Γιατί το Siri μου ακούγεται παράξενο;

Τα smartphone έχουν γίνει τεχνολογικά προηγμένα. Έτσι, τείνουν να εκτελούν διάφορες λειτουργίες κινητής τηλεφωνίας και για τους χρήστες τους. Είναι κατασκευασμένα με χαρακτηριστικά στο τηλέφωνο που τα καθιστούν μια υγιεινή μονάδα όσον αφορά τις λειτουργίες. Τα iPhone είναι ένα από αυτά τα τηλέφωνα τεχνολογίας αιχμής που διαθέτουν πολλά χαρακτηριστικά καθιστώντας την Apple την πιο προτιμώμενη μάρκα κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο. Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά χωρίς τα οποία ένα iPhone θα είναι ατελές είναι το Siri. Το Siri είναι ένας ενσωματωμένος βοηθός φωνής που διατίθεται για χρήστες iPhone. Αυτός ο εικονικός βοηθός έχει κάνει τη ζωή πιο εύκολη για πολλούς κατόχους τηλεφώνων της Apple. Με την υποστήριξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, το Siri βοηθά στην εκτέλεση όλων των βασικών λειτουργιών μιας συσκευής. Εάν είστε τακτικός χρήστης του Siri, πρέπει να γνωρίζετε ήδη όλα τα προνόμια που συνοδεύει. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη φωνή του Siri και αν έχετε ταλαιπωρηθεί με τη λειτουργία του Siri τον τελευταίο καιρό και θέλετε να βρείτε μια απάντηση στο γιατί το Siri μου ακούγεται παράξενο, τότε έχουμε έναν σχετικό οδηγό για εσάς σήμερα. Θα συζητήσουμε όλα τα πράγματα που σχετίζονται με το γιατί το Siri μου ακούγεται πνιχτό. Ενώ χρησιμοποιείτε χάρτες, εάν δεν μπορείτε να ακούσετε το Siri σωστά και αναρωτιέστε γιατί το Siri μου ακούγεται περίεργο στους χάρτες, έχουμε απαντήσεις και γι’ αυτό. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με τον οδηγό μας και ας μάθουμε γιατί το Siri ακούγεται περίεργο σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης.

Γιατί το Siri μου ακούγεται παράξενο;

Εδώ έχουμε εξηγήσει γιατί το Siri μου ακούγεται σβησμένο και τα βήματα για να διορθώσετε το πρόβλημα λεπτομερώς.

Τι είναι το Siri;

Το Siri είναι ένας ψηφιακός εικονικός βοηθός μιας συσκευής Apple. Παρακάτω παραθέτουμε τα χαρακτηριστικά του Siri.

  • Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε iOS, iPadOS, watchOS, macOS, tvOS και audioOS.
  • Είναι μια έξυπνη λειτουργία στην οποία μπορείτε να δώσετε οδηγίες σχετικά με την πραγματοποίηση κλήσεων, την αποστολή μηνυμάτων κειμένου, τη χρήση εφαρμογών και την εκτέλεση άλλων βασικών εργασιών.
  • Αυτός ο βοηθός της Apple είναι ισοδύναμος με την Alexa της Amazon, την Cortana της Microsoft και το Google Assistant της Google.
  • Αυτό το έξυπνο μηχάνημα απαντά επίσης σε ερωτήσεις που θέτει ο χρήστης της Apple μαζί με προτάσεις επιλογών ή ελέγχου συσκευών.
  • Οι χρήστες της Apple μπορούν να ρυθμίσουν τη φωνή του Siri σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.
  • Το Siri είναι μια δωρεάν ενσωματωμένη δυνατότητα που βοηθά τους χρήστες πολύ καλά.
  Πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε το Ansible στο Ubuntu;

Γιατί ο ήχος του Siri μου είναι βουβός;

Αν τύχει να συναντήσετε μια πνιχτή φωνή Siri, μπορεί να υπάρχουν μερικοί λόγοι πίσω από αυτό. Ας ρίξουμε μια ματιά στο γιατί συνεχίζετε να ακούτε παράξενη φωνή Siri:

  • Η χαμηλή ισχύς της συσκευής είναι πολλοί από τους πρώτους λόγους που προκαλούν μια πνιγμένη φωνή του Siri. Εάν η συσκευή σας Apple εξαντλείται, είναι καλύτερο να ελέγξετε εάν η συσκευή σας έχει αρκετή ισχύ. Εάν λειτουργεί με χαμηλή μπαταρία, φορτίστε τη συσκευή σας για να ξεπεράσετε το πρόβλημα της φωνής.
  • Ένας από τους κύριους λόγους που προκάλεσε αυτό το πρόβλημα είναι μια πρόσφατη ενημέρωση. Πολλοί χρήστες αντιμετώπισαν τη πνιγμένη φωνή του Siri αφού ενημέρωσαν τις συσκευές τους στο iOS 15.1.
  • Τα AirPods είναι ένα εξαιρετικό αξεσουάρ της Apple και χρησιμοποιούνται συχνά από άτομα κατά την οδήγηση ή κατά τη διάρκεια της εργασίας. Σε περίπτωση που τα AirPods σας δεν είναι καθαρά ή βρώμικα, μπορεί να βρίσκονται πίσω από τους περίεργους ήχους Siri. Φροντίστε, λοιπόν, να τα καθαρίσετε καλά χρησιμοποιώντας μαντηλάκια με οινόπνευμα.
  • Είναι πάντα σημαντικό να απενεργοποιείτε το gadget σας μια στο τόσο. Εάν δεν το έχετε κάνει για μια εβδομάδα, είναι καιρός να απενεργοποιήσετε τη συσκευή και μετά να την ενεργοποιήσετε ξανά, καθώς ο μακροχρόνιος χρόνος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυτό το πρόβλημα και να σας κάνει να αναρωτιέστε γιατί το Siri μου ακούγεται περίεργο.
  • Ένας άλλος λόγος που έχει φανεί ότι προκαλεί προβλήματα με τη φωνή του Siri είναι σφάλματα. Εάν η συσκευή σας Apple έχει εγκατεστημένες εφαρμογές τρίτων, μπορούν εύκολα να παραβιάσουν το gadget σας. Μπορείτε να προσπαθήσετε να απεγκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές και να μην κάνετε λήψη τίποτα που θα μπορούσε να είναι απάτη.
  • Τα cookies που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας Apple μπορούν επίσης να επιβραδύνουν τον τρόπο ομιλίας του Siri. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN ή να μεταβείτε σε ένα ιδιωτικό πρόγραμμα περιήγησης για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα.

  • Οι ακούσιες αλλαγές στις ρυθμίσεις φωνής του Siri μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος πίσω από αυτό το πρόβλημα.

Πώς να διορθώσετε το παράξενο πρόβλημα του ήχου του Siri

Τώρα που γνωρίζετε καλά τους λόγους που μπορεί να προκαλέσουν τη θολή φωνή της Siri, είναι πλέον καιρός να εξετάσουμε τις λύσεις που μπορούν να διορθώσουν αυτό το πρόβλημα.

Σημείωση: Τα παρακάτω βήματα μπορούν να εκτελεστούν σε ένα iPhone.

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε τη συσκευή Apple

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα ήχου Siri είναι να επανεκκινήσετε τη συσκευή Apple που χρησιμοποιείτε. Η επανεκκίνηση βοηθά να ξεπεραστούν μικρά ζητήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε τέτοιο πρόβλημα.

1. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί μείωσης της έντασης και το κουμπί λειτουργίας του iPhone σας.

2. Τώρα, σύρετε την επιλογή slide to power off προς τα δεξιά.

3. Μόλις τελειώσετε, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί κλειδώματος στο πλάι του iPhone σας.

4. Όταν εκκινήσει το iPhone, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί κλειδώματος για να εμφανιστεί το Siri.

5. Δώστε στο Siri μια εντολή ή κάντε του μια ερώτηση για να ελέγξετε αν ακούγεται φυσικό τώρα.

Μέθοδος 2: Απενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας

Εάν η επανεκκίνηση της συσκευής σας δεν σας βοήθησε στο γιατί το Siri ακούγεται περίεργο στο πρόβλημα της λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης στη συσκευή σας Apple. Παρόλο που αυτή η λειτουργία είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την εξοικονόμηση μπαταρίας, μερικές φορές μπορεί επίσης να επηρεάσει τη φωνή του Siri. Επομένως, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης με τη βοήθεια των παρακάτω βημάτων:

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις του iPhone σας.

2. Τώρα, πατήστε στην επιλογή Μπαταρία.

3. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την επιλογή Low Power Mode σε αυτήν.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να φορτίσετε τη συσκευή σας στο έπακρο για να αποφύγετε ένα τέτοιο πρόβλημα.

Μέθοδος 3: Επαναφέρετε τη φωνή του Siri

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Siri μόνο για να εκτελέσετε διαφορετικές εντολές, αλλά μπορείτε επίσης να το προσαρμόσετε. Δοκιμάστε να επαναφέρετε τη φωνή του Siri εάν εξακολουθείτε να αναζητάτε απαντήσεις σχετικά με το γιατί το Siri μου ακούγεται παράξενο στους χάρτες.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

2. Πατήστε Siri & Αναζήτηση.

3. Στη συνέχεια, πατήστε στο Siri Voice.

4. Ρυθμίστε τη φωνή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

5. Μόλις οριστεί το Voice 1, μπορείτε επίσης να ορίσετε το Voice 2 ακολουθώντας τα ίδια βήματα.

Τώρα, που έχετε ρυθμίσει με μη αυτόματο τρόπο τη φωνή του Siri, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ξανά τη λειτουργία για να ελέγξετε εάν το Siri ακούγεται κανονικό.

Μέθοδος 4: Ελέγξτε τον χώρο αποθήκευσης της συσκευής

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ελέγξετε τον χώρο αποθήκευσης της συσκευής σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι λόγος να προκληθεί τέτοιος ήχος κατά τη χρήση του Siri. Το Siri έχει πολλαπλές επιλογές φωνής και τόνους που μπορούν να ρυθμιστούν ανάλογα με την προσαρμογή. Για να προχωρήσετε με την εφαρμογή αυτών των εφέ, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης. Πρέπει να έχετε 500 MB ελεύθερου χώρου στο τηλέφωνό σας για να κάνετε αυτές τις προσαρμογές. Εάν ο χώρος δεν είναι αρκετός, η συσκευή σας μπορεί να αρχίσει να διαγράφει αρχεία ήχου Siri και άλλα σημαντικά πράγματα. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει στη συσκευή σας για να ευνοήσετε τις διαφορετικές φωνές του Siri.

Μέθοδος 5: Ελέγξτε για ενημερώσεις

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένας από τους κύριους λόγους πίσω από τη πνιγμένη φωνή του Siri είναι μια ενημέρωση στο iOS 15. Επομένως, αν ψάχνετε απαντήσεις στο γιατί το Siri μου ακούγεται περίεργο και τρόπους να το διορθώσετε, πρέπει να ελέγξετε για νέες ενημερώσεις στο ξεπεράσει το θέμα.

1. Για να ελέγξετε για ενημερώσεις iPhone, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.

2. Στη συνέχεια, πατήστε Γενικά.

3. Τώρα, πατήστε στην Ενημέρωση λογισμικού.

4. Σε περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, πατήστε Λήψη και εγκατάσταση.

Μέθοδος 6: Επαναφορά συσκευής

Εάν κανένα από τα παραπάνω βήματα δεν επέλυσε το πρόβλημα και εξακολουθείτε να ανησυχείτε γιατί το Siri μου ακούγεται πνιχτό, τότε η επαναφορά της συσκευής σας για να ξεπεραστεί η μη φυσιολογική φωνή του Siri είναι η τελευταία λύση. Αυτό σίγουρα μπορεί να επαναφέρει την κανονική φωνή του Siri σας. Έτσι, μπορείτε να προσπαθήσετε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα:

Σημείωση: Μεταφέρετε όλα τα δεδομένα της συσκευής σας σε μια ασφαλή τοποθεσία πριν εκτελέσετε τα παρακάτω βήματα.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις του iPhone και πατήστε Γενικά.

2. Τώρα, πατήστε Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Επαναφορά.

4. Επιλέξτε Reset All Content and Settings και προχωρήστε με τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Για περισσότερα, μπορείτε επίσης να ελέγξετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων του iPhone 7.

Ως εκ τούτου, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα σβήσιμο του ήχου Siri μου.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs):

Q1. Πώς μπορώ να επαναφέρω το Siri μου στο κανονικό;

Απ. Μπορείτε να επαναφέρετε το Siri σας στο κανονικό, τροποποιώντας τις ρυθμίσεις του στο iPhone σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε τη φωνή του Siri που εξηγείται στη Μέθοδο 3 παραπάνω.

Ε2. Γιατί ο ήχος Siri μου είναι χαμηλής ποιότητας;

Απ. Ο ήχος του Siri μπορεί να είναι χαμηλής ποιότητας λόγω της λειτουργίας χαμηλής ισχύος. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή για να αποφύγετε τον ήχο χαμηλής ποιότητας.

Ε3. Ποια είναι η αρχική φωνή πίσω από τη Siri;

Απ. Η αρχική φωνή πίσω από τη Siri είναι η Susan Bennett.

Ε4. Μπορεί η Siri να αναγνωρίσει περισσότερες από μία φωνές;

Απ. Ναι, το Siri μπορεί να αναγνωρίσει πολλές φωνές. Οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συσκευή σας για να κάνει συστάσεις, να στέλνει και να διαβάζει μηνύματα, να εκτελεί βασικές λειτουργίες, να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις και να κάνει ερωτήσεις χρησιμοποιώντας το Siri στη συσκευή σας Apple.

Q5. Πόσες γλώσσες μιλά η Siri;

Απ. Το Siri μπορεί να μιλήσει Αγγλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ιταλικά, Ρωσικά και πολλές άλλες γλώσσες.

***

Ελπίζουμε ότι ο γιατρός μας κατάφερε να απαντήσει σε όλες τις αμφιβολίες σας σχετικά με το γιατί το Siri μου ακούγεται παράξενο. Πείτε μας ποια ενότητα του οδηγού μας σας βοήθησε περισσότερο. Εάν έχετε άλλες απορίες ή προτάσεις να δώσετε, μπορείτε να τις αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.