Αυτά τα προϊόντα υπολογιστή “Gamer” είναι εξαιρετικά για εργασίες γραφείου

Οι επωνυμίες συχνά χαστουκίζουν μια ετικέτα “παιχνιδιού” στα προϊόντα για να χρεώσουν επιπλέον για τα υποτιθέμενα οφέλη απόδοσής τους. Εκτός από τον σκεπτικισμό, ορισμένα προϊόντα που εστιάζουν στους παίκτες μπορούν να προσφέρουν μια πραγματικά ανώτερη εμπειρία για την οποία αξίζει να πληρώσετε. Επίσης, οι παίκτες δεν είναι οι μόνοι που μπορούν να επωφεληθούν.

Οθόνες υψηλής ταχύτητας ανανέωσης

Ο ρυθμός ανανέωσης μιας οθόνης, μετρημένος σε hertz (Hz), είναι ο αριθμός των φορών που η οθόνη ενημερώνεται κάθε δευτερόλεπτο. Μια οθόνη 60 Hz ανανεώνεται 60 φορές το δευτερόλεπτο, με έξοδο 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps). Εάν ο υπολογιστής αποδίδει σε υψηλότερα από 60 fps, δεν θα έχετε κανένα όφελος από αυτό, επειδή η οθόνη δεν μπορεί να συμβαδίσει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα από το να παίζετε με υψηλότερους ρυθμούς ανανέωσης από αυτούς που υποστηρίζει η οθόνη σας (η μειωμένη καθυστέρηση εισόδου είναι μεγάλη). Ωστόσο, αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που πολλοί παίκτες στρέφονται σε οθόνες υψηλής ταχύτητας ανανέωσης. Γενικά, οι οθόνες υψηλής ταχύτητας ανανέωσης ξεκινούν από τα 144 Hz και φτάνουν μέχρι τα 240 Hz.

Με το σωστό υλικό που οδηγεί την οθόνη, η αναπαραγωγή παιχνιδιών στα 144 Hz ή καλύτερα είναι αισθητά πιο ομαλή από μια βασική εμπειρία 60 Hz. Πολλοί επαγγελματίες παίκτες eSports χρησιμοποιούν οθόνες υψηλής ταχύτητας ανανέωσης για να μειώσουν την καθυστέρηση εισόδου και να βελτιώσουν τους χρόνους απόκρισης.

Ένας υψηλότερος ρυθμός ανανέωσης βελτιώνει τα παιχνίδια, αλλά βελτιώνει επίσης και ολόκληρη την υπολογιστική εμπειρία. Κάνει τον υπολογιστή σας να κάνει τα πάντα ομαλά. Από το να σύρετε τον κέρσορα σας σε ένα παράθυρο μέχρι να κάνετε κύλιση σε έναν ιστότοπο, ποιος δεν θα προτιμούσε μια ρύθμιση υλικού που απλά να αισθάνεται καλύτερα;

Αν θέλετε να προσθέσετε λίγη λάμψη στην επιφάνεια εργασίας σας, οι οθόνες υψηλής ταχύτητας ανανέωσης δεν είναι πλέον απαγορευτικά ακριβές ούτε περιορίζονται σε απογοητευτικά στριμμένα νηματικά (TN) πάνελ. Τώρα μπορείτε να αγοράσετε πάνελ μεταγωγής σε επίπεδο (IPS) με εξαιρετική αναλογία αντίθεσης που επιτυγχάνει χρόνους απόκρισης ενός χιλιοστού του δευτερολέπτου στα 144 Hz.

Δεν είναι μόνο οι οθόνες υπολογιστών που υιοθετούν υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης. Πολλά τηλέφωνα Android προσφέρουν πλέον αυξημένους ρυθμούς ανανέωσης 90 Hz ή καλύτερα, για αυτό που αγαπούν οι καταναλωτές αιχμής απόκρισης. Η Apple είχε την ίδια σκέψη το 2017, όταν παρουσίασε οθόνες 120 Hz στα iPad Pro 10,5 και 12,9 ιντσών.

Μηχανικά πληκτρολόγια

Είτε είστε ρεσεψιονίστ, είτε προγραμματιστής, είτε απλώς αφιερώνετε πολύ χρόνο στο Slack, το πληκτρολόγιό σας μπορεί να κάνει τη δουλειά σας πολύ πιο ευχάριστη. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα εργονομικό πληκτρολόγιο με εξωφρενικές τιμές, αλλά ένα μηχανικό ίσως αξίζει την επένδυση.

Ενώ τα φθηνά πληκτρολόγια έχουν συνήθως μια ελαστική μεμβράνη με έναν απλό μηχανισμό πλήκτρων από πάνω, τα μηχανικά πληκτρολόγια έχουν μεμονωμένους διακόπτες για κάθε πλήκτρο. Τα οφέλη από αυτό είναι τεράστια. Τα μηχανικά πληκτρολόγια προσφέρουν μια πιο συνεπή εμπειρία πληκτρολόγησης που είναι βαθιά συνδεδεμένη με τον τύπο των διακοπτών που χρησιμοποιούνται για τα πλήκτρα.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα προφίλ iMessage σε iPhone και iPad

Αυτοί οι διακόπτες παράγονται σε υψηλότερα πρότυπα από τους μη μηχανικούς ποικιλίες, πράγμα που σημαίνει ότι θα διαρκέσουν περισσότερο. Δεδομένου ότι κάθε κλειδί έχει τον δικό του διακόπτη, μπορείτε να αντικαταστήσετε τους διακόπτες όταν σπάσουν σχετικά φθηνά—και αυτό ισχύει και για τα πλήκτρα. Καθαρίζονται επίσης πολύ εύκολα, καθώς αποσυναρμολογούνται εύκολα με αφαίρεση του καλύμματος πληκτρολογίου.

Λοιπόν, τι γίνεται με την εμπειρία πληκτρολόγησης; Λοιπόν, αυτό εξαρτάται από το τι περιμένετε από το πληκτρολόγιό σας. Οι διακόπτες που επιλέγετε καθορίζουν τα χαρακτηριστικά του πληκτρολογίου. Μερικά είναι δυνατά και «κλικ», ενώ άλλα είναι αθόρυβα και με υγρασία για κωδικοποίηση ή πληκτρολόγηση με ταχύτητα.

Διαφορετικοί διακόπτες έχουν διαφορετικές προβλεπόμενες χρήσεις. Cherry MX είναι ο πιο γνωστός κατασκευαστής μηχανικών διακοπτών πληκτρολογίου παγκοσμίως. Οι κόκκινοι διακόπτες της εταιρείας προσφέρουν μηχανισμό γραμμικής μεταγωγής, χωρίς ηχητικό κλικ. Οι μπλε διακόπτες έχουν χαρακτηριστικό ηχητικό κλικ και απτική εναλλαγή.

Ωστόσο, διαφορετικοί κατασκευαστές (όπως η Razer) κατηγοριοποιούν τους διακόπτες τους διαφορετικά, επομένως δεν μπορείτε να επιλέξετε με βάση μόνο το χρώμα. Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε ποιο είναι το κατάλληλο μηχανικό πληκτρολόγιο για εσάς είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο χρησιμοποιώντας ένα. Κατευθυνθείτε σε ένα κατάστημα ή επωφεληθείτε από μια δωρεάν δοκιμαστική προσφορά από έναν διαδικτυακό πωλητή λιανικής.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε εκατοντάδες δολάρια σε ένα μηχανικό πληκτρολόγιο. Ακόμη και ένα που κοστίζει κάτω από $40 θα εξακολουθεί να παρέχει καλύτερη εμπειρία πληκτρολόγησης από ένα πληκτρολόγιο μεμβράνης συγκρίσιμης τιμής. Θα διαρκέσει επίσης πολύ περισσότερο.

Καρέκλες τυχερών παιχνιδιών

Η κακή στάση του σώματος μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σας τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Ενώ τα όρθια θρανία έπρεπε να μας σώσουν όλους από τους κινδύνους ενός καθιστικού τρόπου ζωής, οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν να κάθονται ενώ εργάζονται. Εάν είστε ένας από αυτούς, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και πάρτε μια καλή καρέκλα γραφείου.

Αν τα χρήματα δεν ήταν αντικείμενο, όλοι θα χαζεύαμε σε ένα Χέρμαν Μίλερ Άερον. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε την πτώση ενός επιδοτίου σε μια καρέκλα, ακόμα κι αν αυτό εκπίπτει φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους. Το επόμενο καλύτερο πράγμα μπορεί να είναι μια καρέκλα gaming. Αυτά έχουν σχεδιαστεί για να φαίνονται σαν να κοστίζουν 1.000 $, αλλά, συχνά, κοστίζουν μόνο μερικές εκατοντάδες.

DXRacer είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες καρεκλών που εστιάζουν στους παίκτες, χάρη στις ατελείωτες χορηγίες του YouTube και στα eSports tie-in. Όλες αυτές οι καρέκλες κοστίζουν λιγότερο από $400. Είναι επίσης φινιρισμένα από PU (vegan) δέρμα και περιλαμβάνουν εγγύηση εφ’ όρου ζωής στο πλαίσιο.

Δυστυχώς, η αισθητική της καρέκλας gamer δεν είναι για όλους. Η εύρεση ενός που ταιριάζει σε ένα περιβάλλον γραφείου “για μεγάλους” μπορεί να είναι μια πρόκληση. Πολλοί παίκτες θρηνούν για τις αποκρουστικές λεπτομέρειες και το δυνατό σήμα, αλλά ορκιστείτε στην άνεση που παρέχουν αυτές οι καρέκλες.

  Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε Memoji και Animoji σε ένα iPhone

Ίσως μπορείτε να πείσετε το αφεντικό σας για λόγους υγείας; Εάν εργάζεστε από το σπίτι, η άνεση μπορεί να αξίζει τον περίεργο σχεδιασμό.

Fancy Gaming ποντίκια

Τα ποντίκια παιχνιδιών έχουν πιο ακριβείς αισθητήρες από τα συμβατικά τους αντίστοιχα για να προσφέρουν στους ανταγωνιστικούς παίκτες ένα πλεονέκτημα στα διαδικτυακά shooters. Προσφέρουν υψηλότερα ποσοστά δημοσκόπησης για πιο ομαλές κινήσεις ακριβείας.

Αυτό προσφέρει ορισμένα ξεκάθαρα πλεονεκτήματα, ανεξάρτητα από το γιατί χρησιμοποιείτε το ποντίκι. Ακόμα κι αν απλώς περιηγείστε στο διαδίκτυο, ένα πιο ακριβές ποντίκι είναι πιο ευχάριστο στη χρήση. Για εργασίες όπως η επεξεργασία φωτογραφιών, ένα πιο ακριβές ποντίκι θα μπορούσε να κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη.

Τα ποντίκια gaming συχνά καλύπτονται με πρόσθετους τροχούς και κουμπιά. Αν και αυτά μπορεί να είναι λίγο ιλιγγιώδη στην αρχή, είναι χαρακτήρες παραγωγικότητας που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε περισσότερα σε λιγότερο χρόνο. Αυτά τα ποντίκια συνοδεύονται συχνά από προσαρμοσμένο λογισμικό που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε κάθε κουμπί.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ρυθμίσετε ειδικές συντομεύσεις στο ποντίκι σας, όπως αποκοπή, αντιγραφή και επικόλληση. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα κουμπί για να εκκινήσετε το πρόγραμμα-πελάτη email σας και ένα άλλο για να κλειδώσετε τον υπολογιστή σας. Τα κουμπιά στο πλάι του ποντικιού μπορούν να πάνε πίσω ή προς τα εμπρός στο πρόγραμμα περιήγησης Ιστού. Όσο λιγότερο συχνά χρειάζεται να μετακινείτε τα χέρια σας από το ένα περιφερειακό στο άλλο, τόσο λιγότερο χρόνο χάνετε.

Η προειδοποίηση με τα ποντίκια παιχνιδιών είναι η ίδια με τις καρέκλες και τα πληκτρολόγια: συχνά έχουν σχεδιαστεί έναν υπερσύγχρονο παίκτη. Περιμένετε να βρείτε προγραμματιζόμενο φωτισμό RGB και αντιπαθητική επωνυμία που δεν θα ταιριάζει σε πιο επαγγελματικά γραφεία.

Μονάδες δίσκου στερεάς κατάστασης

Οι μονάδες δίσκου στερεάς κατάστασης (SSD) δεν διατίθενται μόνο στην αγορά σε παίκτες, αλλά δεν θα δείτε πολλές από τους περισσότερους κατασκευαστές υλικού που παράγουν σταθμούς εργασίας για χρήση στο σπίτι και στο γραφείο. Για παράδειγμα, η Apple ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που έκανε all-in σε SSD στα MacBook, ωστόσο, δεν περιλαμβάνει ένα στο βασικό μοντέλο iMac.

Οι παραδοσιακοί σκληροί δίσκοι (HDD) αποθηκεύουν δεδομένα σε μεταλλικές πλάκες. Ένας μηχανικός βραχίονας κινείται κατά μήκος της πλάκας για να διαβάσει διάφορα μέρη του δίσκου, κάτι που μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Χάρη στην εξάρτηση από κινούμενα μέρη, οι σκληροί δίσκοι είναι επίσης επιρρεπείς σε αυθόρμητη (και όχι και τόσο αυθόρμητη) αστοχία. Είναι εμφανώς αργοί και επιρρεπείς σε σωματικές βλάβες.

Οι SSD καταργούν εντελώς τα κινούμενα μέρη, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής. Οι μονάδες δίσκου είναι λιγότερο επιρρεπείς σε αστοχία επειδή δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη. Οποιαδήποτε διαδικασία βασίζεται στην ανάκτηση δεδομένων (όπως η εκκίνηση μιας εφαρμογής) ή η δημιουργία νέων δεδομένων (όπως η αντιγραφή αρχείων) λαμβάνει σημαντική ώθηση στην ταχύτητα.

  Τι είναι το Torrenting; Τι πρέπει να γνωρίζετε εάν χρησιμοποιείτε Torrents

Αυτό οδήγησε στο να γίνουν οι SSD μία από τις καλύτερες αναβαθμίσεις που μπορείτε να κάνετε σε οποιονδήποτε υπολογιστή. Σχεδόν κάθε πτυχή της γενικής χρήσης θα βελτιωθεί με τη μετάβαση σε SSD. Είναι επίσης πολύ εύκολο να το κάνετε — απλώς αλλάζετε μια συσκευή αποθήκευσης με μια άλλη.

Δεν χρειάζεται καν να αποθηκεύσετε τα πάντα σε έναν SSD. Εγκαθιστώντας το λειτουργικό σας σύστημα και τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές σε έναν SSD, θα δείτε ένα άλμα στην απόδοση, ακόμα κι αν συνεχίσετε να αποθηκεύετε προσωπικά αρχεία και άλλα δεδομένα σε έναν παραδοσιακό σκληρό δίσκο.

Υλικό Η/Υ υψηλής τεχνολογίας

Το πιο σημαντικό μέρος μιας εγκατάστασης gaming είναι ο υπολογιστής. Οι καρέκλες, τα πληκτρολόγια και οι οθόνες υψηλών προδιαγραφών δεν έχουν αξία εάν το μηχάνημα που τα τροφοδοτεί όλα δεν είναι έτοιμο. Αν και δεν χρειάζεστε το πιο πρόσφατο, καλύτερο υλικό, αξίζει να ξέρετε πού να ξοδέψετε τα χρήματά σας για να έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση για το χρήμα σας.

Για έναν υπολογιστή παιχνιδιών, θέλετε μια ισχυρή CPU και μια GPU (κάρτα γραφικών) που να μπορούν να χειριστούν το επιθυμητό επίπεδο οπτικής πιστότητας και ανάλυσης. Εάν θέλετε να εκτελέσετε τα πιο πρόσφατα παιχνίδια σε ultra ρυθμίσεις σε 4K, θα ξοδέψετε πάνω από 1.000 $ σε μια GPU.

Αλλά τα αποδεκτά αποτελέσματα είναι πολύ επιτεύξιμα με πολύ πιο μέτριο προϋπολογισμό. Η οικογένεια επεξεργαστών Ryzen της AMD προσφέρει εξαιρετική απόδοση σε μια τιμή που δίνει στην Intel μια καλή απόδοση. Ομοίως, θα μπορείτε να παίξετε τα περισσότερα σύγχρονα παιχνίδια σε Full HD σε αξιοσέβαστες ρυθμίσεις ποιότητας, εάν ξοδέψετε περίπου 400 $ σε μια κάρτα γραφικών (ακόμα και μια μεταχειρισμένη ηλικίας ενός ή δύο ετών). Ρίξτε μια αξιοπρεπή ποσότητα μνήμης RAM και SSD, και πετάτε!

Όλη αυτή η δύναμη δεν θα πάει χαμένη όταν δεν παίζετε παιχνίδια. Με μια αξιοπρεπή CPU και αρκετή μνήμη RAM, μπορείτε να ξεφυλλίσετε 100 ανοιχτές καρτέλες με ευκολία. Οι ιστοσελίδες και τα υπολογιστικά φύλλα με χιλιάδες κελιά με ένταση πόρων δεν θα ακινητοποιήσουν το μηχάνημά σας

Η επεξεργασία εγγενούς βίντεο 4K είναι δυνατή με μια αρκετά ισχυρή GPU. Εργασίες όπως η επεξεργασία εικόνας RAW μπορούν προκαλέσει πνιγμό του Photoshop εάν δεν έχετε αποκλειστική GPU. Άλλες διαδικασίες, όπως η εκτέλεση εικονικών μηχανών, η ανάλυση δεδομένων, η μεταγλώττιση από πηγαίο κώδικα, η διακωδικοποίηση βίντεο ή ακόμα και η χρήση του υπολογιστή σας ως αυτοσχέδιου διακομιστή, θα επωφεληθούν από το καλύτερο από το μέσο υλικό.

Προσοχή στις διογκωμένες τιμές

Αν κάτι έχουν συνειδητοποιήσει οι κατασκευαστές, είναι ότι σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να μετατραπεί σε προϊόν «παιχνιδιού» με το σωστό branding. Συχνά, αυτό είναι απλώς ένα τέχνασμα για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα.

Ωστόσο, προϊόντα υψηλής τεχνολογίας που εστιάζουν στην ισχύ και την ακρίβεια προσφέρουν μια ανώτερη εμπειρία υπολογιστή. Έτσι, δώστε μια ματιά σε αυτά τα προϊόντα “gamer”, ακόμα κι αν δεν σας αρέσει το παιχνίδι ή δεν σας αρέσει η αισθητική.