Ασφαλίστε τον υπολογιστή σας Windows και Mac με το Acronis Cyber ​​Protect

Είναι σημαντικό να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας, είτε για εργασία είτε για προσωπική χρήση.

Ενώ λαμβάνετε τις βασικές υπηρεσίες προστασίας από προεπιλογή στο λειτουργικό σας σύστημα (Microsoft Defender ή Apple XProtect), ενδέχεται να μην είναι αρκετές.

Δεν πρόκειται μόνο για την προστασία από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. πρέπει επίσης να σκεφτείτε τεχνικές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας/αποκατάστασης δεδομένων για να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση που δεν είχατε προβλέψει.

Λοιπόν, υπάρχει κάποια λύση που να σας προστατεύει από ransomware και να προσφέρει εξαιρετικές επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης;

Δυστυχώς, οι mainstream λύσεις δεν σας αφήνουν πολλές επιλογές.

Ωστόσο, πιστεύουμε ότι το Acronis Cyber ​​Protect μπορεί να αποδειχθεί μια βιώσιμη επιλογή για τη συμπλήρωση των υπηρεσιών προστασίας του συστήματος.

Acronis Cyber ​​Protect: Επισκόπηση

Είναι ένα εργαλείο επί πληρωμή που χρειάζεται συνδρομή για να ξεκλειδώσετε όλες τις δυνατότητες. Η συνδρομή για βασικά χαρακτηριστικά ξεκινά από 49,99 $ ετησίως για έναν υπολογιστή.

Εάν θέλετε όλες τις δυνατότητες που υποστηρίζει, μαζί με τον αποθηκευτικό χώρο στο cloud, μπορεί να κοστίσει έως και 125 $ ετησίως.

Ευτυχώς, μπορείτε να βρείτε μια δοκιμαστική έκδοση που σας δίνει πρόσβαση στις περισσότερες από τις λειτουργίες για 30 ημέρες.

Δοκίμασα τη δοκιμαστική έκδοση στα Windows 10. Ωστόσο, υποστηρίζει επίσης Windows 11, macOS, Android και iOS.

Εδώ, θα επισημάνω τα βασικά χαρακτηριστικά που μπορείτε να βρείτε με το Acronis Cyber ​​Protect και θα σας δώσω μερικές υποδείξεις για το γιατί πρέπει να επιλέξετε να το δοκιμάσετε.

Χαρακτηριστικά του Acronis Cyber ​​Protect

Το Acronis Cyber ​​Protect παρέχει ένα σωρό δυνατότητες. Σε αυτήν την περίπτωση, δοκίμασα την έκδοση του Home Office που είναι προσαρμοσμένη για ιδιώτες. Μπορείτε επίσης να βρείτε μια προσφορά για επιχειρήσεις που θα πρέπει να παρέχει κάποια πρόσθετα για τις επιχειρήσεις.

Έτσι, θα επισημάνω τα βασικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για χρήστες Windows και macOS.

Πλήρης δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εικόνας

Ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας εικόνας ή ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας συστήματος σάς επιτρέπει να αντικατοπτρίζετε ακριβώς αυτό που είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας.

  Πώς να διαγράψετε αυτόματα αρχεία παλαιότερα των X ημερών στα Windows 10

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα, αλλά παραμένει το ίδιο χωρίς να τροποποιήσετε τη δομή του φακέλου. Οτιδήποτε έχετε στο δίσκο ή τα διαμερίσματα σας, το αντίγραφο ασφαλείας θα το περιλαμβάνει.

Έτσι, αυτό διευκολύνει την επαναφορά των πάντων χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία.

Κλωνοποίηση δίσκου

Ας υποθέσουμε ότι έχετε έναν νέο δίσκο ως αναβάθμιση. πώς μπορείτε εύκολα να μετεγκαταστήσετε όλα αυτά τα δεδομένα;

Ενώ μια απλή αντιγραφή-επικόλληση θα πρέπει να μετακινείται σε ορισμένα δεδομένα, δεν μπορείτε να μεταφέρετε όλες τις ρυθμίσεις σας και το λειτουργικό σύστημα σε έναν δίσκο με λειτουργία αντιγραφής-επικόλλησης.

Θα πρέπει να βρείτε διάφορα εργαλεία λογισμικού κλωνοποίησης δίσκων για Windows και Mac. Αλλά, αυτό απαιτεί άλλη εγκατάσταση λογισμικού.

Ευτυχώς, το Acronis σας επιτρέπει επίσης να κλωνοποιήσετε τον δίσκο σας. Η ενεργή δυνατότητα κλωνοποίησης δίσκου είναι χρήσιμη.

Μπορείτε εύκολα να κλωνοποιήσετε ολόκληρο τον δίσκο χωρίς να κάνετε επανεκκίνηση ή να σταματήσετε καμία από τις λειτουργίες σας.

Microsoft 365 Backup

Το Microsoft 365 είναι μία από τις βασικές συνδρομές για πρόσβαση στις εφαρμογές της Microsoft και στον χώρο αποθήκευσης OneDrive, μεταξύ άλλων.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα επιπλέον αντίγραφο ασφαλείας του αποθηκευτικού σας χώρου στο cloud;

Ναι, μπορείτε να το μετακινήσετε με μη αυτόματο τρόπο σε άλλο χώρο αποθήκευσης cloud ως αντίγραφο ασφαλείας (που είναι μια κουραστική διαδικασία) ή να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία τρίτου κατασκευαστή για μεταφορές από cloud σε cloud.

Λοιπόν, ορισμένες επιλογές τρίτων μπορεί να είναι καλές, αλλά με το Acronis Cyber ​​Protect, έχετε ήδη ταξινομήσει αυτή τη δυνατότητα.

Συγχρονισμός και κοινή χρήση αρχείων

Όπως κάθε άλλη υπηρεσία αποθήκευσης cloud, έχετε την ευελιξία συγχρονισμού των αρχείων σας μεταξύ υπολογιστών ή στο cloud.

Με το Acronis Cyber ​​Protect, δεν χρειάζεται να βασίζεστε σε έναν πελάτη αποθήκευσης cloud για να διατηρείτε τα αρχεία σας συγχρονισμένα. Για ορισμένους, μπορεί ακόμη και να αντικαταστήσει την ανάγκη για ξεχωριστή υπηρεσία αποθήκευσης cloud για συγχρονισμό και κοινή χρήση μεταξύ υπολογιστών.

Αφιερωμένο Cloud Storage

Με όλα τα βασικά χαρακτηριστικά, προσφέρει επίσης αποθήκευση στο cloud 1 TB. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον χώρο αποθήκευσης cloud μόνο με τη συνδρομή premium.

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε έως και 5 TB αποθηκευτικού χώρου στο cloud πληρώνοντας επιπλέον χρέωση.

Εκτός από τον διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης, μπορείτε επίσης να τον κρυπτογραφήσετε με κωδικό πρόσβασης.

Μπορείτε να επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε αντίγραφα ασφαλείας του συστήματός σας ή τα δεδομένα σας από το Microsoft 365 που μοιάζει με σύννεφο.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το ημερολόγιό σας από τη γραμμή εργασιών των Windows 10

Μπορεί να συμπληρώσει τις απαιτήσεις αποθήκευσης στο cloud και να τις μειώσει σε ορισμένες περιπτώσεις.

Συμβολαιογραφία Blockchain

Είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος με αυτό το χαρακτηριστικό. Το Acronis χρησιμοποιεί τεχνολογία που βασίζεται σε Blockchain για να βελτιώσει την ασφάλεια και την αυθεντικότητα των δεδομένων σας.

Αν είστε περίεργοι, ίσως θέλετε να δείτε την εισαγωγή μας στον πόρο Blockchain για να αποκτήσετε κάποιες γνώσεις σχετικά με την τεχνολογία.

Τα δεδομένα σας θα διατηρηθούν με τη μορφή μιας κατανεμημένης βάσης δεδομένων για την αποφυγή παραβίασης και αναθεώρησης.

Δημιουργείται ένα δακτυλικό αποτύπωμα για τα δεδομένα/αρχεία σας, που αποδεικνύει την αυθεντικότητα και την ιδιοκτησία αυτών των αρχείων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας όταν μοιράζεστε επίσης αρχεία.

Εάν το δακτυλικό αποτύπωμα αλλάξει, σηκώνει μια κόκκινη σημαία για εσάς. Έτσι, σας βοηθά να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή και μπορούν εύκολα να επικυρωθούν εάν έχετε αμφιβολίες.

Αύξηση και διαφορικά αντίγραφα ασφαλείας

Αντί να δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας, μπορείτε εύκολα να ενημερώσετε τα υπάρχοντα αντίγραφα ασφαλείας για να συμπεριλάβετε τυχόν πρόσφατες τροποποιήσεις ή προσθήκες στα αρχεία και τα δεδομένα σας.

Διαθέτει τεχνολογία Change-Block Tracker που παρακολουθεί όλες τις αλλαγές σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που καθιστά εύκολη την ενημέρωση των αντιγράφων ασφαλείας σας σε ελάχιστο χρόνο.

Έλεγχος έκδοσης

Ο έλεγχος έκδοσης είναι μια ευεργετική δυνατότητα που διασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση των αρχείων σας.

Όταν πρόκειται για παραδοσιακά αντίγραφα ασφαλείας, αντικαθιστά τα προηγούμενα δεδομένα σας ή δημιουργεί ένα ξεχωριστό αντίγραφο.

Με το Acronis Cyber ​​Protect, μπορείτε να επιλέξετε να διατηρήσετε έως και 999 εκδόσεις του αντιγράφου ασφαλείας σας και επίσης να αποφασίσετε πόσο καιρό θέλετε να υπάρχουν οι παλαιότερες εκδόσεις.

Ransomware Protection & Antivirus Security

Λαμβάνετε επίσης προστασία κατά του ransomware για να διατηρείτε το σύστημά σας ασφαλές με τις υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Το Acronis Cyber ​​Protect μπορεί να επαναφέρει αυτόματα τυχόν επηρεαζόμενα αρχεία, καθιστώντας το μια απρόσκοπτη επιλογή προστασίας.

Επίσης, σαρώνει το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές σας για πιθανά ζητήματα ασφάλειας με το σύστημα. Το εργαλείο αξιολόγησης ευπάθειας συνιστά ρυθμίσεις και ενημερώσεις εφαρμογών για τη βελτίωση της ασφάλειας.

Η προστασία προστασίας από ιούς περιλαμβάνει επίσης σάρωση σε πραγματικό χρόνο και προσφέρει γρήγορη/πλήρη σάρωση συστήματος παρόμοια με άλλες λύσεις προστασίας από ιούς.

Συνολικά, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας διευκολύνουν τη διατήρηση της προστασίας.

Προστασία διαδικτύου

Για απόλυτη ασφάλεια, οι δραστηριότητες περιήγησής σας στον Ιστό θα πρέπει να παραμένουν ασφαλείς. Εάν περιτριγυρίζεστε από κακόβουλους ιστότοπους, οι εισβολείς βρίσκουν εύκολο να εισαγάγουν κακόβουλο λογισμικό, cryptojackers και ransomware στο σύστημά σας.

  Πώς να αλλάξετε το μέγεθος του μενού "Έναρξη" στα Windows 10

Χάρη στο Acronis, έχετε επίσης μια δυνατότητα φιλτραρίσματος ιστού που αποκλείει κακόβουλες διευθύνσεις URL για να σας κρατά ασφαλείς.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για κινητά

Τα δεδομένα στα κινητά μας τηλέφωνα είναι εξίσου απαραίτητα. Ευτυχώς, μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στον υπολογιστή σας ή στο cloud με την ίδια λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Και με την εφαρμογή στη συσκευή σας, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, επαφών, ημερολογίου και βίντεο.

Διαδικτυακός πίνακας ελέγχου

Για τη διευκόλυνση της απομακρυσμένης διαχείρισης, παρέχει επίσης πρόσβαση σε έναν ηλεκτρονικό πίνακα εργαλείων όπου μπορείτε να ξεκινήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, να επαναφέρετε και να διαχειριστείτε το συγχρονισμό/κοινή χρήση αρχείων.

Είναι ένας μη ανόητος πίνακας ταμπλό που είναι εύκολος στη χρήση.

Επιπλέον, έχετε πρόσβαση σε άλλα εργαλεία όπως το rescue media creator, το system cleaner, το drive cleaner και ορισμένα εργαλεία που κατασκευάζονται από την κοινότητα.

Τα επιπλέον εργαλεία δεν προσφέρουν συνεπή εμπειρία χρήστη, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είναι τα βασικά σημεία, θα πρέπει να μπορείτε να τα διαχειριστείτε.

Συνολικά, το Acronis Cyber ​​Protect σάς προσφέρει ένα οπλοστάσιο επιλογών.

Γιατί να δοκιμάσετε το Acronis Cyber ​​Protect;

Το Acronis Cyber ​​Protect είναι ένα κορυφαίο εργαλείο λογισμικού για τη βελτίωση της ασφάλειας του υπολογιστή σας.

Σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες προστασίας από ιούς, έχετε πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων και πολλά άλλα.

Με άλλα λόγια, λαμβάνετε ένα all-in-one αντικατάσταση προστασίας από ιούς με περισσότερες δυνατότητες και ασφάλεια δεδομένων.

Μπορεί να μην είναι ένα εξειδικευμένο εργαλείο προστασίας από ιούς, αλλά προσφέρει τα απαραίτητα και τα πρόσθετα.

Σημειώστε ότι θα πρέπει να απεγκαταστήσετε οποιοδήποτε άλλο ενεργό εργαλείο κακόβουλου λογισμικού που είναι εγκατεστημένο στο σύστημά σας για να αποφύγετε διενέξεις.

Στη σύντομη δοκιμαστική μου χρήση, το βρήκα εντυπωσιακό για τους χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών που ανησυχούν για τα δεδομένα, τα αντίγραφα ασφαλείας και την ασφάλειά τους.

Η διεπαφή χρήστη είναι καθαρή και εύκολη στη χρήση. Κάθε επιλογή ή δυνατότητα σας καθοδηγεί στη διαδικασία χωρίς να μπερδεύεστε.

Η απουσία ενός θέματος σκοτεινής λειτουργίας δεν είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά θα πρέπει να το γνωρίζετε.

Προστατέψτε το σύστημα και τα αρχεία σας

Είναι ζωτικής σημασίας να προστατεύσετε το σύστημά σας από κακόβουλες επιθέσεις ενώ έχετε ένα σχέδιο αποκατάστασης, εάν τα πράγματα πάνε νότια.

Το σύνολο δυνατοτήτων με το Acronis Cyber ​​Protect θα σας προσφέρει μεγάλη ευκολία για εύκολη μετεγκατάσταση και επαναφορά μαζί με προστασία από ιούς.

Έχετε μια διαθέσιμη δοκιμαστική έκδοση που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε μερικά πράγματα πριν αποφασίσετε να αγοράσετε μια συνδρομή.

Αν σας αρέσει, θα μπορούσε να αντικαταστήσει πολλά εργαλεία στο σύστημά σας. Οπότε, θα έλεγα ότι αξίζει να το συστήσω.