Δείτε τι σημαίνει να είσαι προγραμματιστής Full Stack

Μπορείτε να γίνετε ο γρύλος όλων των συναλλαγών στον κλάδο ανάπτυξης λογισμικού εάν στοχεύετε να γίνετε προγραμματιστής full stack.

Ο κλάδος ανάπτυξης λογισμικού διέρχεται μια στροφή όπου οι επιχειρήσεις αναζητούν ολοκληρωμένους και όχι ειδικούς. Επειδή η πρόσληψη τέτοιου τεχνολογικού προσωπικού μειώνει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και τα γενικά έξοδα και αυξάνει την κερδοφορία.

Δεν είναι μόνο αυτό! Το ευέλικτο λογισμικό ή οι προγραμματιστές ιστοτόπων μπορούν επίσης να οδηγήσουν καλά ένα έργο ανάπτυξης και να διασφαλίσουν ότι λειτουργεί σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη.

Είστε προγραμματιστής λογισμικού που εργάζεστε στο front-end ή στο back-end και θέλετε να γίνετε ένας πολύτιμος επαγγελματίας στον κλάδο; Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας στον ρόλο του προγραμματιστή της πλήρους στοίβας.

Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να βρείτε τις απαραίτητες γνώσεις, μαθήματα κατάρτισης και αυτοπεποίθηση για να γίνετε ένας ευέλικτος προγραμματιστής λογισμικού ιστού, κινητών ή υπολογιστών.

Τι είναι ένας προγραμματιστής Full Stack; 👩‍💻

Ο όρος full stack developer προέρχεται από την τεχνολογία full stack του λογισμικού υπολογιστών. Η τεχνολογία Full stack σημαίνει ολόκληρο το βάθος και το εύρος ενός προγράμματος υπολογιστή. Οι προγραμματιστές που μπορούν να δημιουργήσουν λειτουργικό λογισμικό, εφαρμογές για κινητά ή ιστότοπους από το έδαφος είναι προγραμματιστές full stack.

Για να εξηγηθεί λεπτομερώς η έννοια, ένας ιστότοπος ή μια εφαρμογή περιέχει την πλευρά του πελάτη και του διακομιστή. Στο άκρο του πελάτη, πρέπει να δημιουργήσετε τη διεπαφή χρήστη (UI), την εμπειρία χρήστη (UX), τα γραφικά, τη σχεδίαση πλατφόρμας, τα χρωματικά κωδικοποιημένα θέματα, την τοποθέτηση περιεχομένου, τις κινήσεις παρότρυνσης για δράση κ.λπ.

Από την πλευρά του διακομιστή, πρέπει να αναπτύξετε λύσεις για την προβολή δεδομένων από μια βάση δεδομένων στην εφαρμογή πελάτη, τη συλλογή δεδομένων από την εφαρμογή πελάτη, τη διαχείριση της βάσης δεδομένων, την προώθηση ενημερώσεων εφαρμογών πελάτη, την αντιμετώπιση προβλημάτων ζωντανών εφαρμογών και ούτω καθεξής.

Σύμφωνα με τις λειτουργίες, η στοίβα τεχνολογίας αλλάζει επίσης από ανάπτυξη από την πλευρά του πελάτη σε ανάπτυξη διακομιστή. Για παράδειγμα, η ανάπτυξη front-end θα χρειαστεί πρότυπα HTML, CSS, JavaScript, JSON, XML, Angular, React, GraphQL κ.λπ.

Από την άλλη πλευρά, η ανάπτυξη back-end ασχολείται με PHP, ASP, C++, C#, Java, Python, Node.js, Express.js, REST, MongoDB, Azure, AWS, GCP κ.λπ.

Ένας προγραμματιστής λογισμικού που γνωρίζει όλα τα παραπάνω εργαλεία είναι ευρέως γνωστός ως προγραμματιστής full stack στη βιομηχανία λογισμικού.

Πώς να γίνετε προγραμματιστής Full-Stack; 👩‍🏫

Όταν αποφασίζετε να γίνετε προγραμματιστής full stack, πρέπει να ελέγξετε την υπάρχουσα εμπειρία σας. Τα πράγματα θα είναι συγκριτικά πιο εύκολα αν είστε ήδη προγραμματιστής back-end ή front-end.

Πρέπει να εντοπίσετε τα κενά στη μάθησή σας και να συγκεντρώσετε γνώσεις για αυτά τα θέματα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις απαραίτητες soft skills πριν μπείτε στο μονοπάτι για να ενταχθείτε σε αυτό το επάγγελμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν σε διάφορα προγράμματα πιστοποίησης. Για τους επαγγελματίες, τα μαθήματα με τον ίδιο ρυθμό θα είναι εξαιρετικά επωφελής.

Ωστόσο, για άτομα που δεν έχουν εμπειρία κωδικοποίησης, η διαδρομή για να γίνουν προγραμματιστές πλήρους στοίβας μπορεί να είναι δύσκολη.

  21 Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις συνέντευξης OOP που πρέπει να γνωρίζετε σήμερα

Full Stack Vs. Front-End Vs. Προγραμματιστές Back-End

Τα διαφορετικά επίπεδα προγραμματιστών διαφέρουν κυρίως ως προς τους ρόλους τους σε ένα έργο ανάπτυξης λογισμικού. Θα βρείτε περισσότερα για αυτό παρακάτω:

Προγραμματιστές Front-End

Τα άτομα που ασχολούνται με αυτό το επάγγελμα πρέπει να φροντίζουν τη διεπαφή χρήστη και το UX μιας εφαρμογής ή ιστότοπου. Πρέπει να αναπτύξουν τη διεπαφή, την πλοήγηση, και το πιο σημαντικό, τα γραφικά χρησιμοποιώντας HTML, CSS3 και JS. Αυτή η θέση ανάπτυξης ιστοσελίδων απαιτεί την πιο αισθητική αίσθηση.

Ένας προγραμματιστής front-end μπορεί να διαθέτει δεξιότητες σχεδιασμού και ανάπτυξης ή απλώς δεξιότητες ανάπτυξης. Στην τελευταία περίπτωση, ο προγραμματιστής front-end πρέπει να συνεργαστεί με έναν σχεδιαστή για να διαμορφώσει τα γραφικά, τα θέματα, το χρώμα κ.λπ. μιας διεπαφής εργαλείου.

Οι προγραμματιστές front-end συχνά εργάζονται ανεξάρτητα και παραδίδουν τα παραδοτέα του έργου στον επόμενο προγραμματιστή που βρίσκεται στο στάδιο της διαδικασίας. Συνήθως, δεν συναλλάσσονται με ενδιαφερόμενους φορείς ή πελάτες του έργου. Και το πιο σημαντικό, οι προγραμματιστές front-end δεν μπορούν να αναπτύξουν ανεξάρτητα ένα πλήρως λειτουργικό λογισμικό ή ιστότοπο.

Προγραμματιστές Back-End

Αντίθετα, οι ευθύνες των προγραμματιστών back-end περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση της βάσης δεδομένων και του διακομιστή. Πρέπει να γνωρίζουν γλώσσες όπως PHP, Python και Ruby για να αναπτύξουν το πίσω πλαίσιο που καθιστά δυνατή την ανάπτυξη του front-end.

Οι προγραμματιστές back-end πρέπει επίσης να γνωρίζουν συστήματα βάσεων δεδομένων όπως SQL, MySQL κ.λπ., για να δημιουργήσουν βάσεις δεδομένων από την πλευρά του διακομιστή που θα χρησιμοποιεί η εφαρμογή ή ο ιστότοπος. Όπως οι προγραμματιστές front-end, οι προγραμματιστές back-end εργάζονται επίσης στο μέρος του έργου ανάπτυξης και παραδίδουν την εργασία στον επόμενο προγραμματιστή.

Μετά βίας ασχολούνται με πελάτες και ενδιαφερόμενους φορείς. Για να μην αναφέρουμε, χρειάζονται βοήθεια από διαφορετικές ομάδες ανάπτυξης για να δημιουργήσουν μια λειτουργική εφαρμογή ή ιστότοπο.

Προγραμματιστές Full Stack

Τέλος, η ανάπτυξη πλήρους στοίβας συνδυάζει δεξιότητες ανάπτυξης ιστού και εφαρμογών στο μπροστινό και στο πίσω μέρος. Είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση ότι η όλη διαδικασία ανάπτυξης εξελίσσεται ομαλά.

Εκτός από τις γλώσσες που είναι σημαντικές για την ανάπτυξη front-end και back-end, πρέπει να γνωρίζουν μηχανική εκμάθηση, MYSQL και πολλά άλλα.

Εκτός από τις τεχνικές γνώσεις ολόκληρου του κύκλου παραγωγής λογισμικού, ένας προγραμματιστής πλήρους στοίβας πρέπει να μάθει πώς να αντιμετωπίζει πελάτες ή ενδιαφερόμενους φορείς έργου. Ο διαχειριστής έργου θα αναθέτει πάντα έναν προγραμματιστή πλήρους στοίβας για την παρουσίαση αναφορών, αφού κατανοεί ολόκληρη τη διοχέτευση.

Σε μικρά έργα, ένας ή δύο προγραμματιστές πλήρους στοίβας μπορούν να αναπτύξουν ολόκληρο το λογισμικό χωρίς να χρειάζονται ζωτικής σημασίας τεχνική βοήθεια από μηχανικούς front-end ή back-end. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν βοήθεια από την ομάδα δημιουργίας περιεχομένου, γραφίστες κ.λπ.

Απαραίτητες δεξιότητες για να γίνετε προγραμματιστής Full-Stack 👩‍🔬

#1. πλαίσια

Για να γίνετε επιτυχημένος προγραμματιστής full stack, είναι απαραίτητη η σαφής γνώση των πλαισίων που χρησιμοποιούνται συνήθως, συμπεριλαμβανομένων των React, Angular και Vue.js.

Δείτε τη διαφορά μεταξύ React και Angular.

#2. HTML & CSS

Η HTML και η CSS είναι δύο θεμελιώδη στοιχεία της ανάπτυξης front-end. Μια σταθερή βάση είναι υποχρεωτική για όσους θέλουν να γίνουν προγραμματιστές full stack.

#3. JavaScript

Δεδομένου ότι η JavaScript είναι η πιο δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού για ανάπτυξη front-end και back-end, όποιος θέλει να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα πρέπει να το γνωρίζει αυτό.

#4. Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων

Οι εργασίες ενός προγραμματιστή full-stack περιλαμβάνουν τη χρήση DBMS όπως MySQL, SQL SERVER και PostgreSQL, Oracle Database και MongoDB. Ως εκ τούτου, η εις βάθος κατανόηση αυτών των βάσεων δεδομένων είναι υποχρεωτική.

#5. Έλεγχος έκδοσης

Ένας προγραμματιστής πλήρους στοίβας θα πρέπει να γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται αρχεία έργου με συστήματα ελέγχου εκδόσεων όπως το Git, το Github και το Subversion.

#6. Πλατφόρμες φιλοξενίας Ιστού

Δεδομένου ότι η ανάπτυξη προϊόντων στο cloud χρειάζεται πλατφόρμες φιλοξενίας ιστού, πρέπει να γνωρίζουν για το AWS, το MS Azure, την πλατφόρμα cloud της Google και το Heroku.

  14 Λύσεις Φωτιστικών Αυτοκινήτων Εσωτερικού και Λάμψης για να Αναδείξετε το Αυτοκίνητό σας

#7. Δεξιότητες ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων

Όταν το δούμε από επιχειρηματική σκοπιά, η ικανότητα ανάλυσης της κατάστασης και επίλυσης προβλημάτων είναι ένα θετικό σημείο για αυτό το επάγγελμα.

#8. Δοκιμές

Δεδομένου ότι η δοκιμή είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ανάπτυξης λογισμικού, οι προγραμματιστές πλήρους στοίβας θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να δοκιμάζουν ένα εργαλείο για εντοπισμό σφαλμάτων.

#9. API

Η σύγχρονη ανάπτυξη χρειάζεται τη χρήση API. Οι προγραμματιστές πλήρους στοίβας θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν και να ενσωματώνουν API στις εφαρμογές και τους ιστότοπούς τους.

Μισθοί προγραμματιστών Full Stack 💲

Μια άλλη δικαιολογία για να γίνετε προγραμματιστής full stack από το μπροστινό ή το πίσω μέρος είναι η αμοιβή που μπορείτε να πάρετε από τον εργοδότη σας. Σύμφωνα με την Indeed, ο μέσος ετήσιος μισθός ενός ευέλικτου προγραμματιστή στις ΗΠΑ είναι 101.040 $.

Τώρα, αν μπορείτε να προσθέσετε κάποιες προηγούμενες εργασιακές εμπειρίες (3 έως 5 χρόνια) στο βιογραφικό σας, μπορείτε να λάβετε έναν όμορφο μισθό έως και 122.289 $/έτος.

Εάν μπορείτε να βρείτε θέσεις εργασίας σε εταιρείες όπως η Wells Fargo, το eBay, η Walmart κ.λπ., θα μπορούσατε να κερδίσετε περισσότερα, να λάβετε επιπλέον μπόνους μετρητών, τα καλύτερα οφέλη για την υγεία του κλάδου, παροχές συνταξιοδότησης και ούτω καθεξής.

Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε ορισμένες παράλληλες συναυλίες με υψηλό κόστος από άλλους πελάτες για να αναπτύξετε μικρές εφαρμογές, παιχνίδια και ιστότοπους.

Από την άλλη πλευρά, ένας προγραμματιστής front-end μπορεί να κερδίσει έως και 92.805 $ ετησίως και ένας προγραμματιστής back-end 95.082 $ ετησίως στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Indeed.

Μετακίνηση στην ανάπτυξη πλήρους στοίβας: Μετατόπιση νοοτροπίας

Πρέπει να αποκτήσετε κάποιες soft skills εάν σκοπεύετε να χαρακτηρίσετε τον εαυτό σας ως προγραμματιστή full stack από υπάρχοντες ρόλους όπως back-end ή front-end προγραμματιστής. Αυτές οι μαλακές δεξιότητες θα σας προετοιμάσουν διανοητικά.

Όντας ειδικός προγραμματιστής, μπορείτε να εργαστείτε ανεξάρτητα και να παραδώσετε την εργασία σας στον επόμενο προγραμματιστή ή διευθυντή έργου στο στάδιο της ανάπτυξης. Ωστόσο, ένας ευέλικτος προγραμματιστής λογισμικού πρέπει να αλληλεπιδρά με ολόκληρη την ομάδα ανάπτυξης, την ομάδα υποστήριξης, τους επιχειρηματικούς μετόχους, τους πελάτες και πολλά άλλα.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας για να γίνετε κύριος στις ακόλουθες δεξιότητες:

  • Multi-tasking
  • Διαβιβάσεις
  • Φιλοπεριέργεια
  • Διαχείριση χρόνου
  • Δουλεύοντας σε ομάδα και οδηγώντας την ομάδα
  • Υπομονετικοί και πρόθυμοι να διδάξουν
  • Δημιουργικό μυαλό
  • Ηγεσία ενός έργου
  • Προσοχή στη λεπτομέρεια

Μέχρι στιγμής, έχετε διαβάσει τα βασικά και τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει ένας προγραμματιστής full-stack πριν έρθει σε αυτό το επάγγελμα.

Πόροι μάθησης 📚

The Ultimate 2022 Full Stack Web Development Bootcamp: Udemy

Ακόμα κι αν δεν ξέρετε πώς να προγραμματίζετε, αυτό το Ultimate Full Stack Web Development Bootcamp από την Udemy μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε προγραμματιστής web full-stack και να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας. Αυτό το μάθημα είναι εξαιρετικά περιεκτικό και λεπτομερές. Επομένως, μπορεί να μετατρέψει έναν αρχάριο προγραμματιστή σε έναν νίντζα ​​κωδικοποίησης χωρίς προβλήματα.

Σε αυτό το μάθημα, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα πιο πρόσφατα εργαλεία, τεχνολογίες και προσεγγίσεις μεγάλων ονομάτων όπως η Google, το Instagram και η Apple.

Εδώ, θα μάθετε να αναπτύσσετε όποια εφαρμογή θέλετε. Επίσης, σας διδάσκει ανάπτυξη back-end χρησιμοποιώντας Django, Wagtail, Postgres και Python, καθώς και ανάπτυξη front-end χρησιμοποιώντας HTML, CSS και JavaScript.

Επιπλέον, μπορεί κανείς να μάθει τις βέλτιστες πρακτικές ενός επαγγελματία προγραμματιστή, οι οποίες θα είναι απαραίτητες αν θέλει να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας προγραμματιστής ιστοσελίδων.

Η διάρκεια του μαθήματος είναι 40 ώρες και περιλαμβάνει 559 διαλέξεις, 21 άρθρα και 117 πόρους με δυνατότητα λήψης. Εκτός από την πλήρη δια βίου πρόσβαση στο υλικό του μαθήματος, το πιστοποιητικό και η πρόσβαση σε κινητά και τηλεόραση είναι άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά αυτής της πιστοποίησης.

  Ποιο είναι το εύρος ενός τυπικού δικτύου WiFi

Full Stack Web Development Bootcamp 2022: Udemy

Αυτό το μάθημα Full Stack Web Development-MERN STACK σάς βοηθά να μάθετε full-stack ανάπτυξη ιστού που περιλαμβάνει Node.js, REACT, MongoDB, JavaScript, HTML, CSS και άλλα.

Σας διδάσκει σύγχρονες τεχνολογίες και πλαίσια που απαιτούνται για την κατασκευή ιστοσελίδων και διαδικτυακών εφαρμογών το 2022. Επιπλέον, δεν χρειάζεστε καμία εμπειρία προγραμματισμού ή μαθήματα σχετικά με τον υπολογιστή για να συμμετάσχετε σε αυτό το πρόγραμμα.

Εκτός από τη διδασκαλία θεμελιωδών τεχνολογιών όπως HTML, CSS και JavaScript, καλύπτει επίσης προηγμένα θέματα όπως το React, το Node.js και το MongoDB. Μετά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος, οι συμμετέχοντες μπορούν να αναπτύξουν ιστότοπους για να ολοκληρώσουν εφαρμογές ιστού.

Συνολικά, ο στόχος αυτού του προγράμματος είναι να σας βοηθήσει να γίνετε ειδικός προγραμματιστής full-stack ή να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση ανάπτυξης εφαρμογών. Αυτό το πρακτικό μάθημα περιέχει οδηγίες βήμα προς βήμα και ζωντανά παραδείγματα. Ως εκ τούτου, ο καθένας μπορεί να το καταλάβει γρήγορα.

Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει ένα τεράστιο 76 ώρες βίντεο κατά παραγγελία και 7 άρθρα. Επιπλέον, λαμβάνετε 150 πόρους με δυνατότητα λήψης και ισόβια πρόσβαση στο υλικό του μαθήματος. Δεν περιλαμβάνει μόνο ορισμένες εργασίες για τη μέτρηση της εκμάθησής σας, αλλά προσφέρει επίσης ένα πιστοποιητικό μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος.

IBM Full Stack Software Developer Professional Certificate: Coursera

Το πρόγραμμα πιστοποίησης IBM Full Stack Software Developer: Coursera είναι ιδανικό για όσους θέλουν να ξεκινήσουν την καριέρα τους στην ανάπτυξη εφαρμογών. Σας επιτρέπει να κυριαρχήσετε την πλήρη ανάπτυξη στοίβας με τη βοήθεια πρακτικών έργων που σχετίζονται με HTML, Node.js, JavaScript, Python, Django, Containers, Microservices κ.λπ.

Εδώ, οι ειδικοί της IBM θα σας διδάξουν πώς να αναπτύσσετε εφαρμογές που βασίζονται σε cloud, επιτρέποντάς σας να εξασκηθείτε μαζί τους. Το πρόγραμμα έχει τόσο εκπαιδευτικό περιεχόμενο όσο και πρακτικές ασκήσεις για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν επίσης καθοδήγηση σχετικά με τις χρήσεις εργαλείων και τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία, την ανάπτυξη, τη δοκιμή, την εκτέλεση και τη διαχείριση εφαρμογών πλήρους στοίβας. Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος, μπορείτε να αναπτύξετε και να κλιμακώσετε εφαρμογές χρησιμοποιώντας Containers, Kubernetes και Λειτουργίες χωρίς διακομιστή.

Εάν κάποιος μπορεί να επενδύσει περίπου 3 ώρες την εβδομάδα για αυτό το μάθημα, θα χρειαστούν 14 μήνες για να ολοκληρωθεί. Δεν χρειάζεστε προηγούμενη εμπειρία για να εγγραφείτε σε αυτό το μάθημα. Επίσης, το να είσαι 100% Self-Paced σου επιτρέπει να ολοκληρώσεις την πιστοποίηση με τον δικό σου ρυθμό και χρόνο.

Full Stack Web Developer: Udacity

Με αυτό το πρόγραμμα Udacity Nanodegree, μπορείτε να πάτε ένα βήμα μπροστά για να γίνετε προγραμματιστής web full-stack. Σας διδάσκει να αναπτύσσετε ισχυρές σύγχρονες διαδικτυακές εφαρμογές απαραίτητες για την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων.

Αυτό το πρόγραμμα στοχεύει να σας εξοπλίσει με τις απαραίτητες δεξιότητες για το σχεδιασμό API και εφαρμογών ιστού που υποστηρίζονται από βάσεις δεδομένων. Μετά την ολοκλήρωση αυτού του πτυχίου, μπορείτε να σχεδιάσετε και να αναπτύξετε βάσεις δεδομένων για εφαρμογές λογισμικού, να αναπτύξετε API Ιστού που υποστηρίζονται από βάσεις δεδομένων, να διαχειριστείτε τον έλεγχο ταυτότητας χρήστη και πολλά άλλα.

Επιπλέον, θα σας διδάξει να χρησιμοποιείτε το Docker και το Kubernetes για την ανάπτυξη εφαρμογών Ιστού που βασίζονται σε Flask στο cloud. Αυτό το ευέλικτο πρόγραμμα εκμάθησης μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με το πρόγραμμά σας. Περιέχει επίσης συναρπαστικό περιεχόμενο και έργα πραγματικής ζωής που σας προετοιμάζουν για τις δεξιότητες που χρειάζονται οι εταιρείες τεχνολογίας.

Για αυτό το μάθημα, πρέπει να έχετε εμπειρία σε επίπεδο αρχαρίου στην Python. Θα πρέπει επίσης να έχετε εμπειρία στη χρήση του Github με έλεγχο έκδοσης και ανάπτυξη ιστοτόπων front-end με HTML, CSS και JS.

Τελικές λέξεις 👩‍🎓

Τώρα γνωρίζετε τις προκλήσεις στο δρόμο σας για να γίνετε επιτυχημένος προγραμματιστής full stack. Μπορείτε εύκολα να ξεπεράσετε τα εμπόδια στο δρόμο σας με την εγγραφή σας σε οποιονδήποτε από τους παραπάνω διαδικτυακούς πόρους εκμάθησης.

Εκτός από την εκπαίδευση τεχνικών και soft skills, πρέπει να τροποποιήσετε ή να ανανεώσετε την αναπτυξιακή σας νοοτροπία για να γίνετε ένας ευέλικτος προγραμματιστής λογισμικού.

Με το να γίνετε προγραμματιστής full stack, αυξάνετε τις πιθανότητές σας να ανεβείτε τα σκαλοπάτια της επιτυχίας και να κερδίσετε μερικές από τις κορυφαίες τεχνικές θέσεις σε μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού ή startup, επειδή έχετε το όραμα και την εμπειρία να οδηγείτε τα έργα ανάπτυξης στη σωστή κατεύθυνση του οργανισμού.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει το Software Development Engineer in Test (SDET).