Αποφύγετε αυτά τα 9 πράγματα στο βιογραφικό σας για ανάπτυξη ή Sysadmin Job

Η δημιουργία ενός καλού βιογραφικού απαιτεί προσπάθεια. Δεν είναι μόνο να αναφέρετε τα σημαντικότερα επιτεύγματά σας αλλά και πώς τα παρουσιάζετε.

Σίγουρα, μπορεί να είναι ένα απλό βιογραφικό με μη ανόητες προσθήκες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε σε ένα βιογραφικό, ανάλογα με τη θέση εργασίας για την οποία κάνετε αίτηση. Με άλλα λόγια, πρόκειται περισσότερο για τη διασφάλιση του τι δεν πρέπει να αναφέρετε σε ένα βιογραφικό παρά για αυτό που θα έπρεπε.

Εάν έχετε ένα βιογραφικό σημείωμα γεμάτο σφάλματα, ο υπεύθυνος προσλήψεων πιθανότατα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να το απορρίψει ακόμα κι αν έχετε πολλά επιτεύγματα.

Ομοίως, όταν κάνετε αίτηση για θέσεις εργασίας ως προγραμματιστής ή επίδοξος διαχειριστής συστήματος, θα πρέπει να φροντίζετε για πολλά πράγματα στο βιογραφικό σας. Αν και είναι μόνο ανθρώπινο να κάνετε ένα λάθος, αν διαβάσετε μια λίστα με πράγματα που πρέπει να αποφύγετε θα μπορούσε να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα καλύτερο βιογραφικό.

Έτσι, εδώ θα αναφέρω ορισμένες βασικές πτυχές στις οποίες πρέπει να εστιάσετε.

Προσωπικό Ιστολόγιο / Σύνδεσμος ιστότοπου Μη προσβάσιμος

Εάν έχετε ένα προσωπικό ιστολόγιο ή ιστότοπο χαρτοφυλακίου, βεβαιωθείτε ότι είναι καλά συντηρημένο και εύκολα προσβάσιμο σε όλους. Μην ανησυχείτε. μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο δωρεάν χρησιμοποιώντας το GitHub αν δεν έχετε.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι αναφέρετε τον ιστότοπο/το προσωπικό ιστολόγιο στο βιογραφικό σας, πρέπει να είναι ενημερωμένο. Εάν ο υπεύθυνος προσλήψεων προσγειωθεί στο απαρχαιωμένο ιστολόγιό σας ή δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό, αυτό δίνει μια αρνητική εντύπωση για το πώς κάνετε τα πράγματα.

Αν προτιμάτε το WordPress, ίσως θέλετε να δείτε μερικές από τις προτάσεις μας ιδανικές για το ιστολόγιό σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την ιδιωτική περιήγηση στο Safari σε iPhone ή iPad

Δεν περιορίζεται μόνο στην προσβασιμότητα του ιστολογίου σας, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο επισκέπτης έχει μια καλή εμπειρία χρήστη κατά την πρόσβαση στον ιστότοπό σας.

Η ποιότητα της εμπειρίας χρήστη μπορεί να δημιουργήσει μια καλή εντύπωση και θα πρέπει να είναι πιο ελκυστική.

Προσθέστε λεπτομέρειες στο προφίλ σας στο GitHub

Το να συνεισφέρετε σε έργα ανοιχτού κώδικα και να δημιουργήσετε κάτι δικό σας είναι ένα σημαντικό επίτευγμα όταν ξεκινάτε.

Εάν είστε παθιασμένοι με την ανάπτυξη, μπορεί να θέλετε να επιδείξετε τις δεξιότητες και τις ιδέες σας μέσω ενός αποθετηρίου GitHub.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το προφίλ σας στο GitHub περιγράφει καλά αυτό που κάνετε.

Εάν αναφέρετε το σύνδεσμο προφίλ GitHub στο βιογραφικό σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένο με αρκετές λεπτομέρειες. Θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την τακτική δραστηριότητα και τις συνεισφορές σας όταν κάποιος κοιτάζει το προφίλ σας στο GitHub.

Αποθετήρια GitHub

Όχι μόνο τα προσωπικά σας στοιχεία, αλλά βεβαιωθείτε ότι το προφίλ σας παραθέτει όλα τα ενεργά αποθετήρια σας όταν κάποιος ελέγχει τον σύνδεσμο.

Χωρίς να συνδέονται αποθετήρια με τη δραστηριότητα του προφίλ σας, δεν έχει νόημα να αναφέρετε τον σύνδεσμο GitHub στο προφίλ σας, εκτός και αν θέλετε να φαίνεται ωραίο.

Αποφύγετε τις μικρές γραμματοσειρές

Αν και μπορεί να σας επιτρέψει να προσθέσετε περισσότερες λεπτομέρειες στο βιογραφικό σας, οι μικρότερες γραμματοσειρές δυσκολεύουν την ανάγνωση.

Σε γενικές γραμμές, ένας υπεύθυνος προσλήψεων ρίχνει μια ματιά στο βιογραφικό σας. Αν είναι πολύ κείμενο, θα προτιμήσουν να το ξεπεράσουν χωρίς να του δώσουν μεγάλη σημασία.

Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όταν κάποιος ρίχνει μια ματιά στο βιογραφικό σας, θα λάβει τις βασικές πληροφορίες όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα. Με μεγαλύτερη γραμματοσειρά (όχι πολύ μεγάλη), οι πληροφορίες στο βιογραφικό σας θα πρέπει να είναι πιο ευανάγνωστες, ενώ σας δίνουν τις καλύτερες πιθανότητες για έναν υπεύθυνο προσλήψεων να σκεφτεί να διαβάσει το βιογραφικό σας.

  Πώς να αφαιρέσετε γραφικά στοιχεία από το Κέντρο ειδοποιήσεων σε Mac

Αποφύγετε τη χρήση χρωμάτων που επηρεάζουν την αναγνωσιμότητα

Παρόμοια με τις γραμματοσειρές, θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση χρωμάτων που επηρεάζουν την αναγνωσιμότητα.

Μερικά παραδείγματα μπορεί να περιλαμβάνουν ανοιχτό κίτρινο, ανοιχτό πράσινο, έντονο κόκκινο και άλλα.

Γενικά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τον λιγότερο αριθμό χρωμάτων που προσφέρουν έντονη αντίθεση με το φόντο, καθιστώντας το κείμενο ορατό.

Γραμματικά λάθη

Ακόμα κι αν θεωρείτε ότι μιλάτε άπταιστα στη γραμματική, μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις. Ένα τυπογραφικό λάθος, ένα τυχαίο γραμματικό λάθος, θα επηρεάσει το βιογραφικό;

Πρακτικά, εξαρτάται. Αλλά, τεχνικά, αυτό είναι ναι.

Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να διορθώσετε το βιογραφικό σας και να εντοπίσετε/διορθώσετε τυχόν γραμματικά λάθη που μπορείτε να εντοπίσετε. Θα πρέπει να είναι ευκολότερο να εντοπίσετε λάθη γραμματικής χρησιμοποιώντας διαδικτυακά εργαλεία γραμματικού ελέγχου όπως το Grammarly.

Δημιουργήστε προσεκτικά τη δομή του βιογραφικού

Ξέρετε τι πρέπει να παρουσιάσετε, αλλά πώς διασφαλίζετε ότι αντικατοπτρίζεται αποτελεσματικά στο βιογραφικό;

Οι ίδιες πληροφορίες μπορούν να προστεθούν στο βιογραφικό με διάφορους τρόπους. Έτσι, θα χρειαστεί να αποφασίσετε για μια δομή που θα επιτρέπει σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων να κοιτάξει εύκολα τα δυνατά σας σημεία με τη σωστή σειρά.

Εξαρτάται από το τι θέλετε να δει πρώτα ο υπεύθυνος προσλήψεων και όσο καλύτερα συνοψίσετε όλες τις ικανότητές σας, ένας υπεύθυνος προσλήψεων μπορεί γρήγορα να μετρήσει τις πιθανές πιθανότητές σας για τη δουλειά.

Προσθήκη πάρα πολλών ή πολύ λίγων πληροφοριών

Το να κρατάτε τα πράγματα απλά δεν σημαίνει ότι χάνετε λεπτομέρειες. Θα πρέπει να προσθέσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη θέση εργασίας, ενώ παράλληλα θα είναι εύκολο να καταναλωθεί.

Αντίθετα, δεν θα θέλατε να προσθέσετε πολλές περιττές λεπτομέρειες. Συνολικά, θέλετε μια καλή ισορροπία στις λεπτομέρειες και τη διάρκεια του βιογραφικού σας.

Ίδιο βιογραφικό, διαφορετικές εταιρείες

Όταν κάνετε αίτηση για δουλειά, είναι καλύτερο να εστιάσετε στην προσαρμογή του βιογραφικού για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να έχετε διαφορετικές εκδόσεις της ίδιας εφαρμογής.

Είναι καλύτερο να αποφύγετε να έχετε το ίδιο βιογραφικό για πολλές εταιρείες.

  6 καλύτερα εργαλεία βελτιστοποίησης WAN που έχουμε θέσει σε δοκιμή το 2020

Τεχνικά, δεν χρειάζεται να αλλάξετε ένα σύνολο πραγμάτων, αλλά η σειρά, ο τύπος των σχετικών πληροφοριών, θα πρέπει να ταιριάζει περισσότερο στην εταιρεία στην οποία τις υποβάλλετε. Είναι απίθανο και οι δύο υπεύθυνοι προσλήψεων διαφορετικών εταιρειών να συγκρίνουν το βιογραφικό σας, αλλά είναι καλύτερο να στοχεύσετε ένα ξεχωριστό βιογραφικό για άλλη εταιρεία.

Πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα τέλειο βιογραφικό;

Η δημιουργία ενός εντυπωσιακού βιογραφικού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί κατασκευαστές βιογραφικών που σας βοηθούν να επιταχύνετε τα πράγματα.

Μερικές προτεινόμενες επιλογές περιλαμβάνουν:

#1. Resumonk

Το Resumonk παρέχει μερικά από τα πιο απλά και αποτελεσματικά δείγματα και πρότυπα βιογραφικών. Δεν χρειάζεται να σκέφτεστε ατελείωτα μια δομή. Τα δείγματα θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Μπορείτε επίσης να βρείτε τα πρότυπα συνοδευτικών επιστολών στο Resumonk. Δεν απαιτείται εγγραφή για να το δοκιμάσετε για το πρώτο σας δείγμα.

Αν και είναι δωρεάν για να ξεκινήσετε, χρειάζεστε μια συνδρομή για να χρησιμοποιήσετε όλα τα διαθέσιμα πρότυπα και να κατεβάσετε το βιογραφικό σας ως PDF χωρίς υδατογραφήματα.

#2. MyPerfectResume

Το My Perfect Resume είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα δημιουργίας βιογραφικών που διαθέτει πολλά πρότυπα. Σε αντίθεση με το Resumonk, πρέπει να εγγραφείτε για να κατεβάσετε το βιογραφικό σας.

Δυστυχώς, δεν προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα. Ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί μια φθηνότερη και πιο χρήσιμη εναλλακτική λύση, δεδομένου ότι σας επιτρέπει να επιλέξετε πρόσβαση δύο εβδομάδων για λίγα δολάρια. Εκτός από τη δημιουργία και τη λήψη βιογραφικών, περιλαμβάνει επίσης μια δυνατότητα ελέγχου του βιογραφικού σας για κοινά λάθη.

Ετοιμαστείτε για την επόμενη αίτηση εργασίας

Ανεξάρτητα από το πώς θα καταλήξετε να δημιουργήσετε το βιογραφικό σας, θα ήταν καλύτερο να είστε σίγουροι για τις δεξιότητές σας και τα επιτεύγματα που αναφέρονται σε αυτό. Αν και η δημιουργία του τέλειου βιογραφικού μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, θα πρέπει πάντα να βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε τα πιο συνηθισμένα ζητήματα για να αυξήσετε τις πιθανότητες να τραβήξετε την προσοχή του υπεύθυνου προσλήψεων.

Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε ορισμένα διαθέσιμα προγράμματα δημιουργίας βιογραφικών, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Τεχνικά, δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε ένα πρότυπο premium ή το κατασκευάσατε από την αρχή. η ποιότητα του βιογραφικού σας θα πρέπει να αντανακλά την προσωπικότητα και την αυτοπεποίθησή σας. Βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε άνετα ένα βιογραφικό για τον εαυτό σας χωρίς να βιάζεστε, και αυτό θα κάνει τη δουλειά!

Ακολουθούν μερικά ακόμη εργαλεία για να δημιουργήσετε εξαιρετικά βιογραφικά.