Γιατί τα βίντεο YouTube “Made for Kids” έχουν περιορισμένες δυνατότητες

Εάν ένα βίντεο YouTube είναι “φτιαγμένο για παιδιά”, έχει πλέον περιορισμένες δυνατότητες —ακόμα και για ενήλικες. Δεν μπορείτε να αναπαράγετε βίντεο “φτιαγμένα για παιδιά” στο mini player, να τα αποθηκεύσετε σε μια λίστα αναπαραγωγής ή ακόμα και να τους αρέσουν ή να μην τους αρέσουν στο YouTube Music. Να γιατί.

Το COPPA εξήγησε: Γιατί το κάνει αυτό το YouTube;

Το YouTube πραγματοποίησε αυτήν την αλλαγή λόγω του Νόμου για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο. COPPA είναι νόμος του 1998, αλλά Η Google πλήρωσε 170 εκατομμύρια δολάρια στην FTC για να διευθετήσει τους ισχυρισμούς ότι δεν έκανε αρκετά για να συμμορφωθεί με τον COPPA το 2019.

Τώρα, η Google εντείνει τη συμμόρφωση. Εάν το YouTube θεωρήσει ένα βίντεο ή ένα κανάλι “φτιαγμένο για παιδιά”, θα περιορίσει πολλές δυνατότητες για αυτό το βίντεο ή το κανάλι. Ακόμα κι αν είστε ενήλικας, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία λειτουργιών ενώ παρακολουθείτε ένα από αυτά τα βίντεο “φτιαγμένα για παιδιά”.

Αυτές οι αλλαγές έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των παιδιών 13 ετών και κάτω. Για παράδειγμα, η Google έχει αφαιρέσει λειτουργίες όπως σχόλια και δωρεές σε παιδικά βίντεο.

  Πώς να απαλλαγείτε από τον αριθμό στην καρτέλα YouTube

Τι είναι ένα βίντεο “Made for Kids”;

Η FTC ορίζει τις οδηγίες σχετικά με τις οποίες τα βίντεο είναι “φτιαγμένα για παιδιά”. Δείτε πώς το Google εξηγεί το:

Σύμφωνα με τις οδηγίες της FTC σχετικά με τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA), ένα βίντεο είναι φτιαγμένο για παιδιά αν:

Τα παιδιά είναι το πρωταρχικό κοινό.
Τα παιδιά δεν είναι το κύριο κοινό, αλλά το βίντεο εξακολουθεί να απευθύνεται σε παιδιά με βάση παράγοντες όπως το θέμα του βίντεο, εάν το βίντεο δίνει έμφαση σε παιδικούς χαρακτήρες, θέματα, παιχνίδια ή παιχνίδια και πολλά άλλα.

Το YouTube αναμένει από τους εκδότες βίντεο να επισημάνουν τα κανάλια και τα βίντεό τους ως “φτιαγμένα για παιδιά” εάν ισχύουν αυτοί οι κανόνες. Το YouTube μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί αναφορές θεατών και αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης για να αναγνωρίζει βίντεο που έχουν δημιουργηθεί για παιδιά.

Με άλλα λόγια, οι εκδότες βίντεο επισημαίνουν με μη αυτόματο τρόπο ορισμένα βίντεο ως “φτιαγμένα για παιδιά” όταν ανεβαίνουν. Το YouTube θα επισημάνει αυτόματα ορισμένα βίντεο ως “φτιαγμένα για παιδιά” χωρίς τη συμβολή του εκδότη. Δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τους δημιουργούς περιεχομένου ή τους κατόχους καναλιών εάν τα βίντεό τους έχουν επισημανθεί.

Ποιες δυνατότητες είναι περιορισμένες;

Ενώ ορισμένοι από τους περιορισμούς, όπως η απενεργοποίηση σχολίων σε βίντεο για παιδιά, είναι λογικοί, άλλοι περιορισμοί φαίνονται περίεργοι όταν εφαρμόζονται σε όλους. Οπως και Android Police επισημαίνει ότι αυτοί οι κανόνες «δεν αναγνωρίζουν ότι τα βίντεο «φτιαγμένα για παιδιά» μπορούν να προσελκύσουν τόσο παιδιά όσο και ενήλικες», καθιστώντας χειρότερη την εμπειρία χρήστη για τους ενήλικες σε τέτοια βίντεο.

  Πώς να παρακολουθήσετε το YouTube στον επιτραπέζιο υπολογιστή Linux με το FreeTube

Θα το παρατηρήσετε όταν αρχίσετε να προσπαθείτε να αναπαράγετε ένα βίντεο “παιδικό” και να το συρρικνώσετε στο mini player. Θα δείτε ένα μήνυμα που θα λέει “Το Miniplayer είναι απενεργοποιημένο για βίντεο που έχουν δημιουργηθεί για παιδιά”. Για να παρακολουθήσετε το βίντεο, θα πρέπει να το παρακολουθήσετε σε λειτουργία πλήρους οθόνης. αντί να επιστρέψετε στα αποτελέσματα αναζήτησης ή να περιηγηθείτε στο YouTube ενώ παρακολουθείτε αυτό το βίντεο.

Επίσης, δεν μπορείτε να πατήσετε το κουμπί “Αποθήκευση” για να αποθηκεύσετε το βίντεο σε μια λίστα αναπαραγωγής ή να το παρακολουθήσετε αργότερα. Το κουμπί “Αποθήκευση” εμφανίζεται με γκρι χρώμα σε τέτοια βίντεο και θα δείτε ένα μήνυμα “Αυτή η ενέργεια είναι απενεργοποιημένη για βίντεο που έχουν δημιουργηθεί για παιδιά” αν το πατήσετε ούτως ή άλλως. Μπορείτε ακόμα να κατεβάσετε ένα βίντεο για παρακολούθηση εκτός σύνδεσης εάν έχετε YouTube Premium, αλλά δεν μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε μια λίστα αναπαραγωγής.

Στη Μουσική YouTube, δεν μπορείτε να σας αρέσει ή να μην σας αρέσει ένα τραγούδι αν είναι “φτιαγμένο για παιδιά”. Δεν μπορείτε καν να φύγετε από την οθόνη “Αναπαραγωγή τώρα” στο YouTube Music ενώ παίζει ένα τραγούδι “φτιαγμένο για παιδιά”, όπως μπορείτε σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες ροής μουσικής επί πληρωμή, όπως το Spotify και το Apple Music. Android Central κατηγόρησε την Google ότι «έσπασε» το YouTube Music για πολλά άτομα με αυτές τις αλλαγές.

  Πώς να προωθήσετε ένα βίντεο YouTube με συντομεύσεις πληκτρολογίου

Απλώς έτσι είναι και δεν υπάρχει τρόπος να παρακάμψουμε αυτούς τους περιορισμούς αυτή τη στιγμή. Ακόμα κι αν είστε ενήλικας, χάνετε την πρόσβαση σε αυτές τις βασικές λειτουργίες του YouTube ενώ παρακολουθείτε βίντεο ή ακούτε τραγούδια που μπορεί να αρέσουν σε παιδιά κάτω των 13 ετών.

Ακολουθεί η πλήρης λίστα με τις λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες σε βίντεο “ειδικά για παιδιά”, από την Google:

Αυτόματη αναπαραγωγή στο σπίτι
Κάρτες ή τελικές οθόνες
Υδατογράφημα επωνυμίας καναλιών
Συνδρομές καναλιού
Σχόλια
Κουμπί δωρεάς
Μου αρέσει και δεν μου αρέσει στο YouTube Music
Ζωντανή συνομιλία ή δωρεές ζωντανής συνομιλίας
Εμπορεύματα και έκδοση εισιτηρίων
Καμπανάκι ειδοποίησης
Εξατομικευμένη διαφήμιση
Αναπαραγωγή στο Miniplayer
Super Chat ή Super Stickers
Αποθήκευση στη λίστα αναπαραγωγής και Αποθήκευση για παρακολούθηση αργότερα

Και, εάν ένα κανάλι θεωρείται “φτιαγμένο για παιδιά”, αυτές οι λειτουργίες δεν είναι προσβάσιμες στο κανάλι:

Συνδρομές καναλιού
Καμπανάκι ειδοποίησης
Αναρτήσεις
Ιστορίες

YouTube άρχισε να εφαρμόζεται αυτούς τους περιορισμούς στις 6 Ιανουαρίου 2020. Η Google εξακολουθεί να συνιστά στους γονείς να δίνουν στα παιδιά τους το YouTube Kids εφαρμογή, αλλά αυτοί οι περιορισμοί ισχύουν ακόμη και για τα «παιδικά» βίντεο στην κύρια εφαρμογή YouTube για iPhone, Android και iPad και στον ιστότοπο του YouTube.