Δημόσια έναντι ιδιωτικής εταιρείας: Ποιες είναι οι διαφορές;

Ξεκινάτε μια νέα επιχείρηση; Διαχειρίζεστε ήδη μια εταιρεία; Τότε πρέπει να μάθετε τι είναι δημόσια έναντι ιδιωτικής εταιρείας.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι και μεγέθη επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες που σχηματίζουν μια αντιπροσωπεία, μεγάλες εταιρείες παροχής συμβουλών πληροφορικής, εταιρείες κατασκευής καταναλωτικών αγαθών και ούτω καθεξής.

Όποια και αν είναι η επιχείρηση, η διάκριση έγκειται στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία συγκεντρώνει χρήματα για να λειτουργήσει τακτικά ή να την αναπτύξει. Εδώ έρχονται δημόσιες έναντι ιδιωτικών εταιρειών. Ο ένας έχει την ελευθερία να συγκεντρώνει χρήματα από τη δημόσια αγορά, ενώ ο άλλος μπορεί να αντλεί κεφάλαια μόνο ιδιωτικά.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για τις δημόσιες εταιρείες, τις ιδιωτικές εταιρείες και τις ωραίες διαφορές τους. Το άρθρο θα παρουσιάσει επίσης ορισμένους δημοφιλείς παρόχους υπηρεσιών για τη δημιουργία μιας εταιρείας στις ΗΠΑ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τι είναι Δημόσια Εταιρεία;

Όταν οποιαδήποτε επιχειρηματική εταιρεία αποκτά το καθεστώς να συλλέγει χρηματοδότηση από το ευρύ κοινό, είναι συνήθως γνωστή ως δημόσια εταιρεία.

Μια δημόσια εταιρεία έχει πολλούς ιδιοκτήτες. Κυρίως, οι δημόσιοι μέτοχοι, η διοίκηση της εταιρείας και ένα εξουσιοδοτημένο από την SEC διοικητικό συμβούλιο διοικούν μια δημόσια εταιρεία στις ΗΠΑ. Για άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι διατάξεις είναι αρκετά παρόμοιες.

Τέτοιες εταιρείες είναι συνήθως διαθέσιμες για διαπραγμάτευση μετοχών στα εθνικά χρηματιστήρια των ΗΠΑ όπως το NYSE, το Nasdaq και το AMEX (Αμερικανικό Χρηματιστήριο).

Οι δημόσιες εταιρείες πρέπει να περάσουν από περίπλοκες νομικές, κανονιστικές διαδικασίες και διαδικασίες υποβολής εκθέσεων για να διατηρήσουν το καθεστώς τους αμετάβλητο. Επειδή το να είσαι δημόσιος σημαίνει, μπορείς να συγκεντρώσεις δημόσια χρηματοδότηση και να αναπτύξεις την εταιρεία σου εκθετικά.

Για παράδειγμα, η Apple, η Microsoft, η Alphabet, η Amazon, η Berkshire Hathaway, η UnitedHealth, η Walmart, η Meta κ.λπ., είναι δημόσιες εταιρείες.

Τι είναι Ιδιωτική Εταιρεία;

Μια ιδιωτική εταιρεία έχει λίγους ιδιοκτήτες. Αυτές οι εταιρείες δεν διαπραγματεύονται τις μετοχές τους σε δημόσια χρηματιστήρια όπως το NYSE, το Nasdaq κ.λπ. Οι περισσότερες ιδιωτικές εταιρείες μπορεί να μην έχουν καθόλου μετοχές.

Ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες μπορεί να έχουν ανεπίσημες μετοχές. Τέτοιες εταιρείες διαπραγματεύονται αυτές τις μετοχές στην γκρίζα αγορά ή με ιδιωτικές εταιρείες επενδύσεων. Επειδή οι ιδιωτικές εταιρείες δεν μπορούν να λάβουν δημόσια χρηματοδότηση από την ανοιχτή αγορά. Πρέπει να βασίζονται σε επενδυτές επιχειρηματικών συμμετοχών για χρηματοδότηση.

Οι ιδιωτικές εταιρείες πρέπει να συμμορφώνονται μόνο με τους κανονισμούς DOS για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Δεν απαιτούν να αποκαλύπτουν οικονομικές εκθέσεις στο κοινό ή να ακολουθούν οποιουσδήποτε κανονισμούς SEC.

Μια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να έχει διαφορετικές οργανωτικές δομές. Τα ακόλουθα είναι οι πέντε επίσημες δομές ιδιωτικών εταιρειών στη Βόρεια Αμερική:

  Πώς να λάβετε κωδικό QR από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (LLC)

Η LLC επιτρέπει σε συνεργάτες και ατομικές επιχειρήσεις να κατέχουν την εταιρεία, αλλά οι ιδιοκτήτες δεν ευθύνονται πλήρως για την εταιρεία. Η LLC είναι μια ανεξάρτητη νομική οντότητα και μοιράζεται περιορισμένη ευθύνη με τους ιδιοκτήτες. Για παράδειγμα, σε περίπτωση χρεοκοπίας, οι αρχές δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά κεφάλαια του ιδιοκτήτη για την αποπληρωμή του χρέους.

Ατομική Επιχείρηση

Ένα μεμονωμένο άτομο έχει μια τέτοια επιχείρηση. Ο ιδιοκτήτης είναι πλήρως υπεύθυνος για οτιδήποτε και για όλα μέσα στην επιχείρηση.

Συνεταιρισμός

Όταν υπάρχουν λίγοι ιδιοκτήτες σε μια ατομική επιχείρηση, η οντότητα γίνεται εταιρική επιχείρηση. Οι εταίροι φέρουν απεριόριστη ευθύνη για τις νομικές και οικονομικές υποχρεώσεις της επιχείρησης.

C-corporation

Όταν υπάρχουν απεριόριστοι μέτοχοι σε μια ιδιωτική εταιρεία που δεν διαπραγματεύεται σε εθνικά χρηματιστήρια είναι γνωστή ως C-corporation. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να εισέλθουν στο χρηματιστήριο πρέπει να μετατραπούν σε C-corp πριν από την κατάθεση της δημόσιας εγγραφής.

S-corporation

Όταν μια ιδιωτική εταιρεία πουλά τις μετοχές της σε συνολικά 100 επενδυτές (όχι στο δημόσιο χρηματιστήριο), συμπεριλαμβανομένου του διοικητικού συμβουλίου, γίνεται S-corporation. Το S-corps έχει συνήθως ένα διοικητικό συμβούλιο που υποβάλλει διάφορες εκθέσεις στις κρατικές και ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Οι μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες στις ΗΠΑ είναι η Cargill, η Koch Industries, η Fidelity Investments, η Mars, η Publix Super Markets, η C&S Wholesale Grocers κ.λπ.

Δημόσιο έναντι ιδιωτικής εταιρείας: Διαφορές με μια ματιά

Βρείτε παρακάτω έναν συνοπτικό πίνακα που περιγράφει τα χαρακτηριστικά δημόσιας έναντι ιδιωτικής εταιρείας:

ΧαρακτηριστικάΔημόσια ΕταιρείαΙδιωτική ΕταιρείαΌνομαΠρέπει να ακολουθούν XXX Περιορισμένη μορφήΠρέπει να ακολουθούν YYY Ιδιωτική Περιορισμένη μορφήΜέληΤουλάχιστον 7Τουλάχιστον 2 Ανώτατο όριο ΙδιοκτητώνΑπεριόριστοΜέγιστο 200 θέσεις ΔιευθυντώνΤουλάχιστον 3 διευθυντέςΤουλάχιστον 2 διευθυντέςΤουλάχιστον 2 διευθυντές δεν πρέπει να επιτρέπονται τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της δημοσίευσης. η AGMSstatutory MeetingΥποχρεωτικέςΠροαιρετικέςΔημόσιες ΓνωστοποιήσειςΥποχρεωτικήΔεν απαιτείταιΈκδοση Ενημερωτικού ΔελτίουΥποχρεωτικόΔεν απαιτείταιSEC FilingsMandatoryNotαπαιτείταιDOS FilingsMandatoryMandatoryStockEaly ευκολότερη από μια ιδιωτική εταιρείαΣύνθετη και δεν μπορεί να μεταφερθεί στο ευρύ κοινόΕπιχειρήσεις ΜέγεθοςΜεγαλύτερες από δημόσιες εταιρείες που επενδύουν σε δημόσιες εταιρείες κ.λπ. κεφάλαια από επενδυτές επιχειρηματικών συμμετοχών

Δημόσιο έναντι Ιδιωτικής Εταιρείας: Εξηγούνται οι διαφορές

Πρόσβαση σε επιχειρηματικά κεφάλαια

Η κρίσιμη διαφορά μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών εταιρειών είναι η συγκέντρωση κεφαλαίων.

Μια δημόσια εταιρεία μπορεί να συγκεντρώσει κεφάλαια μέσω πολλών επιλογών, όπως μετοχές του δημοσίου, ομόλογα, τίτλους κεφαλαιαγοράς, επενδυτές επιχειρηματικών συμμετοχών κ.λπ.

Αντίθετα, οι ιδιωτικές εταιρείες μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια μόνο μέσω τραπεζικών δανείων και επενδύσεων επιχειρηματικού κεφαλαίου.

Συμμόρφωση με τις Οδηγίες SEC

Μια εισηγμένη εταιρεία πρέπει να υποβάλλει διάφορες ρυθμιστικές εκθέσεις στην SEC. Τα αξιοσημείωτα αναφέρονται παρακάτω:

  • Τριμηνιαία οικονομική έκθεση (ΕΝΤΥΠΟ 10-Q)
  • Ετήσια οικονομική έκθεση (ΕΝΤΥΠΟ 10-Κ)
  • Κλιμακωμένες απαιτήσεις γνωστοποίησης
  • Τρέχουσες αναφορές στο ΕΝΤΥΠΟ 8-K
  • Εγγραφή νόμου ανταλλαγής

Από την άλλη πλευρά, μια ιδιωτική εταιρεία δεν χρειάζεται να υποβάλει τις παραπάνω ρυθμιστικές εκθέσεις στην SEC.

Δημόσιες Αποκαλύψεις

Μια εταιρεία που διαπραγματεύεται στην αγορά πρέπει να διαθέτει αναφορές, εκδηλώσεις και αποφάσεις στο κοινό μέσω ιστοτόπων ή πινάκων ανακοινώσεων στην έδρα της. Αυτές οι γνωστοποιήσεις θα πρέπει να σχετίζονται με τη διοίκηση, τη διαχείριση, τους λογαριασμούς και τα οικονομικά τμήματα της εταιρείας.

Από την άλλη πλευρά, μια ιδιωτική εταιρεία δεν χρειάζεται να δημοσιοποιεί τα παραπάνω γεγονότα ή αναφορές.

  Δεν λαμβάνετε το Netflix σε 4K; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε

Συναλλαγές μετοχών

Οι δημόσιες εταιρείες υποβάλλουν προσφορές για πώληση μετοχών σε πολλές μορφές όπως IPO, FPO, θέματα δικαιωμάτων κ.λπ. Αυτές οι εταιρείες μπορούν ελεύθερα να πουλήσουν τις μετοχές τους στο ευρύ κοινό μέσω εθνικών χρηματιστηρίων.

Αντίθετα, μια ιδιωτική εταιρεία δεν μπορεί να πουλήσει τους χρηματοοικονομικούς τίτλους της μέσω δημόσιων εγγραφών. Πρέπει να πουλήσει τις μετοχές της σε επενδυτές επιχειρηματικών συμμετοχών ή αγοραστές στη γκρίζα αγορά.

Μια δημόσια εταιρεία που γίνεται ιδιωτική: Διαγραφή από το Χρηματιστήριο

Μια δημόσια εταιρεία μπορεί να γίνει ιδιωτική εταιρεία εάν ξεκινήσει τη διαδικασία διαγραφής από το εθνικό χρηματιστήριο. Πρώτον, οι φορείς προώθησης πρέπει να αγοράσουν όλες τις μετοχές σε κυκλοφορία από τους μετόχους του δημόσιου τομέα.

Συνήθως, οι επιχειρήσεις κάνουν τις ακόλουθες συναλλαγές για να γίνουν ιδιωτικές:

  • Μια τρίτη εταιρεία ή εταιρεία επενδύσεων υποβάλλει προσφορά για την αγορά όλων των μετοχών που κατέχονται στο δημόσιο.
  • Η δημόσια επιχείρηση συγχωνεύεται με άλλη ιδιωτική εταιρεία.
  • Η δημόσια εταιρεία ανακοινώνει αντίστροφη διάσπαση μετοχών για να μειώσει τον αριθμό των μετόχων του δημοσίου.

Μια ιδιωτική εταιρεία που γίνεται δημόσια: IPO

Εάν θέλετε να εισέλθετε στο χρηματιστήριο, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για μια δημόσια εγγραφή σε εθνικά χρηματιστήρια όπως το NYSE, το Nasdaq, το AMEX κ.λπ. (15c211) εγγραφή.

Στη συνέχεια, πρέπει να προσλάβετε μια υπηρεσία γραμματέα εταιρείας για να υποβάλετε διάφορες οικονομικές, διοικητικές και διαχειριστικές εκθέσεις στην SEC. Για να μην αναφέρουμε την υποβολή διαφόρων εγγράφων εγγραφής όπως ΕΝΤΥΠΟ S-1, ΕΝΤΥΠΟ 10 κ.λπ.

Επιπλέον, θα χρειαστείτε επίσης έναν μεσίτη αρχειοθέτησης για υποβολή IPO. Πρέπει επίσης να συγκεντρώσετε ελάχιστη χρηματοδότηση από αγκυροβόλια επενδυτές (κατάλληλες θεσμικές επενδύσεις) πριν από τις πωλήσεις IPO.

Μέχρι στιγμής, έχετε μάθει τις δύο πιο σημαντικές διακρίσεις των εταιρειών ανάλογα με τη χρηματοδότησή τους και τις υποχρεώσεις αναφοράς. Τώρα, βρείτε παρακάτω ορισμένους παρόχους υπηρεσιών ενσωμάτωσης που σας βοηθούν να δημιουργήσετε διάφορους τύπους εταιρειών:

Ηλεκτρονικοί πάροχοι υπηρεσιών ενσωμάτωσης στις Η.Π.Α

ZenBusiness

Η σύσταση είναι μια δύσκολη αποστολή, επειδή πρέπει να εγγράψετε την επιχείρησή σας σε μια πολιτεία των ΗΠΑ. Θα χρειαστεί επίσης να υποβάλετε πολλές αιτήσεις και ρυθμιστικά έντυπα για να συμμορφωθείτε με τις οδηγίες ενσωμάτωσης. Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να προσλάβετε ειδικούς που έχουν εμπειρία σε τέτοιες δραστηριότητες. Θα μπορούσατε να σκεφτείτε το ZenBusiness.

Μερικές από τις εργασίες που θα κάνει το ZenBusiness για εσάς είναι:

  • Σας βοηθά να επιλέξετε τις επιλογές κατάθεσης
  • Υποβάλετε τα έγγραφα σχηματισμού σας στα κρατικά γραφεία
  • Παρακολουθήστε τις κρατικές διαδικασίες μετά την κατάθεση
  • Παραδώστε τα έγγραφα ενσωμάτωσης στον πίνακα ελέγχου σας
  • Σας βοηθά να συμμορφωθείτε με τους πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους για να παραμείνετε στη ζωή ως εταιρεία

Η πλατφόρμα βοηθά τις μικρές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν με την απόκτηση κεφαλαίων από εταιρείες επενδύσεων μέσω της διαδικασίας σύστασης.

Filenow

Το Filenow σάς βοηθά με τις επαγγελματικές δηλώσεις για εταιρικές δομές όπως LLC, εταιρείες και εταιρείες S. Μπορείτε να επιλέξετε το Filenow εάν θέλετε να εστιάσετε στην επιχείρησή σας και να αφήσετε τους ειδικούς να χειριστούν τις εργασίες υποβολής αιτήσεων.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του είναι:

  • Φροντίζει για όλα τα έγγραφα κατάθεσης της επιχείρησης
  • Ηλεκτρονική παράδοση εγγράφων κατάθεσης επιχειρήσεων
  • Γρήγορη αποστολή εάν χρειάζεστε φυσικά έγγραφα
  • Κατάθεση χωρίς σφάλματα ή εγγύηση επιστροφής χρημάτων
  • Χωρίς κρυφές χρεώσεις
  Πώς να απενεργοποιήσετε την κάμερα web και το μικρόφωνό σας στο Zoom

Το Filenow δεν είναι μόνο για υπάρχουσες επιχειρήσεις. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε μια νέα εταιρεία. Προσφέρει την εφαρμογή Filenow Wizard για δημιουργία εταιρείας. Στη συνέχεια, οι ειδικοί της σε θέματα αρχειοθέτησης της επιχείρησής της εξετάζουν τη γραφειοκρατία σας.

Ο πάροχος υπηρεσιών υποβάλλει επίσης τα αρχεία σας στο Υπουργείο Εξωτερικών (DOS) και παραδίδει τα έγγραφα του εταιρικού πακέτου όταν εγκριθεί η εταιρεία σας.

DelawareInc.com

Εάν θέλετε να απολαμβάνετε διάφορα επιχειρηματικά οφέλη στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, μπορείτε να υποβάλετε τα έγγραφα ίδρυσής σας στο DelawareInc.com.

Οι βασικές υπηρεσίες που ωφελούν την εταιρεία σας είναι:

  • Πιστοποιητικό Good Standing από την πολιτεία του Delaware
  • Λάβετε νέο EIN ή Ομοσπονδιακό Αριθμό ΑΦΜ
  • Λάβετε επικυρωμένα αντίγραφα εταιρικών εγγράφων
  • Υπηρεσίες αποστίλ εγγράφων
  • Αιτήσεις επιχειρήσεων για προσόντα εξωτερικού
  • Τροποποιήσεις επωνυμίας εταιρείας

Η εταιρεία χειρίστηκε τις επιχειρηματικές δηλώσεις για 300.000+ εταιρείες στο Ντέλαγουερ. Επομένως, πρέπει να ελέγξετε αυτόν τον πάροχο υπηρεσιών, καθώς έχουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα.

Ηλεκτρονικοί πάροχοι υπηρεσιών ενσωμάτωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο

1οι Σχηματισμοί

Το 1st Formations σάς βοηθά να ξεκινήσετε μια εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο με τέσσερα απλά βήματα. Έχει δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με καταχωρημένες επωνυμίες επιχειρήσεων. Απλώς διασταυρώνετε το όνομα της επιχείρησης στο μυαλό σας σε αυτήν τη βάση δεδομένων για να δείτε εάν το όνομα είναι διαθέσιμο.

Στη συνέχεια, απλά επιλέγετε ένα πακέτο υπηρεσιών με 1st Formations και υποβάλλετε πληροφορίες εταιρείας στην πύλη του. Ο συνεργάτης της επιχείρησής σας θα παραλάβει από εδώ. Κατά τη διάρκεια της εγγραφής νέας εταιρείας, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό όψεως από ορισμένα από τα συνεργαζόμενα τραπεζικά καταστήματα.

Οι 1st Formations προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα εταιρικών υπηρεσιών, μερικές από αυτές είναι:

  • Δήλωση επιβεβαίωσης
  • Αλλαγή επωνυμίας εταιρείας
  • Υπηρεσία γραμματείας εταιρείας
  • Έκδοση και μεταβίβαση μετοχών
  • Διορισμός και παραίτηση διευθυντή

Γρήγοροι Σχηματισμοί

Η Rapid Formations έχει βοηθήσει 750.000+ εταιρείες να ξεκινήσουν τις δραστηριότητές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν ψάχνετε για καταχώριση σύστασης χωρίς σφάλματα, μπορείτε να ελέγξετε αυτόν τον αντιπρόσωπο σύστασης εταιρείας.

Και, δεν είναι μόνο για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι αλλοδαποί που θέλουν να ιδρύσουν μια νομικά δεσμευμένη εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν επίσης να λάβουν βοήθεια από την Rapid Formations.

Σας βοηθά επίσης να ξεκινήσετε μια νέα εταιρεία με απλά βήματα, όπως η επιλογή ονόματος εταιρείας, η επιλογή ενός προγράμματος πληρωμής, η πληρωμή των τελών και η ολοκλήρωση της παραγγελίας κατάθεσης της εταιρείας. Και, αν μείνετε στο εξωτερικό, μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία από την άνεση του σπιτιού σας.

Companies Made Simple

Το Companies Made Simple προσφέρει μερικές πραγματικά γρήγορες υπηρεσίες σύστασης εταιρείας σε μόλις 3 εργάσιμες ώρες. Οι υπηρεσίες αρχειοθέτησης επιχειρήσεων είναι κατάλληλες για πολλές εταιρικές δομές, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • εταιρεία περιορισμένης ευθύνης του Ηνωμένου Βασιλείου
  • LLP
  • Περιορίζεται από μετοχές ή εγγύηση
  • PLC
  • Εταιρεία διαχείρισης διαμερισμάτων
  • Εταιρείες σε αδράνεια ή ράφι

Το Companies Made Simple παρέχει μια σειρά από εταιρικές υπηρεσίες, ώστε να μπορείτε να κάνετε όλες τις συναλλαγές τρίτων με ένα αξιόπιστο όνομα. Οι πρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρει είναι:

  • Λύσεις εικονικού γραφείου
  • Προώθηση αλληλογραφίας
  • Συμπληρωματικά έγγραφα της εταιρείας
  • Πιστοποιητικό καλής κατάστασης
  • Υπηρεσίες μετοχών της εταιρείας
  • Συμβουλευτική λογιστικής
  • Υπηρεσίες γραμματείας εταιρείας

συμπέρασμα

Μέχρι τώρα, αυτό το άρθρο δημόσιας έναντι ιδιωτικής εταιρείας θα έπρεπε να έχει ξεκαθαρίσει τις αμφιβολίες σας σχετικά με διαφορετικούς τύπους εταιρειών ανάλογα με τη χρηματοδότησή τους. Πρέπει επίσης να έχετε αναπτύξει μια σαφή ιδέα εάν πρέπει να παραμείνετε ως ιδιωτική εταιρεία ή να μεταβείτε στο δημόσιο.

Επιπλέον, έχετε ανακαλύψει ορισμένες αξιόπιστες υπηρεσίες δημιουργίας εταιρειών για την ενσωμάτωση της επιχείρησής σας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να μάθετε τις συμβουλές για τη δημιουργία μιας εταιρείας ενός ατόμου.