Αυτή η σημαία Chrome ανακατευθύνει την αναζήτηση Cortana στην προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στα Windows 10


Η Cortana είναι μια από τις κορυφαίες λειτουργίες στα Windows 10 και η Microsoft χρησιμοποιεί τον προσωπικό βοηθό για να προωθήσει το Bing στους χρήστες. Δεν φαίνεται ότι η Cortana θα έχει ποτέ την επιλογή να επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν ποια μηχανή αναζήτησης πρέπει να χρησιμοποιεί η Cortana, αλλά οι προγραμματιστές είναι ένα βήμα μπροστά από τη Microsoft με επεκτάσεις όπως το bing2google που μπορούν να ανακατευθύνουν την αναζήτηση στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Η επέκταση είναι αργή και μπορείτε να δείτε την ανακατεύθυνση να γίνεται στη γραμμή URL. Επιπλέον, η επέκταση θα ανακατευθύνει στο Google και αν αυτή δεν είναι η μηχανή αναζήτησης που προτιμάτε, θα πρέπει να αναζητήσετε άλλες επιλογές. Η άλλη λύση βρίσκεται το Chrome v50. Έχει μια σημαία η οποία όταν είναι ενεργοποιημένη θα ανακατευθύνει τις αναζητήσεις από την επιφάνεια εργασίας των Windows 10 στην προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησής σας.

  Ο υπολογιστής σας έχει ιό; Δείτε πώς να το ελέγξετε

Μεταβείτε στο Chrome://flags, αναζητήστε τη σημαία με το όνομα: Προτίμηση ανακατεύθυνσης αναζήτησης επιφάνειας εργασίας των Windows και ενεργοποιήστε την. Επανεκκινήστε το Chrome σύμφωνα με τις οδηγίες και οτιδήποτε αναζητάτε στην Cortana θα δρομολογηθεί απρόσκοπτα μέσω της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησής σας. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι το Chrome πρέπει να οριστεί ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Η σημαία είναι σχετική μόνο στα Windows 10 και όχι σε παλαιότερες εκδόσεις. Εάν χρησιμοποιείτε τη σταθερή έκδοση του Chrome, θα διαπιστώσετε ότι η σημαία υπάρχει εκεί και μπορεί να ενεργοποιηθεί και σε αυτήν, αλλά στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί. Προς το παρόν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κανάλι Beta για να λειτουργήσει. Εάν πρόκειται απλώς για ανακατεύθυνση μιας αναζήτησης στο Google, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε την επέκταση που αναφέρεται παραπάνω. Η σημαία έχει ένα πλεονέκτημα πάνω από την επέκταση επειδή ανακατευθύνεται στην προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησής σας δίνοντάς σας την ελευθερία να επιλέξετε όποια μηχανή αναζήτησης θέλετε. Ας ελπίσουμε ότι η Google θα λάβει τη σημαία που θα λειτουργήσει σύντομα στο κανάλι Stable.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τη γραμμή λήψεων στο Chrome