Βαμμένα στιγμιότυπα οθόνης στα Windows 10; Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε λήψεις φιμέ οθόνης

Τα Windows 10 επιτρέπουν στις εφαρμογές να προσθέτουν όλα τα είδη επικαλύψεων σε αυτά. Οι επικαλύψεις μπορεί να καλύπτουν ολόκληρη την οθόνη ή μπορεί να καλύπτουν μόνο ένα μέρος της. Μια επικάλυψη μπορεί να περιλαμβάνεται ή να μην περιλαμβάνεται κατά τη λήψη στιγμιότυπου οθόνης του υπολογιστή σας ή μιας εφαρμογής. Εξαρτάται από το εργαλείο στιγμιότυπου οθόνης ή από τον τύπο επικάλυψης που έχετε προσθέσει.

έγχρωμα στιγμιότυπα οθόνης στα Windows 10

Διορθώστε τα έγχρωμα στιγμιότυπα οθόνης στα Windows 10

Εάν τραβάτε στιγμιότυπα οθόνης και φαίνεται να έχουν ένα συγκεκριμένο χρώμα, π.χ. μπλε, πορτοκαλί ή σέπια, μπορεί να είναι πρόβλημα με το εργαλείο στιγμιότυπων οθόνης που χρησιμοποιείτε ή με μια εφαρμογή που έχει προσθέσει ένα φίλτρο ή επικάλυψη στην οθόνη σας .

  Πώς να ανακτήσετε τα διαγραμμένα στοιχεία από το Outlook

1. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο στιγμιότυπου οθόνης των Windows 10

Πριν ελέγξετε για επικαλύψεις, θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε εάν το εργαλείο στιγμιότυπου οθόνης προσθέτει ένα φίλτρο χρώματος στην οθόνη ή στο στιγμιότυπο οθόνης. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο στιγμιότυπου οθόνης των Windows 10.

Μεταβείτε στην επιφάνεια εργασίας σας.
Ελαχιστοποιήστε όλες τις εφαρμογές.
Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+Print Screen.
Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων.
Μεταβείτε στο φάκελο Στιγμιότυπα οθόνης στη βιβλιοθήκη εικόνων.
Ανοίξτε το πρόσφατο στιγμιότυπο οθόνης που τραβήξατε και εξετάστε το για μια απόχρωση.

Εάν η απόχρωση απουσιάζει, είναι πιθανό το εργαλείο στιγμιότυπου οθόνης να προσθέτει την απόχρωση. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις για το εργαλείο και απενεργοποιήστε τυχόν βελτιώσεις που εφαρμόζει.

  Μαζική συμπίεση εικόνων PNG χωρίς απώλειες σε Windows με το PNGoo

2. Ελέγξτε τις εφαρμογές επικάλυψης

Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές που προσθέτουν επικάλυψη στην οθόνη σας. Αυτές μπορεί να είναι εφαρμογές που χρωματίζουν την οθόνη. Το Flux είναι μια εφαρμογή που προορίζεται να χρωματίζει την οθόνη, οπότε αν εκτελείται, απενεργοποιήστε την.

Ελέγξτε άλλες εφαρμογές επικάλυψης. αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε καλύπτει την οθόνη εν μέρει ή πλήρως. Εάν έχετε εγκαταστήσει μια εφαρμογή για μείωση της φωτεινότητας, μπορεί να προκαλεί προβλήματα.

3. Απενεργοποιήστε το Nightlight

Τα Windows 10 έχουν μια δυνατότητα που ονομάζεται Nightshift που χρωματίζει την οθόνη. Μπορεί να έχετε ενεργοποιήσει την αυτόματη ενεργοποίηση σε ένα χρονοδιάγραμμα.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις με τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+I.
Μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων συστήματος.
Επιλέξτε την καρτέλα Εμφάνιση.
Απενεργοποιήστε τον διακόπτη Nightlight.

4. Φορητοί υπολογιστές Lenovo

Εάν διαθέτετε φορητό υπολογιστή Lenovo, το εργαλείο Eye Care είναι πιθανό να προκαλεί την απόχρωση και να εμφανίζεται στο στιγμιότυπο οθόνης. Απενεργοποιήστε το και το πρόβλημα θα λυθεί.

  Καλύτεροι πελάτες SSH για Windows

Ανοίξτε την εφαρμογή Lenovo Vantage.
Κάντε κλικ στην επιλογή Συσκευή επάνω δεξιά.
Επιλέξτε Οθόνη & Κάμερα.
Επιλέξτε Eye Care και απενεργοποιήστε το.

5. Επαναφορά του προγράμματος οδήγησης οθόνης

Εάν το πρόβλημα είναι νέο και ενημερώσατε πρόσφατα το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης, θα πρέπει να το επαναφέρετε. Ο οδηγός μπορεί να προκαλεί προβλήματα με την οθόνη.

Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών.
Αναπτύξτε τους Προσαρμογείς οθόνης.
Κάντε δεξί κλικ στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και επιλέξτε ιδιότητες.
Μεταβείτε στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης.
Κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά προγράμματος οδήγησης.
Μόλις απεγκατασταθεί το πρόγραμμα οδήγησης, επανεκκινήστε το σύστημα.

συμπέρασμα

Πολύ λίγες εφαρμογές μπορούν να προσθέσουν μια απόχρωση στην οθόνη που μπορεί να αποτυπωθεί από ένα εργαλείο στιγμιότυπου οθόνης. Υπάρχουν, αλλά οι πιθανότητες να έχετε εγκαταστήσει ένα είναι σπάνιες. Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει μια εφαρμογή επικάλυψης, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό εργαλείο στιγμιότυπου οθόνης. Το προεπιλεγμένο εργαλείο στιγμιότυπων οθόνης των Windows 10 είναι μια καλή επιλογή ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Snipping.