Δημιουργήστε την επόμενη εφαρμογή σας με αυτές τις πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα χαμηλού κώδικα/χωρίς κώδικα

Αυτή είναι η επιμελημένη λίστα μας με πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα, χωρίς κώδικα, για να μειώσετε ορισμένα από τα έξοδά σας με επίκεντρο τους προγραμματιστές.

Ομολογουμένως, οι προγραμματιστές λογισμικού είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους επαγγελματίες. Σύμφωνα με Forbesη ανάπτυξη προϊόντος είναι το νούμερο ένα κόστος για τη δημιουργία οποιασδήποτε εφαρμογής.

Αυτό αποδεικνύεται μια σημαντική συμφόρηση, ειδικά αν είστε startup.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης, υπάρχουν πολλές πλατφόρμες χωρίς ή χαμηλού κώδικα για την κατασκευή του προϊόντος σας.

Low-Code vs No-Code

Πρώτα απ ‘όλα, δεν υπάρχει τίποτα όπως No-code στην ανάπτυξη εφαρμογών. Θα υπάρχει πάντα κώδικας που εκτελείται στο παρασκήνιο που χειρίζονται επαγγελματίες λογισμικού.

Αλλά με το λογισμικό No-code, δεν γράφετε ούτε μια γραμμή κώδικα. Μια απλή διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης και η εφαρμογή σας θα είναι σε λειτουργία.

Συμπερασματικά, αυτό σημαίνει επίσης περιορισμένες προσαρμογές. Οι πλατφόρμες χωρίς κώδικα απευθύνονται σε χρήστες με γνώσεις τεχνολογίας που δεν κωδικοποιούν.

Ωστόσο, εάν μπορείτε να συμπεριλάβετε μερικά σενάρια για να βελτιώσετε τη συνολική εμπειρία και τη λειτουργικότητα του χρήστη, θα γινόταν μια πλατφόρμα ανάπτυξης χαμηλού κώδικα όπως το Tooljet. Έτσι, ένας χαμηλός κώδικας δεν σημαίνει κωδικό ως βασική απαίτηση. Αυτό είναι προαιρετικό, αλλά χρησιμοποιείται για την προσθήκη προσαρμοσμένων γεύσεων σε οποιαδήποτε εφαρμογή.

Έτσι, το λογισμικό χαμηλού κώδικα είναι βοηθητικά εργαλεία που στοχεύουν σε επαγγελματίες κωδικοποίησης για να επιταχύνουν την ανάπτυξη λογισμικού.

Και τέλος, μια πλατφόρμα χαμηλού κώδικα μπορεί να λειτουργεί σαν μη-κώδικας, αλλά δεν ισχύει το αντίθετο.

Αν και μπορείτε να ξεκινήσετε με οποιαδήποτε, αυτό το άρθρο αφορά πλατφόρμες χαμηλού κώδικα ανοιχτού κώδικα.

Η εμπιστοσύνη σε εφαρμογές ανοιχτού κώδικα αποδεικνύεται πάντα το καλύτερο. Πρώτον, ο κώδικας είναι δημόσια διαθέσιμος και ελέγχεται τις περισσότερες φορές, ώστε να είστε σίγουροι για τυχόν κακόβουλο κώδικα ή ευπάθειες.

Και τότε μπορείτε πάντα να ξεφύγετε μόλις αυξηθείτε σε αριθμούς.

Έτσι, χωρίς καμία αμφιβολία, ας ξεκινήσουμε με τη λίστα με μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες χαμηλού κώδικα ανοιχτού κώδικα.

ToolJet είναι μια πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών χαμηλού κώδικα για τη δημιουργία εσωτερικών εφαρμογών. Είναι συμβατό με πολλά συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των PostgreSQL, MySQL, Cloud Firestore, MongoDB κ.λπ.

Μπορείτε να αναπτύξετε το ToolJet στο cloud ή στο εσωτερικό. Και στις δύο περιπτώσεις, ο ιστότοπος της ToolJet διασφαλίζει το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων.

Συμβατό με RestAPI, το ToolJet μπορεί να συνδεθεί με την υπηρεσία απλής αποθήκευσης Amazon ή το Google Cloud. Μπορείτε επίσης να το ενσωματώσετε με τα Google Sheets, Slack, Airtable, Stripe κ.λπ.

Οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί με το ToolJet αποκρίνονται σε κινητά. Με 35+ στοιχεία διεπαφής χρήστη, διαθέτει ένα εξαιρετικό εργαλείο δημιουργίας μεταφοράς και απόθεσης για οπτική επεξεργασία. Επιπλέον, το Tooljet διαθέτει επεξεργαστές ερωτημάτων για όλα τα υποστηριζόμενα συστήματα βάσεων δεδομένων.

  Πώς να αναζητήσετε πολλούς τύπους αρχείων στην Εξερεύνηση αρχείων

Το ToolJet σάς επιτρέπει να συνεργάζεστε με την ομάδα σας και να επιλύετε διενέξεις οπουδήποτε στον καμβά της εφαρμογής.

Ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε εφαρμογές με οπτικούς επεξεργαστές, το ToolJet υποστηρίζει επίσης τη σύνταξη προσαρμοσμένου κώδικα JavaScript οπουδήποτε κρίνετε κατάλληλο. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε πρόσθετα για να ενισχύσετε τη λειτουργικότητα.

Το ToolJet cloud είναι μια πλήρως διαχειριζόμενη λύση, αλλά μπορείτε να ανατρέξετε στους οδηγούς ToolJet για να εκκινήσετε την αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση σε Kubernetes, Heroku, AWS EC2, Docker κ.λπ. Και ναι, υπάρχει επίσης ένα δωρεάν επίπεδο.

NocoDB

NocoDB είναι μια δωρεάν εναλλακτική λύση Airtable για την εύκολη δημιουργία εφαρμογών χωρίς κώδικα. Αυτό λειτουργεί με βάσεις δεδομένων MySQL, PostgreSQL, Microsoft SQL Server, SQLite, Amazon Aurora και MariaDB.

Μπορείτε να δημιουργήσετε επιχειρηματικές ροές εργασίας με εφαρμογές καταστήματος εφαρμογών NocoDB εκτός από API τρίτων. Κάποιος μπορεί επίσης να προγραμματίσει API για να το ενσωματώσει με τα Zapier, Make κ.λπ.

Το NocoDB είναι μια εντελώς δωρεάν αυτο-φιλοξενούμενη λύση. Βασικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε οποιαδήποτε υποστηριζόμενη βάση δεδομένων σε ένα έξυπνο υπολογιστικό φύλλο.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε διάφορες προβολές (Πλέγμα, Συλλογή, Kanban, Φόρμα) με τη διαθέσιμη βάση δεδομένων. Το NocoDB σάς επιτρέπει επίσης να προστατεύετε τις προβολές με κωδικό πρόσβασης για καλύτερη ασφάλεια. Επιπλέον, υποστηρίζει τη συνεργασία με διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης.

Και τέλος, το NocoDB φροντίζει να μην κολλήσετε με την πλούσια τεκμηρίωσή του. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε κράτηση για ένα demo για ένα ξεκίνημα.

Για να ξέρετε, το NocoDB είναι δωρεάν από τώρα, αλλά έχουν σχέδια να κυκλοφορήσουν μια έκδοση για επιχειρήσεις με προσαρμοσμένες δυνατότητες και υποστήριξη.

Baserow

Baserow είναι μια πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών χωρίς κώδικα που βασίζεται σε προγράμματα περιήγησης. Σας βοηθά στη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων χωρίς λεπτομερή τεχνική εμπειρία.

Μπορείτε να δημιουργήσετε απεριόριστες σειρές και βάσεις δεδομένων με το Baserow. Επιπλέον, η συνεργασία είναι παιχνιδάκι χωρίς ανώτατο όριο στον αριθμό των χρηστών ακόμη και για το δωρεάν πρόγραμμα.

Λειτουργεί με τη βάση δεδομένων PostgreSQL με υποστήριξη για MySQL και SQLite σε μελλοντικές ενημερώσεις.

Ενώ το Baserow είναι φιλικό χωρίς κώδικα, η προσέγγισή του με την πρώτη API του επιτρέπει να συνδέεται εύκολα με εξωτερικές εφαρμογές. Αυτό επιτρέπει την εμφάνιση δεδομένων σε προβολή Πλέγματος, Φόρμας, Συλλογής και Kanban με προβολή Ημερολογίου και Έρευνας ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στο μέλλον.

Μπορείτε να επιτρέψετε άδεια βάσει ρόλων για αποτελεσματικές συνεργασίες. Το Baserow δίνει την ευελιξία μεταξύ της δημιουργίας προσαρμοσμένων προσθηκών ή της σύνδεσής τους με πρόσθετα τρίτου μέρους.

Το Baserow διαθέτει ένα ελεύθερο επίπεδο με άδεια MIT. Εν τω μεταξύ, η φιλοξενία στο cloud είναι επίσης δωρεάν, αλλά θα τιμολογηθεί στο μέλλον.

Πλαίσιο Frappe

Πλαίσιο Frappe είναι μια πλατφόρμα χαμηλού κώδικα DocType για τη δημιουργία εμπορικών εφαρμογών χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Η υποστήριξη για τις βάσεις δεδομένων MariaDB και PostgreSQL επιτρέπει δικαιώματα βασισμένα σε ρόλους για διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να ενσωματωθείτε με εξωτερικές εφαρμογές χρησιμοποιώντας το Rest API και τα Webhooks.

  Χρησιμοποιήστε το μονοφωνικό κανάλι ήχου για καλύτερο ήχο όταν χρησιμοποιείτε ένα ακουστικό

Επιπλέον, το Frappe Framework διαθέτει ένα αρθρωτό σύστημα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε εφαρμογές πάνω από άλλα έργα.

Επιπλέον, διαθέτει ενσωματωμένες φόρμες, λίστες, αναζήτηση και πλοήγηση για την ενίσχυση της παραγωγικότητας από την αρχή.

Αυτή η προσφορά χαμηλού κώδικα προέρχεται από την Frappe Technologies, η οποία διαθέτει πολλά άλλα έργα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα, όπως το ERPNext.

Directus

Directus είναι ένα ανοιχτού κώδικα χωρίς κεφάλι CMS συμβατό με οποιαδήποτε βάση δεδομένων SQL.

Υποστηρίζει εισαγωγή και προσαρμογή δεδομένων από REST+GraphQL API, JavaScript SDK και Pure SQL. Αυτό παρακάμπτει επίσης την ανάγκη μετεγκατάστασης, καθώς μπορείτε να το εγκαταστήσετε στην υπάρχουσα βάση δεδομένων SQL. Ωστόσο, υπάρχει πάντα μια επιλογή να ξεκινήσετε από την αρχή.

Με το Directus, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο API χρησιμοποιώντας ένα υπάρχον σχήμα SQL ή το πρόγραμμα μοντελοποίησης δεδομένων του. Και υπάρχει λεπτομερής έλεγχος πρόσβασης για τη δημιουργία προσαρμοσμένων ροών εργασίας για τους χρήστες. Αυτό επιτρέπει επίσης την επέκταση API με πρόσθετα τελικά σημεία, webhook, φίλτρα απόκρισης και λογική συμβάντων.

Επιπλέον, το Directus είναι συμβατό με πρωτόκολλα ασφαλείας όπως SSO, OAuth2, OpenID και 2FA. Επιπλέον, το Directus είναι αρθρωτό, επιτρέποντας την επέκταση με προσαρμοσμένη JavaScript.

Τέλος, διαθέτει μια αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση χωρίς όρια μαζί με δωρεάν και επί πληρωμή συνδρομές φιλοξενίας cloud.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το DirectUS και δεν είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε μόνοι σας, μπορείτε να δοκιμάσετε το Kamatera που προσφέρει DirectUS με ένα κλικ.

Convertigo

Convertigo είναι μια πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών χαμηλού κώδικα/χωρίς κώδικα για τη δημιουργία εφαρμογών Android και iOS σε μία μόνο παρουσία.

Ενώ θα χρειαστείτε κάποια εμπειρία προγραμματισμού για να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα χαμηλού κώδικα, ένα στούντιο δημιουργίας εφαρμογών χωρίς κώδικα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς δεξιότητες κωδικοποίησης.

Το Convertigo είναι μια αυτόνομη πλατφόρμα που δεν χρειάζεται SDK τρίτου κατασκευαστή για τη δημιουργία εφαρμογών smartphone. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξωτερικά SDK για τοπικές εκδόσεις.

Η μονάδα χαμηλού κώδικα έχει πολλά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά, όπως υποστήριξη για πολλαπλά περιβάλλοντα ανάπτυξης, βάσεις δεδομένων SQL, Rest API κ.λπ.

Αλλά το no-code στοχεύει σε αυτό που η Convertigo αποκαλεί δημιουργούς αιτήσεων πολιτών. Αυτό περιορίζεται στο εργαλείο δημιουργίας φορμών, προοδευτικές εφαρμογές ιστού, ανάπτυξη εκτός σύνδεσης κ.λπ.

Το Convertigo διαθέτει μια δωρεάν έκδοση κοινότητας εκτός από δύο επί πληρωμή επίπεδα με μηνιαία και ετήσια προγράμματα επί πληρωμή.

αλάτι

αλάτι θα πρέπει να είναι ο βασικός σας πόρος για τη δημιουργία εφαρμογών ιστού χωρίς να γράψετε ούτε μια γραμμή κώδικα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα για να δημιουργήσετε εφαρμογές ιστού φιλικές για υπολογιστές και κινητά με σχεσιακά δεδομένα που έχουν ευέλικτες προβολές, τύπους δεδομένων και διατάξεις.

Μπορείτε να δοκιμάσετε γρήγορα μια επίδειξη για να μετρήσετε τις δυνατότητες του Saltcorn χωρίς καμία ρύθμιση. Υπάρχουν πολλά δείγματα εφαρμογών στον ιστότοπο της Saltcorn για να δώσετε μια ιδέα σχετικά με τις δυνατότητες.

  Πώς να ξεμπλοκάρετε κάποιον στο Messenger

Επιπλέον, διαθέτουν κατάστημα Saltcorn για νέα πρόσθετα και πακέτα για επέκταση της λειτουργικότητας και βελτίωση της αισθητικής.

Αυτή είναι μια δωρεάν πλατφόρμα που κυκλοφορεί με άδεια MIT. Έτσι, μπορείτε να φιλοξενήσετε μόνοι σας για μια ολόκληρη ανάπτυξη χωρίς κόστος. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φιλοξενία cloud τρίτων κατασκευαστών ως εναλλακτική λύση premium.

ROWY

Rowy είναι μια εναλλακτική λύση Airtable ανοιχτού κώδικα για τη διαχείριση βάσεων δεδομένων.

Αποκλειστικά για το Google Firestore, το Rowy επιτρέπει τη χρήση οποιουδήποτε πακέτου NPM ή API για πρόσθετη λειτουργικότητα.

Υποστηρίζει μαζική εισαγωγή/εξαγωγή δεδομένων με επιλογή δημιουργίας προσαρμοσμένων ενεργειών δεδομένων. Επιπλέον, ο Rowy έχει άδεια βάσει ρόλων για ασφαλή ομαδική εργασία.

Μπορείτε είτε να φιλοξενήσετε μόνοι σας είτε να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν έκδοση cloud περιορισμένων δυνατοτήτων. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε την pro-έκδοση για όλα τα προηγμένα χαρακτηριστικά.

Motor Admin

Motor Admin είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων ανοιχτού κώδικα χωρίς κώδικα που εστιάζει στον πίνακα διαχείρισης των εφαρμογών σας.

Σας βοηθά να εκτελείτε ενέργειες CRUD μέσα σε ένα φιλικό προς το χρήστη GUI. Επιπλέον, το Motor Admin διευκολύνει την ανάλυση δεδομένων με προσαρμοσμένες αναφορές και γραφήματα SQL. Επιπλέον, μπορείτε να ενσωματώσετε συγκεκριμένες αναφορές σε ένα μόνο πλαίσιο και να τις μοιραστείτε με την ομάδα σας.

Κάποιος μπορεί επίσης να ενσωματώσει εφαρμογές παραγωγής μέσω API για να δημιουργήσει εξατομικευμένες φόρμες.

Η έκδοση Motor Admin pro έχει ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες, όπως σας επιτρέπει να δημιουργήσετε CRM πωλήσεων, υποστήριξη πελατών και διαχείριση έργου στην ίδια την περιοχή διαχείρισης. Επιπλέον, μπορείτε να συνεργαστείτε απευθείας στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή, να επιβλέπετε μικρές αλλαγές και να επαναφέρετε εγγραφές.

Και όπως και άλλες, η αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση είναι δωρεάν, ενώ άλλες πληρώνονται ανάλογα με τη συνδρομή.

NocoBase

NocoBase είναι μια πλατφόρμα ανάπτυξης χωρίς κώδικα που επιτρέπει πλήρεις προσαρμογές χωρίς δεξιότητες κωδικοποίησης.

Όπως πολλοί άλλοι σε αυτήν τη λίστα, το NocoBase διαθέτει επίσης λεπτομερή έλεγχο πρόσβασης. Η εφαρμογή ενσωματώνει εύκολα φόρμες, στατιστικά γραφήματα, πίνακες, ημερολόγια κ.λπ., σε μπλοκ.

Μπορείτε να εμφανίσετε τις πληροφορίες με διάφορους τρόπους και να διατηρήσετε μια διακριτή δομή δεδομένων για να τις υποστηρίξετε. Και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα εάν χρειάζεστε επιπλέον ικανότητα επεξεργασίας.

Η NocoBase σάς παρέχει πλήρη ιδιοκτησία και απεριόριστη εμπορική χρήση βάσει της άδειας MIT. Ενώ η εφαρμογή βρίσκεται σε πρώιμη ανάπτυξη, μπορείτε να δοκιμάσετε τη ζωντανή επίδειξη στον ιστότοπό της.

συμπέρασμα

Μπορεί να βρείτε αυτό το άρθρο περισσότερα σχετικά με την ανάπτυξη εφαρμογών χαμηλού κώδικα, και στην πραγματικότητα, αυτό είναι αλήθεια επειδή οι καλές πλατφόρμες χωρίς κώδικα εξακολουθούν να είναι πολύ περιορισμένες σε αριθμό. Και αν λάβετε υπόψη τον ανοιχτό κώδικα, τότε γίνονται γρήγορα σπάνια.

Ωστόσο, ο ανοιχτός κώδικας είναι απαραίτητος, καθώς παρέχει ασφάλεια και ευελιξία και παρακάμπτει κάθε πιθανότητα κλειδώματος πωλητή.

ΥΓ: Μπορείτε επίσης να ελέγξετε μερικές από τις καλύτερες διαδικτυακές βάσεις δεδομένων. ή μάθετε για τις εφαρμογές MVP.