Γίνετε ειδικός στο ISTQB με αυτές τις 9 πιστοποιήσεις

Υπάρχει μια απότομη αύξηση στη ζήτηση για πιστοποιημένους ελεγκτές λογισμικού μεταξύ των εταιρειών ανάπτυξης λογισμικού και εφαρμογών. Μια τέτοια παγκοσμίως αναγνωρισμένη διαπίστευση είναι η πιστοποίηση ISTQB.

Από μικρές εταιρείες τεχνολογίας έως μεγάλες επιχειρήσεις, όλοι θέλουν να προσλάβουν πιστοποιημένους ελεγκτές διασφάλισης ποιότητας για τα προϊόντα λογισμικού και εφαρμογών τους για κινητά. Κατά συνέπεια, οι επαγγελματίες κάτοχοι πιστοποίησης μπαίνουν στη λίστα πιο γρήγορα από τους μη πιστοποιημένους δοκιμαστές. Ακούγεται ενδιαφέρον?

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για το πρόγραμμα πιστοποίησης ISTQB, τις προσφορές του και ορισμένους πόρους για να περάσετε τις εξετάσεις πιο γρήγορα από τους ανταγωνιστές σας.

Τι είναι η πιστοποίηση ISTQB;

Το ISTQB είναι η συντομογραφία του International Software Testing Qualifications Board. Αυτός ο παγκόσμιος οργανισμός επιβλέπει την πιστοποίηση των ελεγκτών λογισμικού μεταξύ των χωρών μελών του. Επί του παρόντος, υπάρχουν 69 χώρες μέλη του ISTQB. Αυτές οι χώρες μέλη είναι γνωστές ως συμβούλια μελών.

Σε όλες αυτές τις χώρες μέλη και σε ορισμένες άλλες υπεράκτιες χώρες, το πιστοποιητικό ISTQB είναι μια από τις κορυφαίες επαγγελματικές διαπιστεύσεις για δοκιμαστές λογισμικού. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι μηχανικοί δοκιμών λογισμικού, οι ελεγκτές, οι ελεγκτές ποιότητας και οι διαχειριστές δοκιμών προτιμούν αυτήν τη διαπίστευση.

Η διαπίστευση ISTQB είναι μια σειρά εξετάσεων επαγγελματικής ανάπτυξης τριών επιπέδων. Αυτές οι βαθμίδες είναι οι εξής:

#1. Τα επίπεδα «Core» ισχύουν για οποιαδήποτε εφαρμογή, μεθοδολογία και τεχνολογία. Έχει κατασκευαστεί σε επίπεδο θεμελίωσης για δοκιμαστές λογισμικού.

#2. Οι βαθμίδες των εξετάσεων «Agile» επικεντρώνονται στη δοκιμή κυρίως για το πλαίσιο Agile.

#3. Οι βαθμίδες των εξετάσεων “Ειδικοί” παρέχουν μια βαθιά κατάδυση σε συγκεκριμένους τομείς της βιομηχανίας, ποιοτικά χαρακτηριστικά και ορισμένες δοκιμαστικές δραστηριότητες.

Ποιος χρειάζεται την πιστοποίηση ISTQB;

#1. Οι καινούργιοι μηχανικοί λογισμικού μπορούν να επιλέξουν αυτήν την πιστοποίηση, ειδικά την εξέταση Certified Tester Foundation Level (CTFL) από την ISTQB, για εύκολη επιλογή σε οποιεσδήποτε κενές θέσεις δοκιμαστών λογισμικού.

#2. Όσοι προέρχονται από μη τεχνικό υπόβαθρο αλλά διαθέτουν πρακτική εμπειρία σε δοκιμές λογισμικού μπορούν επίσης να επιλέξουν τη δοκιμή CTFL του ISTQB. Τους δίνει τη δυνατότητα να λάβουν επαγγελματική διαπίστευση που δέχονται διάφορες εταιρείες.

#3. Εάν διαθέτετε μερικά χρόνια εμπειρίας ως ελεγκτής λογισμικού και θέλετε να εξασφαλίσετε μια υψηλά αμειβόμενη εργασία σε μια μεγάλη εταιρεία πληροφορικής, πρέπει επίσης να αποκτήσετε πιστοποίηση ISTQB. Θα πρέπει να πάτε για βαθμίδες εξετάσεων όπως Core Advanced, Specialist, Agile, Expert Level-Βελτίωση της διαδικασίας δοκιμής ή Expert Level-Test Management.

Με λίγα λόγια, εάν αναζητάτε μια πιστοποίηση δοκιμής λογισμικού με φορητότητα, αξιοπιστία και αξία, πρέπει να ελέγξετε τις προσφορές διαπίστευσης ISTQB προτού αναζητήσετε άλλες επιλογές.

Επισκόπηση εξέτασης ISTQB

Δεδομένου ότι το ISTQB προσφέρει μια σειρά από πιστοποιήσεις, μπορούμε να απλοποιήσουμε τις διαπιστεύσεις στις ακόλουθες κατηγορίες:

#1. Το Foundation Level Certification είναι μια δοκιμή 60 λεπτών. Τα κριτήρια επιτυχίας είναι 26 σωστές από 40 ερωτήσεις.

#2. Μόλις αποκτήσετε την παραπάνω πιστοποίηση, μπορείτε να εμφανιστείτε για οποιεσδήποτε Πιστοποιήσεις Προηγμένου Επιπέδου. Το τεστ αποτελείται από 60 ερωτήσεις και ο συνολικός χρόνος εξέτασης είναι 120 λεπτά. Πρέπει να δώσετε σωστές απαντήσεις σε 45 ερωτήσεις για να λάβετε τη διαπίστευση.

  Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα SSD (Solid-State Drive)

#3. Οι Πιστοποιήσεις Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων είναι οι εξετάσεις κορυφαίας βαθμίδας με τρεις εξειδικευμένες ικανότητες: Στρατηγικές, Διαχείριση της Ομάδας Δοκιμών και Επιχειρησιακές. Θα λάβετε 180 λεπτά για όλες τις ενότητες και η βαθμολογία που πρέπει να επιτύχετε είναι 65%.

Όλες οι δοκιμές πιστοποίησης ISTQB είναι εξετάσεις πολλαπλής επιλογής εκτός από τις πιστοποιήσεις επιπέδου εμπειρογνωμόνων. Οι εξετάσεις Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων περιέχουν τόσο ερωτήσεις προς ανάπτυξη όσο και ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

Μερικά άλλα στοιχεία σχετικά με τη διαπίστευση ISTQB:

#1. Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας από έναν από τους διαπιστευμένους εκπαιδευτικούς συνεργάτες ISTQB για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας στις εξετάσεις. Μπορείτε να αναζητήσετε έναν πάροχο εκπαίδευσης με βάση τη χώρα, τη γλώσσα, τον πίνακα, το μάθημα κ.λπ.

#2. Μόλις περάσετε από επαρκή μάθηση και εκπαίδευση, είναι καιρός να επιχειρήσετε την εξέταση. Η εξέταση βασίζεται σε υπολογιστή και παραδίδεται διαδικτυακά. Μπορείτε να επιλέξετε τον πάροχο των εξετάσεων μεταβαίνοντας στο ISTQB’s Βρείτε έναν πάροχο εξετάσεων πύλη.

Τέλη Πιστοποιήσεων

Υπάρχουν συγκεκριμένα τέλη επισυνάπτεται στις πιστοποιήσεις από το ISTQB. Ακολουθεί μια λίστα με τα κατά προσέγγιση έξοδα που ενδέχεται να διαφέρουν κατά τον πραγματικό προγραμματισμό των εξετάσεων:

#1. Η δοκιμή ISTQB Foundation Level κοστίζει 229 $.

#2. Ειδικές εξετάσεις όπως Agile Testing, Model-Based Testing κ.λπ., κοστίζουν 199 $.

#3. Οι δοκιμές πιστοποίησης προηγμένου επιπέδου ISTQB, όπως το ISTQB Technical Test Analyst, το ISTQB Test Automation Engineering, κ.λπ., κοστίζουν 249 $.

#4. Οι εξετάσεις επιπέδου Expert από το ISTQB κοστίζουν 575 $.

Διάφορες πιστοποιήσεις ISTQB

Από νέους πτυχιούχους πληροφορικής έως έμπειρους δοκιμαστές, το ISTQB διαθέτει μια σειρά από πιστοποιήσεις (24) για όλους.

Το ταξίδι σας με πιστοποιημένο ISTQB δοκιμαστή ξεκινά με την πιστοποίηση Core Foundation ή CTFL. Στη συνέχεια, μπορείτε σταδιακά να λάβετε πιστοποιήσεις Advanced, Specialist, Agile και Expert Level.

Μερικές από τις δημοφιλείς πιστοποιήσεις είναι:

  • CTFL για βασικά στοιχεία της δοκιμής λογισμικού όπως λεξιλόγιο, σύνταξη αναφορών, καθιερωμένες διαδικασίες δοκιμών κ.λπ.
  • CTAL-TA ή Certified Tester Advanced Level Test Analyst για ιεράρχηση δραστηριοτήτων δοκιμών, τεκμηρίωση, δοκιμές χρηστικότητας κ.λπ.
  • CT-TAE ή Certified Tester Test Automation Engineer για αυτοματοποιημένες δοκιμές, μετρήσεις απόδοσης, αναφορές κ.λπ.
  • Το CTAL-ATT ή το Certified Tester Advanced Level Agile Technical Technical Testers εφαρμόζει κυρίως τις μεθοδολογίες ανάπτυξης και δοκιμών λογισμικού Agile.

Τα οφέλη της πιστοποίησης ISTQB

Οφέλη για τους εργοδότες

#1. Εισαγάγετε οικονομικά και αποδοτικές διαδικασίες δοκιμής λογισμικού και εφαρμογών, χρησιμοποιώντας επαγγελματίες πιστοποιημένους από το ISTQB.

#2. Αυξήστε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις εφαρμογές και τα εργαλεία όταν επισκέπτεστε έναν επαγγελματία ελεγκτή στο έργο ανάπτυξης.

#3. Οι επιχειρήσεις παροχής συμβουλών πληροφορικής μπορούν να προσφέρουν κορυφαίες συμβουλευτικές υπηρεσίες δοκιμών σε επιχειρηματικούς πελάτες.

#4. Βελτιώστε τις πρακτικές εργασίας, τα πρότυπα και τη συνεργασία μέσω κοινής κατανόησης και γλώσσας για δοκιμές.

Οφέλη για επαγγελματίες

#1. Φορητή απόδειξη δεξιοτήτων τόσο για μελλοντική όσο και για τρέχουσα απασχόληση.

#2. Οι προηγμένες δεξιότητες δοκιμών που αποκτώνται μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος σπουδών του ISTQB βοηθούν την κατακόρυφη κίνηση κατά μήκος της ιεραρχίας.

#3. Χρησιμοποιήστε το λογότυπο “Certified Tester” από την πιστοποίηση ISTQB για να κερδίσετε ένα πλεονέκτημα έναντι των μη πιστοποιημένων ελεγκτών.

Μετά τα βασικά στοιχεία διαπίστευσης ISTQB, ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε μερικούς πόρους πολύτιμων λίθων για την επερχόμενη δοκιμή:

ISTQB Foundation Level 2022: Udemy

Αυτό Μάθημα ISTQB Foundation Level Udemy είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους προετοιμασίας και εκπαίδευσης για τη δοκιμή CTFL. Τα βασικά σημεία του μαθήματος είναι:

  Τι να κάνετε εάν χύσατε νερό ή καφέ στο φορητό υπολογιστή σας

  • Τεχνικές δοκιμών White Box για λογισμικό και εφαρμογές.
  • Δοκιμή Black Box εφαρμογών και εργαλείων.
  • Στατικός Έλεγχος
  • Δυναμική δοκιμή
  • Καλύπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα επιπέδου ISTQB Foundation
  • Το περιεχόμενο του μαθήματος ενημερώνεται συνεχώς όταν το ISTQB αναθεωρεί το αναλυτικό του πρόγραμμα

Το μάθημα είναι χρήσιμο για άτομα που διαθέτουν γνώση Η/Υ και Αγγλικών, χωρίς κανένα τεχνικό υπόβαθρο. Επίσης, εάν είστε έμπειρος ελεγκτής λογισμικού και θέλετε να λάβετε μια παγκόσμια αναγνωρισμένη διαπίστευση, θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το μάθημα.

Πιστοποιημένος ελεγκτής ISTQB CTFL: Udemy

Ακόμα ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με υψηλή βαθμολογία και αναγνώριση από την Udemy για Πιστοποιημένος ελεγκτής Πιστοποίηση ISTQB CTFL σειρά μαθημάτων. Εκτός από τα αγγλικά, το μάθημα είναι διαθέσιμο σε άλλες επτά γλώσσες Ισπανικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Ινδονησιακά, Ιταλικά κ.λπ.

Τα αξιοσημείωτα σημεία του μαθήματος είναι:

  • Ολοκληρωμένο περιεχόμενο μαθημάτων για προετοιμασία εξετάσεων.
  • Μάθετε βασικά ζητήματα δοκιμών λογισμικού και πώς να τα επιλύσετε.
  • Πρακτική εκπαίδευση στον δοκιμαστικό σχεδιασμό σύμφωνα με τις επιχειρηματικές απαιτήσεις.
  • Το προηγμένο περιεχόμενο δοκιμών του αυξάνει την εμπιστοσύνη σας στους χώρους εργασίας.
  • 8 ώρες 14 λεπτά μαθησιακών πηγών με αυτόματο ρυθμό.
  • 87 διαλέξεις που εκτείνονται σε δέκα ενότητες.

Το μάθημα δεν είναι κατάλληλο για πραγματικά μη τεχνικούς υποψηφίους. Πριν εγγραφείτε στο μάθημα, πρέπει να γνωρίζετε τον βασικό προγραμματισμό λογισμικού, τον κύκλο ζωής ανάπτυξης λογισμικού και τη δοκιμή.

ISTQB Certified Tester Foundation Επίπεδο: Udemy

Αυτό Μάθημα ISTQB Certified Tester Foundation Level από την Udemy είναι μια άλλη επιλογή για να γίνετε ειδικός στο CTFL πριν εμφανιστείτε για την πραγματική εξέταση. Αν και ο τίτλος του μαθήματος αναφέρει το αναλυτικό πρόγραμμα ISTQB του 2018, έχει ενημερωθεί στο πιο πρόσφατο αναλυτικό πρόγραμμα του 2022.

Ακολουθεί μια λίστα με αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά αυτού του μαθήματος:

  • Ξεκινά από μαθήματα δοκιμών λογισμικού βασικού επιπέδου.
  • Ένας πόρος για την προετοιμασία για ολόκληρη την εξέταση επιπέδου CTFL.
  • Προσφέρει στρατηγική για το σχέδιο μελέτης.
  • Συμβουλές για την εστιασμένη μελέτη.
  • Διαλέξεις για τους εργαζόμενους επαγγελματίες.
  • Ουδέτερη αγγλική προφορά για παγκόσμιους υποψηφίους.

Οι ειδικοί από την αδελφότητα δοκιμών και τους επαγγελματίες που πιστοποιούν το ISTQB συνιστούν ιδιαίτερα αυτό το μάθημα σε μη τεχνικούς δοκιμαστές, επιχειρησιακούς αναλυτές, μηχανικούς λογισμικού, προγραμματιστές λογισμικού, δοκιμαστές λογισμικού και νέους πτυχιούχους.

Εκπαίδευση πιστοποίησης CTFL: Simplilearn

Αυτό Πιστοποίηση ISTQB για εκπαίδευση CTFL είναι απαραίτητο για όσους κατοικούν στους τομείς δοκιμών και ανάπτυξης λογισμικού. Ο πόρος επιπέδου θεμελίωσης Simplilearn είναι διαπιστευμένος με ISTQB. Ως εκ τούτου, μπορείτε να περιμένετε περιεχόμενο μαθημάτων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων.

Θα σας παρέχει τις βασικές γνώσεις σχετικά με τη δοκιμή λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των αρχών δοκιμών, του λεξιλογίου, της διαχείρισης δοκιμών, των εργαλείων υποστήριξης δοκιμών και των τεχνικών σχεδιασμού της διαδικασίας δοκιμής. Θα επωφεληθείτε επίσης από το μάθημα στο χώρο εργασίας σας όταν πραγματοποιείτε δοκιμές σε ένα πλαίσιο DevOps, Agile ή συνεχούς παράδοσης.

Επιπλέον, η Simplilearn έχει σχεδιάσει ειδικά αυτό το μάθημα για να στοχεύει εταιρείες. Ως εκ τούτου, διαθέτει επιλογές όπως αυτορυθμισμένο, με καθοδήγηση εκπαιδευτών, μικτό ταμπλό μάθησης και σύστημα διαχείρισης εταιρικής μάθησης (LMS).

Πιστοποιημένος ελεγκτής ISTQB: Udemy

Είναι ένα Διαπιστευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ISTQB για εξέταση CTFL διαθέσιμη στο Udemy. Ο πόρος συνιστάται ιδιαίτερα για νέους πτυχιούχους και επαγγελματίες μη τεχνολογίας που θέλουν να εξερευνήσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας στο φάσμα δοκιμών λογισμικού.

Τα κυριότερα σημεία του μαθήματος:

  • Ο χρόνος ολοκλήρωσης του μαθήματος είναι 11 ώρες και 41 λεπτά.
  • Κατάλληλο για επαγγελματίες που εργάζονται.
  • 77 διαλέξεις που εκτείνονται σε 10 ενότητες.
  • Πρόσβαση στο περιεχόμενο του μαθήματος σε tablet, κινητά, Android TV και υπολογιστές.
  • Κόλπα και συμβουλές για τις εξετάσεις CTFL.
  • Ερωτήσεις άσκησης τέλους κεφαλαίου.
  • Τελευταίο πρόγραμμα σπουδών ITSQB.
  Virtually Forgotten: Το Virtual Boy της Nintendo, 25 χρόνια αργότερα

Προγραμματιστές, διευθυντές επιχειρήσεων, ανώτεροι δοκιμαστές, junior testers, κ.λπ., που θέλουν να μάθουν βασικές αρχές δοκιμών λογισμικού, θα πρέπει να εγγραφούν σε αυτό το μάθημα.

Foundation Of Software Testing: Amazon

Τα βιβλία είναι η απόλυτη πηγή μάθησης και εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, σας παρουσιάζουμε επίσης αυτό το βιβλίο πιστοποίησης ISTQB από την Amazon. Το βιβλίο διατίθεται σε χαρτόδετο αντίτυπο. Όσοι λαχταρούν φυσικά βιβλία για καλύτερη μελέτη πρέπει να ελέγξουν το αντικείμενο στο Amazon.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά και ενότητες του βιβλίου είναι:

  • Δείγματα ερωτήσεων εξετάσεων.
  • Δοκιμές υποβάθρου.
  • Αναθεώρηση περιεχομένου και κουίζ.
  • Επεξεργασμένες πληροφορίες για τις εξετάσεις πιστοποίησης.
  • Γλωσσάρι δοκιμών λογισμικού.
  • Το πλήρες πρόγραμμα σπουδών ISTQB για το CTFL.

Είναι ο οδηγός μιας στάσης για την επιτυχή μετάδοση των πιστοποιήσεων Foundation Level από το ISTQB. Εάν είστε κάτοχος αυτού του βιβλίου, μπορείτε να μάθετε από ειδικούς που έχουν περάσει πολλά χρόνια στη βιομηχανία ανάπτυξης και δοκιμών λογισμικού.

Ένας οδηγός για την πιστοποίηση ISTQB Foundation: Amazon

Είναι ένα ακόμη βιβλίο με χαρτόδετο βιβλίο και έκδοση Kindle στο Amazon για πιστοποίηση ISTQB Foundation. Εκτός από κείμενα σε έκδοση eBook ή χαρτόδετο, λαμβάνετε επίσης μπόνους περιεχόμενο βίντεο για διαισθητική μάθηση. Έτσι, η κατοχή του βιβλίου σας προσφέρει επιλογές μάθησης στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης.

Το βιβλίο καλύπτει όλο το πιο πρόσφατο εκπαιδευτικό περιεχόμενο δοκιμών λογισμικού που προτείνεται από την ISTQB για τη δοκιμή CTFL. Κάθε ενότητα αποτελείται από περίτεχνα κείμενα και κουίζ ενοτήτων για να αξιολογήσετε τις δεξιότητές σας. Ένα άλλο ωραίο πράγμα είναι ότι θα βρείτε σημαντικούς όρους δοκιμής λογισμικού σε επισημασμένα πλαίσια με συνοπτικούς ορισμούς. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την απάντηση σε ερωτήσεις MCQ.

Επιπλέον, έχετε πρόσβαση σε δωρεάν χαρτί εξάσκησης για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σε ένα γλωσσάρι όρων. Επιπλέον, σαρώνοντας απλώς έναν κωδικό QR, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο βίντεο υψηλής ποιότητας μέσω του διαδικτύου.

ISTQB Foundation Exam Prep: LinkedIn Learning

Δείτε αυτό Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις ISTQB Foundation εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο LinkedIn Learning μέσω εταιρικών ή μεμονωμένων συνδρομών. Η εξέταση Foundation Level μπορεί να φαίνεται δύσκολη σε νέους πτυχιούχους ή μη τεχνικούς δοκιμαστές λογισμικού. Ωστόσο, μπορείτε να ξεπεράσετε αυτό το κουβάρι μελετώντας επιμελώς το μαθησιακό περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο σε αυτό το μάθημα.

Τα χαρακτηριστικά του μαθήματος που τονίζονται είναι:

  • Αποκτήστε απρόσκοπτη πρόσβαση στο περιεχόμενο από φορητούς υπολογιστές, tablet και κινητά τηλέφωνα.
  • Έξι κεφάλαια με κουίζ τέλους κεφαλαίου.
  • Λάβετε ψηφιακό πιστοποιητικό από το LinkedIn με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος.
  • Ορολογίες εξετάσεων ISTQB CTFL.
  • Διαδικασία, αρχές και ψυχολογία δοκιμών λογισμικού/εφαρμογών.
  • Κύκλος ζωής ανάπτυξης λογισμικού (SDLC).

Τέλος, θα μάθετε μερικές εξαιρετικές συμβουλές για το σπάσιμο της εξέτασης πιστοποίησης ISTQB από τον συγγραφέα του μαθήματος.

Εκπαίδευση ISTQB: MindMajix

Μια ομάδα αναγνωρισμένων από τον κλάδο εκπαιδευτών έχει σχεδιάσει αυτό Mindmajix Εκπαίδευση ISTQB. Το περίγραμμα του μαθήματος ακολουθεί όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο φάσμα δοκιμών λογισμικού και τις ενημερώσεις ISTQB. Με τη βοήθεια πραγματικών έργων και περιπτώσεων, μαθαίνετε έννοιες δοκιμών λογισμικού σε επίπεδο θεμελίωσης, όπως διαχείριση δοκιμών, τεχνικές σχεδίασης, εργαλεία κ.λπ.

Επισημασμένα χαρακτηριστικά του μαθήματος:

  • 15 ώρες εργαστηριακή εκπαίδευση
  • 24 ώρες θεωρητικά μαθήματα
  • Διαγραφή αμφιβολιών για μεμονωμένους υποψηφίους

Ανάλογα με την κατάσταση της εργασίας σας, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ παράδοσης με αυτόματο ρυθμό και διαδικτυακών μαθημάτων. Ωστόσο, δεδομένου ότι το μάθημα έχει ζωντανά έργα, οι ειδικοί προτείνουν τον τύπο που καθοδηγείται από τον εκπαιδευτή σε σχέση με την έκδοση με αυτόματο ρυθμό.

συμπέρασμα

Μέχρι στιγμής, έχετε μάθει για την πιστοποίηση ISTQB, την επισκόπηση δοκιμών, τους διαφορετικούς τύπους διαπίστευσης και τα οφέλη τους. Έχετε επίσης περάσει από μερικούς εύχρηστους πόρους που θα σας φανούν χρήσιμοι στην προσπάθειά σας να γίνετε παγκόσμιος πιστοποιημένος ελεγκτής.

Σας καλύψαμε επίσης εάν είστε μηχανικός λογισμικού και θέλετε να γίνετε το κεντρικό πρόσωπο οποιωνδήποτε έργων ανάπτυξης λογισμικού που βασίζονται σε DevOps, Agile και Scrum. Ξεκινήστε το εκπαιδευτικό ταξίδι σας στο SDET διαβάζοντας το άρθρο του Μηχανικού Ανάπτυξης Λογισμικού στο Test.