Απόλυτη λίστα εργαλείων DevOps

“Ανάπτυξη συστήματος όχι λογισμικού”

Το DevOps είναι ένα από τα μεγαλύτερα τσιτάτα στον κόσμο της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, καθώς προσφέρει ένα τεράστιο ποσό πλεονεκτημάτων στον οργανισμό για να συντομεύσει τον κύκλο ζωής ανάπτυξης λογισμικού.

Τι είναι το DevOps;

Δεν υπάρχει ενιαίος ορισμός ή σωστή απάντηση για την ερώτηση “Τι είναι το DevOps”;

Το DevOps δεν είναι εργαλείο, τεχνολογία ή οποιοδήποτε πλαίσιο. είναι περισσότερο μια φιλοσοφία και μια έννοια. Είναι ένα σύνολο πρακτικών που συνδυάζει ανάπτυξη λογισμικού (Dev) και λειτουργίες πληροφορικής (Ops), που συμβάλλει στη συντόμευση του κύκλου ζωής ανάπτυξης συστημάτων και παρέχει συνεχή ενοποίηση και παράδοση με υψηλή ποιότητα λογισμικού.

Εάν είστε αρχάριοι, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την εισαγωγική ανάρτηση ή παρακολουθήστε αυτό το διαδικτυακό μάθημα – Docker για έναν απόλυτο αρχάριο.

Οφέλη DevOps

  • Βελτιωμένη συνεργασία και επικοινωνία
  • Ταχύτερη παράδοση λογισμικού ή προϊόντων
  • Συνεχής μείωση κόστους
  • Βελτιωμένη διαδικασία
  • Ταχύτερη επίλυση προβλημάτων

Στον κόσμο των DevOps, δεν υπάρχει ένα μόνο μαγικό εργαλείο που να ταιριάζει σε όλες τις ανάγκες. Πρόκειται για την επιλογή του σωστού εργαλείου που ταιριάζει στις ανάγκες ενός οργανισμού. Ας μάθουμε για αυτούς.

Συνεχής ενσωμάτωση

Τζένκινς

Τζένκινς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία ανοιχτού κώδικα DevOps για υποστήριξη συνεχούς ενοποίησης και παράδοσης μέσω του DevOps. Επιτρέπει τη συνεχή ενοποίηση και τη συνεχή παράδοση έργων, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα στην οποία εργάζονται οι χρήστες με τη βοήθεια διαφόρων αγωγών κατασκευής και ανάπτυξης. Το Jenkins μπορεί να ενσωματωθεί με πολλά εργαλεία δοκιμών και ανάπτυξης.

Travis CI

Travis CI είναι μια πλατφόρμα συνεχούς ενοποίησης που φιλοξενείται στο Cloud και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία και τη δοκιμή έργων που φιλοξενούνται στο GitHub και το Bitbucket. Ρυθμίζεται με την προσθήκη ενός αρχείου YAML.

Μπορεί να δοκιμαστεί δωρεάν για έργα ανοιχτού κώδικα και με χρέωση για ένα ιδιωτικό έργο.

Μπαμπού

Μπαμπού είναι ένα από τα δημοφιλή προϊόντα που αναπτύχθηκε από την Atlassian για να υποστηρίζει την απρόσκοπτη συνεχή ενσωμάτωση. Το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργικότητάς του είναι προκατασκευασμένο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κατεβάζουμε διαφορετικά πρόσθετα όπως το Jenkins. Υποστηρίζει επίσης απρόσκοπτη ενσωμάτωση με άλλα προϊόντα Atlassian όπως το JIRA και το Bitbucket.

Χάντσο

Το Hudson είναι δωρεάν λογισμικό γραμμένο σε JAVA και τρέχει σε ένα κοντέινερ servlet όπως το GlassFish και το Apache Tomcat. Παρέχει τη δυνατότητα ενεργοποίησης της σουίτας αυτοματισμού σας με οποιεσδήποτε αλλαγές στο αντίστοιχο σύστημα διαχείρισης Πηγής όπως GIT, SVN κ.λπ. Παρέχει επίσης υποστήριξη για όλα τα βασικά έργα Maven και Java.

TeamCity

TeamCity είναι μια συνεχής ενοποίηση που βασίζεται σε διακομιστή και δημιουργεί ένα εργαλείο διαχείρισης που αναπτύχθηκε από την JetBrains. Διαθέτει μια απλή και εύχρηστη διεπαφή χρήστη (UI) και παρέχει πρόοδο κατασκευής, αναλυτικές πληροφορίες κατασκευής και πληροφορίες ιστορικού για όλες τις διαμορφώσεις και τα έργα.

CircleCI

CircleCI διατίθεται με τη μορφή λύσεων που βασίζονται σε σύννεφο καθώς και λύσεων on-premise για συνεχή ενοποίηση. Είναι εύκολο και γρήγορο να ξεκινήσετε και να υποστηρίζετε ελαφριές εύκολα αναγνώσιμες διαμορφώσεις YAML.

Υπάρχουν περισσότερα εργαλεία CI που μπορείτε να εξερευνήσετε εδώ.

Σχεδιασμός & Συνεργασία

JIRA

JIRA είναι ένα από τα δημοφιλή εργαλεία διαχείρισης έργων που αναπτύχθηκε από την Atlassian και χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση προβλημάτων, σφαλμάτων και έργων. Επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθεί την κατάσταση του έργου και του ζητήματος. Μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί με άλλα προϊόντα Atlassian, όπως το Bitbucket, καθώς και με άλλα εργαλεία DevOps όπως το Jenkins.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Drupal σε διακομιστή Ubuntu

Χαλαρότητα

Χαλαρότητα είναι ένα εργαλείο συνεργασίας που βασίζεται στο freemium Cloud που επιτρέπει την ομαδική επικοινωνία και τη συνεργασία σε ένα μέρος. Αυτό το εργαλείο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την κοινή χρήση εγγράφων και άλλων πληροφοριών μεταξύ των μελών της ομάδας. Αυτό μπορεί επίσης να ενσωματωθεί εύκολα με άλλα εργαλεία όπως GIT, Jenkins, JIRA κ.λπ.

Ανίπταμαι διαγωνίως

Ανίπταμαι διαγωνίως είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα διασκέψεων και άμεσης κοινής χρήσης οθόνης. Μπορείτε να κάνετε την ομάδα σας να συμμετάσχει μέσω ήχου ή βίντεο.

Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη είναι η ομάδα σας, το Zoom μπορεί να φιλοξενήσει έως και 1000 παραλήπτες σε μια διαδικτυακή συνάντηση.

Clarzen

Clarzen είναι ένα λογισμικό συνεργασίας και διαχείρισης έργων που βοηθά στην παρακολούθηση ζητημάτων, τη διαχείριση εργασιών και τη διαχείριση χαρτοφυλακίου έργων. Προσαρμόζεται εύκολα και έχει φιλική προς το χρήστη διαδραστική διεπαφή χρήστη.

Asana

Asana είναι μια εφαρμογή για φορητές συσκευές και web, σχεδιασμένη για να βοηθά τις ομάδες να οργανώνουν, να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται την εργασία τους με αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο. Χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των καθημερινών εργασιών της ομάδας και την υποστήριξη μηνυμάτων και επικοινωνίας σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Διαχείριση πηγαίου κώδικα

SVN

SVN είναι ένα κεντρικό εργαλείο ελέγχου έκδοσης και πηγής που αναπτύχθηκε από την Apache. Βοηθά τους προγραμματιστές να διατηρούν διαφορετικές εκδόσεις του πηγαίου κώδικα και να διατηρούν ένα πλήρες ιστορικό όλων των αλλαγών.

Git

Git είναι ένα σύστημα ελέγχου κατανεμημένων εκδόσεων που στοχεύει στην ταχύτητα, την ακεραιότητα των δεδομένων, την υποστήριξη κατανεμημένων, μη γραμμικών ροών εργασίας. Εκτός από τη διαχείριση πηγαίου κώδικα, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση των αλλαγών σε οποιοδήποτε σύνολο αρχείων.

Bitbucket

Bitbucket είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα φιλοξενίας που αναπτύχθηκε από την Atlassian. Το Bitbucket προσφέρει επίσης ένα αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου κώδικα και παρακολουθεί κάθε αλλαγή στον κώδικα. Μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί με άλλα εργαλεία DevOps όπως το Jenkins, το Bamboo.

GitHub

GitHub είναι μια πλατφόρμα φιλοξενίας κώδικα σχεδιασμένη για έλεγχο έκδοσης και συνεργασία. Προσφέρει όλες τις λειτουργίες ελέγχου κατανεμημένων εκδόσεων και διαχείρισης πηγαίου κώδικα (SCM) του Git εκτός από τις δυνατότητες του.

Προσφέρει δυνατότητες ελέγχου πρόσβασης και συνεργασίας, όπως παρακολούθηση σφαλμάτων, δημιουργία & αίτημα χαρακτηριστικών, διαχείριση εργασιών κ.λπ. για το έργο.

Χτίζω

Μυρμήγκι

Απάτσι Αντ είναι ένα εργαλείο δημιουργίας και ανάπτυξης που βασίζεται σε Java ανοιχτού κώδικα. Υποστηρίζει τη μορφή αρχείου XML. Έχει πολλές ενσωματωμένες εργασίες που μας επιτρέπουν να μεταγλωττίζουμε, να συναρμολογούμε, να δοκιμάζουμε και να τρέχουμε εφαρμογές Java.

Maven

Maven είναι ένα εργαλείο αυτοματισμού κατασκευής που χρησιμοποιείται κυρίως για έργα java. Περιέχει ένα αρχείο XML που περιγράφει το έργο λογισμικού που δημιουργείται, τις εξαρτήσεις του από άλλα εξωτερικά στοιχεία και λειτουργικές μονάδες, τη σειρά κατασκευής, καταλόγους και άλλες απαιτούμενες προσθήκες.

Γρυλλισμός

Γρυλλισμός είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών javascript που βοηθά στη δημιουργία εφαρμογών και βοηθά τους προγραμματιστές να αυτοματοποιούν επαναλαμβανόμενες εργασίες, όπως η μεταγλώττιση, η δοκιμή μονάδων, η επικάλυψη κώδικα και η επικύρωση κ.λπ. Είναι μια καλή εναλλακτική για εργαλεία όπως το Make ή το Ant.

Gradle

Gradle είναι ένα σύστημα αυτοματισμού κατασκευής ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στις έννοιες του Apache Maven και του Apache Ant. Υποστηρίζει την κατάλληλη γλώσσα προγραμματισμού Groovy αντί για το αρχείο διαμόρφωσης XML. Προσφέρει υποστήριξη για σταδιακά build καθορίζοντας αυτόματα ποια μέρη του build είναι ενημερωμένα.

  Οι καρτέλες Safari που εξαφανίζονται σε iPhone/iPad: 7 επιδιορθώσεις που πρέπει να δοκιμάσετε!

Διαχείριση διαμόρφωσης

Μαριονέτα

Μαριονέτα είναι ένα εργαλείο διαχείρισης διαμόρφωσης ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση, ανάπτυξη και διαχείριση πολλών διακομιστών. Αυτό το εργαλείο υποστηρίζει την έννοια της υποδομής ως κώδικα και είναι γραμμένο σε Ruby DSL. Υποστηρίζει επίσης δυναμική κλίμακα πάνω και κάτω των μηχανών ανάλογα με τις ανάγκες.

Σεφ

Σεφ είναι ένα εργαλείο διαχείρισης διαμόρφωσης ανοιχτού κώδικα που αναπτύχθηκε από την Opscode χρησιμοποιώντας Ruby για τη διαχείριση της υποδομής σε εικονικές ή φυσικές μηχανές. Βοηθά στη διαχείριση πολύπλοκων υποδομών εν κινήσει σε εικονικές, φυσικές μηχανές και μηχανές cloud.

Ansible

Ansible είναι ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα διαχείρισης παραμέτρων πληροφορικής, παροχής λογισμικού, ενορχήστρωσης και ανάπτυξης εφαρμογών. Είναι ένα απλό αλλά ισχυρό εργαλείο για την αυτοματοποίηση απλών και πολύπλοκων εφαρμογών πληροφορικής πολλαπλών επιπέδων.

SaltStack

SaltStack είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα γραμμένο σε python και χρησιμοποιεί το μοντέλο push για την εκτέλεση των εντολών μέσω πρωτοκόλλου SSH. Προσφέρει υποστήριξη τόσο για οριζόντια όσο και για κάθετη κλιμάκωση. Υποστηρίζει πρότυπα YAML για να καταγράψετε τυχόν σενάρια.

Terraform

Terraform είναι ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα για την κατασκευή, την αλλαγή, την ανάπτυξη και την έκδοση της υποδομής με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Χρησιμοποιείται για τη διαχείριση υπαρχόντων και δημοφιλών παρόχων υπηρεσιών καθώς και προσαρμοσμένων εσωτερικών λύσεων. Βοηθά στον καθορισμό της υποδομής στη διαμόρφωση/κώδικα και θα επιτρέψει στον χρήστη να αναδημιουργήσει/αλλάξει και να παρακολουθεί τις αλλαγές στην υποδομή με εύκολο τρόπο.

Περιπλανώμενος

Περιπλανώμενος είναι ένα από τα δημοφιλή εργαλεία για την κατασκευή και τη διαχείριση εικονικών μηχανών (VM). Έχει μια εύχρηστη και διαμορφώσιμη ροή εργασίας που εστιάζει στον αυτοματισμό. Βοηθά στη μείωση του χρόνου εγκατάστασης του περιβάλλοντος ανάπτυξης, αυξάνει την ισοτιμία παραγωγής.

Συνεχής Ασφάλεια

Snyk

Ενσωματώνουν Snyk στον κύκλο ζωής ανάπτυξης για την εύρεση και τη διόρθωση ευπαθειών ασφαλείας ανοιχτού κώδικα, αυτόματα. Υποστηρίζει JS, .Net, PHP, NPM, jQuery, Python, Java κ.λπ. και μπορεί να ενσωματωθεί σε κωδικοποίηση, διαχείριση κώδικα, CI/CI, κοντέινερ και ανάπτυξη.

Η Snyk απέκτησε τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων τρωτών σημείων ανοιχτού κώδικα.

Invicti

InviΤο cti σαρώνει αυτόματα την εφαρμογή σας για ελαττώματα ασφαλείας και παρέχει ταξινομημένες αναφορές με δυνατότητα ενέργειας, ώστε να μπορείτε να αναλάβετε δράση βάσει προτεραιότητας. Ένα σενάριο ασφαλείας DevOps θα ήταν η εξέταση της νέας δέσμευσης και η αναφορά του σφάλματος απευθείας στο σύστημα παρακολούθησης όπως το Jira ή το GitHub και η εκ νέου σάρωση μόλις διορθωθεί από τον προγραμματιστή. Το βλέπετε να ενσωματώνεται σε κάθε στάδιο του SDLC.

Δοκιμές

Σελήνιο

Σελήνιο είναι το πιο δημοφιλές και ανοιχτού κώδικα εργαλείο δοκιμών. Υποστηρίζει αυτοματοποίηση δοκιμών σε διάφορα προγράμματα περιήγησης και λειτουργικά μηχανήματα. Μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί με εργαλεία διαχείρισης δοκιμών όπως ALM, JIRA και επίσης με άλλα εργαλεία DevOps όπως Jenkins, Teamcity, Bamboo κ.λπ.

JUnit

JUnit είναι ένα πλαίσιο δοκιμών μονάδων ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται από προγραμματιστές για τη συγγραφή και εκτέλεση επαναλαμβανόμενων δοκιμαστικών περιπτώσεων. Υποστηρίζει διαφορετικούς σχολιασμούς δοκιμής, χρησιμοποιώντας τους οποίους οποιοσδήποτε προγραμματιστής μπορεί να γράψει μια απρόσκοπτη δοκιμαστική περίπτωση μονάδας. Μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί με άλλα εργαλεία DevOps όπως Jenkins, GIT κ.λπ.

TestNG

TestNG είναι ένα πλαίσιο δοκιμών ανοιχτού κώδικα που έχει σχεδιαστεί και εμπνευστεί από το Junit και το Nunit. Μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί με το πρόγραμμα οδήγησης web σεληνίου για τη διαμόρφωση και εκτέλεση σεναρίων δοκιμών αυτοματισμού. Δημιουργεί επίσης διαφορετικές αναφορές δοκιμών όπως HTML ή XSLT.

Παρακολούθηση

Νάγιος

Νάγιος είναι ένα ανοιχτού κώδικα και ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία για συνεχή παρακολούθηση. Το Nagios βοηθά στην παρακολούθηση συστημάτων, εφαρμογών, υπηρεσιών και επιχειρηματικής διαδικασίας σε μια κουλτούρα DevOps. Ειδοποιεί τους χρήστες όταν κάτι πάει στραβά με την υποδομή και τους ειδοποιεί επίσης όταν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

  Πώς να δείτε κρυφές χρεώσεις και φόρους στο Airbnb

Sensu

Sensu είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης ανοιχτού κώδικα γραμμένο σε Ruby που βοηθά στην παρακολούθηση διακομιστών, υπηρεσιών, εφαρμογών, υποδομών cloud απλά και αποτελεσματικά. Είναι εύκολο να κλιμακωθεί, ώστε να μπορούμε εύκολα να παρακολουθούμε χιλιάδες διακομιστές.

Datadog

Datadog είναι ένα εργαλείο μέτρησης διακομιστή που βασίζεται σε πράκτορες. Υποστηρίζει την ενοποίηση με διαφορετικούς διακομιστές ιστού, εφαρμογές και διακομιστές cloud. Η υπηρεσία του ταμπλό παρέχει διάφορα γραφήματα σχετικά με την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο σε όλη την υποδομή.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΑΦΟΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΑΦΟΣ είναι μια συλλογή τριών προϊόντων ανοιχτού κώδικα —Elasticsearch, Logstash και Kibana, τα οποία όλα αναπτύσσονται, διαχειρίζονται και συντηρούνται από την εταιρεία Elastic. Επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν δεδομένα από οποιαδήποτε πηγή, σε οποιαδήποτε μορφή, και στη συνέχεια να αναζητούν, να αναλύουν και να οπτικοποιούν αυτά τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Sematext

Sematext είναι μια λύση παρακολούθησης πλήρους στοίβας που σας δίνει σε βάθος ορατότητα στην υποδομή πληροφορικής σας. Παρέχει παρακολούθηση απόδοσης front-end και back-end, παρακολούθηση αρχείων καταγραφής, χρόνο λειτουργίας API και ιστότοπου και παρακολούθηση απόδοσης, παρακολούθηση εμπειρίας χρήστη και πολλά άλλα.

Ενώ συνοδεύεται από πίνακες εργαλείων και κανόνες ειδοποίησης για δημοφιλείς εφαρμογές και υποδομές, όπως κοινές βάσεις δεδομένων και καταστήματα NoSQL, διακομιστές cloud, δίκτυο, κοντέινερ κ.λπ., μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε τους πίνακες εργαλείων και τις ειδοποιήσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες παρακολούθησης. Το Sematext διαθέτει ισχυρή ειδοποίηση με ανίχνευση ανωμαλιών, αποτυχία ανίχνευσης καρδιακών παλμών, προγραμματισμό και πολυάριθμες ενσωματώσεις για την παροχή ειδοποιήσεων ειδοποιήσεων.

Γραφάνα

Γραφάνα είναι μια πλατφόρμα αναλυτικών στοιχείων ανοιχτού κώδικα για την παρακολούθηση όλων των μετρήσεων από υποδομές, εφαρμογές και συσκευές υλικού. Μπορείτε να οπτικοποιήσετε τα δεδομένα, να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε έναν πίνακα ελέγχου, να ρυθμίσετε ειδοποιήσεις και να συνεργαστείτε. Μπορείτε να αντλήσετε δεδομένα από περισσότερες από 30 πηγές, συμπεριλαμβανομένων των Prometheus, InfluxDB, Elasticsearch, AWS CloudWatch κ.λπ.

Νέο Λείψανο

Νέο Λείψανο είναι ένα προϊόν ανάλυσης λογισμικού για την παρακολούθηση της απόδοσης εφαρμογών (APM) που παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και τάσεις σχετικά με την απόδοση της εφαρμογής Ιστού και το επίπεδο ικανοποίησης που βιώνουν οι τελικοί χρήστες με αυτήν. Υποστηρίζει την ανίχνευση συναλλαγών από άκρο σε άκρο και την εμφανίζει με μια ποικιλία από χρωματικά κωδικοποιημένα γραφήματα, γραφήματα και αναφορές

Cloud Hosting

AWS

AWS είναι μια πλατφόρμα φιλοξενίας ιστοσελίδων που δημιουργήθηκε από την Amazon που προσφέρει ευέλικτες, αξιόπιστες, επεκτάσιμες, εύχρηστες, επεκτάσιμες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις. Χρησιμοποιώντας αυτήν την πλατφόρμα cloud, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τη δημιουργία υποδομής πληροφορικής, η οποία συνήθως απαιτεί εύλογο χρονικό διάστημα για τη ρύθμιση.

GCP

Google Cloud είναι ένα πλήρες σύνολο δημόσιων υπηρεσιών φιλοξενίας cloud και υπολογιστών που προσφέρονται από την Google.υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για υπολογιστές, αποθήκευση και για ανάπτυξη εφαρμογών που χρησιμοποιεί το Google Hardware.

Γαλανός

Γαλανός είναι μια πλατφόρμα υπολογιστικού νέφους, σχεδιασμένη από τη Microsoft για τη δημιουργία, ανάπτυξη, δοκιμή και διαχείριση εφαρμογών και υπηρεσιών μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου των κέντρων δεδομένων της. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Microsoft Azure έχουν τη μορφή PaaS (πλατφόρμα ως υπηρεσία) και IaaS (Υποδομή ως υπηρεσία).

Containerization/Ενορχήστρωση

Λιμενεργάτης

Λιμενεργάτης είναι ένα εργαλείο για τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την εκτέλεση εφαρμογών χρησιμοποιώντας κοντέινερ. Αυτό το κοντέινερ επιτρέπει στον προγραμματιστή να συσκευάσει μια εφαρμογή με όλα τα στοιχεία και τα δευτερεύοντα στοιχεία που χρειάζεται, όπως βιβλιοθήκες και άλλες εξαρτήσεις, και να τα αποστείλει όλα με τη μορφή ενός ενιαίου πακέτου. Αυτό το έργο για την ιδέα του πλοίου και να τρέξει οπουδήποτε.

Kubernetes

Kubernetes είναι ένα σύστημα ενορχήστρωσης κοντέινερ ανοιχτού κώδικα που σχεδιάστηκε αρχικά από την Google και τώρα διατηρείται από το Cloud Native Computing Foundation. Χρησιμοποιείται για την αυτοματοποίηση της ανάπτυξης, της κλιμάκωσης και της διαχείρισης εφαρμογών. Λειτουργεί με άλλα εργαλεία κοντέινερ, συμπεριλαμβανομένου του Docker.

Εξερευνήστε περισσότερα εργαλεία ενορχήστρωσης κοντέινερ εδώ.

συμπέρασμα

Ελπίζω τα εργαλεία που αναφέρονται παραπάνω να σας βοηθήσουν στο ταξίδι σας στο DevOps.

Σας άρεσε να διαβάζετε το άρθρο; Τι θα λέγατε να μοιράζεστε με τον κόσμο;