Αυξήστε τη δημιουργικότητα των ομάδων με αυτά τα 10 εργαλεία καταιγισμού ιδεών

Πώς σχεδιάζετε ιδέες καταιγισμού ιδεών; Κάθεστε με την ομάδα σας και ανταλλάσσετε δημιουργικές ιδέες χρησιμοποιώντας σημειωματάρια και flipcharts για να αναπτύξετε πιθανές λύσεις για τους πελάτες σας;

Αυτή είναι η βέλτιστη ροή εργασίας, όπου τα μέλη της ομάδας σχεδιάζουν μαζί στον ίδιο χώρο.

Τι συμβαίνει όμως εάν πρέπει να εργαστείτε εξ αποστάσεως και ο καφές σας δεν καταλύει πλέον τις αρχικές σας ιδέες και το δημιουργικό σας αποτέλεσμα;

Τώρα, αυτό είναι το σημείο όπου τα εργαλεία καταιγισμού ιδεών λάμπουν.

Αυτή η ανάρτηση θα συζητήσει τα καλύτερα εργαλεία καταιγισμού ιδεών για να αυξήσετε τη δημιουργικότητα της ομάδας σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την επικοινωνία, να ενισχύσετε τη δημιουργικότητα και να ενισχύσετε τα αποτελέσματα.

Αλλά πρώτα, ας εξετάσουμε εν συντομία τα διαδικτυακά εργαλεία καταιγισμού ιδεών και γιατί είναι δημοφιλή στην αγορά.

Τι είναι τα εργαλεία καταιγισμού ιδεών;

Μπορείτε να ψηφιοποιήσετε ολόκληρη τη διαδικασία σχεδιασμού του οργανισμού σας με τη βοήθεια εργαλείων καταιγισμού ιδεών, που συνήθως ονομάζονται εργαλεία χαρτογράφησης μυαλού. Προωθεί τον ομαδικό καταιγισμό ιδεών στο διαδίκτυο, καθιστώντας πιο εύκολη την αξιοποίηση συνεργατικών μυαλών για την ανάπτυξη στρατηγικών.

Μπορείτε να σφυρηλατήσετε ιδέες όποτε χρειαστεί και όπου κι αν βρίσκεστε, και μπορείτε να μοιραστείτε αμέσως όλες αυτές τις ιδέες με τα άλλα μέλη της ομάδας. Βοηθά στη συγκέντρωση και την οργάνωση των σκέψεων.

Φανταστείτε ποτέ να μην χρειαστεί να αναζητήσετε ένα στυλό και ένα κομμάτι χαρτί όταν αρχίσουν να ρέουν οι δημιουργικοί σας χυμοί.

Αφού χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο καταιγισμού ιδεών, η ομάδα σας, ειδικά οι εσωστρεφείς που πιστεύουν ότι δεν είναι καινοτόμοι, αρχίζει να ξεπερνά τα δημιουργικά τους μπλοκ και να αναπτύσσει διάφορες οραματικές ιδέες. Η δημιουργικότητα, ο προγραμματισμός και η παραγωγή αρχίζουν να αυξάνονται μέσα στην ομάδα.

Δεν ακούγεται πολύ καλό;

Όσον αφορά το τι μπορούν να πετύχουν αυτά τα εργαλεία για εσάς, αυτό είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Τα μεγάλα οφέλη που παρέχει είναι αυτά που τα κάνουν δημοφιλή στην αγορά.

Οφέλη των εργαλείων καταιγισμού ιδεών

Πρέπει να παραμείνετε δυναμικοί στον σημερινό ανταγωνιστικό εταιρικό κόσμο. Οι διευθυντές μπορούν να παράγουν και να καταγράφουν ιδέες χρησιμοποιώντας εργαλεία καταιγισμού ιδεών χωρίς να διοργανώνουν μια προσωπική συγκέντρωση ομάδας.

Αυτά τα εξειδικευμένα εργαλεία παρέχουν πολλά οφέλη. Ας τα αναθεωρήσουμε τώρα.

Καταιγισμός ιδεών κατ’ απαίτηση

Το γεγονός ότι τα εργαλεία καταιγισμού ιδεών είναι άμεσα διαθέσιμα σε εσάς όπου κι αν βρίσκεστε, συμπεριλαμβανομένου του κινητού σας τηλεφώνου, είναι ένα από τα κύρια οφέλη της χρήσης τους.

Μπορείτε να τα δημιουργήσετε και να τα μοιραστείτε μεταξύ της ομάδας σας μόλις εσείς ή η ομάδα σας σχεδιάσετε μια λαμπρή ιδέα. Τα μέλη της ομάδας σας μπορούν να δουν αυτές τις ιδέες στα smartphone τους και να εργαστούν μαζί σε αυτές.

Ενισχύει τη δέσμευση των εργαζομένων

Τα εργαλεία καταιγισμού ιδεών αυξάνουν τη δέσμευση των εργαζομένων ενθαρρύνοντας την ενεργό συμμετοχή από κάθε μέλος της ομάδας κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας καταιγισμού ιδεών. Κάνοντας συχνά αυτές τις συνεδρίες, μπορείτε να προωθήσετε έναν συνεργατικό χώρο εργασίας όπου δίνεται σε όλους η ευκαιρία να μιλήσουν.

Διατηρεί τη συνέπεια των πληροφοριών για μια κατανεμημένη ομάδα

Το γεγονός ότι βάζουν τις ομάδες σας στην ίδια σελίδα κάνει αυτά τα εργαλεία καταιγισμού ιδεών τόσο ισχυρά. Χρησιμοποιώντας μια ενιαία ζώνη για συνεργασία, ολόκληρη η ομάδα μπορεί να διατηρεί επαφή και να αλληλεπιδρά μεταξύ τους μέσω διαφόρων καναλιών, συμπεριλαμβανομένων της συνομιλίας, των διαδικτυακών φόρουμ και ούτω καθεξής.

Οι συνεδρίες καταιγισμού ιδεών σας θα είναι πιο παραγωγικές εάν επικοινωνείτε καθαρά και χρησιμοποιείτε μια πλατφόρμα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας.

Σας βοηθά να σκεφτείτε διαφορετικά

Με τη βοήθεια εργαλείων καταιγισμού ιδεών, μπορείτε να συγκεντρώνετε τακτικά άτομα με ομοϊδεάτες και να μεταβείτε απευθείας στην ανταλλαγή ιδεών χωρίς καθυστερήσεις.

Όταν κάνετε καταιγισμό ιδεών με άλλους, γίνεστε πιο ανοιχτοί στις ιδέες των άλλων και αναπτύσσετε την ικανότητά σας να σκέφτεστε δημιουργικά και πέρα ​​από το κουτί.

  Τι, Γιατί και Πώς το 2022

Βοηθήστε να λάβετε τον έπαινο που σας αξίζει

Η χρήση εργαλείων καταιγισμού ιδεών μπορεί να σας βοηθήσει να αποσαφηνίσετε τις ιδέες σας σε άλλους σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού. Οι προσπάθειές σας θα αναγνωριστούν, αυξάνοντας την πιθανότητα να ανεβείτε σε ανώτερη θέση στο μέλλον.

Χαρακτηριστικά του Brainstorming Tools

Ποιες βασικές ιδιότητες πρέπει να αναζητήσετε τώρα που σας πείσαμε ότι η ομάδα σας χρειάζεται ένα εργαλείο καταιγισμού ιδεών;

Πρότυπα

Τα καλύτερα εργαλεία καταιγισμού ιδεών προσφέρουν πρότυπα για ομάδες και προβολές πίνακα έργων για να βοηθήσουν διάφορες διαδικασίες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γράφημα Gantt και την προβολή Kanban για να παραθέσετε τη βασική ιδέα και στη συνέχεια να αναπτύξετε έναν ιστό σχετικών σκέψεων γύρω από αυτό για να δημιουργήσετε έναν νοητικό χάρτη και να δημιουργήσετε ένα δίκτυο συνδεδεμένων ιδεών.

Κοινή χρήση αρχείων

Το να δείχνεις αντί να το λες είναι ο απλούστερος τρόπος έκφρασης μιας ιδέας. Μπορείτε να μοιράζεστε αρχεία ομαλά χρησιμοποιώντας δυναμικά προγράμματα καταιγισμού ιδεών.

Μπορείτε να συμπεριλάβετε φωτογραφίες, έγγραφα, MP4 και GIF σε οποιοδήποτε εργαλείο καταιγισμού ιδεών. Ένας τοίχος λέξεων είναι αναμφίβολα λιγότερο φιλόξενος από αυτό.

Εννοιολόγηση

Οι πλατφόρμες για διαδικτυακό καταιγισμό ιδεών βοηθούν στην οργάνωση ιδεών. Για έννοιες που είναι “Νέες”, “Υπό εξέταση”, “Εγκρίθηκε” κ.λπ., μπορείτε να σχηματίσετε γρήγορα ξεχωριστές ομάδες.

Ενσωματώσεις

Τα διαδικτυακά εργαλεία για καταιγισμό ιδεών περιλαμβάνουν ενσωματώσεις με άλλα προγράμματα, ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε την ιδέα σας.

Δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσετε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών για να μοιράζεστε ή να σχεδιάζετε τις σκέψεις σας, οι ενσωματώσεις καθιστούν ευκολότερο τον καταιγισμό ιδεών από κοινού.

Βέλτιστη εμπειρία χρήστη (UI)

Δεν μπορείτε να περιμένετε από την ομάδα σας να έχει μια πρωτότυπη ιδέα επί τόπου. Η δημιουργικότητα συμβαίνει τυχαία.

Μπορεί να έχετε τις καλύτερες σκέψεις σας ενώ στέκεστε στην ουρά στο παντοπωλείο.

Η αναμονή μέχρι να επιστρέψετε στο γραφείο σας στη δουλειά θα σας εμποδίσει να μοιραστείτε αυτή τη σκέψη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα εργαλεία καταιγισμού ιδεών έχουν απλές διεπαφές χρήστη, που σας επιτρέπουν να εισαγάγετε τις σκέψεις σας και να συνεχίσετε να εργάζεστε γρήγορα.

Διαχείριση έργου

Μην κρατάτε απλώς τις σκέψεις σας σε ένα συρτάρι. Εφαρμόστε τα στην πράξη με τα καλύτερα εργαλεία καταιγισμού ιδεών, συμπεριλαμβανομένων εξαιρετικών χαρακτηριστικών διαχείρισης έργου.

Η ομάδα σας μπορεί να τροποποιήσει έννοιες σε απτά έργα με τη βοήθεια διαφόρων εργαλείων σχεδιασμού έργων, διαχείρισης εργασιών, παρακολούθησης προϋπολογισμού και αναφοράς.

Γνωρίζοντας πόσο πολύτιμα μπορεί να είναι αυτά τα προγράμματα για την ομάδα και την εταιρεία σας, ας εξερευνήσουμε τη λίστα με τα καλύτερα εργαλεία καταιγισμού ιδεών που θα ενισχύσουν τη δημιουργικότητα της ομάδας σας και θα σας βάλουν στο σωστό δρόμο προς την επιτυχία.

Miro

Με τη βοήθεια του Miro, μπορείτε να πραγματοποιήσετε εργαστήρια και συναντήσεις, να κάνετε έρευνα και σχεδιασμό εμπειρίας χρήστη, να δημιουργήσετε χάρτες και διαγράμματα μυαλού και να διεξάγετε στρατηγικό σχεδιασμό, όλα μέσα στην ίδια εφαρμογή.

Μπορείτε επίσης να το διανείμετε στους συναδέλφους σας, επιτρέποντάς τους να επεξεργάζονται τους χάρτες και να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο. Οι ευέλικτες ροές εργασίας, οι χάρτες μυαλού και ο πίνακας είναι μερικά στοιχεία που παρέχει η Miro.

Κύρια χαρακτηριστικά:

  • Ευρεία ενοποίηση: Το εργαλείο ενσωματώνεται με το Google Suite, το Dropbox, το Slack και άλλες υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων.
  • Καμβάς και λευκός πίνακας με δυνατότητα μεγέθυνσης: Με τον καμβά και τον πίνακα ιστού του Miro με άπειρη μεγέθυνση, μπορείτε να εμφανίσετε τη δημιουργικότητά σας, να σχεδιάσετε έργα και να δημιουργήσετε κεντρικούς κόμβους πληροφοριών που κρατούν όλους ενήμερους.

Το Miro προσφέρει μια ευχάριστη και προσωπική εμπειρία συνεργασίας με διάφορες εναλλακτικές λύσεις για ομαδική εργασία σε πραγματικό χρόνο σε έναν διαδικτυακό πίνακα, ανεξάρτητα από το αν οι ομάδες σας είναι κεντρικές ή πολύ διασκορπισμένες.

Τοιχογραφία

Η τοιχογραφία είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία καταιγισμού ιδεών με όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας. Με τόσα πολλά προσαρμόσιμα χαρακτηριστικά, αυτός ο ψηφιακός χώρος εργασίας διευκολύνει τη δημιουργία νέων ιδεών και την οπτικοποίηση τους με διάφορους τρόπους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ποικιλία προκατασκευασμένων προτύπων για να κάνετε τα πάντα, από καταιγισμό ιδεών έως το σχεδιασμό ευέλικτων ροών εργασίας.

Κύρια χαρακτηριστικά:

  • Εργαστήρια και συνεδρίες: Χρησιμοποιήστε αυτήν τη δυνατότητα για να οργανώσετε και να πραγματοποιήσετε πρακτικά εργαστήρια και συνεδρίες. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη ροή με χρονόμετρο, κλειδώματα περιεχομένου και δικαιώματα.
  • Ψηφιακές αυτοκόλλητες σημειώσεις: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για να δημιουργήσετε διαγράμματα, διευκολύνοντας τον σχεδιασμό της μέγιστης δημιουργικότητας.
  • Έργο: Χρησιμοποιήστε εργαλεία σχεδιασμού έργου, ανάθεσης εργασιών, προγραμματισμού, αναφοράς, ανάλυσης και παρουσίασης για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τα έργα.
  10 εύχρηστα εργαλεία για τη μετατροπή JSON σε Excel

Το Mural είναι πολύ περισσότερα από μια απλή ιστοσελίδα για ιδέες. Χάρη σε όλα τα οπτικά στοιχεία και επιτρέπει σε όλους τους συμμετέχοντες να ψηφίσουν ιδέες. Σας βοηθά επίσης να παραμένετε συγκεντρωμένοι με τη χρονομέτρηση των εργασιών και διασφαλίζει ότι όλοι καταβάλλουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια.

LucidSpark

Το LucidSpark είναι απίστευτο αν θέλετε να το συνδέσετε με άλλα προγράμματα όπως το Jira, το G Suite, το Dropbox, το Confluence και πολλά άλλα. Είναι σοφό για άτομα, μικρές ομάδες και τεράστιους οργανισμούς.

Αυτό το εργαλείο ξεχωρίζει από άλλα εργαλεία, καθώς είναι εύκολο στη χρήση και διαισθητικό. Επιπλέον, επειδή βασίζεται σε σύννεφο, αφαιρεί το βάρος της εγκατάστασης και διευκολύνει τη διαδικτυακή συνεργασία της ομάδας.

Κύρια χαρακτηριστικά:

  • Απλό στυλ σχήματος: Πριν σύρετε οποιοδήποτε σχήμα στον καμβά, το LucidSpark σάς επιτρέπει να επιλέξετε τη γραμματοσειρά, το μέγεθος, το χρώμα και το στυλ γραμμής.
  • Μοιραστείτε και λάβετε πληροφορίες: Μοιραστείτε το διάγραμμά σας με άλλους και ζητήστε σχόλια χωρίς να φύγετε από την πλατφόρμα. Χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού, η ομάδα σας μπορεί να σχολιάσει συγκεκριμένα σχήματα ή ολόκληρη τη σελίδα.
  • Απεριόριστος καμβάς: Κάθε μέλος της ομάδας μπορεί να συνεισφέρει και να δημιουργήσει ελεύθερα σε έναν ατελείωτο καμβά χωρίς να περιορίζεται ή να αποσπάται η προσοχή του. Και δεδομένου ότι το ιστορικό περιέχει όλα τα stickies, τα σχόλια και τις ψήφους, δεν χάνονται ποτέ δεδομένα.

Επιπλέον, έρχεται με εξαιρετικά προκατασκευασμένα στοιχεία και μπορεί να προβληθεί από οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα και υποστηριζόμενα προγράμματα περιήγησης.

Weje

Με το Weje, το πλήρες διαδικτυακό εργαλείο καταιγισμού ιδεών για εργασία, μπορείτε να ξεκινήσετε μια αλλαγή παραδείγματος στον προγραμματισμό και την οργάνωση. Αυτό το εργαλείο είναι φανταστικό για επαγγελματίες του μάρκετινγκ και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη διαχείριση δεδομένων.

Μπορείτε να δημιουργήσετε κάρτες από οποιοδήποτε κείμενο ή εικόνα και αυτές οι κάρτες θα συγχρονιστούν αμέσως σε όλες τις συσκευές σας, ώστε να μπορείτε να τις μοιραστείτε με άλλους.

  • Συνεργασία: Θα μπορείτε να δείτε ποιος εργάζεται αυτήν τη στιγμή σε έναν συγκεκριμένο πίνακα. Εκχωρήστε ρόλους στους χρήστες και διαχειριστείτε την πρόσβαση χρησιμοποιώντας εργαλεία διαχείρισης.
  • Πίνακας Kanban: Μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες υποχρεώσεων και ευέλικτες κάρτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ή μπορείτε να σκεφτείτε γρήγορα και να σχεδιάσετε έναν πίνακα Kanban που οργανώνει τις εργασίες σας με σειρά προτεραιότητας.

Μπορείτε να συγκεντρώσετε, να κανονίσετε και να μοιραστείτε οτιδήποτε θέλετε χρησιμοποιώντας το Weje. Είναι κατάλληλο τόσο για ιδιωτική όσο και για επαγγελματική χρήση.

Canva

Έχετε το καλύτερο μέρος για να δημιουργήσετε τεράστιες ιδέες με το εργαλείο καταιγισμού ιδεών της Canva. Αυτή η καινοτόμος εφαρμογή παρέχει ένα περιβάλλον συνεργασίας όπου μπορείτε να μετατρέψετε τις ιδέες σας σε πραγματικότητα και είναι γεμάτη με φανταστικά χαρακτηριστικά.

Αυτό το ολοκαίνουργιο εργαλείο χωρίς κόστος περιλαμβάνει παρακολούθηση προόδου, προβολή ενημερώσεων με ζωντανούς δρομείς και παρακολούθηση ερωτημάτων και παρατηρήσεων. Η χρήση αυτοκόλλητων ή emojis για να εκφράσετε την απάντησή σας είναι επίσης μια επιλογή!

Κύρια χαρακτηριστικά:

  • Λευκοί πίνακες: Αυτή η δυνατότητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε το μυαλό σας για το επόμενο έργο σας. Έχει απίστευτα πρότυπα, μια πλήρη βιβλιοθήκη περιεχομένου, μοναδικά σχήματα, ακόμη και ένα χρονόμετρο για αυτές τις ομαδικές συναντήσεις.
  • Επεξεργαστής μεταφοράς και απόθεσης: Η χαρτογράφηση μυαλού είναι διασκεδαστική, χάρη στο πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης της Canva. Μεταφέροντας και αποθέτοντας στοιχεία όπως μια σημείωση, μια εικόνα, ένας σύνδεσμος ή μια υποχρέωση στον χώρο εργασίας σας, μπορείτε να προσθέσετε περιεχόμενο σε αυτόν.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, εσείς και η ομάδα σας έχετε ένα μέρος για να βρείτε νέες ιδέες, να τις σχεδιάσετε και να εφαρμόσετε τις έννοιες στην πράξη.

FigJam της Figma

Το FigJam από το Figma είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο εργαλείο καταιγισμού ιδεών για ομάδες σχεδιασμού. Ποτέ δεν ήταν πιο ζωτικής σημασίας να έχουμε πρόσβαση σε εργαλεία συνεργασίας που βασίζονται στο cloud, δεδομένης της προόδου στην εξ αποστάσεως εργασία μεταξύ των ομάδων σχεδιασμού.

Το FigJam είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ ομάδων μεταξύ δημιουργών και ηγετών έργων.

Κύρια χαρακτηριστικά:

  • Σχόλια: Αυτή η δυνατότητα συμπληρώνει τα κενά στη διαδικασία του έργου σας, εάν χρειάζεστε βοήθεια για να δώσετε και να λάβετε χρήσιμα σχόλια σχετικά με έργα σχεδιασμού.
  • Βιβλιοθήκες σχεδίασης: Τα μέλη της ομάδας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις βιβλιοθήκες σχεδίασης στο FigJam όταν εργάζονται μαζί σε ένα έργο. Οι ομάδες μπορούν να παράγουν τεχνουργήματα που είναι συνεπή και πιστά στην επωνυμία χάρη σε αυτό το εργαλείο.
  11 καλύτερα εργαλεία Storyboard [With Free Templates]

Αυτό το εργαλείο προκαλεί αναμφίβολα σάλο στον κόσμο του σχεδιασμού. Σε τελική ανάλυση, μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής ροής εργασίας.

Μπορείτε να πείτε από το τελικό προϊόν ότι αυτό το εργαλείο έχει δεσμευτεί να ανατρέψει την αγορά για διαδικτυακά εργαλεία καταιγισμού ιδεών.

Milanote

Θα λατρέψετε το Milanote αν αναζητάτε ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να καταγράψετε και να οργανώσετε τις σκέψεις και τις δημιουργικές σας προσπάθειες. Το Milanote προσφέρει ένα χαρακτηριστικό μείγμα απλότητας, δύναμης και ευελιξίας που το ξεχωρίζει πραγματικά στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα των εργαλείων λήψης σημειώσεων και οπτικής σκέψης.

Κύρια χαρακτηριστικά:

  • Κάρτες συνδέσμων: Αυτή η δυνατότητα σάς παρέχει έναν σύνδεσμο και μια ενσωματωμένη προεπισκόπηση της διεύθυνσης URL που έχετε αποθηκεύσει. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνδέσετε αρχεία ήχου, χάρτες Google, ακόμη και υπολογιστικά φύλλα Airtable.
  • Πλάκες ένθεσης: Η δημιουργία σανίδας μέσα σε σανίδα χρησιμοποιώντας το Milanote είναι μια από τις πιο πρακτικές χρήσεις της πλατφόρμας.

Αν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά καλά, η Milanote σάς δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεστε πίνακες με την ομάδα σας και να συνεργάζεστε σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να μιλήσετε με συναδέλφους, να προσθέσετε @ αναφορές στα ονόματά τους μέσα σε μια σημείωση και να σχολιάσετε τις σημειώσεις τους.

MindMeister

Μπορείτε να διαχειριστείτε οτιδήποτε, από διαδικασίες έως σχεδιασμό έργων και ιδέες χρησιμοποιώντας το MindMeister, το οποίο οδηγεί το διαδικτυακό καταιγισμό ιδεών σε ένα νέο επίπεδο.

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία καταιγισμού ιδεών που χρησιμοποιούνται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπου βοηθά τους μαθητές να οραματιστούν δύσκολα προβλήματα, να κρατήσουν σημειώσεις και να ανταλλάξουν απαντήσεις. Το χρησιμοποιούν και οι επιχειρήσεις.

Κύρια χαρακτηριστικά:

  • Επεξεργαστής χάρτη μυαλού: Δημιουργήστε, μοιραστείτε και παρουσιάστε το περιεχόμενό σας με αυτήν τη νέα δυνατότητα. Επειδή βασίζεται σε σύννεφο, μπορείτε να αναπτύξετε όποιες ιδέες θέλετε χωρίς να κάνετε λήψη πρόσθετου λογισμικού.
  • Ζωντανές συνομιλίες: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ζωντανή συνομιλία για να διατηρήσετε επαφή με άλλα μέλη της ομάδας σε πραγματικό χρόνο, να δώσετε ιδέες και να συζητήσετε τυχόν αλλαγές.

Επιτρέποντάς σας να συγχρονίζετε τους χάρτες μυαλού και τον ευέλικτο πίνακα έργου, το Mindmeister βοηθά επίσης στη διαχείριση έργου.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, αν είστε νέοι στη χαρτογράφηση μυαλού, θα χαρείτε να μάθετε ότι αυτό το εργαλείο καταιγισμού ιδεών περιέχει μια εκπαιδευτική συνεδρία Mind Map.

IdeaBoardz

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εικονικό πίνακα και να προσκαλέσετε συνεργάτες χρησιμοποιώντας το εργαλείο Ιστού IdeaBoardz. Προωθεί τον εαυτό του ως εργαλείο για να βοηθήσει τη συνεργασία, τον καταιγισμό ιδεών και τον προβληματισμό και είναι δωρεάν στη χρήση. Παρουσιάζεται ευθέως σε ψηφιακό πίνακα με σημειώσεις post-it, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να ανταποκριθούν στις έννοιες.

Κύρια χαρακτηριστικά:

  • Λειτουργία ψήφου: Οι συμμετέχοντες μπορούν να ψηφίσουν για τα stickies που υποστηρίζουν σημειώνοντάς τα με έναν αντίχειρα.
  • Προσαρμοσμένα Stickies: Παρέχει μια ποικιλία από “stickies” ή πρότυπα, για να σας βοηθήσουν στη δημιουργία του πίνακα σας. Μπορείτε να περιηγηθείτε στις επιλογές, να τις τροποποιήσετε ή να δημιουργήσετε τα προσαρμοσμένα stickies σας.

Δημιουργείτε έναν πίνακα ιδεών και μοιράζεστε τη διεύθυνση URL με τους συναδέλφους σας. Αυτή η επιλογή μπορεί να βοηθήσει έναν ιδιοκτήτη επιχείρησης να αναπτύξει την ιδέα του.

Bubbl.us

Η χαρτογράφηση μυαλού γίνεται απλή με τη βοήθεια του Bubbl.us. Θα υποστηρίξει τη δύναμή σας να συνεργάζεστε, να σχεδιάζετε και να μοιράζεστε τη δημιουργία σας με άλλους.

Όποιος θέλει να δημιουργήσει εικόνες συνδεδεμένης μάθησης θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτήν την εφαρμογή, από μαθητές και καθηγητές μέχρι δημιουργικά και ιδιοκτήτες εταιρειών.

Κύρια χαρακτηριστικά:

  • Δενδρικό γράφημα: Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δέντρο γράφημα στο Bubbl.us με κεντρικό θέμα και να προσθέσετε νέες ιδέες στο ίδιο επίπεδο ή υποεπίπεδο. Επιπλέον, σας δίνει τη δυνατότητα να τροποποιήσετε αυτά τα δέντρα για να ταιριάζουν στις επιλογές σας.
  • Παρουσίαση σε πλήρη οθόνη: Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ολόκληρη την οθόνη με ένα μόνο κλικ. Εκτυπώνει την εργασία σας σε μία ή περισσότερες σελίδες και την εξάγει ως αρχείο JPG, PNG και κειμένου.

Το Bubbl.us είναι η καλύτερη επιλογή αν είστε αρχάριος που αναζητάτε ένα απλό και απαραίτητο εργαλείο καταιγισμού ιδεών! Κάνει τη χαρτογράφηση μυαλού ευκολότερη και βοηθά στην οργάνωση ιδεών, τη δημιουργία εργασιών, τη συνεργασία και την κοινή χρήση με άλλους.

Τελικές Λέξεις

Η εύρεση του τέλειου εργαλείου για την ομάδα σας είναι μια δύσκολη απόφαση. Παρέχοντάς σας μια καλύτερη κατανόηση των πλεονεκτημάτων και των χαρακτηριστικών των καλύτερων εργαλείων καταιγισμού ιδεών στην αγορά, θα είστε σε θέση να αποφασίσετε ποιους παράγοντες θα δώσετε προτεραιότητα κατά την επιλογή μιας εφαρμογής καταιγισμού ιδεών.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να κατανοήσετε τους εννοιολογικούς χάρτες.