Αυτόματη αντιγραφή επιλεγμένου κειμένου στο πρόχειρό σας [Firefox]

Η αντιγραφή/επικόλληση κειμένου μεταξύ εφαρμογών είναι κάτι που θεωρούμε δεδομένο. Είναι μια πολύ βασική λειτουργία οποιουδήποτε λειτουργικού συστήματος και το πρόχειρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιγραφή και επικόλληση κειμένου, εικόνων, αρχείων και φακέλων. Ανεξάρτητα από το τι θέλετε να αντιγράψετε, η διαδικασία είναι η ίδια. επιλέξτε το, πατήστε Ctrl+C ή χρησιμοποιήστε τη συνάρτηση «Αντιγραφή» από το μενού περιβάλλοντος που κάνετε δεξί κλικ, μεταβείτε στην εφαρμογή/τοποθεσία στην οποία θέλετε να επικολλήσετε και πατήστε Ctrl+V ή χρησιμοποιήστε τη συνάρτηση Επικόλληση από το μενού περιβάλλοντος. Δεν γίνεται πιο απλό. Το AutocopySelection2Clipboard είναι ένα πρόσθετο Firefox που εξαλείφει την ανάγκη χρήσης της συντόμευσης πληκτρολογίου «Ctrl+C» κατά την αντιγραφή κειμένου. Το πρόσθετο αντιγράφει αυτόματα το επιλεγμένο κείμενο στο πρόχειρό σας, έτσι ώστε να χρειάζεται μόνο να το επικολλήσετε και όχι να το αντιγράψετε με μη αυτόματο τρόπο, μειώνοντας την όλη διαδικασία κατά ένα βήμα.

  Βελτιώστε τον τρόπο με τον οποίο ο Firefox ανοίγει, κλείνει και παραγγέλνει καρτέλες με Tab Deque

Εγκαταστήστε το AutocopySelection2Clipboard και επιλέξτε κείμενο σε μια ιστοσελίδα. Μεταβείτε σε άλλη εφαρμογή, πείτε Σημειωματάριο και πατήστε Ctrl+V. Το κείμενο που επιλέξατε στο πρόγραμμα περιήγησής σας αλλά δεν αντιγράψατε με μη αυτόματο τρόπο θα επικολληθεί στο Σημειωματάριο.

Το AutocopySelection2Clipboard σάς επιτρέπει να διατηρείτε οποιαδήποτε μορφοποίηση εφαρμόζεται στο κείμενο όταν το αντιγράφετε. Μεταβείτε στις επιλογές του πρόσθετου και ορίστε εάν θέλετε να αντιγράφει το κείμενο με τη μορφοποίησή του ή όχι. Από προεπιλογή, έχει ρυθμιστεί να αντιγράφει τα πάντα ως απλό κείμενο. Δεν αντιγράφει κείμενο σε πεδία εισαγωγής, δηλαδή πεδία φόρμας, αλλά μπορείτε να το ενεργοποιήσετε επιλέγοντας την επιλογή «Παρακολούθηση της επιλογής στα πεδία εισαγωγής».

  Πώς να λάβετε ειδοποιήσεις παραβίασης δεδομένων από την οθόνη Firefox του Mozilla

Οι εφαρμογές Ιστού, κυρίως αυτές που μοιράζονται αρχεία, εφαρμόζουν μια δυνατότητα παρόμοια με αυτήν. Δημιουργούν συνδέσμους και το μόνο που πρέπει να κάνει ένας χρήστης είναι να κάνει κλικ στον επισημασμένο σύνδεσμο που έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή Ιστού για να τον αντιγράψει στο πρόχειρό του. Είναι μια λειτουργία που λειτουργεί εάν οι εφαρμογές τις ενεργοποιήσουν, αλλά το AutocopySelection2Clipboard την επεκτείνει σε κάθε σελίδα που ανοίγετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Αν συχνά αντιγράφετε κείμενο στο πρόγραμμα περιήγησής σας, είτε πρόκειται για κώδικα είτε για απλό κείμενο, αυτό το πρόσθετο μπορεί να επιταχύνει τα πράγματα για εσάς. Δεν αντιγράφει εικόνες, πράγμα που είναι κρίμα, αλλά κατά τα άλλα είναι εξαιρετικό.

  Πώς να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο φάκελο σελιδοδεικτών στον Firefox

Εγκαταστήστε το AutocopySelection2Clipboard για Firefox