Γιατί δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το Flash σε ένα iPad (και τι να κάνετε αντ ‘αυτού)

Εάν έχετε επισκεφτεί έναν ιστότοπο που βασίζεται σε Adobe Flash στο iPad ή το iPhone σας, πιθανότατα είδατε ένα μήνυμα που λέει ότι πρέπει να εγκαταστήσετε το Flash για να δείτε αυτόν τον ιστότοπο. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το Flash σε iPad ή iPhone, αλλά υπάρχουν αρκετές λύσεις.

Το iPhone και το iPad δεν υποστήριξαν ποτέ επίσημα το Adobe Flash

Η Apple δεν υποστήριξε ποτέ το Flash σε iPhone ή iPad. Μάλιστα, το 2010, ο CEO της Apple, Steve Jobs, έγραψε ένα διάσημο γράμμα περιγράφοντας γιατί. Ανέφερε πιθανά ζητήματα αξιοπιστίας και συμβατότητας με μια διεπαφή που βασίζεται στην αφή, καθώς και ανησυχίες για την ασφάλεια.

  Πώς να μοιραστείτε την οθόνη του Mac σας με άλλο Mac

Έτσι, το Flash δεν ήταν ποτέ μέρος του iPad ή του iPhone και είναι αδύνατο να αναγκάσετε τις εφαρμογές Flash να εκτελούνται απευθείας σε αυτές τις συσκευές.

Το Adobe Flash είναι μια ξεπερασμένη πλατφόρμα

Λόγω της προόδου στις τεχνολογίες Ιστού που βασίζονται σε πρότυπα, όπως η HTML5 και η JavaScript, το Flash δεν αποτελεί πλέον απαίτηση για τους πλούσιους, διαδραστικούς ιστότοπους που αναμένουμε σήμερα. Ως αποτέλεσμα, όλο και λιγότεροι ιστότοποι βασίζονται σε αυτό. Αισθανόμενη την αλλαγή της παλίρροιας, η Adobe ανακοίνωσε το 2017 ότι Η υποστήριξη για το Flash θα σταματήσει στο τέλος του 2020.

Ακόμα κι έτσι, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικοί ιστότοποι και εφαρμογές που βασίζονται στον ιστό που απαιτούν το Flash για να λειτουργήσει και πιθανότατα θα υπάρχουν για κάποιο χρονικό διάστημα. Η μετάφραση λογισμικού ή εκπαιδευτικών εφαρμογών που βασίζονται σε Flash σε μια νέα πλατφόρμα είναι μια δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία για μικρότερους προγραμματιστές, επομένως αυτό δεν θα συμβεί εν μία νυκτί.

  Πώς να επαναφέρετε τον ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης Apple Notes σε iPhone, iPad και Mac

Εν τω μεταξύ, όμως, υπάρχει μια λύση.

Πρόγραμμα περιήγησης Puffin

Μια εκπαιδευτική εφαρμογή Adobe Flash που τρέχει μέσω του Puffin σε iPad.

Ευτυχώς, κάποιος σκέφτηκε ένα παραθυράκι! Ενώ δεν μπορείτε να εκτελέσετε το Flash απευθείας σε iPhone ή iPad, μπορείτε να το προσομοιώσετε. Αυτή είναι η ιδέα πίσω Είδος θαλάσσιου πτηνού, μια εφαρμογή προγράμματος περιήγησης (επί του παρόντος 4,99 $) για iPhone και iPad. Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε εφαρμογές Ιστού που βασίζονται σε Flash αποδίδοντας το Flash σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή και, στη συνέχεια, με ροή των αποτελεσμάτων στη συσκευή σας ως ένα είδος διαδραστικού βίντεο. Επίσης, λαμβάνει τις τοπικές εισόδους σας και τις στέλνει στον διακομιστή, επομένως φαίνεται ότι χρησιμοποιείτε το Flash τοπικά.

  Πώς να δώσετε προτεραιότητα σε δίκτυα Wi-Fi σε Mac

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το Puffin, μπορείτε κατεβάστε το από το App Store και επισκεφθείτε τους αγαπημένους σας ιστότοπους που βασίζονται σε Flash. Ας ελπίσουμε ότι θα λειτουργήσουν όπως ακριβώς περιμένεις.

Εάν όχι, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης για κινητά, π.χ Φωτόνιο, το οποίο χειρίζεται το Flash με παρόμοιο τρόπο.

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, δοκιμάστε ένα πρόγραμμα περιήγησης στην επιφάνεια εργασίας

Δεν είστε ικανοποιημένοι με μια εμπειρία προσομοίωσης Flash στο iPhone ή το iPad σας; Λοιπόν, η μόνη άλλη επιλογή είναι να φορτώσετε τον ιστότοπο που βασίζεται σε Flash σε ένα γραφείο ή φορητό υπολογιστή με πρόγραμμα περιήγησης που υποστηρίζει Flash σε Windows, macOS ή Chrome.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι πολλά προγράμματα περιήγησης αποκλείουν πλέον το Flash από προεπιλογή για λόγους ασφαλείας. Εάν υπάρχει μια εφαρμογή που βασίζεται σε Flash που αγαπάτε, ίσως θελήσετε να ρωτήσετε ευγενικά τον προγραμματιστή εάν μπορεί να μεταφραστεί σε μια πιο σύγχρονη, διαδικτυακή πλατφόρμα.

Και πάλι, ούτως ή άλλως, το ρολόι χτυπά, καθώς η υποστήριξη Flash θα τελειώσει επίσημα στο τέλος του τρέχοντος έτους.