Δημιουργήστε έναν λογαριασμό επισκέπτη στο iPhone σας με τη λειτουργία GuestMode

Η λειτουργία Kids Zone στο Windows Phone 8 έχει σίγουρα δείξει ότι υπάρχει χώρος στην αγορά για πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας που προσφέρουν πολλαπλούς λογαριασμούς χρηστών, όπως και οι επιτραπέζιες συσκευές. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να είναι αγενές να αρνηθείς να δώσεις σε κάποιον το smartphone σου, αλλά φαίνεται ακόμα πιο αγενές να προσπαθείς συνεχώς να βλέπεις τι κάνει με αυτό. Ο μόνος τρόπος για να χαλαρώσετε σε τέτοιες καταστάσεις θα ήταν να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό επισκέπτη στη συσκευή σας. Για το iOS, καλύψαμε προηγουμένως μια προσαρμογή με το όνομα iPrivacy, η οποία σας επιτρέπει να περιορίσετε την πρόσβαση στις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο iPhone σας. Το GuestMode είναι ένα νέο tweak για το iOS 7 που βασίζεται στην ίδια αρχή, αλλά είναι πολύ πιο διαισθητικό στη χρήση. Δεν θα μπερδευτείτε από τις μυριάδες επιλογές διαμόρφωσης ενώ προσπαθείτε να το ρυθμίσετε, και το όλο θέμα είναι έτοιμο να ξεκινήσει αμέσως αφού επιλέξετε τις εφαρμογές και τις λειτουργίες που θεωρείτε ασφαλείς για την προβολή αγνώστων.

  5 καλύτερες δωρεάν συσκευές εγγραφής ήχου για παίκτες στα Windows 10

Το GuestMode προσφέρει πολλούς τρόπους για να ενεργοποιήσετε τον εναλλακτικό λογαριασμό χρήστη. Οι περισσότερες από αυτές τις μεθόδους βασίζονται σε χειρονομίες, γι’ αυτό το tweak εξαρτάται από το Activator (εγκαθίσταται αυτόματα με το GuestMode). Μερικοί από τους τρόπους εκκίνησης του GuestMode περιλαμβάνουν το σάρωση στην οθόνη εισαγωγής κωδικού πρόσβασης (όπως θα κάνατε στην οθόνη κλειδώματος), την προσθήκη ενός αποκλειστικού κουμπιού στην οθόνη κλειδώματος για αυτό το tweak ή την αντιστοίχιση μιας χειρονομίας Activator σε αυτό. Για να αποκλείσετε όλα τα άκρα όσον αφορά το απόρρητο, το tweak σάς επιτρέπει να βάλετε έναν κωδικό πρόσβασης στο GuestMode, ανεξάρτητα από τον κωδικό πρόσβασης της οθόνης κλειδώματος.

  Πώς να αποκτήσετε έγχρωμες γραμμές τίτλου στον Firefox στα Windows 10

Εκτός από τον περιορισμό της πρόσβασης σε εφαρμογές, το GuestMode μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποφασίσει και άλλα προνόμια. Είναι δυνατό να αποκλείσετε την πρόσβαση στο Κέντρο ειδοποιήσεων, στο Κέντρο Ελέγχου, στο Εναλλαγή εφαρμογών, στο Siri, στο Περίπτερο και στην αναζήτηση Spotlight. Για να είναι ακόμη πιο εμπεριστατωμένο, το GuestMode επιτρέπει στους χρήστες να περιορίζουν λειτουργίες όπως η εξάλειψη εφαρμογών, η προβολή του βιβλίου διευθύνσεων από το πρόγραμμα κλήσης και οι συντομεύσεις του Κέντρου Ελέγχου.

Όλες αυτές οι λειτουργίες έχουν δικές τους εναλλαγές στο μενού GuestMode που προστίθεται στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Για να επιλέξετε τις εφαρμογές που θα πρέπει να παραμείνουν προσβάσιμες στο GuestMode, απλώς μεταβείτε στην ενότητα “Ενεργοποιημένες εφαρμογές” που παραθέτει εφαρμογές συστήματος και τρίτων.

  Adobe InCopy: Κόστος, δυνατότητες και λήψη

Το GuestMode δεν αναστατώνει τη διάταξη των εικονιδίων στο Springboard σας. Το tweak απλώς γκριζάρει τα εικονίδια και τους φακέλους στους οποίους δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο GuestMode και το πάτημά τους δεν αποφέρει κανένα αποτέλεσμα. Για έξοδο από το GuestMode, απλώς κλειδώστε τη συσκευή σας και, στη συνέχεια, ξεκλειδώστε την με τον συνηθισμένο τρόπο.

Το GuestMode είναι συμβατό με iOS 7, κοστίζει 0,99 $ και είναι διαθέσιμο στο repo BigBoss του καταστήματος Cydia.