Αποκτήστε την καλύτερη εμπειρία ChatGPT με αυτές τις 10 επεκτάσεις Chrome

Αν και μια ισχυρή τεχνητή νοημοσύνη, η εφαρμογή Ιστού ChatGPT δεν το κάνει σωστά όσον αφορά τη λειτουργικότητα. Εννοώ ότι η κύρια διεπαφή περιέχει κυριολεκτικά ένα πεδίο κειμένου και ένα κουμπί αποστολής. δεν μπορείς να πάρεις πιο ξεκάθαρο από αυτό!

Για μια εφαρμογή τόσο δημοφιλής, περιμένω τουλάχιστον να έχει ορισμένες δυνατότητες προσβασιμότητας, όπως ομιλία σε κείμενο ή μια επιλογή για εύκολη αντιγραφή αυτών των τεράστιων απαντήσεων. Υποθέτω ότι η εφαρμογή είναι ακόμα στα αρχικά στάδια, οπότε θα τους αφήσω να μαγειρέψουν προς το παρόν.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντέξουμε αυτήν την περιορισμένη εφαρμογή. Έχουν αναπτυχθεί πολλές νέες επεκτάσεις του Chrome που όχι μόνο προσθέτουν λειτουργίες που λείπουν στην εφαρμογή web ChatGPT, αλλά ενσωματώνουν και τις δυνάμεις ChatGPT στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Παρακάτω έχω συντάξει μια λίστα με επεκτάσεις Chrome για το ChatGPT που σίγουρα θα γεμίσει τις τρύπες που χάθηκαν από το OpenAI.

Σημείωση: Για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις επεκτάσεις ChatGPT, πρέπει να έχετε λογαριασμό ChatGPT και να είστε συνδεδεμένοι.

ChatGPT για την Google

Το ChatGPT για Google σάς επιτρέπει να βλέπετε τις απαντήσεις ChatGPT απευθείας μέσα στην Αναζήτηση Google και σε άλλες δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης. Όταν αναζητάτε οτιδήποτε στο διαδίκτυο, η επέκταση εμφανίζει μια απάντηση από το ChatGPT στη δεξιά πλευρά των αποτελεσμάτων.

Από προεπιλογή, θα δημιουργήσει μια απάντηση για κάθε ερώτημα, αλλά μπορείτε να τη ρυθμίσετε ώστε να δημιουργείται μόνο όταν κάνετε κλικ στην επέκταση ή όταν προστίθεται ένα ερωτηματικό στο τέλος του ερωτήματος. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο την εφαρμογή web ChatGPT (δωρεάν) όσο και το επίσημο OpenAI API (με πληρωμή) για να λάβετε τις απαντήσεις.

ChatGPT Writer

Γράψτε καλοφτιαγμένα email χρησιμοποιώντας το ChatGPT Writer ακριβώς μέσα στην αγαπημένη σας υπηρεσία email. Αυτή η επέκταση είναι ειδικά διαμορφωμένη για να κάνει το ChatGPT να γράφει μεγάλα και πειστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με επαγγελματικό τόνο.

Μπορείτε είτε να το παρέχετε στις προηγούμενες συνομιλίες σας για να κατανοήσετε το πλαίσιο και να γράψετε μια απάντηση ή απλώς να γράψετε με μη αυτόματο τρόπο λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα για να γράψετε ένα νέο email. Η επέκταση μορφοποιεί αυτόματα το email όπως απαιτείται και αφήνει ακόμη και περιοχές με πληροφορίες συμπλήρωσης που δεν μπορεί να δημιουργήσει.

  11 επεκτάσεις Chrome για εστίαση στην εργασία και κατάργηση περισπασμών

Από την εμπειρία μου, κάθε email ήταν καλά λεπτομερές, αποτελούμενο από τουλάχιστον 4 παραγράφους. Ο ήχος του email δεν είναι επίσης πρόβλημα, καθώς μπορείτε πάντα να του ζητήσετε να γράψει με τον τόνο που χρειάζεστε.

WebChatGPT

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του ChatGPT είναι η περιορισμένη γνώση του, καθώς διακόπηκε το 2021. Το WebChatGPT λύνει κάπως αυτό το πρόβλημα αναγκάζοντας το ChatGPT να οδηγήσει την απάντησή του από τα κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης.

Η επέκταση προσθέτει νέα κουμπιά μέσα στην εφαρμογή web ChatGPT για να διαμορφώσετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες. Μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό των αποτελεσμάτων, τη χρονική περίοδο και την περιοχή. Είναι επίσης ρυθμισμένο να γράφει λεπτομερείς απαντήσεις σε κάθε ερώτημα.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι αναφέρει πηγές για όλα όσα γράφει, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε αν οι πληροφορίες προέρχονται από αξιόπιστη πηγή ή όχι.

Superpower ChatGPT

Αν και το Superpower ChatGPT προσθέτει πολλές δυνατότητες στην εφαρμογή ChatGPT, το προσθέτω κυρίως εδώ για τις ενσωματωμένες προτροπές. Η επέκταση διαθέτει μια βιβλιοθήκη που ενημερώνεται συνεχώς με εκατοντάδες προτροπές για να κάνει το ChatGPT να ενεργεί με διαφορετικούς τρόπους.

Αυτές οι προτροπές αποτελούνται από επεξεργάσιμες πληροφορίες που λένε στο ChatGPT ποιες ακριβώς πληροφορίες χρειάζεστε και με ποιον τρόπο. Απλώς πρέπει να προσθέσετε την προτροπή και την ερώτησή σας για να λάβετε προσαρμοσμένες πληροφορίες. Παρακάτω είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας αυτές τις προτροπές.

  • Κάντε το ChatGPT να ενεργήσει ως κωμικός.
  • Γράφω ποίηση.
  • Γράψτε δοκίμια.
  • Λειτουργήστε ως συγκεκριμένος τηλεοπτικός χαρακτήρας.
  • Λειτουργήστε ως γιατρός για να σας διαγνώσει χρησιμοποιώντας τα συμπτώματά σας και ακόμη και να λάβετε συστάσεις για φάρμακα.
  • Λειτουργήστε ως υπνοθεραπευτής.
  • Λάβετε βοήθεια για να βρείτε την καριέρα σας με βάση τις δεξιότητές σας.
  • Πάρτε ιδέες για DIY.

Εκτός από τις προτροπές, προσθέτει επιλογές όπως ιστορικό, κουμπί εξαγωγής, κουμπί αντιγραφής, μέτρηση λέξεων και χρονικές σημάνσεις. Εάν ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένες προτροπές, το ChatGPT Prompt Genius είναι μια άλλη καλή επέκταση για αυτό.

YoutubeDigest

Το YoutubeDigest χρησιμοποιεί το ChatGPT για να παρέχει μια γρήγορη σύνοψη των βίντεο YouTube χρησιμοποιώντας μεταγραφές που δημιουργούνται αυτόματα. Στη δεξιά πλευρά κάθε βίντεο, θα εμφανίζεται μια περίληψη σε κουκκίδες, μια παράγραφο ή ένα άρθρο. Μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο προβολής της σύνοψης από τις ρυθμίσεις.

Η επέκταση θα προσθέσει ένα κουμπί “Σύνοψη” δίπλα στα κουμπιά “μου αρέσει/δεν μου αρέσει” στα οποία μπορείτε να κάνετε κλικ για να δημιουργήσετε τη σύνοψη. Υπάρχει επίσης μια επιλογή να δημιουργήσετε μια σύνοψη για κάθε βίντεο που παίζετε.

  Δύο τρόποι για να λάβετε αυτόματη διόρθωση στο Google Chrome

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη Σύνοψη YouTube με το ChatGPT. Είναι μια παρόμοια επέκταση που δείχνει την πλήρη μεταγραφή του βίντεο που μπορείτε να ανοίξετε στην εφαρμογή web ChatGPT για να λάβετε μια σύνοψη.

Talk-to-ChatGPT

Η μη υποστήριξη φωνητικής εισαγωγής είναι ένας άλλος περιορισμός του ChatGPT που μπορεί να επιλυθεί με μια επέκταση. Το Talk-to-ChatGPT σάς επιτρέπει να εισάγετε ερωτήματα χρησιμοποιώντας τη φωνή σας και να διαβάζετε δυνατά τις απαντήσεις ChatGPT. Μόλις εγκατασταθεί, η επέκταση προσθέτει ένα κουμπί Έναρξη στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής web ChatGPT, στο οποίο μπορείτε να κάνετε κλικ για να την εκκινήσετε.

Στη συνέχεια, θα ακούσει όλες τις εισόδους ήχου και θα εκφωνήσει την απάντηση. Μπορείτε να αλλάξετε τη φωνή από τις ρυθμίσεις και επίσης να τη διαμορφώσετε ώστε να ενεργοποιεί μη αυτόματα την είσοδο. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε ομιλία σε κείμενο και αντ’ αυτού πληκτρολογείτε το ερώτημα, θα εξακολουθεί να διαβάζει δυνατά την απάντηση.

Αν θέλετε λίγο πιο απλή επέκταση για αυτό το σκοπό, το Promptheus είναι μια καλή επιλογή. Σας επιτρέπει να εισάγετε ήχο κρατώντας το πλήκτρο διαστήματος.

ReaderGPT

Παρόμοια με το YoutubeDigest, το ReaderGPT χρησιμοποιεί επίσης το ChatGPT για τη δημιουργία περιλήψεων, αλλά αντί για βίντεο YouTube, λειτουργεί για περιεχόμενο που βασίζεται σε κείμενο, όπως αναρτήσεις ιστολογίου. Η επέκταση χρησιμοποιεί προτροπές για τη δημιουργία σύνοψης. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα προτροπών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

Μπορείτε να λάβετε μια περίληψη σε κουκκίδες, μια παράγραφο περιορισμένων λέξεων ή ακόμα και μια περίληψη σε πιο απλά αγγλικά. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τα παραδείγματα προτροπής ανάλογα με τις ανάγκες σας. Όλες οι περιλήψεις δημιουργούνται μέσα στη διεπαφή της επέκτασης και μπορείτε να την ανανεώνετε για να έχετε διαφορετική σύνοψη κάθε φορά.

Ενώ ακόμα μιλάμε για σύνοψη επεκτάσεων, το Tactiq είναι μια άλλη επέκταση σύνοψης που λειτουργεί για εφαρμογές βιντεοδιάσκεψης όπως το Zoom, το MS Teams κ.λπ.

Αντιγραφή για το Chat GPT

Μια πολύ απλή επέκταση για να αντιγράψετε εύκολα τις απαντήσεις ChatGPT, ώστε να μην χρειάζεται να επισημάνετε κάθε μία για να το κάνετε. Το Copy for Chat GPT προσθέτει ένα κουμπί δίπλα σε κάθε απάντηση στην εφαρμογή web ChatGPT στο οποίο μπορείτε να κάνετε κλικ για να αντιγράψετε την απάντηση στο πρόχειρο.

  Τρόπος συμπίεσης ή αποσυμπίεσης αρχείων σε ένα Chromebook

Το πιο σημαντικό, επίσης, εκτελεί αυτόματα το κείμενο μέσω εργαλείων ελέγχου λογοκλοπής chatbot για να ελέγξει εάν το περιεχόμενο επισημαίνεται ως λογοκλοπή ή όχι. Από την εμπειρία μου, είναι επίσης πολύ γρήγορο στον έλεγχο της λογοκλοπής σε σύγκριση με τα διαδικτυακά εργαλεία.

Συνολικά, αυτή είναι μια απαραίτητη επέκταση εάν χρησιμοποιείτε τις απαντήσεις ChatGPT στο διαδίκτυο για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.

WritingMate

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το WritingMate φροντίζει για όλες τις ανάγκες σας που σχετίζονται με τη γραφή. Μπορεί να σας βοηθήσει να γράψετε Tweet, περιγραφές προϊόντων, περιγραφές θέσεων εργασίας, εισαγωγές ιστολογίου ή ακόμα και ολόκληρες αναρτήσεις ιστολογίου.

Πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό WritingMate για να χρησιμοποιήσετε την επέκταση. Πρώτα, θα κάνει μερικές ερωτήσεις για να κατανοήσει τις ανάγκες γραφής σας και, στη συνέχεια, θα λάβετε προτάσεις προτύπων με βάση αυτό. Απλά πρέπει να γράψετε ένα θέμα και να κάνετε κλικ στο απαιτούμενο πρότυπο για να λάβετε γραπτό περιεχόμενο.

Η επέκταση έχει μια περιορισμένη δωρεάν έκδοση που προσφέρει 10 μηνύματα την ημέρα. Για απεριόριστη χρήση, θα πρέπει να αποκτήσετε την έκδοση premium που επιτρέπει επίσης τη σύνταξη μεγάλων αναρτήσεων.

Μέρλιν

Το Merlin είναι βασικά μια βελτιωμένη έκδοση του ChatGPT που ενσωματώνεται απρόσκοπτα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Είναι ενσωματωμένο σε δημοφιλείς ιστότοπους όπως η Αναζήτηση Google, το Gmail, το LinkedIn, κ.λπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εμφανίζει ένα προσαρμοσμένο πλαίσιο κειμένου όπου το ερώτημά σας μπορεί να εκτελεστεί μέσω του ChatGPT.

Ακόμα κι αν δεν είναι ενσωματωμένο στον αγαπημένο σας ιστότοπο, μπορείτε πάντα να πατήσετε τα πλήκτρα Ctrl+M για να εμφανιστεί η διεπαφή του για να κάνετε ερωτήσεις. Ανάλογα με τον ιστότοπο στον οποίο βρίσκεστε, προσφέρει προσαρμοσμένες προτροπές για καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε τα δικά σας μηνύματα προτροπής και να τα αποθηκεύσετε για μελλοντική χρήση.

Παρατήρησα επίσης ότι λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα από το ChatGPT κατά την απάντηση. Ωστόσο, η δωρεάν έκδοσή του προσφέρει μόνο 11 ερωτήματα την ημέρα. Υπάρχουν πολλές premium συνδρομές διαθέσιμες για να αυξήσετε τον αριθμό των ερωτημάτων και να αποκτήσετε επιπλέον δυνατότητες.

Τελικές Σκέψεις👨‍💻

Από τη δέσμη, το Superpower ChatGPT είναι η αγαπημένη μου επέκταση, καθώς τα μηνύματα είναι αυτό που κάνει το ChatGPT τόσο ισχυρό και παρέχει εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Αν και εάν χρησιμοποιείτε συχνά το ChatGPT, τότε το Copy for Chat GPT, το Talk-to-ChatGPT και το WebChatGPT είναι απαραίτητα, καθώς προσφέρουν μερικές από τις πιο απαιτούμενες λειτουργίες που λείπουν στο ChatGPT.

Εάν βρίσκετε το ChatGPT λίγο περιοριστικό, υπάρχουν επίσης μερικές ωραίες εναλλακτικές λύσεις ChatGPT που είναι πλούσιες σε χαρακτηριστικά και δεν δεσμεύονται από περιορισμένες γνώσεις.