Γιατί η λήψη ορισμένων torrent είναι αργή;

Τα torrents είναι ένας συνηθισμένος τρόπος αποστολής και λήψης μεγάλων αρχείων. Σε σύγκριση με τη λήψη αρχείων από έναν μόνο διακομιστή, ένα αρχείο torrent είναι λιγότερο πιθανό να αποτύχει στη μέση της λήψης και μπορείτε πάντα να κάνετε παύση και να συνεχίσετε τη λήψη ενός αρχείου. Τούτου λεχθέντος, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι μερικές φορές, ορισμένα torrent κατεβαίνουν αργά. Μπορεί να έχετε πολλές λήψεις σε εξέλιξη και οποιαδήποτε μία ή δύο από αυτές μπορεί να είναι γελοία αργή. Υπάρχει πράγματι ένας λόγος και μερικές πιθανές λύσεις στο πρόβλημα.

Κατανομή εύρους ζώνης

Οι πελάτες Torrent έχουν την επιλογή να περιορίσουν την ταχύτητα λήψης για αρχεία που πραγματοποιούνται λήψη. Αυτή η δυνατότητα εφαρμόζεται επιλεκτικά, δηλαδή, μπορείτε να κάνετε λήψη ορισμένων αρχείων με την κανονική σας ταχύτητα και να περιορίσετε την ταχύτητα λήψης για άλλα αρχεία. Για να ελέγξετε εάν έχετε περιορίσει την ταχύτητα λήψης για ένα αρχείο, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και αναζητήστε μια κατανομή εύρους ζώνης ή παρόμοια επιλογή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιτρέψει στο αρχείο να χρησιμοποιεί το μέγιστο διαθέσιμο εύρος ζώνης.

  Πώς να μειώσετε την εμφάνιση του κειμένου στο PowerPoint

Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι εάν έχετε μία πάρα πολλές λήψεις σε εξέλιξη, δεν θα έχετε ομοιόμορφη ταχύτητα σε όλα τα αρχεία που γίνονται λήψη. Κάποια αρχεία ενδέχεται να λάβουν ταχύτερα από άλλα. Ο μόνος τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι να εκχωρήσετε εύρος ζώνης σε κάθε αρχείο που κατεβάζετε. Αυτό θα περιοριστεί στο πόσο εύρος ζώνης πρέπει να διαθέσετε αρχικά. Για παράδειγμα, εάν έχετε σύνδεση 20 Mbps και πέντε torrents σε εξέλιξη, δεν μπορείτε να εκχωρήσετε 10 Mbps σε κάθε ένα.

Ελέγξτε την ταχύτητα λήψης

Αξίζει να πάτε Speedtest.net για να ελέγξετε αν όντως λαμβάνετε τόση ταχύτητα όσο υπόσχεται το σχέδιο δεδομένων σας. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι ορισμένοι ISP προσπαθούν να μειώσουν τις ταχύτητες του Διαδικτύου. Εάν υποψιάζεστε ότι συμβαίνει αυτό, δοκιμάστε να κάνετε λήψη ενός άλλου αρχείου ή δοκιμάστε να κάνετε λήψη ενός μέσω του προγράμματος περιήγησής σας για να δείτε εάν υπάρχει βελτίωση. Αυτή η συγκεκριμένη επιδιόρθωση αξίζει να δοκιμάσετε μόνο εάν όλα τα torrents σας αργούν να κατεβάσουν αντί για ένα.

  Πώς να προσθέσετε την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα στα Φύλλα Google

Seeders vs Peers

Τα αρχεία torrent χρειάζονται seeders για να «αποστείλουν» ένα αρχείο. Το Seder είναι ένα σύστημα που έχει ένα πλήρες αντίγραφο του αρχείου που κατεβάζετε. Ομότιμος είναι κάποιος που κατεβάζει το αρχείο, δηλαδή εσείς. Σε μια ενεργή μεταφορά Torrent, εάν ο αριθμός των seders είναι μικρότερος από τον αριθμό των peer, το αρχείο σας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για τη λήψη. Όσο μεγαλύτερη είναι η αναλογία seeder-to-peer, τόσο πιο αργή θα γίνει η λήψη ενός αρχείου. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει μόνο ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής για ένα αρχείο και δέκα ομότιμες, θα πραγματοποιηθεί πολύ πιο αργή λήψη από ένα αρχείο που έχει πέντε προγράμματα αναπαραγωγής και δέκα ομότιμες.

  Πώς να διαγράψετε όλες τις αναρτήσεις στο Reddit

Είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγχετε πόσους seeders έχει ένα torrent πριν ξεκινήσετε τη λήψη του. Σε περίπτωση που ξεκινήσατε τη λήψη ενός αρχείου που δεν έχει αρκετά προγράμματα αναπαραγωγής, μπορείτε να διακόψετε και να συνεχίσετε τη λήψη όταν υπάρχουν περισσότερα προγράμματα αναπαραγωγής. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναζητήσετε ένα διαφορετικό torrent του ίδιου αρχείου που έχει περισσότερους seeders.