Απόλυτη διαχείριση διακομιστή VPS με το Spanel

Οι εποχές που η κατασκευή ενός ιστότοπου ήταν μια πολύπλοκη διαδικασία, που καλωσόριζε μόνο έμπειρους προγραμματιστές ιστού ή επιχειρήσεις με ισχυρούς προϋπολογισμούς πληροφορικής, έχουν παρέλθει εδώ και καιρό. Τα τελευταία δέκα χρόνια οι υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων γίνονται πιο γρήγορες, απλούστερες, πιο ασφαλείς και όλο και πιο φθηνές.

Ωστόσο, ως χρήστης για πρώτη φορά, μπορείτε εύκολα να κατακλύζεστε από τον τεράστιο αριθμό επιλογών που έχετε στην αγορά. Πρέπει να ξεκινήσετε με έναν αξιόπιστο πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων και γρήγορα θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες οικοδεσπότες που αγωνίζονται για την προσοχή σας.

Η επιλογή του καλύτερου για το έργο σας θα πρέπει να γίνει μετά από προσεκτική εξέταση βασικών αναγκών όπως απόδοση, έλεγχος, ασφάλεια, υποστήριξη, τιμή κ.λπ.

Και αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα – τώρα πρέπει να αποφασίσετε ποιο πρόγραμμα φιλοξενίας θα ταιριάζει καλύτερα στον ιστότοπό σας. Εδώ γίνονται ενδιαφέροντα τα πράγματα…

Η τιμή ήταν ο πρωταρχικός αποφασιστικός παράγοντας για τους περισσότερους πελάτες – οι νεοσύστατες επιχειρήσεις και τα άτομα επέλεγαν κυρίως την κοινόχρηστη φιλοξενία, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συχνά επέλεγαν τη φιλοξενία VPS και οι μεγάλες επιχειρήσεις βρήκαν το σπίτι τους σε αποκλειστικούς διακομιστές. Αλλά αυτή η φόρμουλα δεν κράτησε για πολύ. Η τεχνολογική εξέλιξη έφερε νέους υβριδικούς τύπους φιλοξενίας και οι επενδύσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία του δικού σας διακομιστή μειώνονταν σταδιακά.

Ποτέ δεν ήταν καλύτερο να μεταβείτε απευθείας σε μια λύση εικονικού ιδιωτικού διακομιστή.

Τι είναι οι διακομιστές VPS;

Η φιλοξενία Virtual Private Server (VPS) είναι ένας τύπος υπηρεσίας όπου ο πάροχος χωρίζει έναν ενιαίο φυσικό διακομιστή σε πολλές εικονικές παρουσίες, όλες απομονωμένες μεταξύ τους και με ξεχωριστή κατανομή CPU/RAM/χώρου.

Αυτό έρχεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αντίθεση με την παραδοσιακή μέθοδο όπου οι οικοδεσπότες συγκεντρώνουν 100+ χρήστες σε έναν μόνο διακομιστή και τους δίνουν ένα ενιαίο σύνολο πόρων για αποστράγγιση.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η εγκατάσταση κοινής φιλοξενίας αποδείχθηκε εγγενώς ελαττωματική σε σύγκριση με την άνοδο των εικονικών διακομιστών.

Οι λύσεις VPS εισήγαγαν έναν εντελώς νέο τρόπο δημιουργίας και διαχείρισης ιστοσελίδων – έναν τρόπο όπου έχετε τον πλήρη έλεγχο του περιβάλλοντος. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ό,τι λογισμικό χρειάζεστε και να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του διακομιστή μέχρι τις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Η επεκτασιμότητα είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα των υπηρεσιών VPS. Οι εικονικοί διακομιστές σάς επιτρέπουν να προσθέτετε και να αφαιρείτε εύκολα πόρους ανάλογα με τις ανάγκες σας, καθιστώντας την υπηρεσία όχι μόνο εξαιρετικά ευέλικτη αλλά και ανοίγοντάς την σε μια μεγάλη ποικιλία πελατών. Ακόμα κι αν μόλις ξεκινάτε, μπορείτε να προσαρμόσετε τη φιλοξενία σας ώστε να ταιριάζει στον τρέχοντα προϋπολογισμό σας και να σχεδιάσετε ανάλογα την ανάπτυξή σας.

Το περιβάλλον απομονωμένου λογαριασμού επιλύει δύο από τα εγγενή βασικά προβλήματα με τα κοινά σχέδια – την απόδοση και την ασφάλεια. Οι διακομιστές VPS σας βάζουν στο τιμόνι, ώστε να μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις ταχύτητες φόρτωσης και τα μέτρα ασφαλείας σας στο μέγιστο.

Οι λύσεις VPS μπορούν να χωριστούν σε δύο βασικούς τύπους, που διαφέρουν ως προς το επίπεδο υποστήριξης που μπορείτε να λάβετε – Διαχειριζόμενες και Αυτοδιαχειριζόμενες.

  • Διαχειριζόμενο VPS – λαμβάνετε πρακτική υποστήριξη από τον πάροχο φιλοξενίας σας. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως η αρχική εγκατάσταση, η εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος, η προσθήκη υλικού και λογισμικού, η συντήρηση διακομιστή και η επίλυση τεχνικών προβλημάτων. Ιδανικά κατάλληλο για αρχάριους χρήστες και εταιρείες που θέλουν να εστιάσουν περισσότερο στην επιχειρηματική ανάπτυξη.
  • Αυτοδιαχειριζόμενο VPS – σχεδιασμένο για πιο έμπειρους προγραμματιστές και webmasters, οι μη διαχειριζόμενες υπηρεσίες VPS σάς προσφέρουν ένα μηχάνημα γυμνού μετάλλου εξοπλισμένο με τους βασικούς πόρους συστήματος για τη λειτουργία του – CPU, RAM και χώρο στο δίσκο. Από εκεί και πέρα ​​- είστε σχεδόν μόνοι σας. Αυτός ο απαράμιλλος έλεγχος στο περιβάλλον σημαίνει ότι είστε επίσης υπεύθυνοι για όλες τις τεχνικές πτυχές της φιλοξενίας σας.

Εν ολίγοις, οι εικονικοί ιδιωτικοί διακομιστές έχουν όλες τις δυνατότητες να γίνουν η καλύτερη υπηρεσία για τους περισσότερους πελάτες φιλοξενίας Ιστού στο μέλλον.

Ποιος είναι το ScalaHosting;

Η ScalaHosting υπάρχει από το 2007 και γρήγορα συνειδητοποίησε ότι για να πετύχεις σε μια τόσο κορεσμένη αγορά, πρέπει να βρεις τη θέση σου. Για τη Scala, προσέφερε μοναδικές εσωτερικές λύσεις για μια μεγάλη ποικιλία χρηστών VPS.

Η προσέγγιση με πρώτο πελάτη δεν πέρασε απαρατήρητη και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αρχίσουν να συρρέουν οι πελάτες.

Σήμερα, η ScalaHosting έχει σημαδέψει τον κλάδο, που χρησιμοποιείται από περισσότερους από 50.000 πελάτες και τα 700.000+ διαδικτυακά έργα τους. Ο πάροχος αναγνωρίζεται σε πολυάριθμες δημοσιεύσεις και έλαβε αμέτρητες ανταμοιβές τα τελευταία χρόνια για την καινοτόμο προσέγγισή του στη θέση φιλοξενίας VPS.

Αλλά η ομάδα της Scala δεν ήθελε μόνο όλη τη δόξα για τον εαυτό της. Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας έδωσε μεγάλη έμφαση σε λύσεις που μπορούν αργότερα να ενσωματωθούν με διάφορες πλατφόρμες τρίτων, βοηθώντας ολόκληρη τη βιομηχανία φιλοξενίας να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά. Τα αποτελέσματα δεν άργησαν – υπό τη διοίκηση της Scala, είδαμε την αρχή Σπανέλ (πολύχρηστη διαχείριση διακομιστή), SSShield (προληπτική παρακολούθηση διακομιστή) και SWordPress Manager (απλοποιημένη λειτουργία WP), για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

  Πώς να συνδυάσετε παρουσιάσεις PowerPoint

Ας ρίξουμε τώρα μια πιο προσεκτική ματιά στο κορυφαίο προϊόν της Scala, το Spanel, για να δούμε ποια είναι η φασαρία.

Τι είναι το Spanel;

Το Spanel είναι κάτι περισσότερο από έναν απλό πίνακα ελέγχου. Η δική της πλατφόρμα διαχείρισης διακομιστών της Scala συνοδεύεται από όλες τις καμπάνες και σφυρίχτρες, έτσι ώστε κάθε χρήστης να μπορεί να μετατραπεί σε διαχειριστή διακομιστή ακόμα και χωρίς να γνωρίζει τίποτα για την ανάπτυξη ιστού.

Το Spanel στοχεύει να είναι μια λύση all-in-one όταν πρόκειται για τις ανάγκες φιλοξενίας σας. Ταιριάζει στον διακομιστή VPS σας σαν γάντι και σας βοηθά να χειριστείτε όλες τις βασικές πτυχές της διαδικτυακής σας εμπειρίας. Η πλατφόρμα είναι πολύ ελαφριά, μειώνοντας την πίεση στον διακομιστή στο ελάχιστο και επιτρέποντας τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του ιστότοπου.

Το Spanel αποτελείται από δύο κύρια μέρη:

Διεπαφή χρήστη

Αυτά είναι τα γραφικά περιβάλλοντα που συνδέονται με κάθε λογαριασμό χρήστη. Όπως το cPanel, το Spanel της Scala προσφέρει μια διαισθητική διεπαφή με πολλές χρήσιμες επιλογές και ρυθμίσεις που μπορείτε να τροποποιήσετε. Οι κύριες ενότητες σας εδώ είναι:

  • Email – περιέχει όλους τους βοηθούς που χρειάζονται για την ομαλή διαδικτυακή επικοινωνία. Δημιουργήστε απεριόριστους λογαριασμούς email, εκχωρήστε ποσοστώσεις, ορίστε προωθητές και αυτόματες απαντήσεις, εφαρμόστε φίλτρα – όλα αυτά είναι μόλις μερικά κλικ μακριά.
  • Βάσεις δεδομένων – εργαλεία για εύκολη διαχείριση βάσεων δεδομένων
  • Ρυθμίσεις – διαμορφώστε διάφορες ρυθμίσεις λογαριασμού που σχετίζονται με τη διαχείριση χρηστών, την ασφάλεια και τις γλώσσες. Η επιλογή «Αίτηση λειτουργίας» είναι ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς η ScalaHosting ακούει πάντα τα σχόλια των πελατών και απαντά με τακτικές ενημερώσεις και νέες βελτιώσεις.
  • Τομείς – διαχειριστικός έλεγχος των ονομάτων τομέα, των υποτομέων, των δεσμευμένων τομέων σας. Εδώ είναι το μέρος για ανακατευθύνσεις τομέα και επεξεργασία ζώνης DNS επίσης.
  • Αρχεία – όλα όσα σχετίζονται με τα αρχεία και τα αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας. Λειτουργώντας ως εναλλακτική λύση FTP, μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε αρχεία, να τα επεξεργαστείτε και να τα διαγράψετε χωρίς να χρειάζεστε επιπλέον λογισμικό.
  • Εργαλεία – το μέρος για προηγμένες ρυθμίσεις και πρόσθετα. Θα βρείτε το πρόγραμμα αυτόματης εγκατάστασης Softaculous, πιστοποιητικά SSL, εργασίες cron και πολλά άλλα εδώ. Περιέχει SWordPress Manager, το οποίο είναι ένα μοναδικό εργαλείο Scala για αβίαστη διαχείριση WP.

Διεπαφή διαχειριστή

Αυτό είναι το δωμάτιο ελέγχου για τον ιδιοκτήτη VPS. Με τη βοήθεια μιας διαισθητικής διεπαφής GUI, κάθε χρήστης μπορεί εύκολα να γίνει διαχειριστής διακομιστή. Από την πρώτη στιγμή, σας υποδέχεται μια οθόνη με διάφορα στατιστικά στοιχεία διακομιστή, με τη δυνατότητα να προσαρμόζετε τους πίνακες εργαλείων για να εμφανίζουν τις πιο ζωτικές πληροφορίες για εσάς.

Στα αριστερά, θα βρείτε τα βασικά μενού:

  • Διαχείριση Διακομιστών – το ιδανικό μέρος για τη διαχείριση των πακέτων και των χρηστών σας, την παρακολούθηση ζωτικής σημασίας στατιστικών στοιχείων διακομιστή και την επωνυμία της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο API για προηγμένες ενσωματώσεις.
  • Διαχείριση λογαριασμών – μπορείτε να διαιρέσετε τον διακομιστή VPS σας σε όσους λογαριασμούς χρηστών θέλετε, εκχωρώντας τους ένα προσαρμόσιμο ποσό πόρων. Αυτή η ενότητα σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε, να επεξεργαστείτε, να αναστείλετε και να αφαιρέσετε λογαριασμούς σύμφωνα με την τρέχουσα χρήση σας. Περιλαμβάνει επιλογές πρόσβασης SSH.
  • Λογισμικό – όλες οι πρόσθετες λύσεις λογισμικού που θέλετε να ενσωματώσετε στον πίνακα ελέγχου σας θα εμφανιστούν εδώ. Από προεπιλογή, τόσο το cPanel όσο και το Spanel ρίχνουν το Softaculous στη μίξη, αλλά υπάρχουν διάφορα άλλα εργαλεία και gadget που μπορείτε να προσθέσετε.
  • Υπηρεσίες SQL – μπορείτε να δείτε όλες τις διεργασίες της βάσης δεδομένων που εκτελούνται εδώ, με την επιλογή να διακόψετε οποιαδήποτε από αυτές. Αυτό σας επιτρέπει να ελέγχετε στενά την εισερχόμενη επισκεψιμότητά σας και να αποφεύγετε τα υψηλά φορτία διακομιστή.

Μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε το Spanel με διακομιστές ιστού Apache και Nginx, αλλά η Scala συνιστά να επιλέξετε μια διαμόρφωση LiteSpeed ​​ή OpenLiteSpeed ​​για μέγιστη ταχύτητα και ταχύτερους χρόνους φόρτωσης. Εάν η ταχύτητα είναι κρίσιμη για το διαδικτυακό σας έργο – αυτός είναι σίγουρα ο τρόπος που πρέπει να κάνετε!

Οφέλη Spanel

Το Spanel ξεχωρίζει από παρόμοιους πίνακες ελέγχου ως λύση που περιλαμβάνει κάθε λειτουργία που απαιτείται για τη λειτουργία ενός τυπικού διαδικτυακού έργου. Δεν έχει σημασία αν ο πελάτης σκοπεύει να φιλοξενήσει ένα αναπτυσσόμενο blog, μια εκπληκτική γκαλερί πολυμέσων ή ένα κερδοφόρο ηλεκτρονικό κατάστημα – η ευέλικτη πλατφόρμα της Scala έχει καλυφθεί.

  • Γρήγορο και ελαφρύ – Το Spanel μπορεί να έχει πολλές λειτουργίες, αλλά η ομάδα ScalaHosting έχει διασφαλίσει ότι αυτό δεν επηρεάζει ούτε ένα κομμάτι την απόδοση του διακομιστή. Επιπλέον, η πλατφόρμα είναι πραγματικά πολύ ελαφριά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, επιτρέποντάς σας να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σχέδιο VPS σας. Συνδυάστε με έναν διακομιστή LiteSpeed/OpenLiteSpeed ​​για μεγιστοποιημένες ταχύτητες ιστότοπου.
  • Εύκολη χρήση – δεν έχει σημασία αν είστε γκουρού τεχνολογίας ή αυτό είναι το πρώτο σας διαδικτυακό έργο – Το Spanel διευκολύνει κάθε χρήστη να διαχειρίζεται τις υπηρεσίες φιλοξενίας του. Ο χρόνος που θα εξοικονομήσετε μαθαίνοντας για το υλικό και το λογισμικό του διακομιστή ξοδεύεται σίγουρα καλύτερα στον μελλοντικό σας ιστότοπο και στην επιτυχία του.
  • Προηγμένη ασφάλεια φιλοξενίας – Το Spanel είναι εξοπλισμένο με ένα άλλο από τα δικά του προϊόντα της Scala – το SShield. Αυτό το σύστημα παρακολούθησης ασφαλείας αναλύει την εισερχόμενη κυκλοφορία σας και αναζητά τυχόν ύποπτες δραστηριότητες. Εάν εντοπίσει κάποια – ειδοποιεί αμέσως τον διαχειριστή του διακομιστή και λαμβάνει τις κατάλληλες ενέργειες.
  • Τακτικές ενημερώσεις – πολλοί χρήστες παραμελούν τη σημασία της εύρεσης μιας ενεργά αναπτυγμένης λύσης, δεν έχει σημασία αν μιλάμε για δημιουργούς ιστότοπων, πρόσθετα λογισμικού ή ένα θέμα WordPress. Οι συχνές ενημερώσεις δεν διορθώνουν μόνο πιθανά προβλήματα με το προϊόν – αλλά συχνά προσθέτουν και νέες δυνατότητες και βελτιώσεις. Το Spanel λαμβάνει μια νέα έκδοση σχεδόν κάθε δύο μήνες και οι μαρτυρίες πελατών λαμβάνονται συνήθως υπόψη όταν εργάζονται σε νέα κατορθώματα.
  • Εντελώς δωρεάν – η αύξηση του κόστους άδειας cPanel τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε ισχυρή έμπνευση για τη ScalaHosting για τη δημιουργία του Spanel. Ο ιδιόκτητος πίνακας ελέγχου προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε Scala VPS και μια από τις πρόσφατες ενημερώσεις παρουσίασε μια νέα επιλογή αδειοδότησης. Τώρα μπορείτε να ενσωματώσετε το Spanel με σχεδόν οποιονδήποτε εικονικό διακομιστή.
  • Δωρεάν μετεγκαταστάσεις – σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η Scala ρίχνει και δωρεάν μετεγκαταστάσεις δεδομένων στο μείγμα. Δεν έχει σημασία ποιον πάροχο χρησιμοποιείτε ή πόσους ιστότοπους έχετε – οι έμπειροι τεχνικοί θα διασφαλίσουν ότι όλα θα μεταφερθούν σωστά στο νέο σας σπίτι και θα λειτουργήσουν όπως πριν.
  Πώς να διορθώσετε ένα παγωμένο Mac

Και όταν κοιτάζετε το Spanel κάτω από την κουκούλα, μπορείτε εύκολα να καταλάβετε γιατί όλο και περισσότεροι πελάτες το επιλέγουν ως την κατάλληλη λύση για οποιεσδήποτε ανάγκες φιλοξενίας ιστοσελίδων…

Χαρακτηριστικά Spanel

Εκτός από τις τυπικές επιλογές για τη διαχείριση τομέων, email, αρχείων και βάσεων δεδομένων, το Spanel λάμπει με μερικά μοναδικά εργαλεία και πρόσθετα που αναδεικνύουν τέλεια την καινοτόμο πλευρά της Scala.

  • SShield – Η εσωτερική λύση ασφάλειας της Scala. Αναπόσπαστο μέρος του Spanel, το SShield σας προσφέρει ηρεμία παρακολουθώντας όλη την εισερχόμενη κυκλοφορία σας για ύποπτες δραστηριότητες. Δοκιμασμένο για να ανιχνεύει και να αποκλείει πάνω από το 99,998% όλων των γνωστών ανεπιθύμητων μηνυμάτων και κακόβουλου λογισμικού, αυτό το εργαλείο βασίζεται στη μηχανική εκμάθηση για να βελτιωθεί ώστε να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό.
  • SWordPress Manager – άλλο ένα μοναδικό εργαλείο κάτω από τη ζώνη Spanel. Το SWordPress Manager όχι μόνο βοηθά την εύκολη λειτουργία του WP σας με εγκαταστάσεις με ένα κλικ, αλλαγή κωδικού πρόσβασης διαχειριστή και αυτόματες ενημερώσεις, αλλά εισάγει επίσης τη λειτουργία Κλείδωμα ασφαλείας. Αποκλείστε την πρόσβαση επεξεργασίας στα αρχεία και τους καταλόγους σας, προστατεύοντάς τα από κακόβουλο κώδικα ή αχρηστεύοντας όλα τα κρυφά backdoors.
  • Joomla Manager – Το ScalaHosting είναι ένας από τους λίγους παρόχους φιλοξενίας που αναγνωρίστηκαν επίσημα από το Joomla, επισφραγίζοντας μια συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών για τα επόμενα χρόνια. Ως μέρος των στενών τους σχέσεων, η Scala προσθέτει ένα εργαλείο Joomla Manager στο Spanel της. Αν ψάχνετε για κάτι που θα σας βοηθήσει με την εγκατάσταση του Joomla, την αλλαγή κωδικού πρόσβασης ή την κλωνοποίηση ιστότοπου – αυτό είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να το ελέγξετε.
  • Softaculous Autoinstaller – Εάν δεν είστε οπαδός του Joomla ούτε του WordPress, έχετε ακόμα μια επιλογή από 400+ άλλα σενάρια δημιουργίας ιστοτόπων στη διάθεσή σας. Αυτό οφείλεται στο πρόγραμμα εγκατάστασης Softaculous με ένα κλικ, μια πλατφόρμα που σίγουρα δεν χρειάζεται εισαγωγή. Η γρήγορη διαμόρφωση εφαρμογών είναι ένα από τα πρώτα βήματα στο διαδικτυακό σας ταξίδι και το Softaculous φροντίζει να μην χάνετε πολύτιμο χρόνο σε αυτήν.
  • Advanced Backup Manager – τα αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων είναι ένα άλλο αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού σας για τη φιλοξενία ιστού – σας προστατεύουν τόσο από τις διαδεδομένες απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο όσο και από τα δικά σας ανθρώπινα λάθη. Συνιστώνται πάντα τα καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας και το εργαλείο της Scala σάς επιτρέπει να αρχειοθετείτε και να επαναφέρετε με ασφάλεια τις πληροφορίες του ιστότοπού σας τόσο εύκολα όσο κάνετε κλικ σε μερικά κουμπιά.
  • Ενσωμάτωση WHMCS – η πιο δημοφιλής λύση χρέωσης για τους διαχειριστές ιστότοπων έχει από καιρό συνδυαστεί με το cPanel, αλλά τώρα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και με το Spanel VPS σας. Το WHMCS σάς εγγυάται εύκολη διαχείριση λογαριασμού και πολλές επιλογές για εμπορικούς ιστότοπους.
  • Υποστήριξη διακομιστή Minecraft – μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο χαρακτηριστικών του Spanel είναι η πλήρης υποστήριξή του στο παγκόσμιο φαινόμενο gaming Minecraft. Εκατομμύρια άνθρωποι έρχονται στους διακομιστές MC καθημερινά και η ScalaHosting σας δίνει την ευκαιρία να φιλοξενήσετε έναν μόνοι σας (ενώ εξακολουθείτε να δημιουργείτε έναν ιστότοπο στο πλάι).
  • Διαχείριση API – δημιουργήστε προσαρμοσμένα διακριτικά API για εύκολη ενσωμάτωση εφαρμογών τρίτων με το Spanel. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε με το χέρι ποιες ακριβώς λειτουργίες θα είναι ενεργές για τους χρήστες σας και ποιες θα παραμείνουν κρυφές. Η ευελιξία προσαρμογής στα καλύτερά της.
  • Στατιστικά σε βάθος – οι περισσότεροι πίνακες ελέγχου διακομιστών θα περιλαμβάνουν αναπόφευκτα ορισμένα ζωτικής σημασίας στατιστικά στοιχεία, αλλά κανένας άλλος δεν το κάνει όπως το Spanel. Εκτός από τα τυπικά στατιστικά στοιχεία, το VPS σας θα ενσωματωθεί στον πίνακα εργαλείων GoAccess που συνοδεύεται από κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με την επισκεψιμότητα, τους επισκέπτες και τους πόρους του συστήματος που χρησιμοποιείτε.
  Πώς να απενεργοποιήσετε την κάμερα web και το μικρόφωνό σας στο Zoom

Στο τέλος της ημέρας, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξετε το Spanel ως πλατφόρμα διαχείρισης φιλοξενίας. Όμως, καθώς το cPanel εξακολουθεί να είναι ο κυρίαρχος της αγοράς σε αυτή τη θέση, ας δούμε πώς οι δύο λύσεις στοιβάζονται μεταξύ τους σε μια διασταυρωμένη σύγκριση.

Σύγκριση Spanel έναντι cPanel

Αναλύοντας τους πιο σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν τις αγοραστικές αποφάσεις του πελάτη, θα δούμε ότι το Spanel και το cPanel έχουν πολλά κοινά πράγματα. Ωστόσο, οι δύο πλατφόρμες φέρουν επίσης ορισμένες σημαντικές διακρίσεις.

Διεπαφή

Οι δύο πλατφόρμες προσφέρουν μια διαισθητική διεπαφή GUI που είναι εξαιρετικά εύκολο να κυριαρχήσει ακόμα και από εντελώς αρχάριους. Η πλοήγηση είναι ομαλή και κάθε επιλογή σας οδηγεί ακριβώς εκεί που θα περιμένατε. Το Spanel και το cPanel προσφέρουν και οι δύο επιλογές λευκών ετικετών, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε πλήρως την επωνυμία του πίνακα ελέγχου σας για να ταιριάζει με την επιχείρησή σας.

Χρήση πηγών

Και οι δύο λύσεις του πίνακα ελέγχου είναι γεμάτες δυνατότητες, κάτι που αναπόφευκτα απαιτεί ορισμένους πόρους του συστήματος για να λειτουργήσει ομαλά. Δοκιμάζοντας το Spanel και το cPanel, δεν αντιμετωπίσαμε σημαντικές καθυστερήσεις ή διακοπές υπηρεσιών, κάτι που είναι πάντα ο στόχος.

Ωστόσο, το Spanel είναι ιδιαίτερα προσανατολισμένο στην ταχύτητα, με την πλατφόρμα να βάζει ελάχιστο επιπλέον φορτίο στον διακομιστή και αυτό του δίνει ένα πλεονέκτημα εδώ.

Χαρακτηριστικά

Το ScalaHosting βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα σχόλια της κοινότητας και αναπτύσσει ενεργά νέες δυνατότητες και ενσωματώσεις για το Spanel. Ο ιδιόκτητος πίνακας ελέγχου λαμβάνει νέες ενημερώσεις αρκετά συχνά, κάτι που είναι πάντα ένα καλό σημάδι της συμμετοχής της εταιρείας. Το CPanel μπορεί να εξακολουθεί να παρέχει περισσότερες επιλογές εκτός συσκευασίας, αλλά το Spanel μειώνει γρήγορα αυτό το κενό.

Ασφάλεια

Μια άλλη πτυχή όπου και οι δύο λύσεις αποδίδουν σε υψηλό επίπεδο, αλλά πάνω από όλα, το Spanel μπορεί επίσης να καυχιέται με το SShield. Αυτή η μοναδική ενσωμάτωση ενισχύει περαιτέρω τις άμυνες γύρω από τις ηλεκτρονικές σας εγκαταστάσεις και διασφαλίζει ότι οι κίνδυνοι εξωτερικών παραβιάσεων είναι ελάχιστοι έως καθόλου.

Υποστήριξη

Αυτή είναι λίγο δύσκολη κατηγορία, καθώς το επίπεδο της υποστήριξής σας εξαρτάται κυρίως από τον πάροχο φιλοξενίας που θα επιλέξετε. Σίγουρα, το cPanel προσφέρει ορισμένα ηλεκτρονικά εγχειρίδια και φόρουμ υποστήριξης, αλλά γενικά, θα βασίζεστε στον κεντρικό υπολογιστή σας όταν προκύπτουν προβλήματα πλατφόρμας.

Το καλό με την ύπαρξη ενός διακομιστή Spanel με το ScalaHosting είναι ότι θα λάβετε βοήθεια από τους ίδιους ανθρώπους που έχουν αναπτύξει το προϊόν – σε τελική ανάλυση, δεν υπάρχει κανένας καλύτερος στο να γνωρίζει όλα τα στοιχεία του.

Τιμή

Μπορεί να υπάρχει μόνο ένας νικητής εδώ. Το Spanel διατίθεται εντελώς δωρεάν, ενώ οι πελάτες του cPanel έχουν δει τις τιμές του να ανεβαίνουν τουλάχιστον σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Αυτό έχει τεράστια διαφορά εάν είστε πάροχος φιλοξενίας ή εταιρεία που φιλοξενεί πολλούς πελάτες.

Ομαδοποίηση Spanel και Multi-Datacenter

Μόλις πρόσφατα, η ScalaHosting εισήγαγε μια άλλη κορυφαία υπηρεσία που ονομάζεται Ομαδοποίηση πολλαπλών κέντρων δεδομένων.

Ο αδιάκοπος χρόνος λειτουργίας και η ομαλή απόδοση είναι κάτι που κανένας πελάτης φιλοξενίας ιστοσελίδων δεν μπορεί να αρνηθεί και αυτός είναι ο κύριος στόχος αυτής της καινοτόμου υπηρεσίας. Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε συμπλέγματα διακομιστών σε διαφορετικές τοποθεσίες κέντρων δεδομένων. Μερικοί από τους κόμβους λειτουργούν ως εξισορροπητές φορτίου και άλλοι είναι αφιερωμένοι στις βάσεις δεδομένων σας και τη λειτουργία του ιστότοπού σας. Αυτό το είδος εγκατάστασης εγγυάται υψηλή διαθεσιμότητα και περιττό περιβάλλον κατάλληλο για έργα υψηλής επισκεψιμότητας.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα όταν ρίχνετε πολλά κέντρα δεδομένων στο μείγμα. Η συνεργασία με την Amazon AWS βοήθησε τη ScalaHosting να διατηρήσει ένα ευρύ φάσμα τοποθεσιών διακομιστών σε όλο τον κόσμο. Τα αιτήματα περιεχομένου εξυπηρετούνται πάντα από το πλησιέστερο δυνατό κέντρο δεδομένων στην τοποθεσία του επισκέπτη, και ακόμη και σε περιπτώσεις που ένας διακομιστής αντιμετωπίζει προβλήματα – ο επόμενος απλώς θα σας αναλάβει και θα σας κρατήσει συνδεδεμένους.

Η ομαδοποίηση πολλών κέντρων δεδομένων βελτιώνει επίσης την ασφάλεια του πελάτη. Οι επιθέσεις DDoS είναι εξαιρετικά παραδείγματα ενός κοινού όπλου χάκερ ενάντια σε ανυποψίαστους ιστότοπους. Αλλά εδώ έχετε ένα ολόκληρο δίκτυο διασυνδεδεμένων διακομιστών, και αυτό είναι κάτι αδύνατο να στοχεύσετε ταυτόχρονα.

Συμπέρασμα – Πρέπει να το αγοράσετε;

Εάν είστε στην αγορά για ένα ισχυρό πρόγραμμα VPS με αρκετή υποστήριξη για να βοηθήσετε την ανάπτυξη της επιχείρησής σας – το ScalaHosting είναι σίγουρα μια κορυφαία επιλογή που πρέπει να εξετάσετε. Ο έμπειρος οικοδεσπότης έχει επικεντρωθεί στη θέση του VPS εδώ και αρκετό καιρό και σίγουρα φαίνεται όταν ρίχνετε μια ματιά πίσω από την κουρτίνα.

Το Spanel μπορεί να μοιάζει με το cPanel από πολλές απόψεις, αλλά οι πρόσθετες ενσωματώσεις και η ευέλικτη προσαρμογή φαίνεται να φέρνουν όλο και περισσότερους ανθρώπους στην πλατφόρμα Scala. Και αυτό είναι ακόμη και πριν εξεταστεί το μηδενικό πρόσθετο κόστος για την αδειοδότηση.

Ολα διαχειριζόμενη φιλοξενία VPS Τα πακέτα με το Scala έχουν σαφείς τιμές και η δωρεάν δοκιμαστική επιλογή θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε τα πάντα προτού δεσμευτείτε μακροπρόθεσμα.