Βρείτε τα καλύτερα Pokèmon που εξελίσσονται χρησιμοποιώντας στατιστικά IV στο Pokèmon Go [Guide]

Η εξέλιξη των Pokèmon στο Pokèmon Go διαρκεί πολύ για τα περισσότερα από αυτά. Υπάρχουν πολύ λίγα Pokèmon που μπορούν να εξελιχθούν με έναν μικρό αριθμό καραμελών. Ο μόνος τρόπος για να πάρετε καραμέλες είναι φυσικά να πιάσετε τα ίδια Pokèmon ξανά και ξανά. Μόλις έχετε τον απαιτούμενο αριθμό καραμέλες, είστε έτοιμοι να εξελίξετε τα Pokèmon σας. Το ερώτημα είναι, με τόσα πολλά από τα ίδια Pokèmon, ποιο εξελίσσετε; Εάν δεν είστε από αυτούς που μάχονται και δεν βοηθούν να αναλάβουν γυμναστήρια, τότε δεν θα έχει σημασία, αλλά αν σκοπεύετε να εξελίξετε ένα Pokèmon έτσι ώστε να διαρκεί καλά σε έναν αγώνα, πρέπει να καταλάβετε ποιο είναι το καλύτερο για αναπτύσσω. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να καταλάβετε ποιο Pokèmon από όλα αυτά που έχετε πιάσει έχει τα καλύτερα στατιστικά άμυνας, επίθεσης και αντοχής. Υπάρχει μια επιστήμη, μια σωστή φόρμουλα για αυτό. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Για χάρη αυτού του οδηγού, παίρνουμε το Rattata ως παράδειγμα. Αυτό το Pokèmon είναι πολύ κοινό και απαιτεί μόνο 25 καραμέλες Rattata για να εξελιχθεί. Μπορείτε να συλλέξετε 25 Rattatas σε ένα ταξίδι στο παντοπωλείο. Θα εξηγήσουμε επίσης μερικές έννοιες σχετικά με τα στατιστικά ενός Pokèmon με παράδειγμα το Rattata.

Μάχης δύναμη

Όταν πιάνεις ένα Pokèmon με υψηλό CP, είναι λόγος να χαρείς. Για να αυξήσετε το CP ενός Pokèmon, το ενεργοποιείτε το οποίο παίρνει καραμέλες και αρχική σκόνη. Ένα Pokèmon που έχει ήδη υψηλότερο CP όταν το πιάσετε σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να επενδύσετε αστερόσκονη και καραμέλες για να το ενεργοποιήσετε. Με το CP, έχετε ένα τόξο που εμφανίζεται πάνω από το Pokèmon σας. Όσο περισσότερο γεμίζει ένα τόξο, τόσο υψηλότερο είναι το CP.

  Εδώ είναι μια πλήρης λίστα με πόσα XP κερδίζονται για κάθε ενέργεια στο Pokèmon Go

Το ελάχιστο και μέγιστο CP για ένα Pokèmon περιορίζεται ανάλογα με το επίπεδο παίκτη/προπονητή. Θα φτάσετε σε ένα σημείο όπου, παρά το ότι έχετε καραμέλες και αστερόσκονη, δεν μπορείτε να τροφοδοτήσετε περαιτέρω τα Pokèmon σας επειδή έχει φτάσει στο όριο για το επίπεδό σας. Μέχρι να ανεβείτε επίπεδο, δεν μπορείτε να αυξήσετε περαιτέρω το CP.

Υγεία Δύναμη

Health Power ή HP είναι πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσει ένα Pokèmon κατά τη διάρκεια της μάχης. Αυτό μπορεί επίσης να αυξηθεί με την ενεργοποίηση ενός Pokèmon, και όπως το CP, έχει άνω και κάτω όρια με βάση το επίπεδο προπονητή.

Evolve First, Power Up Later

Είναι πάντα καλύτερο να εξελίσσετε πρώτα ένα Pokèmon και να το ενεργοποιείτε αργότερα. Μπορεί να τροφοδοτείτε έναν αδύναμο και να μην το ξέρετε. Επιπλέον, όταν ένα Pokèmon εξελίσσεται στην επόμενη φάση, θα έχει το δικό του CP που θα πρέπει να αυξήσετε μέσω power ups. Είναι καλύτερο να καθυστερήσετε την ενεργοποίηση έως ότου έχετε εξελιχθεί το σωστό.

Όλα τα Pokèmon δεν δημιουργούνται ίσα

Ας πούμε ότι έχετε περίπου 6 Rattatas. Όλα έχουν διαφορετικούς συνδυασμούς CP/HP. Το να εξελίσσεται απλώς αυτό με το υψηλότερο CP ή HP δεν είναι έξυπνο. Δεν εξελίσσετε απαραίτητα το καλύτερο Rattata που έχετε. Στην πραγματικότητα, μπορεί να εξελίσσεστε το χειρότερο και να μην το μάθετε ποτέ γιατί δεν ξέρετε τι είναι τα IV των Pokèmon.

Το IV ή οι μεμονωμένες τιμές σάς δίνουν στατιστικά για επίθεση, άμυνα και αντοχή Pokèmon. Θέλετε να λάβετε τα υψηλότερα δυνατά στατιστικά στοιχεία για το Rattata σας προτού το εξελίξετε. Το HP και το CP σάς δίνουν κάποια ιδέα για το ποιο είναι το καλύτερο Pokèmon, αλλά αν κοιτάξετε μόνο αυτές τις τιμές όταν αποφασίσετε να εξελίξετε ένα Pokèmon, μπορεί να μην κάνετε την καλύτερη επιλογή.

  Πώς να πολεμήσετε Gym Battles στο Pokèmon Go

Πάρτε το ακόλουθο παράδειγμα έξι Rattatas. Το CP και το HP δίνονται.

Combat Power (CP)
Health Power (HP)
Rattata 1
106
26
Rattata 2
53
17
Rattata 3
50
15
Rattata 4
23
12
Rattata 5
21
10
Rattata 6
20
10

Εάν ακολουθήσετε τις τιμές CP και HP, το Rattata 1 φαίνεται σαν μια καλή επιλογή για εξέλιξη. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα IV. Πρέπει να μάθετε ποιος Rattata έχει το καλύτερο IV. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε μια αριθμομηχανή IV και σας προτείνουμε Αριθμομηχανή Pokèmon Go IV. Χρησιμοποιήθηκε για τη σύνταξη αυτού του οδηγού, έχει ακριβή αποτελέσματα, είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση και εξηγεί άριστα την έννοια των IV.

Επιλέγοντας το σωστό Pokèmon

Χρησιμοποιώντας το Pokèmon Go IV Calculator, μπορείτε να μάθετε ποιος Rattata έχει τα καλύτερα στατιστικά επίθεσης, άμυνας και αντοχής. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε καθένα από αυτά τα στατιστικά στοιχεία να είναι 100%, αλλά αυτό θα είναι εξαιρετικά σπάνιο να το πιάσετε. Με βάση αποκλειστικά την επιλογή Rattata που είχαμε στη διάθεσή μας, δείτε πώς τα πήγε ο Rattata 1 και πώς τα πήγε ο Rattata 4. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πότε ρυθμίζετε το τόξο. Μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στα στατιστικά. Η θέση του τόξου πρέπει να είναι ακριβής. Δεν μπορούμε να το υπερεκτιμήσουμε αρκετά. Να είστε προσεκτικοί με τη θέση του τόξου. Πρέπει να αντιστοιχεί στη θέση που βλέπετε στο παιχνίδι για το αντίστοιχο Pokèmon.

Εδώ είναι το Rattata 1.

Εδώ είναι το Rattata 4.

Το Rattata 4 είναι εκπληκτικό μόλις κοιτάξετε τα στατιστικά του. η HP είναι ήδη 100%, και οι βαθμολογίες CP και μάχης είναι πάνω από 50%. Αυτό είναι ένα καλό Pokèmon για εξέλιξη.

Χρησιμοποιώντας την αριθμομηχανή IV μπορούμε να επεκτείνουμε τον παραπάνω πίνακα και να συμπληρώσουμε τις παρακάτω πληροφορίες για αυτόν.

  Πώς να δείτε πού γεννιούνται τα Pokémon κοντά σας σε πραγματικό χρόνο

Combat Power (CP)
Επίπεδο δύναμης
Εύρος CP
Health Power (HP)
Εύρος HP
Rattata 1
106
7.5
86-122
26
21 – 27
Rattata 2
53
4.5
49 – 69
17
16 – 20
Rattata 3
50
4
43 – 60
15
15 – 19
Rattata 4
23
2
18 – 25
12
10 – 12
Rattata 5
21
2
18 – 25
10
10 – 12
Rattata 6
20
2
18 – 25
10
10 – 12

Και πάλι, κοιτάξτε το Rattata 4. Η υψηλότερη τιμή CP που μπορεί να έχει ένα επίπεδο 2 Rattata είναι 25. Το Rattata 4 έχει 23 που είναι πολύ κοντά στο υψηλότερο όριο. Η υψηλότερη τιμή HP aa επιπέδου 2 που μπορεί να έχει ο Rattata είναι 12 και αυτή έχει τιμή HP 12. Αντίθετα, κανένας από τους ναύλους των άλλων Rattats επίσης. Υπάρχουν δύο άλλα Rattat επιπέδου 2 στον παραπάνω πίνακα, αλλά όλα έχουν χαμηλότερο CP.

Στατιστικά Pokèmon Post Evolution IV

Προχωρήσαμε και εξελίξαμε το Rattata μας σε Raticate. Βάλαμε τις νέες τιμές που λάβαμε για το εξελιγμένο Raticate στην αριθμομηχανή IV και ορίστε τι πήραμε.

Αυτό το Raticate είναι τέλειο τόσο για μάχες όσο και για υπεράσπιση γυμναστηρίων. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και να το πάρετε σε έναν αγώνα. Για λόγους σύγκρισης, εδώ είναι ένα Raticate που πιάσαμε και τα στατιστικά του IV. Η αντοχή είναι τρομερή και αυτός θα λιποθυμήσει σε έναν καυγά. Τα στατιστικά μάχης και η βαθμολογία CP είναι μόλις λίγο πάνω από το μέσο όρο.

συμπέρασμα

Είναι πάντα καλύτερο να πιάνεις ένα μικρότερο, μη εξελιγμένο Pokèmon παρά να κυνηγάς εξελιγμένα. Εάν η τύχη είναι με το μέρος σας, μπορεί να πιάσετε ένα εξελιγμένο με εξαιρετικά στατιστικά, αλλά το Pokèmon Go δεν έχει να κάνει με την τύχη σε ό,τι αφορά τις μάχες. Εάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο Pokèmon που θέλετε να ενεργοποιήσετε ή να εξελιχθείτε για μάχη, προσπαθήστε να βρείτε τη μη εξελιγμένη μορφή του. Πιάστε ένα με τα καλύτερα δυνατά στατιστικά και, στη συνέχεια, εξελίξτε το.