Γιατί η τηλεόρασή σας ελέγχει τα φώτα LED σας από το τηλεχειριστήριο;

Έχετε αγοράσει ένα νέο ζευγάρι φώτα LED και με έκπληξη είδατε ότι μπορείτε να τα ελέγξετε χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας; Είμαστε εδώ για να απομακρύνουμε τις ανησυχίες σας και να σας κάνουμε να καταλάβετε γιατί το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας ελέγχει τα φώτα LED σας και πώς να εμποδίσετε τα φώτα LED να παρεμβαίνουν στην τηλεόραση εδώ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκλείσετε τα απομακρυσμένα σήματα, τους οποίους θα συζητήσουμε περαιτέρω στο άρθρο. Επίσης, θα μάθετε πώς να συγχρονίζετε τα φώτα LED με τον ελεγκτή.

Γιατί η τηλεόρασή σας ελέγχει τα φώτα LED σας από το τηλεχειριστήριο;

Θα μάθετε γιατί το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας ελέγχει τα φώτα LED σας περαιτέρω σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώς.

Πώς μπορείτε να συγχρονίσετε τα φώτα LED με έναν ελεγκτή;

Ο συγχρονισμός μιας λυχνίας LED με ένα τηλεχειριστήριο είναι αρκετά τρομακτικό έργο. Για να συγχρονίσετε τα φώτα LED με τον ελεγκτή, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα:

  • Λωρίδα/ταινία LED (1)
  • Δέκτης (2)
  • Πρόγραμμα οδήγησης LED (1, 24 volt/30 watt, 12 είσοδοι)
  • Καλώδια σύνδεσης προγράμματος οδήγησης (2)
  • Τηλεχειριστήριο LED (1)

Ακολουθήστε προσεκτικά την παρακάτω διαδικασία για να συγχρονίσετε τις λυχνίες LED με τον ελεγκτή με επιτυχία:

Βήμα 1: Αρχικές συνδέσεις

1. Συνδέστε το δέκτη σας στη διαθέσιμη θύρα του προγράμματος οδήγησης LED.

2. Συνδέστε το ένα άκρο του καλωδίου σύνδεσης σε έναν άλλο δέκτη.

3. Τώρα, συνδέστε το άλλο άκρο του καλωδίου σύνδεσης στην εύκαμπτη λωρίδα LED.

  Χρησιμοποιήστε μια εναλλακτική λύση iTunes για να συγχρονίσετε επιλεκτικά πολυμέσα στο iPhone σας και να αφαιρέσετε το DRM

Βήμα 2: Συγχρονισμός απομακρυσμένου

1. Αφαιρέστε το πλαστικό κάλυμμα του τηλεχειριστηρίου.

2. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί στο επάνω μέρος του πρώτου δέκτη μέχρι να γίνει μπλε.

3. Τώρα, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ON/OFF στο τηλεχειριστήριο μέχρι να αναβοσβήνει το μπλε φως στον δέκτη.

4. Επαναλάβετε τα βήματα 2 και 3 χρησιμοποιώντας τον δεύτερο δέκτη για να τον συγχρονίσετε.

5. Και πάλι, επαναλάβετε τα βήματα 2 και 3 χρησιμοποιώντας τον πρώτο δέκτη για να δημιουργήσετε έναν κύριο δέκτη και να ελέγξετε ολόκληρο τον συγχρονισμό.

Εάν θέλετε να μάθετε γιατί το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας ελέγχει τα φώτα LED σας, διαβάστε περαιτέρω για να μάθετε περισσότερα.

Γιατί το τηλεχειριστήριό σας αλλάζει τα φώτα LED;

Είναι πολύ απλό να μάθετε τον λόγο για τον οποίο το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας ελέγχει τα φώτα LED, μόλις κατανοήσετε την τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε αυτό. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη μετάδοση σημάτων από τη συσκευή τηλεχειρισμού στην τηλεόρασή σας είναι γνωστή ως υπέρυθρο φως. Οι κατασκευαστές τηλεχειριστηρίων και τηλεοράσεων χρησιμοποιούν συνήθως διαφορετικά πρωτόκολλα σε κάθε μοντέλο τους. Ωστόσο, οι τοπικοί κατασκευαστές συχνά αγνοούν την ανάγκη για ένα μοναδικό πρωτόκολλο και χρησιμοποιούν τα υπάρχοντα για να μειώσουν το κόστος. Ως εκ τούτου, το σήμα που πρέπει να λαμβάνεται από την τηλεόρασή σας λαμβάνεται μόνο από τα φώτα LED. Αυτό γίνεται ενοχλητικό εάν η τηλεόραση και τα φώτα LED είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο.

Πώς να επαναφέρετε οποιοδήποτε τηλεχειριστήριο φωτός LED RGB;

Εάν κάποιο από τα κουμπιά του τηλεχειριστηρίου φωτός LED δεν λειτουργεί σωστά, μια επαναφορά μπορεί να σας βοηθήσει να τα διορθώσετε. Ακολουθήστε τη διαδικασία βήμα προς βήμα που δίνεται παρακάτω για να επαναφέρετε σκληρά το τηλεχειριστήριό σας:

1. Αναζητήστε το κουμπί επαναφοράς στο τηλεχειριστήριο των φώτων LED. Θα πρέπει να μοιάζει με μια μικροσκοπική τρύπα.

2. Πάρτε έναν συνδετήρα ή μια βελόνα και τοποθετήστε το μέσα στην τρύπα για να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς.

3. Κρατήστε πατημένο το κουμπί επαναφοράς για περίπου 3 δευτερόλεπτα.

Αυτό θα πρέπει να επαναφέρει το τηλεχειριστήριό σας. Μπορείτε να το δοκιμάσετε στα φώτα σας μόλις γίνει επαναφορά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά τηλεχειριστήρια για φώτα LED;

Ναι, αρκεί τα φώτα LED να είναι χαμηλής ποιότητας. Ωστόσο, τα LED υψηλής ποιότητας έχουν καλά ανεπτυγμένα πρωτόκολλα, τα οποία δεν σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε ένα τυχαίο τηλεχειριστήριο μαζί τους.

  Πώς να αλλάξετε τον λογαριασμό σας Roku

Γιατί τα νέα σας φώτα LED δεν λειτουργούν;

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα:

  • Μπορεί να οφείλεται στη χαλασμένη τροφοδοσία ρεύματος. Η υπερφόρτωση προκαλεί ανεπιθύμητο τρεμόπαιγμα των φώτων και η υποφόρτωση προκαλεί χαμηλή φωτεινότητα.
  • Ο σχεδιασμός του κυκλώματος είναι εκτός λειτουργίας.
  • Τα φώτα LED χαμηλής ποιότητας κατασκευάζονται συνήθως με ελάχιστη προσοχή, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες πιθανότητες ελαττωμάτων.

  • Τα συνδεδεμένα καλώδια είναι κατεστραμμένα.
  • Η λυχνία LED σας μπορεί να συνδεθεί χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο επέκτασης που μερικές φορές οδηγεί σε μη φυσιολογική παροχή ρεύματος στο προϊόν.

Γιατί τα φώτα λωρίδας LED σας μπορούν να αλλάξουν τα χρώματα από μόνα τους;

Ενώ τα LED είναι εξαιρετικά για να δημιουργήσετε μια υπέροχη ατμόσφαιρα για τον εαυτό σας, γίνεται ερεθιστικό όταν δυσλειτουργούν και αρχίζουν να αλλάζουν χρώματα από μόνα τους. Ακολουθεί μια λίστα με τους λόγους για τους οποίους θα μπορούσαν να αλλάζουν χρώμα οι ίδιοι:

  • Η υπερθέρμανση λόγω μη φυσιολογικής παροχής ρεύματος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

  • Η διακύμανση της τάσης μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε ελαττώματα.

  • Το φως δεν είναι σωστά συνδεδεμένο στο τροφοδοτικό.
  • Το τηλεχειριστήριο με το φως LED μπορεί να έχει δυσλειτουργήσει.
  • Ενδέχεται να υπάρχει αποτυχία προγραμματισμού ενσωματωμένου λογισμικού.

Γιατί τα φώτα LED σας μπορούν να ανάψουν μόνα τους;

Ανησυχείτε γιατί τα φώτα σας ανάβουν αυτόματα; Μην ανησυχείς. σίγουρα δεν είναι φάντασμα. Τελικά, τα φαντάσματα μισούν να εκτίθενται σε οποιοδήποτε φως, σωστά; Ρίξτε μια ματιά στις αιτίες παρακάτω:

  • Η αγανάκτηση του ρεύματος ή οι διακυμάνσεις θα ήταν ένας λόγος.

  • Η παρουσία αισθητήρων κατάληψης θα μπορούσε να οδηγήσει σε σήματα σφάλματος.
  • Τα φώτα παρουσιάζουν δυσλειτουργία λόγω κατεστραμμένης καλωδίωσης.
  • Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την πηγή ρεύματος.
  • Το ελαττωματικό τηλεχειριστήριο μπορεί να ανάβει μόνο του τα φώτα.

Τα φώτα LED ανακατεύουν την τηλεόρασή σας;

Ναι, οι λυχνίες LED μπορούν να επηρεάσουν τα τηλεοπτικά σήματα και να χαλάσουν τη συνολική εμπειρία σας. Αυτό συμβαίνει λόγω της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που απελευθερώνεται από τα LED.

Τι προκαλεί παρεμβολές στο τηλεχειριστήριο;

Γιατί το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας ελέγχει τα φώτα LED σας; Η παρεμβολή του τηλεχειριστηρίου οφείλεται στους ακόλουθους λόγους:

  • Η απευαισθητοποίηση του αισθητήρα υπερύθρων οδηγεί σε δυσκολία λήψης ή αποστολής σημάτων. Ο αισθητήρας μπορεί να απευαισθητοποιηθεί λόγω του φωτισμού του περιβάλλοντος ή του ηλιακού φωτός.

  • Πολλά τηλεχειριστήρια χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα. Ορισμένα τηλεχειριστήρια έχουν τα ίδια πρωτόκολλα και κωδικούς, γεγονός που οδηγεί σε παρεμβολές.

Πώς μπορείτε να αποκλείσετε τα απομακρυσμένα σήματα;

Εάν βρίσκετε τρόπους για να αποκλείσετε απομακρυσμένα σήματα, η αναζήτησή σας τελειώνει εδώ. Δώσαμε παρακάτω μια διαδικασία βήμα προς βήμα για τον τρόπο αποκλεισμού σημάτων από απομακρυσμένο:

1. Βρείτε τον αισθητήρα υπερύθρων στο τηλεχειριστήριο ή στη συσκευή λήψης. Ο αισθητήρας βρίσκεται κάτω από ένα διαφανές πλαστικό κάλυμμα.

2. Καλύψτε τον αισθητήρα χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ταινία. Βεβαιωθείτε ότι είναι τέλεια τοποθετημένο.

3. Βάλτε μια στρώση χρώματος νυχιών πάνω από το κάλυμμα.

Το βερνίκι νυχιών είναι ένας ισχυρός αποκλεισμός του υπέρυθρου φωτός. Θα διασφαλίσει ότι τα σήματα δεν αποστέλλονται ούτε λαμβάνονται σε καμία περίπτωση.

Πώς μπορείτε να σταματήσετε τις παρεμβολές από το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας;

Εάν οι παρεμβολές από το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας είναι υπερβολικές και θέλετε να τις σταματήσετε, δοκιμάστε τις διάφορες μεθόδους που δίνονται παρακάτω:

Επιλογή I: Βασικές συμβουλές

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταινία και βερνίκι νυχιών για να καλύψετε τον αισθητήρα υπερύθρων στη συσκευή λήψης ή το τηλεχειριστήριο για να σταματήσετε τη μετάδοση σημάτων. Εντοπίστε τον αισθητήρα υπερύθρων (υπέρυθρων) στο τηλεχειριστήριο/τη συσκευή λήψης. Ο αισθητήρας βρίσκεται κάτω από ένα διαφανές πλαστικό κάλυμμα.

  • Τοποθετήστε ένα κομμάτι ηλεκτρικής ταινίας στον αισθητήρα, τοποθετώντας τον με ακρίβεια.
  • Εφαρμόστε βαφή νυχιών πάνω από την ταινία για να μπλοκάρετε εντελώς τα σήματα.

Επιλογή II: Εφαρμογές τηλεχειριστηρίου για φορητές συσκευές

Η λήψη εφαρμογών τηλεχειριστηρίου τηλεόρασης είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο αρχικό τηλεχειριστήριο και μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των παρεμβολών υπερύθρων. Αυτά είναι χρήσιμα επειδή δεν θα χρησιμοποιούν τεχνολογία υπερύθρων. Αντίθετα, θα επικοινωνούν χρησιμοποιώντας WiFi. Ορισμένες εταιρείες διαθέτουν απομακρυσμένες εφαρμογές, όπως π.χ Τηλεχειριστήριο τηλεόρασης LG και Vizio SmartCast (Android/iOS).

Επιλογή III: Αποφύγετε τον φωτισμό φθορισμού και το άμεσο ηλιακό φως

Δεδομένου ότι οι αστραπές του περιβάλλοντος και το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την απευαισθητοποίηση του αισθητήρα υπερύθρων, είναι σημαντικό να αποφύγετε τη χρήση του τηλεχειριστηρίου παρουσία οποιουδήποτε από αυτά.

Πώς μπορείτε να εμποδίσετε τα φώτα LED να παρεμβαίνουν στην τηλεόρασή σας;

Τα φώτα LED συχνά πιάνουν τα σήματα από το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας, γεγονός που μπορεί να καταστρέψει τη συνολική εμπειρία σας. Ως εκ τούτου, για να αποτρέψετε την παρεμβολή των φώτων LED στην τηλεόραση, ακολουθήστε τα κόλπα που αναφέρονται παραπάνω για να αποφύγετε τυχόν παρεμβολές.

Τα φώτα LED παρεμβαίνουν στο Wi-Fi;

Όχι, τα φώτα LED σας δεν μπορούν να επηρεάσουν το WiFi σας, καθώς η συχνότητα που λειτουργούν διαφέρει σημαντικά. Επίσης, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που δημιουργείται από τα LED δεν είναι αρκετά ισχυρό για να διαταράξει τα σήματα WiFi.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να βρείτε την απάντηση στην ερώτηση γιατί η τηλεόρασή σας ελέγχει τα φώτα LED σας από το τηλεχειριστήριο και πώς να εμποδίσετε τα φώτα LED να παρεμβαίνουν στην τηλεόραση. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν απορίες ή προτάσεις σχετικά με οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να κάνουμε ένα άρθρο. Ρίξτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων για να τα γνωρίζουμε.