Ανασκόπηση ακουστικών εικονικής πραγματικότητας VR Shinecon

Τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας εισέρχονται σιγά σιγά στην κύρια αγορά. Τα μικρότερα, φθηνότερα σετ με τη μορφή Google Cardboard έχουν κυκλοφορήσει εδώ και λίγο καιρό και το 2015 είδε το πολυαναμενόμενο Oculus Rift να πωλείται για τα επιβλητικά $600. Το σετ βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς ακουστικών VR, απαιτώντας από τους χρήστες να διαθέτουν έναν επιτραπέζιο υπολογιστή με το πιο πρόσφατο υλικό. Ανάμεσα στο Google Cardboard και το Oculus Rift, υπάρχουν αμέτρητα ακουστικά VR διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή για όποιον θέλει να απολαύσει ένα παιχνίδι VR ή μια καθηλωτική εμπειρία VR χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα και το VR Shinecon είναι μια πολύ καλή επιλογή. Πήραμε τα ακουστικά για μια δοκιμαστική περιστροφή και εδώ είναι η κριτική μας για τη συσκευή.

Το VR Shinecon ζυγίζει 1,1 κιλά και απαιτεί είτε iPhone είτε τηλέφωνο Android για να τροφοδοτηθεί. Κοστίζουν 35 $ στο Amazon όπως πωλούνται από την Elegiant. Το σετ μικροφώνου-ακουστικού θα λειτουργεί με ένα τηλέφωνο που έχει οθόνη 3,5 – 6,0 ιντσών. Η συσκευή δεν διαθέτει ενσωματωμένα ηχεία ωστόσο, μπορείτε εύκολα να συνδέσετε τα ακουστικά σας στο τηλέφωνό σας με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η συσκευή δεν διαθέτει κουμπιά «δράσης», δεν διαθέτει κουμπιά πατήματος οθόνης και δεν συνοδεύεται από χειριστήριο παιχνιδιών. Όλα αυτά περιορίζουν τα παιχνίδια που θα μπορείτε να παίξετε χρησιμοποιώντας τα ακουστικά και αποκλείουν ορισμένα παιχνίδια Google Cardboard επίσης.

  Πώς να επεξεργαστείτε το πρόγραμμα εκκίνησης του Ubuntu με έναν επεξεργαστή γραφικών GRUB

Ρύθμιση

Η εγκατάσταση του σετ μικροφώνου-ακουστικού δεν περιλαμβάνει τίποτα άλλο από την αφαίρεση των μικρών πλαστικών μεμβρανών του φακού. Περιλαμβάνεται ένα εγχειρίδιο με οδηγίες για την εισαγωγή του τηλεφώνου σας και τη ρύθμιση της απόστασης της κόρης και της απόστασης αντικειμένων. Πρέπει να γνωρίζετε πού βρίσκονται οι τροχοί και για τα δύο, αλλά θα μπορείτε να τους προσαρμόσετε μόνοι σας αφού έχετε έτοιμο να παίξετε ένα παιχνίδι ή μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας.

Η συσκευή διαθέτει μαλακά ρυθμιζόμενα δερμάτινα λουριά που πρέπει να προσαρμόσετε ανάλογα με το μέγεθος του κεφαλιού σας. Ανοίγουν/κλείνουν με έμπλαστρο Velcro και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ρύθμιση των ακουστικών σε μικρότερη ή μεγαλύτερη κεφαλή.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το Startup Chime στο νέο σας Mac

Εστιακές Προσαρμογές

Το σετ μικροφώνου-ακουστικού έχει δύο τύπους εστιακών προσαρμογών. ρύθμιση της κόρης και απόσταση αντικειμένου. Η προσαρμογή της κόρης αναφέρεται στην απόσταση μεταξύ των ματιών σας. Αν και η διαφορά από άτομο σε άτομο μπορεί να είναι πολύ μικρή, όταν βλέπετε μια οθόνη σε τόσο κοντινή απόσταση όπως στα ακουστικά, η μικρή διαφορά θα έχει σημαντικό αντίκτυπο. Η ρύθμιση της απόστασης από τον τροχό στο επάνω μέρος της συσκευής ευθυγραμμίζει τέλεια την εικόνα

Η δεύτερη εστιακή ρύθμιση είναι η απόσταση του αντικειμένου. Ελέγχεται από δύο πόμολα και στις δύο πλευρές του σετ. Η απόσταση αντικειμένου θα αυξηθεί ή θα μειωθεί πόσο «κοντά» είναι η οθόνη του τηλεφώνου σας. Αυτό σας επιτρέπει να εστιάσετε καλύτερα την οθόνη σας.

Μυωπική αντιστάθμιση

Το σετ μικροφώνου-ακουστικού μπορεί να αντισταθμίσει οποιονδήποτε με μυωπία (μυωπία) έως και έξι μοίρες, που είναι το όριο για σοβαρή μυωπία και πιθανότατα θα καλύψει την πλειοψηφία των χρηστών με προβλήματα όρασης. Για οποιονδήποτε με μεγαλύτερο αριθμό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιεί φακούς επαφής, καθώς τα γυαλιά δεν κάθονται πολύ καλά μέσα στα ακουστικά.

  Αναζητάτε μια δωρεάν δοκιμή Netflix; Δοκιμάστε αυτές τις υπηρεσίες

Παιχνίδι

Εκτός από τις προσαρμογές υλικού και οπτικής εικόνας, το σημαντικό ερώτημα με κάθε ακουστικό VR είναι πόσο καλά παρακολουθεί την κίνησή σας και πόσο καλή είναι η θέα. Η συσκευή δεν διαθέτει δικούς της αισθητήρες και βασίζεται αποκλειστικά στους αισθητήρες του τηλεφώνου σας για να σας προσφέρει την καθηλωτική εμπειρία. Το οπτικό πεδίο είναι κάπως ανεπαρκές, αλλά εξακολουθεί να είναι κατάλληλο για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει εφαρμογές και παιχνίδια VR σε κάτι που είναι λίγο πιο αξιόπιστο από το Google Cardboard.

συμπέρασμα

Το ακουστικό είναι αρκετά καλό για 35 $. Μπορούμε να ελπίζουμε ότι τα μελλοντικά μοντέλα θα προσφέρουν καλύτερο οπτικό πεδίο, αλλά αυτό κάνει μια καλή δουλειά. Είναι ανθεκτικό και άνετο στη χρήση. Εάν δεν παίρνετε ένα Oculus, αυτή είναι μια πολύ καλή και πολύ λογική εναλλακτική.

Μπορείτε να αναζητήσετε και να αγοράσετε το VR Shinecon από την Amazon.