Δημιουργήστε μοναδικό όνομα επιχείρησης με αυτά τα 10 εργαλεία

Η επιλογή ενός υπέροχου ονόματος επιχείρησης είναι ίσως η πιο συντριπτική εργασία αλλά και η πιο σημαντική.

Ένα όνομα επιχείρησης που ξεχωρίζει και προσελκύει το πλήθος μπορεί να κάνει θαύματα για την επιχείρησή σας. Βοηθά να δημιουργήσετε μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση μπροστά στους ιδανικούς πελάτες σας, εκτός από το γεγονός ότι χτίζει και εμπιστοσύνη.

Θα θέλατε να επιλέξετε κάτι που έχει άμεση σχέση με αυτό που θα προσφέρετε στους πελάτες σας. Εάν πουλάτε ρούχα για άντρες, θα πρέπει να επιλέξετε ένα όνομα που ήδη υπαινίσσεται το κοινό εκεί έξω για το τι είναι η επιχείρηση. Ομοίως, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτήν τη μεθοδολογία σε οποιονδήποτε τύπο επιχείρησης σκέφτεστε.

Ωστόσο, υπάρχουν λίγα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε κατά την επιλογή του ονόματος της επιχείρησής σας. Εδώ είναι μερικά από αυτά τα πράγματα.

Χρησιμοποιώντας απλές, εξαιρετικά περιγραφικές λέξεις

Η επιλογή ενός καταπληκτικού ονόματος επιχείρησης είναι μια τέχνη να ξεχωρίζεις από το πλήθος, ενώ εξακολουθεί να είναι αρκετά επίκαιρη και ουσιαστική. Παίρνοντας ξανά ως παράδειγμα την επιχείρηση ανδρικών ενδυμάτων, αν ονομάσετε την επιχείρησή σας κάτι σαν “GoodQualityMenClothes”, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να βρεθεί από τους ιδανικούς πελάτες σας.

Πρέπει να γίνετε λίγο δημιουργικοί και να επιλέξετε ένα σύντομο και γλυκό όνομα που να αντηχεί με αυτό που προσφέρετε. Παρατηρήστε πώς ονόμασαν την επιχείρησή τους επωνυμίες όπως οι Zara, Nike και Levi’s;

Αρκετά αξέχαστο και επαγγελματικό. 😉

Γίνομαι φοβιτσιάρης με την ορθογραφία

Για όνομα του Θεού, κρατήστε τα funky ορθογραφία μόνο για άτυπη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εάν πρόκειται να ρίξετε ορισμένα γράμματα ή να χρησιμοποιήσετε το “Z” αντί για το “S”, τότε πρέπει να ξανασκεφτείτε τις οδηγίες σας. Θα συνιστούσα να διαβάσετε το λεξικό και να κρατήσετε τα πράγματα όσο πιο απλά γίνεται με τα γράμματα.

Χρησιμοποιώντας αριθμούς ή πάρα πολλούς από αυτούς

Δεν είμαι μεγάλος οπαδός των αριθμών σε μια επωνυμία επιχείρησης, γι’ αυτό θα σας παρακαλούσα να τους αποφύγετε. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στις οποίες απλά δεν μπορείτε να αποφύγετε τη χρήση τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα συνιστούσα να μην το παρακάνετε. 1, 2 ή και 3 αριθμοί είναι εντάξει και δεν θα σπάσουν τίποτα.

  Πώς να αντιστοιχίσετε δύο ηχεία Nest Assistant Google για στερεοφωνικό ήχο

Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό θα φαίνεται απλώς ανεπιθύμητο, για να είμαι ειλικρινής.

Ολοκληρώνοντας το πρώτο όνομα που σας έρχεται στο μυαλό

Το καταλαβαίνω, όλοι ενθουσιαζόμαστε όταν βρίσκουμε μια υπέροχη ιδέα ή ένα λαμπρό όνομα και απλώς θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε αμέσως. Ήμουν έτσι σε όλη μου τη ζωή μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όταν συνειδητοποίησα τη σημασία του «να το παίρνω αργά», ειδικά στις επιχειρήσεις.

Χρειάζεται να έχετε υπομονή και να σκεφτείτε τα πράγματα πριν ενεργήσετε σύμφωνα με αυτά. Εάν βρείτε ένα καλό όνομα επιχείρησης, μην σταματήσετε εκεί. Συγκεντρώστε μερικές ακόμη ιδέες και μετά αποφασίστε από αυτές τις επιλογές ποια είναι η καλύτερη.

Επαγγελματική συμβουλή: Μόλις συγκεντρώσετε μερικές υπέροχες ιδέες για ονόματα, αφήστε το στυλό κάτω και επιστρέψτε μια μέρα αργότερα για να επιβεβαιώσετε εάν αυτές οι ιδέες ήταν πραγματικά «εξαιρετικές». Συχνά, απλώς μας αρέσει μια ιδέα αυτή τη στιγμή, αλλά συνειδητοποιούμε ότι δεν είναι τόσο ωραία όταν την κοιτάμε αργότερα.

Με όλα αυτά ξεκαθαρισμένα, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στα καλύτερα εργαλεία για τη δημιουργία ενός μοναδικού ονόματος επιχείρησης.

Shopify

Γνωστή ευρέως ως πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, Shopify Τυχαίνει επίσης να έχει πολλά πλευρικά εργαλεία που είναι αρκετά χρήσιμα, και ένα από αυτά είναι το δικό τους γεννήτρια επωνυμιών επιχείρησης.

Το μόνο που κάνετε είναι να εισαγάγετε ένα ερώτημα που σχετίζεται με την επωνυμία σας και το εργαλείο θα συγκεντρώσει χιλιάδες ονόματα επιχειρήσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμέσως. Το ενδιαφέρον είναι ότι, μαζί με τα ονόματα που δημιουργούνται, θα μπορείτε επίσης να δείτε τη διαθεσιμότητα του τομέα για το ακριβές όνομα. Αυτό διευκολύνει την επιλογή cherry-pick από τα πολλά αποτελέσματα.

Ένα άλλο πολύ χρήσιμο στοιχείο αυτού του εργαλείου είναι, εάν κάνετε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα, θα μπορείτε να επιλέξετε τις κατηγορίες για τις οποίες χρειάζεστε ένα όνομα επιχείρησης.

Γεννήτρια επωνυμίας επιχείρησης

Γεννήτρια επωνυμίας επιχείρησης έχει επίσης κατηγορίες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε σχετικές λέξεις στο πεδίο για να δημιουργηθούν πολλά αποτελέσματα. Μπορείτε να φιλτράρετε τα αποτελέσματα και ακόμη και να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα του τομέα τους.

Οι επιλογές φίλτρου σάς επιτρέπουν να ταξινομήσετε κατά κλάδο, πλήθος χαρακτήρων και ακόμη και να επιλέξετε από μία/δύο λέξεις. Εκτός από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε να συμπεριλάβετε μια λέξη-κλειδί ή λέξεις με ομοιοκαταληξία.

  Πώς να ελέγξετε τον ελεύθερο χώρο στο δίσκο σε Mac

Namelix

Ξεκινήστε εισάγοντας σχετικές λέξεις-κλειδιά και αποκτήστε ένα σύντομο, επώνυμο όνομα επιχείρησης Namelix. Μόλις εισαγάγετε μια λέξη-κλειδί, σας επιτρέπει να επιλέξετε το μήκος και το στυλ του ονόματός σας, που αποτελείται από επιλογές όπως:

  • Ονόματα προσώπων
  • Λέξεις με ομοιοκαταληξία
  • Αληθινές λέξεις (όπως “Τζόρτζιο Αρμάνι”)

Όταν πατάτε “Δημιουργία” αφού κάνετε αυτές τις επιλογές, εμφανίζεται ένας τεράστιος αριθμός ονομάτων επιχειρήσεων που είναι έτοιμα για χρήση, μαζί με προκατασκευασμένα λογότυπα.

BrandBucket

Μπορείτε είτε να περιηγηθείτε σε ονόματα επιχειρήσεων ανά κατηγορία είτε να εισαγάγετε λέξεις-κλειδιά για να δημιουργήσετε τις δικές σας μέσω BrandBucket. Μαζί με το όνομα, έχετε την επιλογή να αγοράσετε αμέσως το όνομα τομέα και ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το λογότυπο που δημιουργήθηκε.

Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τις κατάλληλες επωνυμίες επιχειρήσεων στη λίστα των αγαπημένων σας για να επιστρέψετε αργότερα και να οριστικοποιήσετε, επειδή, όπως ανέφερα νωρίτερα σε αυτό το άρθρο, δεν είναι “στην πραγματικότητα” όλα όσα φαίνονται υπέροχα αυτή τη στιγμή. Έτσι, θα έλεγα ότι αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχετε κατά την αναζήτηση επωνυμιών επιχειρήσεων.

Novanym

Μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικά και αξιομνημόνευτα ονόματα με Novamym. Απλώς πληκτρολογήστε τη λέξη-κλειδί σας, επιλέξτε τον τύπο της επιχείρησής σας και το στυλ του ονόματος για να αποκτήσετε το δικό σας μαζί με 3 σχέδια λογότυπων υψηλής ποιότητας για κάθε όνομα. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα όνομα τομέα ακριβούς αντιστοίχισης .com μαζί με αυτό αμέσως.

Squadhelp

Μια άλλη καταπληκτική δημιουργία επωνυμιών επιχείρησης, Squadhelp’s Η αναζήτηση ονομάτων με τεχνητή νοημοσύνη, σας βοηθά να βρείτε εξατομικευμένα ονόματα σε οποιονδήποτε κλάδο. Κατανοούν απόλυτα τι κάνει ένα υπέροχο όνομα επιχείρησης και έχουν έναν τόνο κατηγοριών για να διαλέξουν. Ξεκινήστε εισάγοντας τον κλάδο, τις λέξεις-κλειδιά και τα συναισθήματά σας για να συμπεριλάβετε το όνομά σας και μέσα σε δευτερόλεπτα, θα έχετε αποτελέσματα.

Εκτός από αυτό, μπορείτε να εκτελέσετε έναν διαγωνισμό για να λάβετε ιδέες για ονόματα από πραγματικούς ανθρώπους, ακόμη και να ελέγξετε τα ονόματα για διαθεσιμότητα τομέα και διενέξεις εμπορικών σημάτων. Εναλλακτικά, διαθέτουν επίσης μια premium συλλογή από έτοιμα προς χρήση ονόματα που επιμελούνται ειδικοί στο branding που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Εάν εξακολουθείτε να μην είστε ικανοποιημένοι με καμία από τις παραπάνω επιλογές, μπορείτε να προγραμματίσετε μια διαβούλευση με έναν από τους ειδικούς επωνυμίας τους για μια ατομική συζήτηση, προκειμένου να βρείτε το τέλειο όνομα της επιχείρησής σας.

  Πώς να αποθηκεύσετε μια ιστοσελίδα ως PDF στον Microsoft Edge

Fiverr

Τα ονόματα των επιχειρήσεων και τα σλόγκαν είναι μια από τις πολλές υπηρεσίες που μπορείτε να βρείτε στο Fiverr.

Μπορείτε να προσλάβετε ταλαντούχους ελεύθερους επαγγελματίες που θα βρουν μοναδικά και κατάλληλα ονόματα επιχειρήσεων για την επιχείρησή σας σε χαμηλή τιμή, ξεκινώντας από μόλις 5 $.

Μπορείτε να ελέγξετε τις κριτικές, τις αξιολογήσεις και τον χρόνο παράδοσης πριν κάνετε την παραγγελία. Και ακόμα κι αν δεν σας αρέσει η υπηρεσία, μπορείτε να ζητήσετε αναθεώρηση ή επιστροφή χρημάτων, ώστε να είστε πλήρως καλυμμένοι.

Οι περισσότεροι από τους ελεύθερους επαγγελματίες στο Fiverr θα είναι πολύ συνεργάσιμοι επειδή οι κριτικές είναι ένα τεράστιο πράγμα για τη φήμη τους στην πλατφόρμα και θα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να λάβουν θετική κριτική κάθε φορά. Αυτό το γεγονός από μόνο του είναι αρκετό για να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι θα έχετε μια ικανοποιητική εμπειρία.

Ζύρο

Ζύρο λειτουργεί παρόμοια με τις άλλες επιλογές αυτής της λίστας. Εισαγάγετε τις σχετικές λέξεις-κλειδιά σας, επιλέγετε ένα όνομα από τα πολλά εκπληκτικά αποτελέσματα και ξεκινάτε με την επιχείρησή σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων τους για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο μόλις επιλέξετε το όνομά σας χωρίς να χάσετε χρόνο.

Έχουν επίσης ένα λαμπρό κατασκευαστής λογότυπων που μπορείτε να ελέγξετε.

NameSnack

Λάβετε άμεσα 100 μοναδικά ονόματα επιχειρήσεων μαζί με διαθεσιμότητα τομέα με NameSnack. Μόλις εισαγάγετε μια λέξη-κλειδί, αυτό το εργαλείο θα συνδυάσει άλλες παρόμοιες λέξεις-κλειδιά για να βρει τα πιο κατάλληλα ονόματα μαζί με διαφορετικά στυλ, μετά από τα οποία μπορείτε να προχωρήσετε με τα προκατασκευασμένα λογότυπα.

Το καλύτερο πράγμα για το NameSnack είναι ότι συνδυάζει τη δύναμη των λέξεων-κλειδιών, της μηχανικής εκμάθησης και άλλων τεχνικών καταλληλότητας για να βρει την καλύτερη επιλογή ονομάτων επιχειρήσεων.

Ονοματοποιός

Με Ονοματοποιός, έχετε την επιλογή να δημιουργήσετε ένα όνομα επιχείρησης σχετικό με την επωνυμία σας εισάγοντας πολλές λέξεις-κλειδιά ή λαμβάνετε ιδέες για τυχαία ονόματα. Μόλις βρείτε το τέλειο ταίρι σας, μπορείτε να ελέγξετε γρήγορα τη διαθεσιμότητά του για τον τομέα ακριβούς αντιστοίχισης.

Όποια δεδομένα εισάγετε στο Namesmith διατηρούνται πολύ απόρρητα, είτε πρόκειται για λέξεις-κλειδιά είτε για ονόματα που επιλέγετε.

συμπέρασμα

Ελπίζω τα παραπάνω εργαλεία να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα καταπληκτικό όνομα επιχείρησης που θα ευδοκιμήσει πολύ. Αφού επιλέξετε ένα κατάλληλο όνομα και αγοράσετε τον τομέα ακριβούς αντιστοίχισης, θα θελήσετε να αναζητήσετε μια πλατφόρμα φιλοξενίας για να μεταφέρετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο.