Αποκτήστε μια εφαρμογή εκκίνησης όπως το iPad στα Windows

Η Microsoft πειραματίστηκε με ένα πρόγραμμα εκκίνησης εφαρμογών πλήρους οθόνης στα Windows 8 που ονόμασε «Οθόνη έναρξης». Το πρόγραμμα εκκίνησης δεν τα πήγε καλά με τους χρήστες και η Microsoft τελικά έπρεπε να το ξεφορτωθεί. Εάν η ιδέα μιας εφαρμογής εκκίνησης πλήρους οθόνης σας άρεσε, το PaperPlane είναι μια δωρεάν εφαρμογή εκκίνησης για Windows που μιμείται τη λειτουργία εκκίνησης στο iPad. Το σπουδαίο με την εφαρμογή είναι το πόσο εύκολο είναι να την εκκινήσετε. Δεν παρεμβαίνει σε καμία κανονική λειτουργία επιφάνειας εργασίας και μπορείτε να προσθέσετε αρχεία, φακέλους, εφαρμογές και συνδέσμους ιστού σε αυτό.

  Πώς να δείτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν την κάμερα web στα Windows 10

Εγκαταστήστε το PaperPlane και κάντε διπλό δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας για να το ανοίξετε ή πατήστε F12. Θα προσθέσει αυτόματα μερικές εφαρμογές στο πρόγραμμα εκκίνησης και μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε από αυτές για να εκκινήσετε την εφαρμογή. Η γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος θα σας επιτρέψει να αναζητήσετε τις εφαρμογές που έχουν προστεθεί στο PaperPlane.

Για να προσθέσετε περισσότερες εφαρμογές στο PaperPlan, κάντε δεξί κλικ στο εσωτερικό του προγράμματος εκκίνησης και προσθέστε μια διεύθυνση URL, μια εφαρμογή συστήματος, ένα αρχείο, φάκελο ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Η εφαρμογή προσφέρει πολλές επιλογές προσαρμογής, συμπεριλαμβανομένου ενός διαφορετικού τρόπου προσθήκης αρχείων, φακέλων ή εφαρμογών στο πρόγραμμα εκκίνησης, π.χ. μέσω μεταφοράς και απόθεσης. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία από την καρτέλα Γενικά στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Θα χρειαστεί να μεταβείτε στη λειτουργία γραφείου για να προσθέσετε αρχεία και εφαρμογές μέσω μεταφοράς και απόθεσης. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το στυλ κίνησης.

  Πώς να κλειδώσετε τον υπολογιστή σας με Windows 10 χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Για να προσαρμόσετε το μέγεθος των εικονιδίων της εφαρμογής, τον τρόπο με τον οποίο είναι τακτοποιημένα και πόσα εικονίδια θα πρέπει να εμφανίζονται σε μια γραμμή και στήλη, μεταβείτε στην καρτέλα Διάταξη. Εάν η προεπιλεγμένη συντόμευση εκκίνησης για το PaperPlane παρεμβαίνει σε άλλη εφαρμογή, μπορείτε να ορίσετε μια προσαρμοσμένη συντόμευση από την καρτέλα Ενεργοποίηση. Για να προσαρμόσετε το φόντο του προγράμματος εκκίνησης, μεταβείτε στην καρτέλα Εμφάνιση και επιλέξτε οποιαδήποτε εικόνα φόντου από τον σκληρό σας δίσκο. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την ακτίνα θολώματος που προσθέτει η εφαρμογή.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, μπορείτε να προσθέσετε το PaperPlane στο μενού περιβάλλοντος με το δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας ή μπορείτε να το προσθέσετε στο μενού Αποστολή σε στο μενού περιβάλλοντος με το δεξί κλικ.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα ενημέρωσης των Windows 10 0x80070002

Κατεβάστε το PaperPlane για Windows