλα.

Η ερώτηση που μπορείτε να κάνετε είναι – Μπορώ να το χρησιμοποιήσω για το Mac σας;

Λοιπόν, εξαρτάται αν η έκδοση macOS σας είναι 10.12 ή μεγαλύτερη με 210 MB ελάχιστη μνήμη RAM, το CleanMyMac θα λειτουργεί σαν βούτυρο.

  Πώς να προσθέσετε την τοποθεσία σας σε μια ανάρτηση στο Reddit

Πώς μπορεί να βοηθήσει το CleanMyMac;

Το CleanMyMac του MacPaw είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό καθαριστικό σκουπιδιών. Εκτός από το ότι σας βοηθά να βελτιώσετε την ταχύτητα και την απόδοση, παρέχει πλήρη προστασία από κακόβουλο λογισμικό και βοηθά στη διαχείριση εφαρμογών.

Ας βουτήξουμε βαθύτερα και ας εξερευνήσουμε ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά του CleanMyMac:

Βασικό χαρακτηριστικό

#1. Καθάρισμα

Το CleanMyMac 4.12.1 (κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022) είναι 17 φορές ταχύτερο και ισχυρότερο από τις προηγούμενες εκδόσεις του.

Ο ειδικός αλγόριθμός του μπορεί να ανιχνεύσει gigabyte κομματιών σε όλες τις γωνίες του Mac σας, από φακέλους συστήματος μέχρι παλιά αρχεία και εφαρμογές όπως το iTunes, οι Φωτογραφίες και το Mail.

Επιπλέον, το CleanMyMac προσφέρει μια ολόκληρη δέσμη φίλτρων και έναν έξυπνο βοηθό που βασίζεται σε AI για να τακτοποιήσει τα αρχεία και να τα ελέγξει πριν τα στείλει στο νεκροταφείο.

Αυτό είναι αρκετά σπάνιο χαρακτηριστικό!

Εξάλλου, το νεκροταφείο δεν είναι πολύ μακριά. Χρειάζεται μόνο να κάνετε κλικ σε ένα μεγάλο κουμπί Smart Scan για να καθαρίσετε τα ανεπιθύμητα, να βελτιστοποιήσετε το Mac σας και να εξαλείψετε πιθανές ευπάθειες.

Μπορείτε ακόμη και να εμπιστευτείτε την εφαρμογή για την καταστροφή τυχόν ευαίσθητων δεδομένων στο σύστημά σας. Διαγράφει τα ανεπιθύμητα αρχεία και τα ψηφιακά αποτυπώματα που συνδέονται με αυτά όταν σερφάρετε στο διαδίκτυο.

#2. Βελτίωση στην Ταχύτητα

Το CleanMyMac προσφέρει διάφορα εργαλεία για τη βελτίωση της απόδοσης και την επιτάχυνση του macOS σας όπως όταν το αγοράσατε.

Στοιχεία σύνδεσης

Χρησιμοποιήστε το για να δείτε τη λίστα των προγραμμάτων εκκίνησης που εκτελούνται στο παρασκήνιο, ώστε να μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε και να τα απενεργοποιήσετε ή να εξαλείψετε ανεπιθύμητα, κατεστραμμένα ή κρυφά στοιχεία σύνδεσης.

Κάνοντας αυτό, μειώνεται αυτόματα το φορτίο στον επεξεργαστή σας και οδηγεί σε 4 φορές ταχύτερο χρόνο εκκίνησης για το macOS σας.

Ελευθερώστε τη μνήμη RAM

Ορισμένες εφαρμογές, όπως προγράμματα επεξεργασίας βίντεο ή προγράμματα περιήγησης απαιτούν μνήμη. Όσο περισσότερο εκτελούνται στο σύστημά σας, τόσο περισσότερη μνήμη προσπαθούν να καταναλώσουν. Αφήνοντας μόνο λίγη RAM για το Mac.

Για να το αποτρέψετε αυτό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Ελεύθερη μνήμη RAM όποτε το Mac σας επιβραδύνει κατά την εκτέλεση βαριών εφαρμογών.

Σενάρια συντήρησης

Εκκινείτε πολλές βελτιστοποιήσεις σε βάθος εκτελώντας σενάρια συντήρησης, όπως αφαίρεση και περιστροφή παλαιών αρχείων καταγραφής, αναδιάταξη βάσεων δεδομένων και βιβλιοθηκών συστήματος και εκτέλεση άλλων γενικών εργασιών συντήρησης.

Επιπλέον, το εργαλείο σάς βοηθά επίσης να επαληθεύσετε και να επιδιορθώσετε άμεσα τα κατεστραμμένα δικαιώματα δίσκου για να βοηθήσετε το Mac σας να αποδίδει καλύτερα.

Βαρύς Καταναλωτές

Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορείτε να κάνετε όλα τα hoggers μνήμης να εμφανίζονται στη λίστα σας. Και από εκεί, μπορείτε είτε να τερματίσετε τα ανεπιθύμητα προγράμματα είτε να τερματίσετε τις αναρτημένες εφαρμογές για να ελευθερώσετε λίγη απαραίτητη μνήμη με ένα μόνο κλικ.

Πράκτορες εκκίνησης

Οι παράγοντες εκκίνησης είναι εφαρμογές που υποστηρίζουν την εκκίνηση μεγάλων εφαρμογών στο Mac σας.

Αυτές οι μικρές υποστηρικτικές εφαρμογές ολισθαίνουν με κάποιο τρόπο στις διαδικασίες παρασκηνίου και παραμένουν κρυφές ενώ καταναλώνουν σημαντικό μέρος της μνήμης σας.

Το CleanMyMac X παραθέτει όλους τους πράκτορες εκκίνησης που μπορείτε να απενεργοποιήσετε – δεν θα ανταγωνίζονται πλέον για τη μνήμη του Mac σας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το Mac σας να γίνει πιο γρήγορο.

#3. Προστασία 360°

Το CleanMyMac X συνοδεύεται από προστασία κατά του κακόβουλου λογισμικού για το Mac σας. Σαρώνει έξυπνα το φάκελο Mac σας ανά φάκελο για να αποκλείσει κάθε επιβλαβή ή επικίνδυνη δραστηριότητα.

Επιπλέον, καταπολεμά adware, ransomware και εξορύκτες κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των πολύ πρόσφατων κακόβουλων προγραμμάτων και απειλών που συμβαίνουν στο MacOS.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CleanMyMac για να σαρώσετε όλο το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας, παλιές συνομιλίες και άλλες ευαίσθητες αλλά παλιές λεπτομέρειες από τον ιστό.

Ως προληπτικό μέτρο (όχι απαραίτητο), μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να διαγράψετε ανεπιθύμητα cookie, λήψεις, παλιές συνδέσεις wifi και άλλα ψηφιακά αποτυπώματα.

  Βρείτε φορητούς υπολογιστές προϋπολογισμού ειδικά για παιχνίδια, προγραμματισμό ή γενική χρήση

#4. Διαχείριση Εφαρμογών

Το CleanMyMac είναι ένας χώρος ελέγχου για όλες τις εφαρμογές σας. μπορείτε να αφαιρέσετε ή να ενημερώσετε μια εφαρμογή με ένα κλικ.

Για να κάνετε το Mac σας τακτοποιημένο και οργανωμένο, το CleanMyMac συνοδεύεται από ένα απίστευτο δίδυμο Uninstaller και Updater.

Η πρώτη αφαιρεί εντελώς τις ανεπιθύμητες εφαρμογές (ακόμα και τα σκουπίδια που αφήνει πίσω της) και η δεύτερη ελέγχει άμεσα για νέες εκδόσεις, ακόμη και εκείνες που δεν ανήκουν στο Mac App Store.

Οφέλη από τη χρήση του CleanMyMac

  • 🔎 Γρήγορη αναγνώριση και διαγραφή ανεπιθύμητων: Με τον μοναδικό αλγόριθμο του CleanMyMac, χρειάζονται δευτερόλεπτα για τον εντοπισμό, τον έλεγχο και τη σάρωση όλων των σκουπιδιών από το Mac σας. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον έξυπνο βοηθό του που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για να λάβετε συμβουλές και συστάσεις και να βελτιώσετε τη διαδικασία καθαρισμού.
  • ⚡ Γρήγορη εκκίνηση του Mac σας: Αφού χρησιμοποιήσετε το CleanMyMac στο macOS σας, μπορείτε να απολαύσετε 4 φορές ταχύτερο χρόνο εκκίνησης από ό,τι συνήθως. Αυτό το κάνει βελτιστοποιώντας τις εφαρμογές παρασκηνίου και μειώνοντας το φορτίο στον επεξεργαστή σας, επιτρέποντας στο Mac σας να ξεκινά πιο γρήγορα.
  • 💻 Περισσότερες αποκριτικές εφαρμογές: Δεδομένου ότι το Mac σας είναι πλέον απαλλαγμένο από ανεπιθύμητη ενέργεια και έχει βελτιστοποιηθεί για τη μνήμη, μπορείτε να περιμένετε 2,5 φορές περισσότερες εφαρμογές απόκρισης.
  • ⏳ Εξοικονομήστε χρόνο και πόρους: Το CleanMyMac σας εμποδίζει να ξοδέψετε $$$ για σέρβις όποτε το Mac σας παρουσιάζεται προβληματικό. Βλέπετε, τα μισά από τα προβλήματα του συστήματος σχετίζονται με το φράξιμο των ανεπιθύμητων αρχείων και του κρυφού κακόβουλου λογισμικού που το CleanMyMac σας επιτρέπει να λύσετε με ένα μόνο κλικ και χωρίς να σας κοστίσει μια περιουσία.

Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τα άλλα προϊόντα που προσφέρει το MacPaw.

Προϊόντα που προσφέρονται από MacPaw

ClearVPN

Το ClearVPN είναι η πρώτη εφαρμογή VPN που χρησιμοποιεί κορυφαία κρυπτογράφηση AES-256 και πρωτόκολλα αιχμής για να παρέχει μια ασφαλή και αβίαστη διαδικτυακή εμπειρία.

CleanMyPC

Όπως η εφαρμογή CleanMyMac, το CleanMyPc βοηθά τους χρήστες των Windows να καθαρίσουν τα ανεπιθύμητα και να βελτιώσουν την απόδοση του συστήματός τους μέσα σε λίγα λεπτά.

CleanMyDrive 2

Το CleanMyDrive 2 είναι ένας ελαφρύς διαχειριστής μονάδων δίσκου που σας επιτρέπει να αντιγράφετε αρχεία γρήγορα σε οποιαδήποτε μονάδα χρησιμοποιώντας τη διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης. Επιπλέον, παρακολουθεί το χώρο στον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο και καθαρίζει αυτόματα τα ανεπιθύμητα όταν χρειάζεται.

Setapp

Το Setapp είναι ένα κατάστημα εφαρμογών που βασίζεται σε συνδρομές με 230+ εργαλεία για την επίλυση κάθε εργασίας στο Mac και το iPhone σας. Χρειάζονται 10 δευτερόλεπτα για να γράψετε την εργασία και να βρείτε την κατάλληλη εφαρμογή για να την λύσετε στο Setapp.

Δίδυμοι 2

Το Gemini 2 είναι ο έξυπνος ανιχνευτής διπλότυπων αρχείων του MacPaw που σας επιτρέπει να βρείτε διπλότυπα αρχεία και να τα σκουπίσετε από τον σκληρό δίσκο με ένα κλικ.

Φωτογραφίες Διδύμων

Το Gemini Photos είναι ένα έξυπνο εργαλείο που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη που σαρώνει χιλιάδες φωτογραφίες στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών του iPhone και διαχωρίζει διπλότυπες, θολές και μη ανοιγμένες φωτογραφίες, για να διαγραφούν αργότερα μετά από έλεγχο.

Ο Unarchiever

Το Unarchiever της MacPaw είναι ένα κορυφαίο πρόγραμμα ανοίγματος RAR για Mac. Είναι γρήγορο στην εγκατάσταση, δωρεάν στη χρήση και μπορεί να καταργήσει την αρχειοθέτηση οποιουδήποτε ξένου χαρακτήρα, ακόμη και μη λατινικού χαρακτήρα. Υποστηρίζει 18 παγκόσμιες γλώσσες, καθιστώντας το ένα δημοφιλές εργαλείο για χρήστες Mac σε όλο τον κόσμο.

Wallpaper Wizard 2

Το Wallpaper Wizard 2 σάς επιτρέπει να επιλέξετε από μια συλλογή όμορφων ταπετσαριών που έχουν κατασκευαστεί για να ταιριάζουν σε μια καθαρή οθόνη αμφιβληστροειδούς (όπως το Mac σας). Διαθέτει 25.000 εικόνες και ταπετσαρίες 4K που ενημερώνονται μηνιαίως, ώστε να μην χρειάζεται να ξανακάνετε Google “HD Wallpapers”.

  Πώς να το κάνετε να λειτουργεί grtechpc.org

Κρυπτογράφηση

Το Encrypto σάς επιτρέπει να προσθέτετε κρυπτογράφηση AES-256 κορυφαίας βαθμίδας στο πεδίο και τους φακέλους σας πριν τη στείλετε σε φίλους ή συναδέλφους. Και είναι εύκολο να το χρησιμοποιήσετε. απλώς σύρετε και αποθέστε ένα αρχείο στο Encrypto > Ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης > Αποστολή του.

Εναλλακτικές

Ακολουθούν ορισμένες εναλλακτικές λύσεις για το CleanMyMac.

Avast Cleanup Premium για Mac

Το Avast Cleanup για Mac είναι ένα καινοτόμο εργαλείο που σαρώνει τον σκληρό σας δίσκο για να εξαλείψει τις άχρηστες εφαρμογές και τα κρυμμένα σκουπίδια στο Mac σας. Μερικά από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του είναι:

  • Απεγκατάσταση εφαρμογών: Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα απεγκατάστασης για να εντοπίσετε όλα τα κρυμμένα ή υπολειπόμενα δεδομένα από εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται και να τα απεγκαταστήσετε πλήρως.
  • Disk Cleaner: Αξιοποιήστε το Disk Cleaner για να σαρώσετε σε βάθος το Mac σας και να διαγράψετε χιλιάδες προσωρινά αρχεία (άχρηστα) και cache με ένα κλικ.
  • Photo Cleaner: Τμηματοποιήστε αυτόματα τις όμοιες φωτογραφίες και τις θολές φωτογραφίες για να τις ελέγξετε και να τις διαγράψετε σε ένα κλάσμα του χρόνου.
  • Διπλότυπο Finder: Εντοπίστε εύκολα διπλότυπα ή κλωνοποιημένα αρχεία, βίντεο και άλλα έγγραφα που καταναλώνουν ανεπιθύμητη μνήμη του Mac σας.
  • Browser Cleaner: Μείνετε προστατευμένοι και ιδιωτικοί καθαρίζοντας τακτικά το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης του Mac σας.

Το Avast Cleanup για Mac είναι ο τέλειος τρόπος για να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του Mac σας. Οι ισχυρές λειτουργίες του μπορούν να καθαρίσουν γρήγορα ανεπιθύμητα αρχεία, να βελτιστοποιήσουν την απόδοση του συστήματος και να διαγράψουν με ασφάλεια αρχεία, διασφαλίζοντας ότι το Mac σας λειτουργεί πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

CCleaner

Το CCleaner είναι μια άλλη εξαιρετική εναλλακτική του CleanMyMac. Αν και η πλατφόρμα δεν μπορεί να ταιριάζει με τη διεπαφή UI/UX του CleanMyMac, τα χαρακτηριστικά της είναι παρόμοια όσον αφορά την εργασία και την ακρίβεια, τα οποία είναι τα εξής:

  • Σάρωση Συλλογή φωτογραφιών: Το CCleaner σαρώνει τον σκληρό σας δίσκο για κακά, θολά, κακώς φωτισμένα ή ίδιας όψης αρχεία φωτογραφιών μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και τα αφαιρεί.
  • Βελτιώστε την απόδοση: Εντοπίστε εύκολα περιττές εφαρμογές που καταναλώνουν περιττή μνήμη και απεγκαταστήστε τις με ένα κλικ.
  • Προστασία 360°: Ενισχύστε το απόρρητο και την ασφάλεια με αυτόματη διαγραφή του ιστορικού περιήγησης και αυτόματης συμπλήρωσης ευαίσθητων δεδομένων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Με το CCleaner, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τον παλιό σας Mac ώστε να λειτουργεί πιο γρήγορα και να διατηρείτε το νέο πιο υγιές για αρκετά χρόνια.

Νεκτονία

Το MacCleaner Pro, της Nektony, είναι ένα κορυφαίο εργαλείο που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες Mac για να κάνουν το λειτουργικό τους σύστημα γρήγορο, καθαρό και οργανωμένο. Επιπλέον, αυτό το εργαλείο προσφέρει τον πιο λεπτομερή αναλυτή χώρου δίσκου σε σύγκριση με άλλες εναλλακτικές λύσεις. Εδώ είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του:

  • Ενίσχυση της απόδοσης: Απενεργοποιεί τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης, αφαιρεί ανεπιθύμητα πρόσθετα και πολλά άλλα, ώστε το Mac σας να μπορεί να επιταχύνει με λίγα μόνο κλικ.
  • Πλήρης Εκκαθάριση Συστήματος: Καθαρίστε το σύστημά σας από πάνω προς τα κάτω, από λήψεις έως ανεπιθύμητα συνημμένα email, αντικείμενα στον κάδο απορριμμάτων σας, ακόμη και αρχεία που δεν χρειάζεστε.
  • Αναλυτής χώρου δίσκου: Χρησιμοποιήστε έναν ενιαίο πίνακα εργαλείων για να αναλύσετε σε βάθος τη χρήση του χώρου στο δίσκο Mac, να εντοπίσετε τα μεγαλύτερα αρχεία και φακέλους και να αφαιρέσετε παλιά αχρησιμοποίητα αρχεία.

Το Nektony είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο καθαρισμού Mac που διατηρεί το Mac σας καθαρό, γρήγορο και οργανωμένο.

Τελικές Λέξεις

Η διαδικασία εκκαθάρισης σκουπιδιών από ένα macOS μπορεί να είναι μια τρομακτική εργασία, αλλά αξίζει τον κόπο. Όχι μόνο θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του Mac σας, αλλά θα συμβάλει επίσης στην προστασία των δεδομένων και του απορρήτου σας.

Αφιερώνοντας χρόνο για να διαγράψετε περιττά αρχεία και εφαρμογές, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την απόδοση του Mac σας. Επιπλέον, μπορείτε να ελευθερώσετε πολύτιμο χώρο αποθήκευσης και να μειώσετε τον κίνδυνο προβλημάτων ασφαλείας.

Συνολικά, η εκκαθάριση των σκουπιδιών από ένα MacOS είναι μια εύκολη και σημαντική εργασία που μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά μακροπρόθεσμα.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε τρόπους απεγκατάστασης εφαρμογών σε Mac.