Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να αλλάξετε προφίλ Chrome


Το Chrome υποστηρίζει πολλά προφίλ. Εάν έχετε πολλούς χρήστες συνδεδεμένους στον ίδιο λογαριασμό Windows ή macOS, πιθανότατα θα μοιραστούν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Ένας απλός τρόπος για να διατηρήσετε ξεχωριστά τα δεδομένα αυτόματης συμπλήρωσης και το ιστορικό αναζήτησης όλων είναι να δημιουργήσετε διαφορετικά προφίλ Chrome για κάθε χρήστη. Τα προφίλ δημιουργούνται εύκολα και έχουμε αναλυτικά πώς μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους μέσω συντομεύσεων πληκτρολογίου. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ειδικές συντομεύσεις επιφάνειας εργασίας για την εκκίνηση ενός συγκεκριμένου προφίλ. Τούτου λεχθέντος, ο πιο γρήγορος τρόπος για εναλλαγή μεταξύ προφίλ δεν είναι μέσω του πληκτρολογίου. Το ποντίκι είναι το ανώτερο εργαλείο από αυτή την άποψη.

  Πώς να αναγκάσετε το Chrome να ανοίξει αρχεία PDF σε μια εξωτερική εφαρμογή

Στο Chrome, το όνομα του προφίλ σας εμφανίζεται σε ένα μικρό σήμα επάνω αριστερά. Δεν είναι εκεί για να σας ενοχλεί, αλλά υπάρχει για να σας βοηθήσει να αλλάξετε προφίλ.

Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε το προφίλ στο οποίο θέλετε να μεταβείτε από τη μικρή λίστα προφίλ. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο στο προφίλ που επιλέξατε.

Δεν πρόκειται για μυστική λειτουργία του Chrome ή οτιδήποτε άλλο. Οι άνθρωποι μπορεί να σκοντάψουν σε αυτό, αλλά οι περισσότεροι χρήστες κάνουν ενστικτωδώς αριστερό κλικ στο σήμα του προφίλ που ανοίγει το παράθυρο επιλογής προφίλ. Είναι πάρα πολλά μερικά κλικ για να ανοίξετε ένα παράθυρο σε διαφορετικό προφίλ.

  Πώς να προσθέσετε προστασία Windows Defender στο Chrome

Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για όταν χρειάζεται να ανοίξετε πολλά προφίλ ταυτόχρονα. Εάν ξεκινάτε μια νέα περίοδο λειτουργίας Chrome, η χρήση αποκλειστικών συντομεύσεων επιφάνειας εργασίας για την εκκίνηση του σωστού προφίλ είναι η πιο έξυπνη επιλογή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συντομεύσεις για να κάνετε «εναλλαγή» μεταξύ προφίλ, αλλά αυτό σημαίνει είτε πηγαίνετε στην επιφάνεια εργασίας είτε ανοίγετε το μενού Έναρξη για να το κάνετε.

Εάν το Chrome είχε αποκλειστικές συντομεύσεις πληκτρολογίου που οι χρήστες θα μπορούσαν να συσχετίσουν με προφίλ, θα αποτελούσε ιδανική λύση. Όπως μπορείτε να επιλέξετε καρτέλες με τις συντομεύσεις πληκτρολογίου Ctrl+1, Ctrl+2…, παρόμοιες συντομεύσεις για προφίλ θα ήταν εξαιρετικές, αν και δεν είμαστε σίγουροι αν αυτό είναι τεχνικά εφικτό.

  Γιατί το Chrome λέει ότι "Διαχειρίζεται ο οργανισμός σας;"