Δημιουργήστε παλέτες χρωμάτων στο iPhone σας και συγχρονίστε με το Mac σας

Το Sip είναι μια καταπληκτική εφαρμογή Mac που κυκλοφόρησε το 2012 και σας επιτρέπει να επιλέγετε χρώματα από την οθόνη σας και να τα μετατρέπετε σε 12 διαφορετικές μορφές χρώματος. Με διαφορά, είναι ένα από τα αγαπημένα μου και ιδιαίτερα συνιστώμενα βοηθητικά προγράμματα για οποιονδήποτε εργάζεται στον σχεδιασμό ιστού ή εφαρμογών σε Mac. Ο προγραμματιστής κυκλοφόρησε τώρα μια έκδοση iOS αυτής της καταπληκτικής εφαρμογής, είναι δωρεάν και δεν μπορούσα να μην την πάρω για μια περιστροφή. Το Sip Color είναι πολύ κοντά σε αυτό που είχε να προσφέρει το Adobe Color (πρώην Adobe Kuler) όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των συνδυασμών χρωμάτων σας στο cloud, ώστε να είναι επίσης διαθέσιμος στο Mac σας (υπό την προϋπόθεση ότι έχετε εγκαταστήσει το Sip Pro). Μπορείτε να εξαγάγετε έναν συνδυασμό χρωμάτων είτε από τη ζωντανή είσοδο της κάμερας είτε από μια εικόνα στο ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας.

  Πώς να επεξεργαστείτε μια κεφαλίδα και ένα υποσέλιδο στο PowerPoint

Εκκινήστε την εφαρμογή και προσαρμόστε τη φωτεινότητα της οθόνης. Μπορείτε να εγγραφείτε για λογαριασμό εάν θέλετε, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή. Τα σχήματα που δημιουργείτε θα αποθηκευτούν στη συσκευή σας και θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας όταν δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του τηλεφώνου σας. Εάν προτιμάτε να τα συγχρονίζετε με το cloud, προχωρήστε και δημιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασμό πατώντας το εικονίδιο προφίλ επάνω δεξιά.

Για να προσθέσετε μια νέα παλέτα, πατήστε το κουμπί συν και επιλέξτε εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα θέμα από μια φωτογραφία ή από ζωντανή είσοδο κάμερας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο την μπροστινή όσο και την πίσω κάμερα, καθώς και να ενεργοποιήσετε το φλας. Το Sip δημιουργεί πέντε έγχρωμα θέματα και επιλέγει χρώματα από την είσοδο της κάμερας ή τη φωτογραφία για να τα προσθέσει στο θέμα. Μπορείτε να τα δείτε όλα παρατεταγμένα στο κάτω μέρος και όταν σας αρέσει αυτό που έχετε, πατήστε το κουμπί ελέγχου για να το αποθηκεύσετε.

  Δημιουργήστε προφίλ με κανόνες για άνοιγμα και κλείσιμο εφαρμογών, φακέλων και διευθύνσεων URL

Όλα τα θέματα μπορούν να ονομαστούν στην οθόνη της Παλέτας. Αγγίξτε ένα χρώμα σε οποιοδήποτε σχέδιο για να λάβετε τον κωδικό χρώματος για αυτό, καθώς και το όνομα του χρώματος. Πατήστε το κουμπί ρυθμίσεων στην έγχρωμη οθόνη και μπορείτε να παίξετε με την απόχρωση, τον κορεσμό, τη φωτεινότητα και το κανάλι Alpha για να δημιουργήσετε ένα νέο χρώμα και να συγκρίνετε το νέο και το παλιό δίπλα-δίπλα. Σύρετε προς τα δεξιά και κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης για να μεταβείτε αυτόματα στην εφαρμογή Mail με το πεδίο θέματος να είναι ήδη γεμάτο με το όνομα του θέματος και κάθε χρώμα να αναφέρεται ήδη στο σώμα του μηνύματος.

  Πώς να εξαναγκάσετε να αφαιρέσετε υπότιτλους στο Netflix

Σε σύγκριση με το Adobe Color, το Sip Color για iOS δεν σας επιτρέπει να επιλέξετε πόσα χρώματα θέλετε στο σχέδιο σας. Το Adobe Color είχε πολλές πλούσιες προκαθορισμένες επιλογές για τον αριθμό των χρωμάτων και θα μπορούσατε να το περιορίσετε σε μονότονους ή τριπλούς τόνους. Τούτου λεχθέντος, το Sip Color σάς επιτρέπει να παίζετε με ένα χρώμα στο σχέδιο σας και ακόμη και να συγκρίνετε το νέο με το παλιό, κάτι που δεν είναι κάτι που κάνει το Adobe Color. Από πλευράς χαρακτηριστικών, η Adobe έχει το πάνω χέρι, ενώ το Sip είναι χαμηλών τόνων και απλό.

Από τότε που βγήκε το Adobe Color, το έχω στο τηλέφωνό μου και θα κρατήσω και το Sip Color. Είναι θέμα χρόνου και χρήσης να μάθω σε ποιο έλκομαι περισσότερο.

Εγκαταστήστε το Sip Color από το App Store