Γιατί τα Windows 10 απενεργοποιούνται ξαφνικά;

Εάν είστε χρήστης των Windows 10 με νόμιμο λογισμικό ή κλειδί άδειας χρήσης OEM, το λειτουργικό σύστημα μπορεί να σας λέει να το ενεργοποιήσετε. Δεν είσαι μόνος. Πολλοί χρήστες βλέπουν ξαφνικά το ίδιο μήνυμα και δεν έχει σημασία αν έχετε άδεια OEM, άδεια λογισμικού ή αν έχετε κάνει αναβάθμιση από Windows 7 ή 8/8.1. Αν αναρωτιέστε γιατί τα Windows 10 απενεργοποιήθηκαν ξαφνικά από μόνα τους, η απάντηση είναι: προβλήματα διακομιστή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η Microsoft φαίνεται να έχει επιλύσει αυτό το πρόβλημα. Εκτελέστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων ενεργοποίησης και θα πρέπει να ενεργοποιήσει τα Windows 10 για εσάς. Εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε το μήνυμα Ενεργοποίηση των Windows, μπορείτε να περιμένετε το πλήρες διάστημα των 2 ημερών και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών ή μπορείτε να δοκιμάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί τους τώρα.

Δήλωση της Microsoft

Η Microsoft έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα. Φαίνεται ότι προκαλείται από διακομιστές που είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο ταυτότητας των αδειών χρήσης και των κλειδιών προϊόντος. Υπάρχει άφθονη κουβέντα για αυτό στα φόρουμ και το έχει γίνει η ακόλουθη δήλωση.

  Πώς να αποκτήσετε τον έλεγχο έντασης των Windows 8 στα Windows 10

Η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε πρόσφατα μια ανακοίνωση αναδυόμενου ζητήματος σχετικά με το τρέχον ζήτημα ενεργοποίησης που σχετίζεται με την έκδοση Pro. Αυτό συμβαίνει στην Ιαπωνία, την Κορέα, την Αμερική και πολλές άλλες χώρες. Λυπάμαι πολύ που σας πληροφορώ ότι υπάρχει ένα προσωρινό πρόβλημα με τον διακομιστή ενεργοποίησης της Microsoft αυτήν τη στιγμή και ορισμένοι πελάτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα όταν τα Windows εμφανίζονται ως μη ενεργοποιημένα.

Οι μηχανικοί μας εργάζονται ακούραστα για να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα και αναμένεται να διορθωθεί εντός μίας έως δύο εργάσιμων ημερών.

Τι να κάνω?

Πριν βγάλετε τα pitchforks σας για ένα ακόμη πρόβλημα που σχετίζεται με το προϊόν της Microsoft, να γνωρίζετε ότι οι διακομιστές μπορούν να διακοπούν. Μπορείτε να θυμώσετε με την εταιρεία που δεν τα συντηρεί καλύτερα ή μπορείτε να τα χαλαρώσετε λίγο για κάτι που μπορεί και συμβαίνει σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

Η Microsoft εργάζεται για μια επιδιόρθωση και το πρόβλημα θα πρέπει να επιλυθεί σε 2 ημέρες. Μπορείτε να περιμένετε αυτή την περίοδο. Είναι σχεδόν το Σαββατοκύριακο, οπότε δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολο.

  Εναλλαγή μεταξύ 30+ δημοφιλών διακομιστών DNS από το δίσκο συστήματος των Windows

Μια εναλλακτική λύση, αν και είναι ανέκδοτη σε αυτό το σημείο, ήταν δημοσιεύτηκε από τον χρήστη του Reddit, Luttappy και λένε ότι πρέπει να έρθετε σε επαφή με την Υποστήριξη της Microsoft. Θα μπουν απομακρυσμένα στο σύστημά σας, θα μπλέξουν με το βοηθητικό πρόγραμμα slmgr και θα σας δέσουν για τις δύο ημέρες που θα χρειαστούν για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Γιατί συμβαίνει αυτό?

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτό έχει να κάνει με διακομιστές που είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο ταυτότητας της άδειας χρήσης των Windows 10. Ίσως αναρωτιέστε γιατί, μετά από χρόνια κατοχής μιας αυθεντικής άδειας, οι διακομιστές αποφάσισαν ξαφνικά να επισημάνουν την άδειά σας ως ψεύτικη.

Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο η Microsoft αποτρέπει τη λειτουργία πλαστών αδειών. Κάθε σημαντική ενημέρωση των Windows 10 και ορισμένες δευτερεύουσες ελέγχουν την άδειά σας για να βεβαιωθούν ότι είναι πραγματική. Το λειτουργικό σας σύστημα εκτελεί επίσης περιοδικά αυτούς τους ελέγχους για να βεβαιωθεί ότι διαθέτετε νόμιμη άδεια χρήσης και το έκανε αυτό πριν από τα Windows 7. Ξέρετε αυτές τις εξαιρετικά φθηνές άδειες χρήσης που παίρνετε για τα Windows 10 που λειτουργούν για λίγο και μετά σταματούν, έτσι είναι πιασμένα. Η Microsoft εκτελεί ελέγχους μέσω του λειτουργικού συστήματος για να βεβαιωθεί ότι η άδεια σας είναι πραγματική, νόμιμη.

  Πώς να κόψετε τα Windows χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου στα Windows 10

Δεδομένου ότι οι διακομιστές είναι εκτός λειτουργίας ή/και αντιμετωπίζουν προβλήματα, επισημαίνει τις νόμιμες άδειες χρήσης ως πλαστές. Είναι πολύ πιθανό επειδή το αντίγραφο των Windows 10 ξαφνικά δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους διακομιστές που σας δίνουν αυτό το μήνυμα. Υπομονή και η Microsoft θα έχει μια λύση για αυτό.

Ως προφύλαξη, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του κλειδιού προϊόντος που έχετε αυτήν τη στιγμή. Δεν ξέρουμε τι είδους λύση θα μας δώσει η Microsoft. Μπορεί να διορθώσει τα πράγματα στο πίσω μέρος και οι χρήστες να μην χρειαστεί να κάνουν τίποτα γι ‘αυτό ή μπορεί να ζητήσουν ξανά το κλειδί σας, οπότε καλό είναι να το έχετε στη διάθεσή σας.