Αναθεωρήθηκε το Astra Pentest – Εύκολη, συνεχής σάρωση ευπάθειας και συμμόρφωση

Οι εφαρμογές με κακή ασφάλεια ή (μερικές φορές) εσφαλμένες παραμέτρους συχνά παραβιάζονται και ευαίσθητες πληροφορίες κλέβονται από τις εταιρείες κάθε μέρα.

Ακολουθούν ορισμένα ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία του πραγματικού κόσμου:

  • Σύμφωνα με την IBM, το 2021, το μέσο κόστος μιας παραβίασης δεδομένων αυξήθηκε σε 4,37 εκατομμύρια δολάρια ανά περιστατικό παραβίασης δεδομένων.
  • Μελέτη της Accenture αναφέρει ότι σχεδόν το 43% των κυβερνοεπιθέσεων στοχεύουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Για την αποφυγή τέτοιων ζημιών και εισερχόμενων απειλών για οποιαδήποτε εταιρεία, απαιτείται ενδελεχής σάρωση ευπάθειας και δοκιμή διείσδυσης των περιουσιακών της στοιχείων που αντιμετωπίζουν το Διαδίκτυο, ώστε να αποκαλυφθούν όλα τα τρωτά σημεία στις εφαρμογές προτού έρθουν οι χάκερ να τα αναζητήσουν.

Εκεί είναι που Astra Pentest μπαίνει στο παιχνίδι.

Πώς βοηθά το Astra Pentest;

Η πλατφόρμα Pentest του Astra κάνει την κατά τα άλλα κουραστική διαδικασία εύρεσης τρωτών σημείων εξαιρετικά απλή και συνεχή. Κάνει τις εφαρμογές σας προληπτικά ασφαλείς.

Προσφέρει στις επιχειρήσεις μια ολιστική πλατφόρμα που περιλαμβάνει αυτοματοποιημένη και συνεχή σάρωση ευπάθειας, χειροκίνητη δοκιμή διείσδυσης, διαχείριση ευπάθειας βάσει κινδύνου, ενσωματώσεις DevOps (CI/CD), ξεχωριστές θήκες δοκιμών συμμόρφωσης Pentest για συμμορφώσεις όπως SOC2, ISO27001, HIPAA και πολλά άλλα.

Με το Astra Pentest, η ομάδα μηχανικών σας και οι μηχανικοί ασφαλείας του Astra μπορούν εύκολα να συνεργαστούν, να διαχειριστούν και να ασφαλίσουν τις εφαρμογές σας με μια ενοποιημένη πλατφόρμα.

Ποιος μπορεί να επωφεληθεί από το Astra Pentest;

Η Astra Security απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα εταιρειών από κάθε κλάδο του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων της υγειονομικής περίθαλψης, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, του ηλεκτρονικού εμπορίου, του Blockchain και άλλων. 3000+ εταιρείες όπως η SpiceJet, η Ford, η Agora, η Cosmopolitan, η Dream11, η Gillette και η OOONA βασίζονται στο Astra Pentest για την εξασφάλιση της επιχείρησής τους.

  Πώς να επαναφέρετε τα παλιά δωρεάν στοιχεία ελέγχου μετασχηματισμού του Photoshop

CTO, CIO, IT Managers, CISO’S και Compliance Professionals από εταιρείες οποιουδήποτε μεγέθους μπορούν να επωφεληθούν από τη βραβευμένη λύση Astra Pentest της Astra Security.

Με το Astra Pentest, οι πελάτες μπορούν επίσης να διατηρήσουν συνεχή συμμόρφωση όπως ISO 27001, SOC2, PCI-DSS & HIPAA μέσω τακτικών σαρώσεων ασφαλείας, οι οποίες ελέγχουν για ευπάθειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποτυχία αυτών των συμμορφώσεων.

Τι περιλαμβάνει το Astra Pentest;

Με το Astra Pentest, οι πελάτες λαμβάνουν μια ολοκληρωμένη λύση ασφαλείας για τον εντοπισμό και τη διόρθωση ευπαθειών και αδυναμιών ασφαλείας στα συστήματά τους. Επιπλέον, τα βασικά χαρακτηριστικά που προσφέρει το Astra Pentest παρέχουν μια απρόσκοπτη εμπειρία για τη συνεργασία των ομάδων μηχανικής και διαχείρισης για τους στόχους ασφαλείας τους.

Το Astra Pentest έχει τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά:

  • Αυτοματοποιημένος σαρωτής ευπάθειας με 3000+ δοκιμές
  • Μίγμα αυτοματοποιημένης και χειροκίνητης διείσδυσης
  • Ενσωματώσεις με CI/CD, JIRA και άλλες εφαρμογές
  • Εύκολη διαχείριση ευπάθειας και συνεργασία
  • Ειδικές δοκιμές συμμόρφωσης και προβολή για SOC2, ISO27001, HIPAA κ.λπ.
  • Πιστοποιητικό pentest με δυνατότητα δημόσιας επαλήθευσης
  • Διόρθωση της συνεργασίας με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας εντός της πλατφόρμας

Τώρα, ας δούμε Τα χαρακτηριστικά Pentest του Astra λεπτομερώς.

Αυτοματοποιημένος σαρωτής ευπάθειας

Ένας συνεχής σαρωτής ευπάθειας που ελέγχει αυτόματα το σύστημά σας για περισσότερες από 3000+ περιπτώσεις δοκιμών και προσφέρει λεπτομερείς αναφορές σάρωσης. Ο σαρωτής ευπάθειας του Astra έχει επίσης σχεδιαστεί για να σαρώνει σελίδες πίσω από τη σύνδεση, καθιστώντας τον ιδανικό για εφαρμογές SaaS.

Ο αυτοματοποιημένος σαρωτής ευπάθειας της Astra λειτουργεί σε πέντε διαφορετικά βήματα:

  • Σαρώστε την εφαρμογή σας για ευπάθειες και ζητήματα εσφαλμένης διαμόρφωσης
  • Η ταξινόμηση κινδύνου γίνεται για κάθε ευπάθεια λαμβάνοντας υπόψη τη βαθμολογία κινδύνου, τη σοβαρότητα και τον αντίκτυπο
  • Τα τρωτά σημεία κατηγοριοποιούνται με βάση τη βαθμολογία κινδύνου και δίνονται προτεραιότητα στους προγραμματιστές για να τα διορθώσουν
  • Οι αναφορές για κάθε σάρωση ευπάθειας προετοιμάζονται και φυλάσσονται για μελλοντικές αναφορές
  • Ενσωματώστε τον σαρωτή με τη διοχέτευση CI/CD για συνεχείς σαρώσεις, μην βγαίνετε ποτέ στην παραγωγή με ευπάθειες
  Πώς να αλλάξετε άξονες γραφήματος στα Φύλλα Google

Ένας συνδυασμός αυτοματοποιημένης και χειροκίνητης δοκιμής διείσδυσης

Οι μηχανικοί ασφαλείας στο Astra σάς βοηθούν να εντοπίσετε και να επιδιορθώσετε τα κενά ασφαλείας στο σύστημά σας πραγματοποιώντας δοκιμές τύπου χάκερ χρησιμοποιώντας ένα σύνολο αυτοματοποιημένων εργαλείων και μη αυτόματων προσπαθειών. Σε αυτό, ένας μηχανικός ασφαλείας από το Astra προσπαθεί να παραβιάσει το σύστημά σας ή να παρακάμψει τις καθιερωμένες άμυνες εκμεταλλευόμενος μια πιθανή ευπάθεια ή αδυναμία ασφάλειας. Με έναν συνδυασμό αυτοματοποιημένης και μη αυτόματης διείσδυσης δοκιμών, ολόκληρη η διαδικασία αξιολόγησης ευπάθειας και δοκιμής διείσδυσης (VAPT) του Astra εξασφαλίζει μηδενικά ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

Η μη αυτόματη δοκιμή μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ελαττώματα στο σύστημά σας που γίνονται απαρατήρητα στην αυτοματοποιημένη σάρωση. Εντοπίζει ελαττώματα όπως σφάλματα επιχειρησιακής λογικής, προβλήματα λόγω κακού κώδικα κ.λπ.

Εύκολη διαχείριση ευπάθειας & συνεργασία

Ο πίνακας ελέγχου Vulnerability Management στο Astra Pentest σάς προσφέρει έναν εύκολο τρόπο αναγνώρισης, ταξινόμησης και αποκατάστασης ευπαθειών. Σας παρέχεται μια λεπτομερής ανάλυση για κάθε ευπάθεια που ανακαλύφθηκε μαζί με τον πιθανό αντίκτυπο στην αξία σε δολάρια, τη σοβαρότητα, τη βαθμολογία κινδύνου της ευπάθειας, τη βαθμολογία CVSS, βήματα για αναπαραγωγή, προτάσεις βίντεο POC για τη διόρθωση αυτής της ευπάθειας και πολλά άλλα.

Ο πίνακας εργαλείων διαχείρισης ευπάθειας σάς επιτρέπει επίσης να συνεργαστείτε με την εσωτερική σας ομάδα και τους μηχανικούς ασφαλείας του Astra (με επιλογές για προσθήκη σχολίων, προσθήκη ετικετών σε χρήστες, έλεγχο πρόσβασης απόφασης, κέντρο ανάλυσης κ.λπ.)

Δοκιμές και Αναφορές Ασφάλειας Συμμόρφωσης

Ένας νέος λαμπερός πίνακας εργαλείων συμμόρφωσης στο Astra Pentest σάς επιτρέπει να ελέγχετε τη θέση της αίτησής σας σχετικά με διάφορες συμμορφώσεις ασφαλείας ειδικά για τον κλάδο σας. Επί του παρόντος, οι διαθέσιμες δοκιμές συμμόρφωσης για την ασφάλεια είναι – ISO 27001, SOC 2, PCI-DSS, HIPAA και GDPR.

  8 υπέροχα θέματα XFCE για να δείτε

Ενσωματώσεις με CI/CD και άλλες εφαρμογές

Επιλογές ενσωμάτωσης CI/CD για να συνδέσετε το έργο Pentest με τους αγωγούς GitHub ή GitLab. Αυτό θα εξασφαλίσει έναν αυτοματοποιημένο και συνεχή έλεγχο για την εφαρμογή σας κάθε φορά που αναπτύσσετε—μεταφορά των DevOps σας σε DevSecOps.

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε το έργο Jira με το Astra Pentest για να προσθέσετε ευπάθειες που εντοπίστηκαν καθώς εκκρεμεί το Jira στο έργο Jira.

Πιστοποιητικό Pentest με δυνατότητα δημόσιας επαλήθευσης

Μετά από κάθε επιτυχή δοκιμή διεκπεραίωσης, θα λαμβάνετε ένα αναγνωρισμένο από τον κλάδο πιστοποιητικό διενέργειας διεκπεραίωσης. Μπορείτε να το κατεβάσετε μόνοι σας από τον κεντρικό πίνακα ελέγχου του Astra Pentests.

Αυτό το πιστοποιητικό με δυνατότητα δημόσιας επαλήθευσης σάς βοηθά να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη μεταξύ των υπαρχόντων και των νέων πελατών σας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη ορισμένης συμμόρφωσης.

Διόρθωση της συνεργασίας με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας εντός της πλατφόρμας

Οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν ένα ερώτημα υποστήριξης στον πίνακα εργαλείων χρησιμοποιώντας το “Χρειάζεστε βοήθεια;” Ενότητα. Επιπλέον, για να συζητήσουν, να αναθέσουν και να ζητήσουν βοήθεια σχετικά με οποιαδήποτε συγκεκριμένη ευπάθεια, οι ομάδες προγραμματιστών μπορούν να συνεργαστούν με ειδικούς ασφαλείας από το Astra εντός της πλατφόρμας – απλώς πηγαίνοντας στο κέντρο επίλυσης και σχολιάζοντας το ζήτημα.

Επιπλέον, το Astra Security διαθέτει ένα κέντρο πόρων που παρέχει χρήσιμα άρθρα για να σας βοηθήσει με όλες τις δυνατότητες του προϊόντος και τις ερωτήσεις που έχετε.

Τι λένε οι πελάτες για το Astra Pentest;

Προσθήκη μερικών στιγμιότυπων κριτικών εδώ (πηγή):

Ανακεφαλαίωση

Οι οργανισμοί θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο χρήσης λύσεων σάρωσης ευπάθειας και δοκιμών διείσδυσης για να εξασφαλίσουν ολοκληρωμένη κάλυψη ασφαλείας. Η σάρωση ευπάθειας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε αδύναμα σημεία στο σύστημά σας πριν το κάνει κάποιος εισβολέας, ενώ η δοκιμή διείσδυσης μπορεί να σας βοηθήσει να επικυρώσετε την αποτελεσματικότητα των ελέγχων ασφαλείας σας.

Όταν χρησιμοποιούνται μαζί, αυτά τα δύο εργαλεία μπορούν να παρέχουν μια ισχυρή άμυνα ενάντια στις σημερινές απειλές. Βεβαιωθείτε ότι ο οργανισμός σας εκμεταλλεύεται τόσο τις λύσεις σάρωσης ευπάθειας όσο και δοκιμών διείσδυσης για να παραμείνει μπροστά από την καμπύλη.