Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό βιογραφικό βίντεο με αυτά τα 11 εργαλεία

Γνωρίζετε ότι κατά μέσο όρο υποβάλλονται 250 αιτήσεις σε μια κενή θέση εργασίας;

Πρέπει να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους σε έναν τέτοιο διαγωνισμό για να βρεις τη δουλειά. Ένας από τους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να υποβάλετε ένα βιογραφικό βίντεο. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει τα οφέλη, τις συμβουλές και τα βήματα για τη δημιουργία ενός βιογραφικού βίντεο.

Τι είναι το βιογραφικό βίντεο;

Ένα βιογραφικό βίντεο είναι μια σύντομη περιγραφή των προσόντων, της εργασιακής εμπειρίας και των δεξιοτήτων σας. Η υποβολή ενός βιογραφικού βίντεο και της συνοδευτικής επιστολής θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους και να κάνετε καλή εντύπωση στους υπεύθυνους προσλήψεων.

Δείχνει την προσωπικότητά σας και πόσο κατάλληλοι είστε για την εταιρεία. Τα βιογραφικά βίντεο δεν αντικαθιστούν τα παραδοσιακά βιογραφικά, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε καλά προετοιμασμένα βιογραφικά.

Πλεονεκτήματα του βιογραφικού βίντεο

  • Προσθέτει αξιοπιστία: Ένα βιογραφικό βίντεο βοηθά τους υπεύθυνους προσλήψεων να δουν το πραγματικό άτομο πίσω από την αίτηση εργασίας. Προσθέτει αξιοπιστία στο προφίλ σας, επιτρέποντάς σας να προσθέσετε τα επιτεύγματά σας, τις μαρτυρίες σας και πολλά άλλα.
  • Επιδεικνύει δεξιότητες επικοινωνίας: Η επικοινωνία είναι μια από τις πιο σημαντικές δεξιότητες για κάθε δουλειά. Το βιογραφικό του βίντεο δείχνει σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων πόσο διαδραστικός είστε και πόσο καλές είναι οι επικοινωνιακές σας δεξιότητες.
  • Shows Creativity: Σας επιτρέπει να δείξετε τη δημιουργικότητά σας χρησιμοποιώντας ένα εντυπωσιακό βιογραφικό βίντεο. Θα τονίσει τη σκέψη σας, εάν ο ρόλος δεν εστιάζεται στο σχεδιασμό.
  • Δείχνει ενθουσιασμό και προορατικότητα: Το βιογραφικό του βίντεο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε το ενδιαφέρον σας για τον εργασιακό ρόλο.

Πώς να φτιάξετε ένα καλό βιογραφικό βίντεο;

Γράψτε ένα Σενάριο

Ναι, τα βιογραφικά βίντεο είναι γενικά σύντομα και ίσως γνωρίζετε ήδη τι να πείτε στο βίντεό σας. Ωστόσο, η σύνταξη ενός σεναρίου βίντεο παρέχει μια απρόσκοπτη ροή στο βίντεό σας. Σχεδιάστε τι θέλετε να πείτε, ποιες δεξιότητες και επιτεύγματα θέλετε να συμπεριλάβετε, ώστε να μην αισθάνεστε αγχωμένοι αργότερα ενώ το τραβάτε.

Προετοιμάστε την τοποθεσία σας

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων ως επί το πλείστον δεν περιμένουν από εσάς να είστε επαγγελματίας, αλλά η προετοιμασία μιας καλής τοποθεσίας γυρισμάτων με καλό φωτισμό και φόντο θα σας έκανε να φαίνεστε επαγγελματίας. Μπορείτε πρώτα να τραβήξετε και να ελέγξετε αν όλα είναι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και αν βγαίνουν καλά στην κάμερα.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο Jio 5G στην Ινδία

Ρυθμίστε την κάμερά σας

Ρυθμίστε την κάμερα ή τη συσκευή εγγραφής στην κατάλληλη γωνία και θέση. Είτε χρησιμοποιείτε κινητό, τηλέφωνο, κάμερα ή φορητό υπολογιστή, βεβαιωθείτε ότι η ποιότητα είναι καλή.

Ξεκινήστε την εγγραφή

Πιθανότατα θα χρειαστεί να κάνετε μερικές λήψεις προτού λάβετε το τελικό τέλειο βίντεο. Βεβαιωθείτε ότι τραβάτε βίντεο και λαμβάνετε σχόλια σχετικά με το τι λείπει και πώς μπορείτε να το βελτιώσετε, εκτός εάν είστε σίγουροι ότι θα βρείτε αυτό.

Επεξεργαστείτε το βίντεο

Αφού τραβήξετε το τελευταίο σας βίντεο, ήρθε η ώρα να το επεξεργαστείτε σαν επαγγελματίας. Μπορείτε να λάβετε βοήθεια από το λογισμικό επεξεργασίας βίντεο και να το κάνετε δημιουργικό και επαγγελματικό.

Συμβουλές για το βιογραφικό βίντεο

Τα βιογραφικά βίντεο γίνονται πολύ δημοφιλή μεταξύ των προσλήψεων θέσεων εργασίας και δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να τα υποβάλετε, ακόμα κι αν είναι προαιρετικό. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνετε το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει:

  • Διατηρήστε το σύντομο: Τα βιογραφικά βίντεο θα πρέπει να είναι περίπου 1-2 λεπτά, ιδανικά, εκτός και αν λάβετε οδηγίες από τον υπεύθυνο προσλήψεών σας για να προσθέσετε κάτι και να το μεγαλώσετε.
  • Ντυθείτε καλά: Σκεφτείτε το βιογραφικό του βίντεο καθώς κάνετε μια συνέντευξη εκτός σύνδεσης για την οποία πρέπει να ντύνεστε καλά και να κάνετε βασικό μακιγιάζ. Θα βοηθούσε αν φαίνεστε καλός και ευπαρουσίαστος για το βίντεο.
  • Μιλήστε καθαρά και αργά: Μην αισθάνεστε νευρικοί καθώς είναι απλώς ένα βίντεο και ηχογραφείτε τον εαυτό σας. Μπορείτε να εξασκηθείτε πολλές φορές πριν τραβήξετε το τελικό βίντεο, όπου είστε σίγουροι ότι μιλάτε καθαρά και με μέση ταχύτητα.
  • Να είστε δημιουργικοί: Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε εργαλεία βιογραφικού βίντεο που θα συζητήσουμε αργότερα στο άρθρο για να κάνετε τα βίντεό σας δημιουργικά και εντυπωσιακά.
  • Προετοιμάστε ένα καλό σενάριο: Πριν τραβήξετε το βίντεό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε γράψει ένα λεπτομερές σενάριο βιογραφικού βίντεο. μπορείτε επίσης να λάβετε σχόλια για το σενάριο για να βεβαιωθείτε ότι είναι τέλειο.
  • Ελέγξτε τις τεχνικές λεπτομέρειες: Θα είναι πολύ απογοητευτικό να παρακολουθείτε ένα βίντεο που δεν λειτουργεί στο πρόγραμμα περιήγησης ή έχει κάποιο ελάττωμα. Χρησιμοποιήστε καλό λογισμικό βιογραφικού βίντεο για να βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε ένα βίντεο υψηλής ποιότητας.

Ακολουθούν μερικά δημοφιλή και εντυπωσιακά εργαλεία βιογραφικών βίντεο:

  Καλύτερη φιλοξενία WordPress σε 2024 (Απρίλιος)

Veed.io

Το Veed σάς βοηθά να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό σύντομο βιογραφικό βίντεο για τις αιτήσεις εργασίας σας. Επιτρέπει την επεξεργασία του βίντεο και την προσθήκη περιγραμμάτων, επισημάνσεων, φωνημάτων, υπότιτλων κ.λπ. Επιτρέπει επίσης την προσθήκη μουσικής και ήχου φόντου και διαθέτει μια βιβλιοθήκη μουσικής χωρίς πνευματικά δικαιώματα.

Η εύχρηστη και φιλική προς τον χρήστη λειτουργία επεξεργασίας βίντεο θα κάνει το βίντεό σας να συνεχίσει επαγγελματίας προσθέτοντας φίλτρα, περικοπή, περικοπή, αλλαγή μεγέθους κ.λπ. Η δημιουργική εργαλειοθήκη του Veed διαθέτει λειτουργίες για να προσθέσετε λεπτομέρειες σχετικά με την προηγούμενη εργασία σας και ακόμη και να προσθέσετε το λογότυπο της προηγούμενης εταιρείας σας .

Fastreel

Το Fastreel είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα για τη δημιουργία και την επεξεργασία βίντεο. Αυτό το λογισμικό διαθέτει μια διαισθητική διεπαφή που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό βίντεο γρήγορα και εύκολα.

Παρέχει διάφορα έτοιμα προς χρήση πρότυπα, επιτρέπει την επισήμανση σχετικών δεξιοτήτων και προσθέτει τα επιτεύγματά σας και τη μουσική υπόκρουση.

Η πλατφόρμα διαθέτει εργαλεία όπως το Video Editor, το Slideshow Maker, το Video Trimmer, το Video Merger, το Crop a Video, το Change Video Speed ​​και το Compress a Video.

Vimeo

Το Vimeo είναι μια από τις δημοφιλείς πλατφόρμες δημιουργίας βιογραφικών βίντεο. Διαθέτει έτοιμα προς χρήση, επαγγελματικά σχεδιασμένα πρότυπα για να προσαρμόσετε και να δημιουργήσετε το βίντεό σας σε δευτερόλεπτα. Η πλατφόρμα επιτρέπει τη χρήση εικόνων από τη βιβλιοθήκη τους για την προσθήκη οπτικών στοιχείων.

Προσαρμόστε τα βίντεό σας προσθέτοντας μουσική, μεταβάσεις και κείμενο στο βίντεό σας. Το Vimeo σάς επιτρέπει να κάνετε λήψη του ολοκληρωμένου βίντεο, να το στείλετε μέσω email ή να το ανεβάσετε απευθείας στην αίτηση εργασίας σας.

Δαγκωτό

Το Biteable είναι η καλύτερη πλατφόρμα για να επεξεργαστείτε τα βιογραφικά σας. Επιτρέπει την προσθήκη μουσικής υπόκρουσης, κειμένου, επικαλύψεων και τίτλων στο βίντεό σας.

Η πλατφόρμα διαθέτει μια βιβλιοθήκη με έτοιμα προς χρήση πρότυπα για να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας βίντεο. Η δωρεάν έκδοση είναι διαθέσιμη, αλλά πρέπει να πάτε για το πρόγραμμα premium για το πρότυπο χωρίς υδατογράφημα.

Animaker

Το Animaker είναι εύκολο στη χρήση πρόγραμμα δημιουργίας βιογραφικών βίντεο με διάφορα πρότυπα για σχεδιαστές, εμπόρους και προγραμματιστές. Η πλατφόρμα διαθέτει κινούμενα σχέδια και μουσική για να κάνει τα βιογραφικά βίντεο πιο δημιουργικά.

Η εφαρμογή έχει διαθέσιμη δωρεάν έκδοση, αλλά με προγράμματα επί πληρωμή, μπορείτε να δημιουργήσετε μεγαλύτερα βίντεο και να ανεβάσετε περισσότερα βίντεο. Ένα από τα σπουδαία χαρακτηριστικά του Animaker είναι ότι υποστηρίζεται από HTML 5, που θα κάνει το βίντεό σας να παίζει χωρίς καθυστέρηση απόδοσης σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης.

  Το Google Photos χάνει τον δωρεάν αποθηκευτικό του χώρο: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Βίντεο Hippo

Το Hippo Video είναι ένα λογισμικό που βασίζεται σε σύννεφο που σας βοηθά να δημιουργείτε, να καταγράφετε, να επεξεργάζεστε και να μοιράζεστε βίντεο. Η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να δημιουργείτε βιογραφικό βίντεο μέσω μιας εφαρμογής εκκίνησης ιστού και επέκτασης Google Chrome και να προσφέρετε επιλογές για ηχογραφήσεις ήχου, κάμερας web και οθόνης.

Ορισμένες σημαντικές δυνατότητες λογισμικού είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο βίντεο, το Πρόγραμμα δημιουργίας προτύπων, η εξατομίκευση βίντεο, οι ενσωματώσεις και άλλα.

Clipchamp

Το Clipchamp είναι ένα λογισμικό επεξεργασίας βίντεο και δημιουργίας βιογραφικών. Η πλατφόρμα επιτρέπει την απρόσκοπτη εγγραφή οθόνης και ήχου από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Η δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης παρέχει επεξεργασία μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορείτε να προσθέσετε κείμενο, υπότιτλους, σχολιασμούς και ελάχιστες μεταβάσεις.

Renderforest

Το Renderforest είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται σε σύννεφο για τη δημιουργία βίντεο μέσα σε λίγα λεπτά. Η πλατφόρμα διαθέτει μια βιβλιοθήκη με διάφορα πρότυπα όπως Μοντέρνο Γραφιστικό Σχέδιο, Μοντέλο, Βιογραφικό δημιουργικού βίντεο, Βιογραφικό βίντεο Animates, Βιογραφικό Minimal Video και άλλα.

Επιτρέπει επίσης την εναλλαγή χρωμάτων, γραμματοσειρών, στυλ και μουσικής, χρησιμοποιώντας τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε εξατομικευμένα και μοναδικά βιογραφικά βίντεο.

Wideo

Το Wideo είναι μια πλατφόρμα δημιουργίας βίντεο που βασίζεται στον ιστό που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν βίντεο από την αρχή ή χρησιμοποιώντας έτοιμα προς χρήση πρότυπα. Θα επιτρέψει τη δημιουργία βιογραφικών βίντεο με εύκολη κίνηση. Μπορείτε να δημιουργήσετε βιογραφικά δημιουργικών βίντεο χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης της πλατφόρμας.

Τυπικό

Το Typito σάς βοηθά να δημιουργήσετε εκπληκτικά βιογραφικά βίντεο και σας επιτρέπει να προσθέσετε τίτλους επικάλυψης, γραφικά κίνησης, κλιπ κοπής και ραφής και πολλά άλλα. Η πλατφόρμα διαθέτει προκατασκευασμένα πρότυπα για τη δημιουργία προσαρμοσμένων και δημιουργικών βιογραφικών βίντεο.

Το Typito παρέχει ένα εύχρηστο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε εκπληκτικά βιογραφικά βίντεο μέσα σε δευτερόλεπτα και να εντυπωσιάσετε τους συνεργάτες σας.

Vmaker

Το Vmaker είναι ένας από τους καλύτερους κατασκευαστές βιογραφικών βίντεο που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα προσωπικό και υψηλής ποιότητας βίντεο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η πλατφόρμα επιτρέπει την επανακωδικοποίηση βίντεο υψηλής ποιότητας σε 4K HD, η οποία παρέχει εξαιρετική ευκρίνεια. Επιτρέπει την προσθήκη προσαρμοσμένων φίλτρων και φόντου. Το Vmaker είναι διαθέσιμο για Windows, Mac, iOS και επέκταση chrome.

Τυλίγοντας

Τα βιογραφικά βίντεο σίγουρα δεν θα αντικαταστήσουν τα βιογραφικά ή τα βιογραφικά σύντομα, αλλά η δημοτικότητά τους αυξάνεται καθημερινά για τις αιτήσεις εργασίας.

Είναι αποτελεσματικό κατά τρόπο που επιτρέπει στους υποψηφίους να μιλήσουν απευθείας με τους υπευθύνους προσλήψεών τους. Δημιουργεί μια θετική πρώτη εντύπωση. Ελπίζω να χρησιμοποιήσετε τις συμβουλές και τα βήματα που αναφέρονται στο άρθρο για να φτιάξετε το εντυπωσιακό βιογραφικό σας βίντεο για τις αιτήσεις εργασίας σας.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες συνεντεύξεων βίντεο για ταχύτερες προσλήψεις.