Δημιουργήστε σχέδιο σχεδίασης χρησιμοποιώντας αυτές τις 11 υπηρεσίες και εργαλεία

Ένα μοτίβο σημαίνει ακριβώς ένα “επαναλαμβανόμενο διακοσμητικό σχέδιο”.

Σήμερα, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία σχεδίων σε κάθε επιφάνεια και προϊόν. Είτε πρόκειται για συσκευασία, μάρκα σε εξωτερικούς χώρους, σχεδιασμό ιστοσελίδων, ψηφιακό προϊόν, λογότυπο, επωνυμία, τοιχογραφίες, τυπογραφία, αφίσες, εικονογράφηση, τρισδιάστατο σχέδιο, εφαρμογές για κινητά ή σχέδια χαρακτήρων.

Ως αποτέλεσμα, τα σχέδια και τα μοτίβα κυβερνούν την αρένα του μάρκετινγκ με κάθε δυνατό τρόπο. Παίζει κρίσιμο ρόλο στην άμεση προώθηση και έχει τη δύναμη να προσελκύει αγοραστές με μια μόνο ματιά.

Οι Millennials και οι Gen-Z είναι οπτικοί καταναλωτές, που σημαίνει ότι αν τους αρέσει ο σχεδιασμός και η συσκευασία ενός προϊόντος, πιθανότατα θα το αγοράσουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο σχεδιασμός μοτίβων είναι μια ανάγκη της στιγμής. Εξαιτίας αυτών των λόγων, ένας γραφίστας και σχεδιαστής ιστοσελίδων πρέπει να υπερασπιστεί αυτή την τέχνη για να κατακτήσει την αγορά.

Τι είναι ένα εργαλείο δημιουργίας μοτίβων;

Ένα εργαλείο ή λογισμικό δημιουργίας μοτίβων βοηθά τους δημιουργικούς σχεδιαστές να δημιουργήσουν έτοιμα σχέδια και να τα προσαρμόσουν στις ανάγκες τους. Ένας καλός μοτίβος είναι εξοπλισμένος με διάφορα χαρακτηριστικά και εργαλεία όπως χρώματα, υφές, διαβαθμίσεις, μεταμορφώσεις, κείμενα και μοτίβα που βοηθούν στη δημιουργία μοναδικών σχεδίων μοτίβων.

Επί του παρόντος, η τεχνολογία διευκολύνει αρκετά τη διαδικασία δημιουργίας προτύπων. Πριν προχωρήσουμε σε μερικά πολύτιμα εργαλεία και υπηρεσίες, ας δούμε μερικές εξαιρετικές περιπτώσεις χρήσης επαναλαμβανόμενων μοτίβων σε σχέδια.

Ποιες είναι οι περιπτώσεις χρήσης επαναλαμβανόμενων μοτίβων στα σχέδια;

Η επανάληψη στη σχεδίαση μοτίβων ενισχύει και εξοικειώνει ένα άτομο με το λογότυπο, το μήνυμα και το tagline της μάρκας. Η συνέπεια διατηρείται μέσω της επανάληψης χρησιμοποιώντας παρόμοια σχήματα, γραμματοσειρές, χρώματα και υφές. Μια μάρκα χρησιμοποιεί πρακτικά τη φράση «τύμπανο στο κεφάλι» μέσω της επανάληψης.

Δυναμίτιδα

Εδώ είναι μια διασκευή άλμπουμ ενός διάσημου τραγουδιού των BTS που ονομάζεται “Dynamite”. Το εξώφυλλο χρησιμοποιεί την επανάληψη για να προσελκύσει την προσοχή των θαυμαστών και να τους βοηθήσει να απομνημονεύσουν το όνομα επαναλαμβάνοντας το κείμενο «Dynamite» σε μια μεγάλη, πολύχρωμη γραμματοσειρά. Αν και δεν έχουν χρησιμοποιήσει φωτογραφίες μελών της μπάντας για να δημιουργήσουν τη διαφημιστική εκστρατεία, ο επαναλαμβανόμενος σχεδιασμός του μοτίβου θα συνεχίσει να μεταδίδει το μήνυμα.

Εμπόδια

Αυτός ο σχεδιασμός του κιβωτίου εμποδίων χρησιμοποιεί ένα μοτίβο επαναλαμβανόμενων σχημάτων σε κάθε πλευρά του κουτιού. Αυτό το μινιμαλιστικό σχέδιο δημιουργεί μια καθαρή αισθητική χρησιμοποιώντας λευκό χώρο. Επιτρέπει στα μάτια να ξεκουράζονται και να μην απαιτούν υπερβολική προσοχή. Εδώ, η επωνυμία παίρνει το επίκεντρο και της δίνει τη δυνατότητα να εστιάζει.

  Πώς να δημιουργήσετε νέες ενότητες για να ομαδοποιήσετε κανάλια στο Slack

Σχεδιασμός σελίδας προορισμού

Αυτό το σχέδιο σελίδας προορισμού χρησιμοποιεί όμορφες εικόνες. Χρησιμοποιεί μοτίβα όπως φάκελος και χλωρίδα ως επαναλαμβανόμενο σχέδιο μοτίβου. Η χρήση φωτεινών, αντίθετων χρωμάτων δημιουργεί ισορροπία. Τα κόκκινα λουλούδια σε ροζ τόνους ταιριάζουν με το χρώμα του κουτιού «Δωρεάν εγγραφή» για να δημιουργήσουν αρμονία σε ένα συνολικό σχέδιο.

Εξώφυλλο βιβλίου

Αυτό το εξώφυλλο του βιβλίου χρησιμοποιεί συμμετρική τυπογραφία μαζί με επαναλαμβανόμενες οριζόντιες γραμμές. Η εικόνα χρησιμοποιεί γραμμές και κύκλους για να δημιουργήσει ένα ελκυστικό γεωμετρικό σχέδιο. Αυτό το σχέδιο μοτίβου συμπίπτει όμορφα με τον τίτλο του βιβλίου και χρησιμοποιεί βιβλία και υφές ως επαναλαμβανόμενα στοιχεία.

Αφίσα της ταινίας Spiderman

Αυτή η κλασική αφίσα ταινίας Spiderman χρησιμοποιεί ένα θέμα ιστού αράχνης για να τονίσει το θέμα της ταινίας. Η επανάληψη λοξών γραμμών και σχημάτων δημιουργεί ενδιαφέροντα γεωμετρικά μοτίβα, καθώς και ο συνδυασμός χρωμάτων του μπλε, του κόκκινου και του λευκού, είναι ισορροπημένος σε όλη την αφίσα. Η χρήση ποικίλων υφών έχει καταστήσει τον χαρακτήρα εστιακό σημείο της αφίσας.

Έτσι, αυτές ήταν μερικές από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης σχεδίων πατρόν που διατίθενται στην αγορά.

Τα μοτίβα είναι πολύ περισσότερα από μια διακόσμηση. Αποτελούν ζωτικό συστατικό στην εργαλειοθήκη ενός γραφίστα. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα ευκολότερα και καλύτερα εργαλεία και υπηρεσίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας γραφίστας για να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο σχέδιο μοτίβου.

Ας προχωρήσουμε προς ορισμένες δημοφιλείς υπηρεσίες και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν στη δημιουργία μοτίβων.

Fiverr

Fiverr είναι μια αγορά που προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες σχεδίασης μοτίβων σε ανταγωνιστικές τιμές. Ένα άτομο μπορεί να αναθέσει το έργο σε εξωτερικούς συνεργάτες εάν η προθεσμία πλησιάζει. Οι δημιουργικοί ελεύθεροι επαγγελματίες είναι έμπειροι και προσφέρουν αποτελέσματα υψηλής ποιότητας σε δεδομένο χρόνο.

Το σύστημα αξιολόγησης και αξιολόγησης σε μεμονωμένους πωλητές διασφαλίζει τη διαφάνεια της εργασιακής ηθικής και της ποιότητας. Εκτός από τους γραφίστες, υπάρχουν επίσης σχεδιαστές εφαρμογών, δημιουργοί λογότυπων, εικονογράφοι, φυλλάδια και σχεδιαστές banner. Μπορούν να δημιουργήσουν πρωτότυπα σχέδια χωρίς ραφή για τους αγοραστές σε διαφορετικές τιμές.

Upwork

Upwork είναι μια άλλη εφαρμογή παρόχου υπηρεσιών που προσφέρει ειδικούς στο σχεδιασμό μοτίβων. Συνδέει ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και επιχειρήσεις. Βοηθούν στην παροχή ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας για πελάτες υψηλής αξίας. Η Upwork έχει χιλιάδες γραφίστες και δημιουργικούς καλλιτέχνες που μπορούν να δημιουργήσουν εικονογραφήσεις, λογότυπα, διανυσματικά σχέδια χωρίς συγκόλληση, μινιμαλιστικές μοντέρνες εικονογραφήσεις, σχέδια χαρακτήρων, κινούμενα σχέδια και πολλά άλλα.

Πολλοί σχεδιαστές με κορυφαία βαθμολογία στο Upwork έχουν παραδώσει με επιτυχία γρήγορα και μοναδικά σχέδια μοτίβων. Επιπλέον, με τη δυνατότητα σύνθετης αναζήτησης, μπορεί κανείς να φιλτράρει τους σχεδιαστές τους με βάση την τοποθεσία, την ωριαία τιμή, την αναλογία επιτυχίας εργασίας και πολλές τέτοιες παραμέτρους.

Repper

Repper είναι μια επί πληρωμή εφαρμογή για προσωπική χρήση. Προσφέρει δύο σχέδια, συγκεκριμένα, Pro και Hobby. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα μοτίβα για εμπορικούς σκοπούς, όπως έργα πελατών ή για την πώληση ψηφιακών σχεδίων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα Pro, με τιμή 9,99 $/μήνα. Αντίθετα, αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα μοτίβα για καθαρά μη εμπορικούς σκοπούς, μπορείτε να επιλέξετε ένα πρόγραμμα Hobby με τιμή 4,99 $/μήνα.

  Διορθώστε το Samsung TV Plus που δεν λειτουργεί

Ωστόσο, μπορεί κανείς πάντα να αλλάξει αργότερα. Το Repper προσφέρει επίσης μια δοκιμή 14 ημερών. Το πλεονέκτημα της χρήσης ενός επαγγελματικού σχεδίου είναι ότι ένας δημιουργός απολαμβάνει τα εμπορικά δικαιώματα του μοτίβου που δημιουργεί.

Πατέρνικο

Πατέρνικο δημιουργεί μοναδικά φόντα δωρεάν. Είναι μια δημιουργία χωρίς ραφή πρότυπο και επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει οποιοδήποτε φόντο εικονιδίων ή να αλλάξει το χρώμα των τοποθετήσεων για να δημιουργήσει πρωτότυπα προσαρμοσμένα μοτίβα. Επιπλέον, είναι το καλύτερο εργαλείο για τη δημιουργία σχεδίων μοτίβων για ιστότοπους και έργα UI/UX.

Ένας χρήστης μπορεί είτε να χρησιμοποιήσει πακέτα εικονιδίων ανοιχτού κώδικα είτε να ανεβάσει εύκολα τα γραφικά ή τα εικονίδια του για να δημιουργήσει μοτίβα. Εκτός από αυτό, τα μοτίβα Emoji είναι ένα από τα διάσημα πρότυπά τους μεταξύ των σχεδιαστών. Αυτός ο ιστότοπος προσφέρει επίσης εικονίδια γραμματοσειράς και γραμμών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε στα σχέδια.

Patterninja

Patterninja είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο δημιουργίας μοτίβων που διευθύνεται από τον Sergiy Yavorsky που δίνει στους χρήστες έλεγχο σε κάθε στοιχείο. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να δημιουργήσει μοτίβα από έτοιμα εικονίδια που μπορούν να περιστραφούν, να τοποθετηθούν και να κλιμακωθούν με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο δημιουργός μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τις εικόνες του ως στοιχεία και σχέδια. Μπορούν να γίνουν μέσα σε λίγα λεπτά και να ληφθούν και να μοιραστούν με άλλους. Επιπλέον, κάθε σχεδιαστής που έχει εργαστεί με το Photoshop θα ήταν συνηθισμένος να εργάζεται με επίπεδα. Έτσι, το Patterninja προσφέρει επίσης επίπεδα που μπορούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των δημιουργών στην πλατφόρμα.

Lazymau

Lazymau είναι μια εντελώς δωρεάν πλατφόρμα για τη δημιουργία απρόσκοπτων μοτίβων μέσα σε δευτερόλεπτα. Δεν περιορίζεται στα διαθέσιμα πακέτα εικονιδίων ανοιχτού κώδικα. Μπορείτε ακόμη να ανεβάσετε τα δικά σας εικονίδια και γραφικά για να δημιουργήσετε μοτίβα σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας με ευκολία.

Το Lazymau βοηθά τους δημιουργούς να δημιουργούν απρόσκοπτα μοτίβα χρησιμοποιώντας την απλή και διαισθητική διεπαφή του.

Creative Cloud Adobe

Creative Cloud Adobe είναι μια συλλογή με πάνω από 20 εφαρμογές βίντεο, φωτογραφίας, σχεδιασμού, UX, web και social media. Επιπλέον, προσφέρει ενσωματωμένα βασικά στοιχεία όπως οικογένειες γραμματοσειρών και χρωματικές παλέτες. Παρέχει επίσης επιλογές συνεργασίας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα και δελεαστικά σχέδια και μοτίβα με το Creative Cloud. Η διαδικασία δημιουργίας μοτίβων είναι αρκετά απλή με αυτό το εργαλείο, καθώς πρέπει απλώς να μετακινήσετε την κλίμακα για να προσαρμόσετε οποιοδήποτε υπάρχον μοτίβο.

Η εφαρμογή InDesign είναι ένα λογισμικό σχεδίασης σελίδων που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν όμορφα γραφικά σχέδια με τυπογραφία. Επιλέγοντας αυτήν την υπηρεσία, μπορείτε να εργαστείτε εύκολα και απρόσκοπτα με άλλα προϊόντα της Adobe όπως το Adobe Photoshop, το Adobe Illustrator και πολλά άλλα.

  14 Tutorials Kubernetes για αρχάριους έως δάσκαλους

Καρτέλες

Καρτέλες είναι ένας ιστότοπος δημιουργίας προτύπων. Στοχεύουν στην κατασκευή απλών σχεδιαστικών εργαλείων για τη δημιουργία τέχνης. Είναι εύκολο στη χρήση. Κάποιος πρέπει να πάρει ένα σχέδιο από το αρχικό έργο τέχνης, να προσαρμόσει τα χρώματα και να επιλέξει ρυθμίσεις για το σχέδιο. Αργότερα, μπορείτε επιτέλους να κατεβάσετε το προσαρμοσμένο σχέδιο δωρεάν.

Ένας χρήστης μπορεί να δημιουργήσει όμορφα δημιουργημένα μοτίβα ή έργα τέχνης για χρήση σε ιστότοπους, τοιχογραφίες και πολλά άλλα. Το καλύτερο μέρος του ιστότοπου είναι το παράδειγμα προς χρήση, όπου παρέχουν ορισμένα παραδείγματα σχεδίασης από τα οποία οποιοσδήποτε δημιουργός μπορεί να εμπνευστεί και να δημιουργήσει το δικό του σχέδιο.

Doodad

Doodad είναι ένα εργαλείο για να κάνετε τους ιστότοπους γρήγορους, προσβάσιμους και εκφραστικούς. Προσφέρει ένα δωρεάν εργαλείο δημιουργίας μοτίβων που βοηθά τον χρήστη να δημιουργήσει μοναδικά, απρόσκοπτα και χωρίς δικαιώματα εκμετάλλευσης μοτίβα. Κάποιος μπορεί να επιλέξει ένα βασικό στυλ και να το προσαρμόσει με φίλτρα, χρώματα και μεταμορφώσεις.

Μπορείτε να εξάγετε τα σχέδιά σας ως SVG, PNG και CSS. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το προσαρμοσμένο μοτίβο σε οποιοδήποτε εμπορικό έργο. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας το κουμπί τυχαίας αναπαραγωγής, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε τυχαίο σχέδιο και να αρχίσετε να εργάζεστε σε αυτό το πρότυπο.

Visiwig

Visiwig προσφέρει δωρεάν και premium μοτίβα. Η γεννήτρια διανυσματικών μοτίβων προσφέρει πολλά δωρεάν μοτίβα για να διαλέξετε, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να δημιουργούνται απρόσκοπτα μοτίβα για έναν ιστότοπο ή οποιοδήποτε άλλο διανυσματικό λογισμικό.

Παρέχει επίσης 100 βασικά γεωμετρικά και μινιμαλιστικά μοτίβα στα 30 $. Αυτά τα μοτίβα είναι σχεδιασμένα σε ένα μόνο χρώμα και είναι έτοιμα να τοποθετηθούν πάνω σε συμπαγή χρώματα, υφές, διαβαθμίσεις ή άλλα μοτίβα. Οι πόροι τους από εικονίδια, μοτίβα και υφές είναι επίσης πολύ χρήσιμοι σε κάθε έργο.

Picsart

Picsart είναι η μεγαλύτερη δημιουργική πλατφόρμα all-in-one εργαλείων βίντεο, επεξεργασίας φωτογραφιών και σχεδίασης. Αναζωογονήστε οποιοδήποτε φόντο με το εργαλείο δημιουργίας μοτίβων. Η γεννήτρια μοτίβων Picsart σάς επιτρέπει να ανεβάσετε την εικόνα και να διαλέξετε ένα ολοκαίνουργιο σκηνικό για αυτήν.

Μετά από αυτό, μπορείτε να το προσαρμόσετε προσθέτοντας κείμενο σε διάφορες γραμματοσειρές, προσθέτοντας αυτοκόλλητα, αλλάζοντας μέγεθος ή αλλάζοντας το χρώμα του φόντου ή ακόμα και αφαιρώντας το φόντο χρησιμοποιώντας το εργαλείο αφαίρεσης φόντου. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες με αυτό. Λόγω της έκδοσης Android του Picsartβρίσκεται πολύ πιο πάνω από τους ανταγωνιστές της όσον αφορά την προσβασιμότητα.

Περίληψη

Συμπερασματικά, τα μοτίβα υπήρχαν πάντα στην αγορά, είτε σε ύφασμα, επιφάνεια, αξεσουάρ, συσκευασίες και προϊόντα. Επί του παρόντος, αυτά τα μοτίβα είναι ένα κύμα στις ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς μπορεί κανείς να τα δει σε κάθε ιστότοπο. Τα προαναφερθέντα εργαλεία και υπηρεσίες θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα τέλεια μοτίβα σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Έτσι, μπορείτε να δοκιμάσετε οποιοδήποτε από αυτά για να δημιουργήσετε εξαιρετικά μοτίβα και σχέδια.

Μπορείτε τώρα να δείτε κάποιες θέσεις εργασίας γραφίστα.