Γιατί είναι τόσο δυνατός ο ανεμιστήρας του Mac μου; 14 τρόποι για να διορθώσετε την υπερθέρμανση του Mac!

Οι Mac είναι γνωστοί για την υψηλή απόδοση και την ικανότητα να χειρίζονται εργασίες έντασης ενέργειας με την απαιτούμενη ομαλότητα. Το στιβαρό υλικό συμπληρώνεται επιδέξια από το πλήρως βελτιστοποιημένο λογισμικό. Ωστόσο, δεν είναι χωρίς ελαττώματα. Ένα από τα ζητήματα για τα οποία πολλοί χρήστες macOS διαμαρτύρονται είναι ο υπερβολικός ήχος του ανεμιστήρα που όχι μόνο σταματά την εργασία αλλά απειλεί να καταστήσει το μηχάνημα άχρηστο. Αν βρεθήκατε ξαφνικά σε αυτήν ακριβώς την κατάσταση και αναρωτιέστε γιατί ο ανεμιστήρας Mac μου είναι τόσο δυνατός, έχουμε τις συμβουλές για να διορθώσουμε το πρόβλημα του θορύβου του ανεμιστήρα Mac.

Πίνακας περιεχομένων

14 συμβουλές για τη διόρθωση του προβλήματος θορύβου ανεμιστήρα Mac (2022)

Αρχικά, ας μάθουμε πρώτα τους πιθανούς λόγους για τους οποίους οι θαυμαστές του Mac γίνονται πιο δυνατοί, καθώς αυτό θα ανοίξει το δρόμο για τις εφαρμόσιμες λύσεις!

Γιατί ο ανεμιστήρας του Mac κάνει τόσο πολύ θόρυβο;

Όταν ασχολείστε με εντατικές εργασίες, όπως η ευρετηρίαση του σκληρού δίσκου με το Spotlight, η αναπαραγωγή εντατικών παιχνιδιών Mac και η συμπίεση βίντεο HD, οι ανεμιστήρες στο Mac σας μπορούν να αρχίσουν να λειτουργούν πιο γρήγορα για να προσφέρουν επιπλέον ροή αέρα και να διατηρούν τα πράγματα δροσερά. Όταν συμβαίνει αυτό, οι ανεμιστήρες τείνουν να γίνονται πιο δυνατοί, με αποτέλεσμα ανεπιθύμητο θόρυβο. Αυτός ο ξαφνικός ήχος ορμητικού αέρα είναι αρκετά φυσιολογικός και αποτελεί ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας ψύξης.

Λοιπόν, πού είναι το πρόβλημα; Λοιπόν, αν οι οπαδοί ξεκινούν κάθε τόσο και αρχίζουν να τρέχουν με τον ακραίο ρυθμό τους ακόμα και όταν δεν εκτελείτε καμία εντατική εργασία, μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Και αυτό το πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται με το λογισμικό ή το υλικό.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να έχετε υπόψη σας. Για παράδειγμα, η θερμοκρασία περιβάλλοντος, η συσσώρευση σκόνης και η μπλοκαρισμένη ροή αέρα γύρω από το σασί. Έτσι, όταν οι οπαδοί του Mac σας αρχίσουν να ακούγονται πιο δυνατά από το κανονικό, θα πρέπει να εξετάσετε το ζήτημα από διάφορες οπτικές γωνίες.

Σημείωση: Μερικές φορές, μια νέα ενημέρωση λογισμικού μπορεί επίσης να προκαλέσει τυχαία προβλήματα όπως αυτό. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υπερθέρμανσης μετά την ενημέρωση του macOS Monterey, ανατρέξτε στον συνδεδεμένο οδηγό μας για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα.

1. Βεβαιωθείτε ότι η ροή αέρα δεν είναι μπλοκαρισμένη γύρω από το πλαίσιο

Κάθε φορά που βρίσκετε τους ανεμιστήρες του Mac σας να κάνουν πολύ θόρυβο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα είναι να διασφαλίσετε ότι τίποτα δεν εμποδίζει τη ροή αέρα γύρω από το πλαίσιο. Χάρη στους αεραγωγούς, τα Mac είναι σε θέση να εισάγουν δροσερό αέρα και να διώχνουν ζεστό αέρα. Όταν κάτι εμποδίζει τη διαδρομή των αεραγωγών, επηρεάζεται η κυκλοφορία του αέρα. Και αυτό οδηγεί σε προβλήματα όπως ο μη φυσιολογικός θόρυβος του ανεμιστήρα και η υπερθέρμανση.

  Πώς να εγκαταστήσετε εφαρμογές και παιχνίδια στο Google TV

Εάν το MacBook σας τοποθετηθεί απευθείας σε μια επιφάνεια, ο αέρας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει γύρω από αυτήν. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το Mac σας στο κρεβάτι σας, κάτω από τα σκεπάσματα ή σε ένα μαξιλάρι. Επίσης, φροντίστε να μην τοποθετήσετε τίποτα πάνω από το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο. Για βελτιωμένη κυκλοφορία του αέρα, θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε μια βάση για να επιτρέψετε πολύ βελτιωμένη απαγωγή θερμότητας.

Εάν χρησιμοποιείτε Mac Pro, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι τέλεια κλειδωμένη και κάθεται. Επιπλέον, βεβαιωθείτε επίσης ότι το επάνω κάλυμμα είναι καλά κλειστό και ασφαλισμένο σε μοντέλα που τοποθετούνται σε σχάρα.

2. Βεβαιωθείτε ότι οι αεραγωγοί είναι καθαροί

Η σκόνη, η βρωμιά και η βρωμιά δεν χάνουν ποτέ καμία ευκαιρία να μπουν κρυφά σε κάθε μικρό λιμάνι και εξαερισμό. Εάν δεν έχετε καθαρίσει τις οπές εξαερισμού για λίγο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπαίνει σκόνη στον τρόπο αερισμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατσαβίδι για να αφαιρέσετε το κάτω πλαίσιο του MacBook σας και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα χρησιμοποιώντας πεπιεσμένο αέρα. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδι για να καθαρίσετε τους αεραγωγούς.

3. Ελέγξτε τη θερμοκρασία του δωματίου σας

Η θερμοκρασία περιβάλλοντος παίζει επίσης βασικό ρόλο στην απόκριση των θαυμαστών του Mac σας. Η ιδανική θερμοκρασία περιβάλλοντος για χρήση των MacBook είναι μεταξύ 50° και 95° F (10° και 35° C). Εάν η θερμοκρασία έξω από τη συσκευή είναι υψηλή, οι ανεμιστήρες θα ενεργοποιηθούν πολύ νωρίτερα και θα λειτουργήσουν πιο γρήγορα.

Φροντίστε να μην αφήνετε το φορητό υπολογιστή Mac σας στο αυτοκίνητο, καθώς η θερμοκρασία στα σταθμευμένα αυτοκίνητα μπορεί εύκολα να ξεπεράσει αυτό το εύρος, ειδικά το καλοκαίρι. Επιπλέον, συνιστάται να χρησιμοποιείτε το Mac σας όπου η σχετική υγρασία είναι μεταξύ 0% και 95% (χωρίς συμπύκνωση).

4. Αναγκαστική έξοδος εφαρμογών

Παρόλο που οι εφαρμογές αναγκαστικής εγκατάλειψης μπορεί να μην φαίνεται να είναι μια άμεση λύση για τους θορυβώδεις θαυμαστές του Mac σας, μπορεί να παίξει καλό ρόλο στην αποτροπή της περιττής κατανάλωσης ενέργειας. Λιγότερη κατανάλωση ενέργειας σημαίνει ότι το Mac σας είναι πιο πιθανό να παραμείνει ψύχραιμο.

  • Κάντε κλικ στο μενού Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Force Quit. Τώρα, επιλέξτε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή και πατήστε Αναγκαστική επανεκκίνηση.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το παράθυρο πατώντας «command + option + esc (escape)»

Το ίδιο ισχύει και για τις καρτέλες. Εάν κρατάτε πολλές καρτέλες ανοιχτές στο παρασκήνιο κατά την περιήγηση στον ιστό, μπορεί επίσης να δημιουργούν προβλήματα. Επομένως, φροντίστε να απαλλαγείτε από τις περιττές καρτέλες. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σημαίες Chrome για να ενεργοποιήσετε και τις καρτέλες ύπνου.

5. Επανεκκινήστε το Mac σας

Πιθανώς ο πιο γρήγορος τρόπος για να διορθώσετε τον πολύ δυνατό ήχο ενός ανεμιστήρα Mac είναι να τον επανεκκινήσετε. Αν και μπορεί να μην είναι μια μόνιμη λύση, δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε να το δοκιμάσετε για να έχετε άμεση ανάπαυλα.

  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Επανεκκίνηση. Μόλις επανεκκινηθεί το Mac σας, χρησιμοποιήστε το για κάποιο χρονικό διάστημα για να ελέγξετε εάν ο ανεμιστήρας έχει σταματήσει να κάνει θόρυβο.

6. Ελέγξτε τη χρήση της CPU στο Mac σας

Όταν η CPU θερμαίνεται κατά τη διάρκεια έντονων φόρτων εργασίας, οι ανεμιστήρες ενεργοποιούνται για να διατηρήσουν το MacBook σας δροσερό. Ωστόσο, εάν οι ανεμιστήρες ενεργοποιούνται ακόμη και κατά τη διάρκεια της κανονικής χρήσης ή δεν έχετε ιδέα τι προκαλεί την εκτέλεσή τους, θα πρέπει να ελέγξετε τη χρήση της CPU του Mac σας. Χάρη στο Activity Monitor, μπορείτε να ανακαλύψετε τις εφαρμογές που συγκεντρώνουν τους μέγιστους πόρους CPU στη συσκευή σας και να κάνετε τα απαραίτητα βήματα για να τους ελέγξετε.

  • Απλώς, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο CMD και πατήστε το πλήκτρο διαστήματος για να εμφανιστεί το Spotlight. Στη συνέχεια, αναζητήστε το Activity Monitor και εκκινήστε το.
  • Στη συνέχεια, επιλέξτε την καρτέλα CPU και, στη συνέχεια, ελέγξτε τις εφαρμογές που βρίσκονται στην κορυφή της στήλης %CPU. Τώρα, είτε διαγράψτε αυτές τις εφαρμογές είτε χρησιμοποιήστε τις λιγότερο συχνά.
  Πώς να βρείτε και να κατεβάσετε τα καλύτερα Apple Watch Faces

7. Επαναφέρετε το PRAM και το NVRAM

Εάν οι ανεμιστήρες εξακολουθούν να ξεκινούν χωρίς προφανή λόγο, δοκιμάστε να επαναφέρετε το PRAM/NVRAM. Για όσους δεν είναι μυημένοι, η PRAM είναι ένας τύπος μνήμης που έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύει ρυθμίσεις συστήματος όπως η ένταση του ηχείου, η ρύθμιση ζώνης ώρας, οι ρυθμίσεις οθόνης και άλλα. Όταν το επαναφέρετε, το Mac σας επαναφέρει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για το υλικό, κάτι που συχνά έχει ως αποτέλεσμα τη διόρθωση ορισμένων επίμονων προβλημάτων.

Σημείωση: Δεν μπορείτε να επαναφέρετε το PRAM/NVRAM σε MacBook, iMac, Mac mini με Apple Silicon (M1, M1 Pro, M1 Max ή M1 Ultra)

  • Απενεργοποιήστε το Mac που βασίζεται σε Intel και ενεργοποιήστε το.
  • Μετά από αυτό, φροντίστε να πατήσετε παρατεταμένα τα πλήκτρα Command, Option, P και R αμέσως μόλις ακούσετε τον ήχο εκκίνησης.
  • Συνεχίστε να κρατάτε αυτά τα πλήκτρα μέχρι να γίνει επανεκκίνηση του Mac σας και να ακουστεί ξανά ο ήχος εκκίνησης.

8. Επαναφέρετε το SMC του Mac σας (επεξεργαστής Intel)

Το SMC (σημαίνει Ελεγκτής διαχείρισης συστήματος) ελέγχει πολλά βασικά στοιχεία, όπως διαχείριση μπαταρίας, ρυθμίσεις φωτισμού, απόκριση κουμπιού λειτουργίας και πολλά άλλα. Επομένως, η επαναφορά του μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με ανεμιστήρες, τροφοδοσία και πολλά άλλα.

Σημείωση: Δεν μπορείτε να επαναφέρετε το SMC σε M1 Mac

MacBook με τσιπ T2

  • Απενεργοποιήστε το Mac σας και, στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα τα πλήκτρα Control, Option (Alt) και Shift στο ενσωματωμένο πληκτρολόγιο. Φροντίστε να κρατήσετε αυτά τα πλήκτρα για 7 λεπτά και στη συνέχεια κρατήστε πατημένο και το κουμπί λειτουργίας.
  • Κρατήστε πατημένα και τα τέσσερα πλήκτρα και μετά αφήστε τα όλα. Μετά από αυτό, πατήστε το κουμπί λειτουργίας για να ενεργοποιήσετε το Mac σας.

Επιτραπέζιοι Mac με τσιπ T2

  • Απενεργοποιήστε το Mac σας και, στη συνέχεια, αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας. Αφού περιμένετε 15 δευτερόλεπτα, συνδέστε ξανά το καλώδιο τροφοδοσίας.
  • Τώρα, περιμένετε 5 δευτερόλεπτα και μετά πατήστε το κουμπί λειτουργίας για να επανεκκινήσετε το Mac σας.

MacBook με μη αφαιρούμενη μπαταρία

  • Κλείστε το MacBook σας. Στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα τα πλήκτρα Shift, Control και Option (Alt) ταυτόχρονα. Ενώ κρατάτε ακόμα αυτά τα πλήκτρα, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας.
  • Κρατήστε πατημένα όλα αυτά τα πλήκτρα για 10 δευτερόλεπτα και μετά αφήστε τα. Μετά από αυτό, πατήστε το κουμπί λειτουργίας για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή σας.

MacBooks με αφαιρούμενη μπαταρία

  • Κλείστε το Mac σας και, στη συνέχεια, αφαιρέστε την μπαταρία. Μετά από αυτό, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για 5 δευτερόλεπτα.
  • Στη συνέχεια, τοποθετήστε ξανά την μπαταρία. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί λειτουργίας για να ενεργοποιήσετε το Mac σας.

Επιτραπέζιοι Mac

  • Απενεργοποιήστε το Mac σας και, στη συνέχεια, αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας. Αφού περιμένετε 15 δευτερόλεπτα, συνδέστε ξανά το καλώδιο τροφοδοσίας.
  • Τώρα περιμένετε 5 δευτερόλεπτα και μετά πατήστε το κουμπί λειτουργίας για να ενεργοποιήσετε το Mac σας.

9. Ενημερώστε τις εφαρμογές

Συνιστάται να διατηρείτε τις εφαρμογές ενημερωμένες στο Mac σας για να διασφαλίσετε μια γενικά ομαλή εμπειρία. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίζετε συχνά ζητήματα όπως η βραδύτητα, η συντριβή και η μη απόκριση κατά τη χρήση παλιών εφαρμογών. Δεν είναι μόνο αυτό, οι απαρχαιωμένες εφαρμογές τείνουν επίσης να σκοτώνουν περισσότερη μπαταρία, κάτι που συχνά οδηγεί σε προβλήματα υπερθέρμανσης.

  • Μεταβείτε στο App Store στο Mac σας -> καρτέλα Ενημερώσεις στην πλαϊνή γραμμή. Τώρα, φροντίστε να ενημερώσετε όλες τις εφαρμογές.
  Πώς να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία στο Reddit

10. Αποκαταστήστε το Mac σας

Εάν οι προαναφερθείσες συμβουλές δεν λειτούργησαν για τη διόρθωση του θορυβώδους ανεμιστήρα στο Mac σας, καθαρίστε το μηχάνημά σας. Συνιστάται να αφαιρείτε από καιρό σε καιρό τα ανεπιθύμητα αρχεία, τα μεγάλα συνημμένα και τα άχρηστα στιγμιότυπα οθόνης. Διαφορετικά, συσσωρεύονται όχι μόνο για να φάνε στην πολύτιμη αποθήκευση αλλά και να επιβραδύνουν το σύστημα. Επιπλέον, ένα ακατάστατο Mac δεν απέχει πολύ από προβλήματα υπερθέρμανσης και θορυβώδους ανεμιστήρα.

  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης -> Σχετικά με αυτό το Mac -> Διαχείριση. Τώρα, ρίξτε μια ματιά στη συνολική κατανάλωση αποθηκευτικού χώρου και πόσο έχει καταγράψει μια συγκεκριμένη κατηγορία, όπως φωτογραφίες και μηνύματα.

11. Ενημερώστε το Mac σας

Με απαρχαιωμένο λογισμικό, το Mac σας είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως εξάντληση της μπαταρίας, απροσδόκητη βραδύτητα, ακόμη και υπερθέρμανση. Εάν δεν έχετε ενημερώσει το λογισμικό στη συσκευή σας, το παλιό λογισμικό μπορεί να βρίσκεται πίσω από το πρόβλημα.

  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Προτιμήσεις συστήματος.
  • Τώρα, κατεβάστε και εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του macOS στη συσκευή σας.

12. Χρησιμοποιήστε το Apple Diagnostics για να δοκιμάσετε τους θαυμαστές του Mac σας

Το Apple Diagnostics (πρώην Apple Hardware Test) είναι κάτι παραπάνω από ικανό να ελέγξει τυχόν προβλήματα υλικού και επίσης να σας βοηθήσει να δοκιμάσετε τους θαυμαστές του Mac σας. Επομένως, κάντε μια δοκιμή υλικού για να μάθετε εάν υπάρχει πρόβλημα με τους ανεμιστήρες.

  • Για να ξεκινήσετε, απενεργοποιήστε το Mac σας και βεβαιωθείτε ότι η συσκευή βρίσκεται σε επίπεδη επιφάνεια με κατάλληλο αερισμό.
  • Σε Mac με πυρίτιο Apple: Ενεργοποιήστε τη συσκευή macOS και, στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας κατά την εκκίνηση της συσκευής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει το κουμπί λειτουργίας όταν εμφανιστεί στην οθόνη το παράθυρο των επιλογών εκκίνησης (εικονίδιο με το γρανάζι με την ένδειξη Επιλογές). Στη συνέχεια, πατήστε τα πλήκτρα Command (⌘)-D στο πληκτρολόγιό σας.
  • Σε Mac με επεξεργαστή Intel: Ενεργοποιήστε το Mac σας και, στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο D στο πληκτρολόγιο καθώς ξεκινά το σύστημα. Φροντίστε να απελευθερώσετε το κλειδί όταν εμφανιστεί η γραμμή προόδου ή όταν σας ζητηθεί να επιλέξετε μια γλώσσα.
  • Στη συνέχεια, το Apple Diagnostics θα αναλάβει δράση και θα αρχίσει να ελέγχει πιθανά προβλήματα υλικού στο Mac σας. Με τη γραμμή προόδου, μπορείτε να ελέγξετε την πρόοδο με ευκολία.
  • Μόλις το Apple Diagnostics δοκιμάσει το Mac σας, θα πρέπει να δείτε τα αποτελέσματα με ένα ή περισσότερους κωδικούς αναφοράς.

Ευγένεια εικόνας: Apple

  • Εάν εμφανίζει PPF001, PPF003 ή PPF004, οι ανεμιστήρες μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα.
  • Μπορείτε να κάνετε κλικ στο «Run the test again» ή να πατήσετε Command-R για να επαναλάβετε τη δοκιμή. Για να επανεκκινήσετε το Mac σας, κάντε κλικ στο Restart ή πατήστε R.

13. Χειροκίνητος έλεγχος και παρακολούθηση του συστήματος ψύξης

Είτε είστε ισχυρός χρήστης είτε κάποιος που αναζητά έναν καλύτερο τρόπο χειροκίνητου ελέγχου και παρακολούθησης του συστήματος ψύξης του Mac σας, Macs Fan Control (Ελεύθερος) μπορεί να αποδειχθεί αρκετά βολικό.

Το λογισμικό είναι αρκετά ελαφρύ και λειτουργεί αξιόπιστα επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε την τιμή RPM και την ταχύτητα του ανεμιστήρα σε σχέση με τον αισθητήρα θερμοκρασίας. Ως εκ τούτου, οι ανεμιστήρες δεν θα λειτουργούν έως ότου η συσκευή σας ζεσταθεί πολύ. Αν και το λογισμικό είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, φροντίστε να το χρησιμοποιείτε προσεκτικά καθώς μπορεί να βλάψει το σύστημά σας εάν αναγκάσετε τους θαυμαστές σας να λειτουργούν αργά ακόμα και όταν η CPU είναι υπό έντονο φόρτο εργασίας.

14. Χρησιμοποιείτε μόνο μετασχηματιστές ρεύματος που είναι εξουσιοδοτημένοι από την Apple

Οι μη πιστοποιημένοι μετασχηματιστές ρεύματος με λιγότερο αποδοτικές θερμικές συσκευές είναι επίσης εξίσου υπεύθυνοι για προβλήματα υπερθέρμανσης και αναγκάζουν τους ανεμιστήρες να ενεργοποιηθούν νωρίτερα. Επομένως, φροντίστε να χρησιμοποιείτε μόνο εξουσιοδοτημένους από την Apple μετασχηματιστές ρεύματος.

Διορθώστε εύκολα το πρόβλημα του θορύβου του ανεμιστήρα του Mac

Έτσι, αυτό ολοκληρώνει τον οδηγό μας σχετικά με τη διάγνωση του ανεμιστήρα του Mac που δεν λειτουργεί σωστά και τη διόρθωσή του με εφαρμόσιμες λύσεις. Υποθέτω ότι έχετε βρει τις σωστές συμβουλές για να διατηρήσετε το Mac σας δροσερό και επίσης να εμποδίσετε τους ανεμιστήρες να λειτουργούν πιο γρήγορα. Τις περισσότερες φορές, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το ζήτημα παίρνοντας τον έλεγχο των εφαρμογών συλλογής πόρων και διευκολύνοντας την ομαλή απαγωγή θερμότητας. Και αν τίποτα δεν λειτουργεί για εσάς, φροντίστε να το κάνετε επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple χωρίς καμία καθυστέρηση. Παρεμπιπτόντως, ενημερώστε μας ποια μέθοδος σας βοήθησε να διορθώσετε τον θόρυβο του ανεμιστήρα του Mac σας. Και αν υπάρχει μια χρήσιμη συμβουλή που αξίζει να αναφερθεί, ενημερώστε μας στα σχόλια.