Γίνετε διαχειριστής δικτύου με αυτά τα διαδικτυακά μαθήματα

Το να πάρεις τη δουλειά των ονείρων σου δεν είναι πια τόσο δύσκολο.

Με μια ξεκάθαρη νοοτροπία για την επαγγελματική σας πορεία με πάθος, θα μπορούσατε να φτάσετε στα ύψη!

Χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις, μπορείτε να μάθετε πολλά πράγματα με μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο και να αξιοποιήσετε μια πληθώρα διαθέσιμων ευκαιριών.

Η τεχνολογία της πληροφορίας είναι ένας από τους τομείς που αναπτύσσονται ως αποτέλεσμα της προόδου της σύγχρονης τεχνολογίας. Και οι Διαχειριστές Δικτύων διαδραματίζουν κρίσιμους ρόλους σε ένα εργατικό δυναμικό που βασίζεται στην πληροφορική.

Έτσι, εάν αυτή η εργασία σχετίζεται με εσάς, υπάρχουν διαθέσιμα διαδικτυακά μαθήματα στη διάθεσή σας. Σε αυτό το άρθρο, θα παράσχω βαθιές γνώσεις σχετικά με το τι είναι αυτή η δουλειά, γιατί είναι κατ’ απαίτηση, γιατί οι μεγάλες εταιρείες τη χρειάζονται και μερικά από τα καλύτερα διαδικτυακά μαθήματα για να γίνετε διαχειριστής δικτύου.

Ας αρχίσουμε!

Διαχειριστές δικτύου: Τι είναι αυτοί;

Ένας διαχειριστής δικτύου αποτελεί τη ραχοκοκαλιά ενός οργανισμού. Είναι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία των συστημάτων δικτύου και των υπολογιστών με ασφάλεια.

Οι εργασίες ενός διαχειριστή δικτύου ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος μιας εταιρείας. Αλλά το βασικό πράγμα παραμένει πάντα το ίδιο, το οποίο είναι να ρυθμίσετε το δίκτυο, να τα παρακολουθήσετε και να διορθώσετε τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με τη δικτύωση.

Τι κάνει ένας διαχειριστής δικτύου;

Οι μέρες ενός διαχειριστή δικτύου είναι μοναδικές και προκλητικές. Απαιτεί από εσάς να είστε ευέλικτοι και ικανοί να προσαρμόζεστε στις αλλαγές. Εκτός από τις τεχνικές γνώσεις, πρέπει να κάνετε πολλαπλές εργασίες ενώ παραμένετε συγκεντρωμένοι στη δουλειά σας.

Σε μια μικρή εταιρεία, μπορούν να επιβλέπουν όλες τις πτυχές ενός συστήματος υπολογιστή, από τη δημιουργία ενός δικτύου έως την εγκατάσταση υλικού. Μερικές φορές η εργασία τους μπορεί επίσης να συμπίπτει με έναν διαχειριστή συστήματος. Ένας διαχειριστής δικτύου συχνά συνεργάζεται με την ομάδα του τείχους προστασίας.

Μπορούν να συνεργαστούν με μηχανικούς υλικού και λογισμικού για να βρουν τις πραγματικές απαιτήσεις δικτύου και να επιβλέπουν την ασφάλεια του συστήματος.

Σε μια μεγάλη εταιρεία, οι διαχειριστές δικτύου μπορεί να επικεντρωθούν σε έναν συγκεκριμένο τομέα όπως η απόδοση του συστήματος. Η εργασία τους μπορεί να είναι ευέλικτη όταν συμμετέχουν στην έρευνα νέου λογισμικού στο γραφείο ή στην εγκατάστασή τους. Μπορεί επίσης να βρεθούν να ελέγχουν συστήματα δικτύου και να εγκαθιστούν υλικό για εβδομάδες.

Ορισμένα καθήκοντα ενός διαχειριστή δικτύου είναι:

  • Εγκατάσταση λογισμικού και υλικού όταν ενημερώνονται νέες εκδόσεις λογισμικού και συστήματα
  • Επισκευή λογισμικού και υλικού σε περίπτωση μόλυνσης του λογισμικού, αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας ή βλάβης της συσκευής.
  • Εκπαίδευση νέων ξυλουργών στη χρήση λογισμικού ή υλικού
  • Έλεγχος της σωστής λειτουργίας των συστημάτων ασφαλείας
  • Παρακολούθηση της ταχύτητας απόδοσης του συστήματος και εφαρμογή αλλαγών όταν απαιτείται
  • Προσθήκη ή αφαίρεση χρηστών και ενημέρωση αδειών
  • Επίλυση προβλημάτων στο σύστημα υπολογιστών ενός υπαλλήλου εντός του δικτύου

Ως διαχειριστής, θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με αυτό το λογισμικό παρακολούθησης δικτύου.

Γιατί κάθε μεγάλος οργανισμός τα χρειάζεται;

Με τις αυξανόμενες οικονομικές προκλήσεις και τις απειλές για την ασφάλεια, οι οργανισμοί προσλαμβάνουν διαχειριστές δικτύων για τη βελτιστοποίηση των υπαρχόντων δικτύων τους. Τους χρειάζονται για να αυξήσουν την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων και να προστατεύσουν το δίκτυό τους από τρωτά σημεία, ειδικά διαδικτυακές απειλές.

Η πρόσληψη διαχειριστών δικτύου τους βοηθά επίσης να μειώσουν το κόστος που επενδύεται σε νέα συστήματα και τις ζημιές που προκαλούνται από επιθέσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια. Για να μην αναφέρουμε, τους βοηθούν επίσης να εξασφαλίσουν την επιχειρηματική τους φήμη, διατηρώντας τα συστήματα ενημερωμένα, ώστε να μην υπάρχουν λόγοι για κενά.

  Πώς να αφαιρέσετε μια κατοικία ανενεργού παίκτη στο "Animal Crossing: New Horizons"

Ως αποτέλεσμα, υπήρξε αυξημένη ζήτηση για διαχειριστές δικτύου τα τελευταία χρόνια. Στην πραγματικότητα, πολλοί χαρακτήρισαν αυτή τη σταδιοδρομία ως καριέρα «αδιάβροχη». Και είναι έξυπνο να ασχολείσαι με έναν αναπτυσσόμενο τομέα όπου υπάρχουν πολλές πιθανότητες για όμορφο εισόδημα και συναρπαστική δουλειά.

Και αυτό μπορείτε να περιμένετε όταν γίνετε διαχειριστής δικτύου!

Επιπλέον, οι οργανισμοί υιοθετούν ευρέως το cloud computing, γεγονός που αυξάνει επίσης την ανάγκη για διαχειριστές δικτύου. Ακόμη και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης δεν μένουν ανέγγιχτα από τα κύματα των διαχειριστών δικτύων. Τους προσλαμβάνουν επίσης για να χειρίζονται τη σύνδεση μεταξύ των χρηστών με τους γιατρούς στα συστήματα.

Δεν είναι περίεργο γιατί η καριέρα του διαχειριστή δικτύου είναι από τις πιο καυτές αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με α κανω ΑΝΑΦΟΡΑ από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ (BLS), η απασχόληση συστημάτων υπολογιστών και διαχειριστών δικτύων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 5% από το 2018-2028.

Τι είναι ο μισθός;

Ναι, τώρα έρχεται το συναρπαστικό μέρος!

Η δικτύωση είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους επαγγελματικούς δρόμους στον τομέα της πληροφορικής. Με παρόμοιο τρόπο, οι διαχειριστές δικτύων έχουν επίσης πιθανή ανάπτυξη σταδιοδρομίας και εντυπωσιακούς μισθούς.

Η ίδια έκθεση BLS αναφέρει επίσης ότι τον Μάιο του 2019, ο μέσος μισθός των διαχειριστών δικτύου ήταν περίπου $83.510 ή $40/ώρα.

Έτσι, εάν θέλετε να ακολουθήσετε μια δουλειά διαχειριστή δικτύου, επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω μερικές από τις καταπληκτικές διαδικτυακές λεωφόρους όπου μπορείτε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας.

Udemy

Udemy είναι, χωρίς αμφιβολία, μία από τις καλύτερες πλατφόρμες όπου μπορείτε να μάθετε πολλά πράγματα από την ανάλυση δεδομένων, το ψηφιακό μάρκετινγκ, τις διοικήσεις δικτύων και πολλά άλλα.

Προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα από αρχάριους έως προχωρημένους, ώστε να είστε ικανοί με το αντικείμενο.

Βασικά στοιχεία δικτύου:

Για να ξεκινήσετε, μπορείτε να αναλάβετε το “Network Essentials”. Σε αυτό το μάθημα, θα μάθετε τις δεξιότητες και τις βασικές γνώσεις που απαιτούνται για τη διαμόρφωση, τη διαχείριση, την προστασία και την αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύων δεδομένων.

Για αρχάριους, άλλα μαθήματα όπως το HAProxy για τη δημιουργία υπηρεσιών για εξισορρόπηση φορτίου και υψηλή διαθεσιμότητα, δικτύωση Arista και πολλά άλλα.

Το πλήρες μάθημα βασικών δικτύων

Μάθετε για τις διάφορες πτυχές της δικτύωσης για να ξεκινήσετε το ταξίδι πιστοποίησης για το Cisco 200-301. Καλύπτει τις βασικές αρχές του δικτύου καθώς και τον τρόπο δημιουργίας απλών LAN, δρομολογητών, μεταγωγέων και διανομέων.

Θα πάρετε επίσης μια ιδέα σχετικά με την εκχώρηση διευθύνσεων χρησιμοποιώντας DHCP, Λίστες Ελέγχου Πρόσβασης (ACL), πώς να προστατεύσετε το δίκτυό σας από απειλές όπως οι εισβολές στο Kali Linux. Εξηγούν το υποδίκτυο, τη διεύθυνση IP, τα μοντέλα TCP/IP, το OSI, την ανάλυση ονομάτων μέσω DNS, τις τεχνολογίες Wi-Fi και άλλα.

Δικτύωση Linux

Το όνομα αυτού του μαθήματος είναι Linux Networking and Administration (LFS211), αυτό Ίδρυμα Linux προσφορές.

Το μάθημα έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες πληροφορικής και διαχειριστές συστημάτων που θέλουν να αποκτήσουν πρακτική γνώση σχετικά με τις υπηρεσίες και τις διαμορφώσεις δικτύου Linux μαζί με θέματα όπως η απόδοση και η ασφάλεια.

Το προχωρημένο μάθημα διδάσκει πώς να δημιουργείτε, να σχεδιάζετε, να συντηρείτε και να αναπτύσσετε ένα δίκτυο που λειτουργεί υπό Linux. Σας διδάσκει επίσης να διαχειρίζεστε τις υπηρεσίες δικτύου του, τις δεξιότητες λειτουργίας ή δημιουργίας δικτύου με διανομή Linux, να διαμορφώνετε και να αναπτύσσετε τη διεπαφή δικτύου του, να διαμορφώνετε web, αρχεία, διακομιστές ονομάτων και email.

Περιλαμβάνει 50 ώρες μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων εργασιών, πρακτικών εργαστηρίων, περιεχομένου βίντεο και φόρουμ συζήτησης. Προσφέρουν 12μηνη πρόσβαση στο διαδικτυακό μάθημα μαζί με ένα ψηφιακό σήμα για την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος.

Είναι διαθέσιμο στα 299 $ μόνο για το μάθημα και 499 $ για το μάθημα συν την εξέταση.

Bits και Bytes

Τα Bits και τα Byte της Δικτύωσης Υπολογιστών από την Google προσφέρονται στις Coursera.

  Πώς να λάβετε οδηγίες πλοήγησης με ποδήλατο στους Χάρτες της Apple

Αυτό το μάθημα είναι φιλικό για αρχάριους και μαθαίνετε τα βασικά της δικτύωσης, επικοινωνίας TCP/IP, DNS, DHCP κ.λπ.

Εάν είστε εξοικειωμένοι με τα βασικά και ενδιαφέρεστε να μάθετε λεπτομερώς, τότε μπορείτε να ελέγξετε ένα άλλο μάθημα από την Google – Δικτύωση στο Google Cloud. Σε αυτό το μάθημα, μπορείτε να εξερευνήσετε τεχνολογίες δικτύωσης όπως Terraform, μοτίβα σχεδίασης, διασύνδεση δικτύου κ.λπ. και να τις αναπτύξετε. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να μάθουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα δικτύου.

CCNA Tutorials

Η ιστοσελίδα – Study-ccna.com είναι ειδικά σχεδιασμένο για να βοηθά τους επαγγελματίες να προετοιμαστούν για την εξέταση Cisco CCNA. Ακολουθεί το πρόγραμμα σπουδών της πραγματικής εξέτασης.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως αναφορά για θέματα δικτύωσης. Εδώ, θα λάβετε υλικά επιμελημένα με βαθιές γνώσεις που απαιτούνται για τη μελέτη για την εξέταση CCNA. Έχουν επίσης πολλά άρθρα κατηγοριοποιημένα ανά κεφάλαια.

Τα πρώτα κεφάλαια είναι αφιερωμένα σε βασικές ορολογίες και συσκευές δικτύωσης, ενώ τα τελευταία διαθέτουν εις βάθος γνώση. Αυτό είναι ένα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο που μπορείτε να ανοίξετε ανά πάσα στιγμή και να ξεκαθαρίσετε τις αμφιβολίες σας.

Μόλις είστε σίγουροι και έτοιμοι να δώσετε εξετάσεις, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε ένα πρακτική δοκιμασία από την Whizlabs. Είναι μια εικονική εξέταση με 180 ερωτήσεις και απαντήσεις.

Δικτύωση Υπολογιστών

Ανθρωπότητα σας βοηθά να αποκτήσετε τη θέση του διαχειριστή δικτύου με τα έμπειρα βίντεο εκπαιδευτών που διδάσκονται από κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου.

Προσφέρει ένα μάθημα «δικτύωσης υπολογιστών» από την Georgia Tech και είναι δωρεάν. Καλύπτει επίσης ορισμένα προηγμένα θέματα όπως Δικτύωση που καθορίζεται από λογισμικό (SDN), διανομή περιεχομένου και δικτύωση κέντρων δεδομένων.

Το μάθημα αποτελείται από 3 μέρη:

  • Εφαρμογή στόχων δικτύου υπολογιστών και αρχών σχεδιασμού. Αγγίζει διάφορες σειρές αλγορίθμων δρομολόγησης που χρησιμοποιούνται στο CN, όπως διάνυσμα απόστασης και κατάσταση σύνδεσης.
  • Διανομή περιεχομένου και έλεγχος πόρων σε εφαρμογές δικτύωσης, που καλύπτουν τομείς όπως η διαμόρφωση της κυκλοφορίας και ο έλεγχος συμφόρησης.
  • Διαχείριση και λειτουργία δικτύων υπολογιστών που περιβάλλουν SDN, ασφάλεια δικτύου και μηχανική κυκλοφορίας.

Το μάθημα περιλαμβάνει διαδραστικά κουίζ και ασκήσεις καταιγισμού ιδεών.

SkillShare

SkillShare έχει επίσης ορισμένα μαθήματα που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε τη διαχείριση δικτύου. Προσφέρει μερικά εξαιρετικά μαθήματα όπως η διεύθυνση IP και η υποδικτύωση, η οποία είναι ιδανική για αρχάριους, εφαρμογές Zabbix 5 και παρακολούθηση δικτύου, οδηγός Cisco CCNA 200-301 και πολλά άλλα.

Οι εκπαιδευτές είναι επαγγελματίες αλλά εύκολοι για τους μαθητές όσον αφορά την παροχή ποιοτικής μάθησης. Τα μαθήματά τους περιλαμβάνουν πλήρεις οδηγίες για τη ρύθμιση του εργαστηρίου και συστάσεις, λεπτομερείς διαλέξεις, πολυάριθμες ερωτήσεις πρακτικής και μια χούφτα εργαστηρίων για να εξασκηθείτε.

Cybrary

Πόρπη για να τολμήσετε στους ουρανούς της δικτύωσης με Cybrary. Ξεκινήστε εκκαθαρίζοντας το Linux+ και το CCNA για να αναπτύξετε την καριέρα σας στον τομέα της μηχανικής δικτύου.

Το μάθημα περιλαμβάνει τα μαθήματα όπου μπορείτε να μάθετε πώς να δημιουργείτε, να διαχειρίζεστε και να προστατεύετε δίκτυα. Επιπλέον, θα γνωρίσετε τη διαχείριση της απόδοσης του συστήματος, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύου, μια ιδέα σχετικά με τα πρωτόκολλα υποδομής, τη μεταφορά και τις εφαρμογές που θα βοηθήσουν τις εταιρείες να κλιμακωθούν με ασφάλεια.

Προσφέρουν 100 εργαστηριακά περιβάλλοντα για να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και εργαλεία. 40+ μέντορες και κορυφαίοι ειδικοί είναι εκεί για να σας βοηθήσουν να κατακτήσετε τις δεξιότητες. Μπορείτε ακόμη να περάσετε από πρακτικές δοκιμές για να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση μέσω εικονικών εργαστηρίων και τυπικών ερωτήσεων.

Αφού ολοκληρώσετε το μάθημα και το πρακτικό έργο, μπορείτε να κερδίσετε ένα πιστοποιητικό που μπορείτε να μοιραστείτε με τους υπαλλήλους και ένα επαγγελματικό δίκτυο.

Ιδρύματα Δικτύων

edX ήρθε με το μάθημα – Network and Security Foundations από το WGUx, το οποίο εισάγει τα διάφορα στοιχεία των δικτύων υπολογιστών μαζί με τον ρόλο και την έννοια των πρωτοκόλλων επικοινωνίας.

Το μάθημα περιλαμβάνει ταξινομήσεις δικτύων, τοπολογίες, αφαιρέσεις σε επίπεδα και φυσικές συσκευές. Καλύπτει επίσης βασικές έννοιες ασφάλειας, τρωτά σημεία δικτύου, διαδικασίες και πολιτικές ασφαλείας, τεχνικές μετριασμού και ασφάλεια φυσικών μέσων.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την Google Drive Progressive Web App

Ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο πράγμα – είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Σε περίπτωση που θέλετε πιστοποιητικό, πληρώνετε ένα μικρό ποσό. Η διάρκεια του μαθήματος είναι οκτώ εβδομάδες, που χρειάζεται την προσπάθειά σας για περίπου 9-10 ώρες την εβδομάδα.

Ένας γκουρού στο σύννεφο

Certified Information System Security Professional (CISSP) από Ένας γκουρού στο σύννεφο σας βοηθά να προετοιμαστείτε για τη συμμετοχή στην εξέταση πιστοποίησης CISSP και να την περάσετε με ένα μεγάλο εκατοστημόριο.

Έχουν σχεδιάσει αυτό το μάθημα για να παρέχει εκτεταμένη γνώση, υποστήριξη εκπαιδευτών και στρατηγικές μάθησης στην ασφάλεια δικτύου. Σε όλη τη διάρκεια του μαθήματος, θα κατανοήσετε τις έννοιες της ασφάλειας, της διαχείρισης κινδύνων, της κρυπτογραφίας, της ασφάλειας περιουσιακών στοιχείων και των διαφόρων τύπων διαδικτυακών απειλών.

Θα περιλαμβάνει επίσης κανονισμούς, πρωτόκολλα κρυπτογράφησης, πρότυπα, πολιτικές και νόμους σχετικά με την ασφάλεια του δικτύου. Προσφέρουν έναν μοναδικό τρόπο διδασκαλίας, για παράδειγμα, κάρτες flash, μαθήματα βίντεο, διαδραστικά διαγράμματα και ειδικούς εκπαιδευτές.

LinkedIn Learning

Διευρύνετε τις δεξιότητές σας στην πληροφορική με το Μάθημα διαχείρισης δικτύου από το LinkedIn. Τα μαθήματα που προσφέρονται θα σας βοηθήσουν να μάθετε πώς να οργανώνετε και να εγκαταστήσετε ένα δίκτυο, να κατακτήσετε τις έννοιες, να διαμορφώσετε διακόπτες και δρομολογητές και να αντιμετωπίσετε προβλήματα στο δίκτυο.

Προσφέρει βασικά στοιχεία δικτύωσης, διεύθυνση IP, μέσα δικτύου για LAN και WAN, εργαλεία και πρωτόκολλα CLI, αντιμετώπιση προβλημάτων, υποδικτύωση και πολλά άλλα.

Το διαδικτυακό μάθημα αποτελείται από εκπαιδευτικά βίντεο από ειδικούς για 31 ώρες και σας επιτρέπει να εξασκηθείτε για να είστε τέλειοι.

Βασικές αρχές

Σας αρέσει να διαβάζετε βιβλία;

Γνωρίστε καλά τις έννοιες και τις τεχνολογίες που σχετίζονται με τη δικτύωση επιλέγοντας το μάθημα Network Fundamental από την Packt.

Θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε διαφορετικές υποδομές δικτύου όπως extranet, intranets και άλλα. Μάθετε για διακόπτες δικτύου, δρομολογητές και περισσότερες συσκευές υλικού, πρωτόκολλα δικτύου όπως OSI, TCP/IP, υπηρεσίες δικτύου όπως NAT, DHCP, τείχη προστασίας, απομακρυσμένη πρόσβαση κ.λπ. και εφαρμογή ιδεών δικτύωσης σε σενάρια πραγματικού κόσμου.

Η διάρκεια του μαθήματος είναι περίπου 15 ώρες και 18 λεπτά, τα οποία θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για εικονικές δοκιμασίες που αποτελούνται από ενημερωμένες ερωτήσεις εξετάσεων.

Cisco Learning

Το μάθημα – Εφαρμογή & Διαχείριση λύσεων Cisco προσφέρεται από Cisco Learning Network. Μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για τις εξετάσεις παρέχοντας υλικό μελέτης, πρακτικές δοκιμές και υλικό μελέτης.

Μπορείτε να μάθετε πώς να χειρίζεστε, να εγκαθιστάτε, να επαληθεύετε και να διαμορφώνετε βασικά δίκτυα IPv6 και IPv4.

YouTube

Υπάρχει ένα ΔΩΡΕΑΝ μάθημα διαθέσιμο στο YouTube σχετικά με τις Βασικές αρχές της Δικτύωσης από την UniNets. Προσφέρει πλήρη έκθεση σε βίντεο εκπαίδευσης για θέματα σχετικά με την εναλλαγή και τη δρομολόγηση Cisco CCNA.

Τα μαθήματα είναι εύκολα κατανοητά και κατηγοριοποιούνται σε διαφορετικές ενότητες. Υπάρχουν συνολικά 88 βίντεο που περιλαμβάνονται στο κανάλι στα οποία μπορείτε να ανατρέξετε για να καλύψετε διάφορες πτυχές δικτύωσης.

Με αυτά τα βίντεο, μπορείτε να κατανοήσετε τις βασικές αρχές δικτύωσης σύμφωνα με το πιο πρόσφατο μοτίβο εξετάσεων της Cisco.

Πώς φαίνεται το μέλλον της Διαχείρισης Δικτύων;

Οι οργανισμοί συνεχίζουν να επενδύουν σε πιο αποτελεσματικά και ταχύτερα συστήματα πληροφορικής αυτές τις μέρες. Ως εκ τούτου, οι διαχειριστές δικτύου θα είναι απασχολημένοι περισσότερο από ποτέ. Για να μην ξεχνάμε την ανεξέλεγκτη αύξηση των τρωτών σημείων ασφαλείας, κανείς δεν θέλει να χάσει τη φήμη, τα δεδομένα ή τα χρήματά του.

Στο εγγύς μέλλον, η δουλειά των διαχειριστών δικτύου θα είναι σε άνοδο και δεν γνωρίζουμε πότε ξεκινά η πλήρης εποχή του «The Matrix», επομένως θα συνεχίσουν να είναι περιζήτητοι.

συμπέρασμα

Οτιδήποτε αφορά υπολογιστές με δίκτυα τείνει να περιλαμβάνει κάπου τους διαχειριστές δικτύου. Η δουλειά είναι προκλητική αλλά και ικανοποιητική καθώς το ταξίδι δεν γίνεται ποτέ βαρετό. Πάντα βρίσκουν νέα προβλήματα και σκέφτονται νέους τρόπους για να διορθώσουν αυτά τα προβλήματα, κάτι που είναι διασκεδαστικό για πολλούς, ειδικά όσους αγαπούν να παίζουν με υπολογιστές και να επιδιορθώνουν πράγματα.

Αν είστε εσείς, τα προαναφερθέντα διαδικτυακά μαθήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε αυτή τη δουλειά των ονείρων που πάντα θέλατε.

Επόμενα βήματα,

Μάθετε την ασφάλεια δικτύου.