Δημιουργήστε εικονικές εκδηλώσεις με αυτά τα 9 φανταστικά εργαλεία μάρκετινγκ

Οι εικονικές εκδηλώσεις είναι πολύ εύκολο να πραγματοποιηθούν σε αυτόν τον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο της ψηφιακής εποχής.

Πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα λόγω της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19. Η πανδημία συνεχίστηκε για πολύ καιρό και τα πράγματα δεν είναι ακόμα πλήρως υπό έλεγχο. Αυτός είναι ο λόγος που οι εταιρείες αναζητούν νέους τρόπους εργασίας και επικοινωνίας.

Αρκετές εταιρείες ζητούν από τους υπαλλήλους τους να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι. Παλαιότερα, οι συνάδελφοι είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις, αλλά τώρα πρέπει να στραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν διαφορετικές διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το Zoom, το Hangouts, το Meet και το Skype για βιντεοκλήσεις και συσκέψεις. Από την άλλη πλευρά, το Slack και το Microsoft Teams χρησιμοποιούνται για την ανταλλαγή εγγράφων και μηνυμάτων.

Όχι μόνο συναντήσεις, αλλά και οι επιχειρήσεις προσβλέπουν στη διοργάνωση εκδηλώσεων εικονικά. Οι επιχειρήσεις συνδέονται με το κοινό μέσω διαδικτυακών εκδηλώσεων. Καθώς ο κόσμος βρισκόταν σε lockdown, αρκετές εταιρείες αποφάσισαν να συνεχίσουν με εικονικά λανσαρίσματα προϊόντων, εμπορικές εκθέσεις και πολλά άλλα.

Η διάσημη Apple Inc. φιλοξένησε μια εικονική παρουσίαση προϊόντων τον Σεπτέμβριο του 2020. Ανακοίνωσαν διάφορα προϊόντα της Apple, συμπεριλαμβανομένων δύο ολοκαίνουργιων μοντέλων iPad και ενός Apple Watch. Το κοινό ήθελε να μάθει για τα πάντα λεπτομερώς. Οι διοργανωτές μπορούσαν να περιγράψουν τα πάντα στο κοινό αβίαστα, ακόμη και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ο κόσμος ήταν προσεκτικός με τον ίδιο ενθουσιασμό ακόμα και σε εικονικές εκδηλώσεις.

Εάν σκέφτεστε να διοργανώσετε μια εκδήλωση, επιτρέψτε μου να σας πω, είναι δυνατό. Πολλοί το κάνουν, και μπορείτε επίσης, με τη βοήθεια του κατάλληλου λογισμικού. Και προτού μιλήσω για μερικές από τις καλύτερες λύσεις εικονικών εκδηλώσεων, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μερικές συμβουλές για να κάνετε τις εκδηλώσεις επιτυχημένες.

Επιλέγοντας τη σωστή πλατφόρμα

Είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια πλατφόρμα που ταιριάζει στον προϋπολογισμό, τα κριτήρια και τον τύπο της εκδήλωσής σας. Η επιλογή της σωστής πλατφόρμας θα γίνει αρκετά εύκολη για να κάνετε την εκδήλωση επιτυχημένη.

Πλατφόρμες για αρχάριους

Αν ψάχνετε για μια γρήγορη λύση που δεν απαιτεί πολλούς πόρους, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Θα σας βοηθήσουν να μεταδώσετε ζωντανά ολόκληρη την εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μερικές από τις πλατφόρμες είναι το Facebook, το YouTube και το Instagram. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα εδώ είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε τίποτα για να φιλοξενήσετε μια διαδικτυακή εκδήλωση σε αυτές τις πλατφόρμες. Μπορείτε να μοιραστείτε απευθείας τον σύνδεσμο προς την εκδήλωσή σας με το κοινό-στόχο. Το κοινό είναι εξοικειωμένο με αυτές τις πλατφόρμες καθώς είναι αρκετά εύχρηστες. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τα εργαλεία ζωντανής ροής.

Το μειονέκτημα των πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι η εκδήλωση δεν θα είναι τόσο διαδραστική. Οι άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδράσουν μόνο μέσω σχολίων, αλλά δεν είναι δυνατός άλλος τύπος αλληλεπίδρασης. Ορισμένες πλατφόρμες θέτουν επίσης ορισμένους περιορισμούς στη φιλοξενία μιας ζωντανής συνεδρίας. Για παράδειγμα, χρειάζεστε 10.000 συνδρομητές στο κανάλι σας για να φιλοξενήσετε μια ζωντανή εικονική εκδήλωση στο YouTube.

Ενδιάμεσες Πλατφόρμες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Zoom ή το Google Meet για να βελτιώσετε το επίπεδο αλληλεπίδρασης με τους συμμετέχοντες. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε συναντήσεις ομάδας και αίθουσες συνεδριάσεων για διαδικτυακά σεμινάρια και διαδικτυακές εκδηλώσεις.

Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας και να μοιραστείτε την οθόνη ή την κάμερα web για να το κάνετε σαν μια προσωπική εκδήλωση. Είναι καλό για μια μικρή συγκέντρωση.

Προηγμένες πλατφόρμες

Εάν ανησυχείτε για την αλληλεπίδραση του κοινού και χρειάζεστε τα πάντα για να κάνετε τις εικονικές εκδηλώσεις επιτυχημένες, χρειάζεστε προηγμένα εργαλεία όπως αναφέρονται παρακάτω, τα οποία φροντίζουν για την έρευνα, τη συγκέντρωση, τα κουίζ, τις αναφορές μετά την εκδήλωση, τα εις βάθος αναλυτικά στοιχεία και πολλά άλλα.

  Πώς να αντιμετωπίσετε κοινά προβλήματα με τα Apple AirPods

Προώθηση εικονικής εκδήλωσης

Εάν σκοπεύετε να οργανώσετε μια εικονική εκδήλωση, πρέπει να αναπτύξετε μια σταθερή στρατηγική μάρκετινγκ που να ευθυγραμμίζεται με τους στόχους και τη δουλειά σας στον διαδικτυακό κόσμο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προωθήσετε την επιχείρηση ή την εκδήλωσή σας. Από όλες τις στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ, δύο από τις πιο σημαντικές που πρέπει να εστιάσετε είναι:

Το email και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε την εκδήλωσή σας μπροστά σε κόσμο. Θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο στη δημιουργία email μάρκετινγκ για να προσελκύσετε κόσμο στην εικονική σας εκδήλωση. Τα hashtags για συγκεκριμένες εκδηλώσεις θα δώσουν τεράστια ώθηση στην εκδήλωση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε ακόμη και να προσεγγίσετε σημαντικούς ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσετε την εικονική σας εκδήλωση.

Επαναπροσδιορίστε το περιεχόμενο βίντεο

Ακόμα κι αν η εικονική σας εκδήλωση έχει τελειώσει, δεν σημαίνει ότι το περιεχόμενό σας γίνεται λιγότερο πολύτιμο. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το περιεχόμενο και να το αναρτήσετε σε διαφορετικές μορφές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλες πλατφόρμες για να το προωθήσετε.

  • Δημιουργήστε ένα podcast μετατρέποντας το περιεχόμενο βίντεο
  • Γράψτε ένα ιστολόγιο μεταγράφοντας το βίντεό σας
  • Μοιραστείτε τα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργώντας σύντομα κλιπ και εικόνες χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Canva.

Το περιεχόμενο δεν παλιώνει ποτέ. μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά για να προωθήσετε την προηγούμενη εκδήλωσή σας. Θα σας βοηθήσει επίσης να κερδίσετε την προσοχή του κοινού για την επόμενη εκδήλωσή σας.

Ας δούμε μερικά από τα Fantastic Marketing Tools για τη δημιουργία ενός εικονικού συμβάντος.

Adobe Connect

Οργανώστε μια εικονική εκδήλωση με Adobe Connect για να χρησιμοποιήσετε την πραγματική δύναμη της εικονικής πλατφόρμας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ευέλικτη πλατφόρμα για να προσφέρετε μια υπέροχη εμπειρία για το διαφορετικό κοινό σας. Μπορείτε να μεταμορφώσετε εντελώς τον τρόπο αλληλεπίδρασης με το κοινό σας για να δημιουργήσετε μια συναρπαστική εμπειρία για αυτούς. Είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για διαδικτυακά σεμινάρια, συναντήσεις και συνέδρια με ασφαλή τρόπο.

Προσαρμόστε τη σκηνή ανά κοινό σας και αποκτήστε τον πλήρη έλεγχο της πλατφόρμας για να αυξήσετε τη δέσμευση και τις αλληλεπιδράσεις ενώ συνεχίζετε με την εκδήλωση. Το κοινό σας δεν μπορεί ποτέ να χάσει τη συνεδρία σας με διαδραστικές ηχογραφήσεις που είναι σαν πραγματικές συνεδρίες.

Το Adobe Connect είναι μια ενιαία λύση προγραμματισμού, η οποία παρέχει και παρακολουθεί ολόκληρο το εικονικό σας συμβάν. Η πλατφόρμα καταγράφει όλες τις ροές εργασίας πριν και μετά την εκδήλωση. Μπορείτε να λάβετε μια εις βάθος ανάλυση της εικονικής σας εκδήλωσης με αυτήν την πλατφόρμα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλεια ή τα δεδομένα της εταιρείας σας και των συμμετεχόντων, επειδή η Adobe σας κρατά καλυμμένους όσον αφορά την ασφάλεια.

Το Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Το Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ξεκινά με τη βελτιστοποίηση του σχήματος εικονικών συμβάντων για καλύτερη ανακάλυψη αναζήτησης Google.

Αυτό το λογισμικό εικονικών εκδηλώσεων διαθέτει επίσης ισχυρή ενοποίηση με εργαλεία συνδιάσκεψης όπως το Zoom και το Webex. Δημιουργεί αυτόματα συνδέσμους συσκέψεων και τους εμφανίζει στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίσετε τους συνδέσμους ζωντανής ροής στους συμμετέχοντες που αγοράζουν εισιτήριο ή κάνουν RSVP. Το Ημερολόγιο συμβάντων υποστηρίζει επίσης υβριδικά συμβάντα συμπεριλαμβάνοντας τοποθεσίες για όλες αυτές τις εγγραφές.

Αυτό επιτρέπει τον έλεγχο των πάντων απευθείας από τον πίνακα διαχειριστή του WordPress, συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής ροής που είναι ενσωματωμένη για να διατηρείται η επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα προνόμια από τη χρήση του Ημερολογίου Εκδηλώσεων για εικονικά και υβριδικά συμβάντα. Οι συνδρομές ξεκινούν από έναν ενιαίο ιστότοπο σε απεριόριστους ιστότοπους, καλύπτοντας όλες τις περιπτώσεις χρήσης.

Τέλος, κάθε αγορά υποστηρίζεται από μια εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών χωρίς ερωτήσεις.

Hubilo

Hubilo έχει κάνει την πλατφόρμα του ιδανική, λαμβάνοντας υπόψη αρκετές επιχειρήσεις και τις εκδηλώσεις τους. Υποστηρίζει ροές εργασιών εγγραφής σε βάθος δημιουργώντας μια σελίδα προορισμού. Η όλη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων, τιμολόγησης και η Hubilo διαχειρίζεται την ενοποίηση με διαφορετικούς επεξεργαστές πληρωμών.

  Αγαπητέ προγραμματιστή, Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα αγοράσω την εφαρμογή σας

Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με μια φανταστική ροή συμβάντων. Το γράφημα αφοσίωσης θα αυξανόταν εκθετικά λόγω της ροής συμβάντων. Έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται ομαλά ολόκληρο το εικονικό συμβάν. Η Hubilo φροντίζει για τα πάντα, από το στούντιο εκπομπής μέχρι τον αρραβώνα.

Δεν είναι μόνο μια πλατφόρμα για εικονικές εκδηλώσεις, αλλά θα παρατηρήσετε επίσης τα χαρακτηριστικά ανάλυσης και επωνυμίας της. Μπορείτε να ενσωματώσετε πολλά επιχειρηματικά εργαλεία όπως Salesforce, HubSpot, Mailchimp, Intercom, Marketo και πολλά άλλα για να διαχειριστείτε τις ροές εργασίας συμβάντων μέσω του Hubilo.

Goldcast

Goldcast είναι μια εξειδικευμένη πλατφόρμα για επαγγελματίες του μάρκετινγκ εκδηλώσεων για να δημιουργήσουν μια εκδήλωση που μοιάζει με εκπομπή του Netflix. Μπορείτε να προσαρμόσετε πλήρως αυτήν την πλατφόρμα σύμφωνα με την επωνυμία σας για να διασφαλίσετε ότι μοιάζει με την εκδήλωση της εταιρείας σας. Υπάρχουν ατελείωτες επιλογές προσαρμογής που διατίθενται για εσάς στο Goldcast.

Το Goldcast σάς επιτρέπει να συνδυάζετε ζωντανά καθώς και προηχογραφημένα βίντεο μαζί. Το ενσωματωμένο στούντιο δημιουργεί μια ομαλή και απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ ζωντανών και προηχογραφημένων βίντεο. Τώρα, δεν θα υπήρχαν σιωπές ή διακοπές λόγω μεταβάσεων βίντεο. Το Goldcast είναι μια ιδανική πλατφόρμα για τη φιλοξενία διαφόρων εικονικών εκδηλώσεων, όπως λανσαρίσματα προϊόντων, συνόδους κορυφής πελατών, κοινοτικές εκδηλώσεις, ετήσια συνέδρια, εργαστήρια και πολλά άλλα.

Συνήθως, τα εικονικά συμβάντα γίνονται μονόπλευρες παρουσιάσεις χωρίς καμία πιθανότητα για αλληλεπιδράσεις μεταξύ ομοτίμων. Αυτή η ελκυστική πλατφόρμα σάς επιτρέπει να συζητήσετε το αγαπημένο σας θέμα σε μια αίθουσα στρογγυλής τραπέζης. Μόλις τελειώσετε με την εικονική εκδήλωση, η Goldcast θα σας παρουσιάσει τα συλλεγμένα δεδομένα των πελατών και των υποψήφιων πελατών μαζί με χρήσιμες πληροφορίες.

Airmeet

Airmeet έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει αξέχαστες εκδηλώσεις που θα λατρέψει το κοινό σας. Οι συμμετέχοντες σας μπορούν να μετακινούνται από τη μια εικονική συνεδρία στην άλλη, να επισκέπτονται ορισμένα εκθεσιακά περίπτερα και να επισκέπτονται σαλόνια δικτύωσης για να αλληλεπιδρούν με άλλους συμμετέχοντες. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη υποδοχή για να διατηρήσετε τη σκηνή, το σαλόνι και το περίπτερο.

Μπορείτε να κλιμακώσετε γρήγορα την εκδήλωσή σας ακόμα και αν υπάρχουν 100.000 συμμετέχοντες στην εικονική σας εκδήλωση. Ξεκινήστε γρήγορα μια ζωντανή ροή από το YouTube και το Facebook απευθείας μέσω του Airmeet. Τα δεδομένα συμβάντων θα μπορούσαν να συλλεχθούν και να αναλυθούν ενσωματώνοντας το CRM μέσω του Zapier. Μπορείτε να κάνετε ροή της συνεδρίας από οποιοδήποτε ζωντανό στούντιο όπως OBS, WebEx, Zoom κ.λπ.

Είναι μια εξαιρετικά αξιόπιστη και ισχυρή πλατφόρμα για τη φιλοξενία εικονικών εκδηλώσεων και έχει εξαιρετικές επιλογές ενοποίησης για καλύτερες εμπειρίες. Είτε σχεδιάζετε για ένα κοινωνικό διαδικτυακό σεμινάριο είτε για μια τελετή απονομής, μια ζωντανή εκπομπή ή μια εμπορική έκθεση, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί η Airmeet μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα.

Hopin

Εάν σκοπεύετε να φιλοξενήσετε μια εικονική εκδήλωση με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, θα πρέπει να το δείτε Hopin. Θα είναι επωφελές για τη δημιουργία ενός ελκυστικού εικονικού συμβάντος. Πολλαπλές περιοχές αλληλεπίδρασης έχουν βελτιστοποιηθεί ώστε οι συμμετέχοντες σας να αλληλεπιδρούν και να συνδέονται.

Δεν θα δείτε καμία διαφορά μεταξύ συμβάντων εκτός σύνδεσης και διαδικτυακών εκδηλώσεων λόγω αυτής της πλατφόρμας. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες προσαρμογές για να το κάνουν ένα ιδανικό εικονικό γεγονός. Είτε σχεδιάζετε μια εκδήλωση στρατολόγησης 50 ατόμων, μια πρακτική συνάντηση 500 ατόμων είτε μια ετήσια έκθεση 50.000 ατόμων, μπορείτε να προχωρήσετε με το Hopin.

Το Hopin σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε το συμβάν από τη φάση σχεδιασμού έως τη φάση ανάλυσης. Μπορείτε να πουλήσετε εισιτήρια online ή ακόμα και να στρατολογήσετε χορηγούς. Μπορείτε ακόμη να λάβετε πλήρη αναλυτικά στοιχεία της εκδήλωσης και να κατεβάσετε τα δεδομένα όλων των παρευρισκομένων. Κάθε συμμετέχων θα μπορούσε να συμμετάσχει γρήγορα και υπάρχουν επιλογές για να κανονίσετε 1-1 συναντήσεις για καλύτερη δέσμευση μεταξύ των συμμετεχόντων.

  5 Καλύτερα Εργαλεία και Λογισμικό Διαχείρισης Active Directory

Μπαλόνι

Μπαλόνι είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου μπορείτε να εξερευνήσετε και να φιλοξενήσετε εικονικά γεγονότα χωρίς κόπο. Μπορείτε να προγραμματίσετε μια έκθεση, μια εκδήλωση ζωντανής σκηνής, μια εκδήλωση δικτύωσης και πολλά άλλα με τη βοήθεια των επεκτάσιμων και ασφαλών τεχνολογιών του. Υπάρχει διαθεσιμότητα απεριόριστων σταδίων σε αυτήν την πλατφόρμα.

Το Balloon σάς βοηθά να δημιουργήσετε μια διασκεδαστική και συναρπαστική εκδήλωση αντί για μια βαρετή εκδήλωση όπου οι συμμετέχοντες κάθονται και ακούν. Εδώ, οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με ομοϊδεάτες. Μπορείτε είτε να ακούσετε τους ειδικούς να μιλούν είτε να συμμετάσχετε σε μια συζήτηση και να ξεκινήσετε τη δικτύωση με ανθρώπους.

Θα μπορούσατε να χειριστείτε τα πάντα, από τη δημιουργία ενός συμβάντος έως την ανάλυση των αναφορών συμβάντων από μια ενιαία πλατφόρμα. Μπορείτε να κανονίσετε μικρές συναντήσεις για τους υπαλλήλους σας ή ακόμα και να έχετε μια κλήση ένας προς έναν διαβούλευση με έναν πιθανό πελάτη. Δεν υπάρχει τέλος στον αριθμό των τρόπων με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πλατφόρμα για να οργανώσετε μια επιτυχημένη εικονική εκδήλωση.

Θαύμα

Θαύμα είναι ένας εικονικός χώρος για να μιλήσουν και να συναντηθούν οι άνθρωποι και επίσης να οργανώσουν διαδικτυακές συγκεντρώσεις για διασκέδαση. Η πλατφόρμα έχει επινοήσει έναν καινοτόμο τρόπο για να γνωρίζουμε ποιος μιλάει σε ποιον. Για να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση, οι άνθρωποι πλησιάζουν το avatar τους πιο κοντά στους άλλους. Για να φύγουν από οποιαδήποτε συνομιλία, πρέπει απλώς να απομακρύνουν το avatar τους.

Μπορείτε να μεταδώσετε εύκολα το περιεχόμενο μέσω βίντεο, κοινής χρήσης οθόνης ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Είναι δυνατή η μετάδοση του περιεχομένου σε μια συγκεκριμένη περιοχή ατόμων ή σε όλους τους καλεσμένους. Θα ήταν σαν να προετοιμάζετε έναν πλήρη φυσικό χώρο. Μπορείτε να ρυθμίσετε διαφορετικές περιοχές στην πλατφόρμα και να παρέχετε θέματα για κάθε περιοχή. Οι επισκέπτες θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους με βάση τον τρόπο που έχετε ορίσει κατά την κατασκευή της συγκεκριμένης περιοχής.

Το καλύτερο πράγμα για το Wonder είναι ότι λειτουργεί σε κάθε συσκευή. Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε ή να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε λογισμικό, καθώς η πλατφόρμα είναι συμβατή με προγράμματα περιήγησης. Μπορείτε να φιλοξενήσετε μια εικονική εκδήλωση για έως και 1500 επισκέπτες στο Wonder. Η Wonder είναι πολύ προστατευτική όσον αφορά την ασφάλεια των συμμετεχόντων, των διοργανωτών και ολόκληρης της εκδήλωσης. Οι οικοδεσπότες και οι διοργανωτές χρησιμοποιούν το Wonder για εικονικές εκδηλώσεις όπως συναντήσεις, εμπορικές εκθέσεις, συνέδρια, συναντήσεις, δικτύωση και πολλά άλλα.

Συντροφιά

Εάν αναζητάτε λογισμικό σε εταιρικό επίπεδο για τη διοργάνωση εικονικών συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων, τότε Συντροφιά είναι το τέλειο για εσάς.

Είτε σχεδιάζετε ένα μικρό συνέδριο, συνάντηση για τους υπαλλήλους της εταιρείας σας ή μια μεγάλης κλίμακας παγκόσμια εκδήλωση, θα βρείτε όλους τους πόρους για να το πετύχετε με την Bevy. Μπορεί να ενσωματωθεί με το λογισμικό μάρκετινγκ και αυτοματισμού CRM για καλύτερο χειρισμό.

Μπορείτε να κατανοήσετε πλήρως τα δεδομένα του κοινού σας και να τα χρησιμοποιήσετε για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Η ενσωμάτωση όλων των δεδομένων πίσω στα βασικά σας συστήματα είναι αρκετά απλή. Δεν υπάρχει μεσάζων εδώ όταν οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται στο Bevy. Τα δεδομένα των συμμετεχόντων είναι μόνο δικά σας και δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση λόγω της πλατφόρμας.

Η Bevy μπορεί να χειριστεί εικονικές και κοινοτικές εκδηλώσεις σε οποιαδήποτε κλίμακα με μέγιστη αποτελεσματικότητα. Η ομάδα συμβούλων είναι πάντα εκεί για να σας παρέχει την υποστήριξή της σε περίπτωση οποιουδήποτε ερωτήματος ή προβλημάτων με την πλατφόρμα. Μπορείτε να ευδοκιμήσετε με την εικονική σας εκδήλωση προγραμματίζοντας την στο Bevy.

Τελικές σκέψεις

Λόγω της πανδημίας, οι άνθρωποι έχουν κολλήσει στα σπίτια τους και βαριούνται. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσετε εξαιρετικές εικονικές εκδηλώσεις που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επωνυμία και την επιχείρησή σας. Με τη βοήθεια των λύσεων που αναφέρθηκαν παραπάνω, θα είναι πολύ εύκολο να οργανώσετε και να διαχειριστείτε την εικονική σας εκδήλωση, ενώ θα την μετατρέψετε σε τεράστια επιτυχία.

Στη συνέχεια, εξερευνήστε το καλύτερο λογισμικό διαδικτυακού σεμιναρίου για επιχειρηματική ανάπτυξη.