Ανάπτυξη εφαρμογών Flutter: Ένας πλήρης οδηγός

Το Flutter είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή πλαισίου για φορητές συσκευές πολλαπλών πλατφορμών για τους περισσότερους προγραμματιστές, υποστηρίζοντας περισσότερες από 100.000 εφαρμογές από τότε που κυκλοφόρησε, σύμφωνα με το Statista.

Δημιουργήθηκε το 2017 από την Google και είναι ανοιχτού κώδικα. Η ικανότητά του να δημιουργεί εφαρμογές υψηλής ποιότητας και γρήγορης απόδοσης που εκτείνονται σε λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας – Android και iOS – και άλλα χαρακτηριστικά το καθιστούν μια καλή επιλογή για πολλούς προγραμματιστές.

Εάν είστε υπεύθυνος λήψης αποφάσεων ή επιχειρηματίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Flutter για να επιτύχετε εφαρμογές υψηλής ποιότητας για την επιχείρησή σας σε τιμή φιλική προς την τσέπη.

Αν σκεφτήκατε να χρησιμοποιήσετε το Flutter, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς το Flutter μπορεί να σας βοηθήσει ως προγραμματιστή και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε τα προϊόντα σας.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το Flutter;

Το Flutter είναι ένα πλαίσιο ανοιχτού κώδικα, που περιστασιακά ονομάζεται Software Development Kit (SDK), που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εγγενών μεταγλωττισμένων εφαρμογών πολλαπλών πλατφορμών. Μπορείτε να δημιουργήσετε λύσεις για κινητές συσκευές, ιστούς και Mac από μια ενιαία βάση κώδικα.

Το Flutter περιλαμβάνει ένα πλαίσιο – ένα σύνολο επαναχρησιμοποιήσιμων στοιχείων διεπαφής χρήστη (κουμπιά, φόρμες, ρυθμιστικά, κ.λπ.) που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και ένα SDK – ένα σύνολο εργαλείων συμπεριλαμβανομένων πλαισίων, βιβλιοθηκών και API για να σας βοηθήσουν ανάπτυξη πλήρως λειτουργικών εφαρμογών.

Το πλαίσιο Flutter είναι γραμμένο στη γλώσσα προγραμματισμού Dart, που αναπτύχθηκε από την Google, η οποία εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στο μπροστινό μέρος.

Γιατί χρειάζεστε το Flutter ως προγραμματιστής;

Σε αντίθεση με τη διατήρηση πολλών βιβλιοθηκών σε Java, JavaScript, Swift για Android και iOS, όλες για μία εφαρμογή σε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα (OS), το Flutter περικυκλώνει όλο τον κώδικά σας σε μία γλώσσα και αυτή η δομή ταιριάζει σε πολλαπλή ανάπτυξη. Φυσικά, η διαχείριση κώδικα για όλες τις εφαρμογές σας σε ένα σημείο εξοικονομεί χρόνο προγραμματιστή σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μεταγλώττιση κλάσματος του δευτερολέπτου του Flutter για άμεσες προεπισκοπήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία hot reload του Flutter για να δείτε τις αλλαγές κώδικα και να προσαρμόσετε ανάλογα. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα του Flutter και να τον τροποποιήσετε ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες σας, διευκολύνοντας την κωδικοποίηση και τη δημιουργία εφαρμογών.

Τι κάνει το Flutter μοναδικό;

Το Flutter έχει τη φήμη ότι εξοικονομεί χρόνο για τις διαδικασίες και το κόστος ανάπτυξης εφαρμογών και βοηθά στη δημιουργία εφαρμογών με διαδραστικά σχέδια για τον χρήστη και ομαλά κινούμενα σχέδια.

Εάν θέλετε να μάθετε Flutter, θα ήταν καλύτερο να έχετε μια σταθερή εξοικείωση με αυτό, ώστε όταν το κάνετε, να παραλείψετε τα εισαγωγικά κομμάτια και να αρχίσετε να μαθαίνετε. Ακολουθεί μια ανάλυση των βασικών χαρακτηριστικών του:

  • Υποστήριξη μεταξύ πλατφορμών: Το Flutter αναπτύσσει εγγενώς μεταγλωττισμένες εφαρμογές από μια ενιαία βάση κώδικα για κινητά, ιστό και επιτραπέζιους υπολογιστές. Στην ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά, δεν χρειάζεται να γράψετε κώδικα για πολλές εφαρμογές, ας πούμε για Android και iOS, εξοικονομώντας χρόνο και τον πονοκέφαλο της ανάπτυξης πολλών εφαρμογών. Αυτό μειώνει και το κόστος.
  • Διαθέσιμα SDK και εγγενείς λειτουργίες: Το Flutter χρησιμοποιεί τον εγγενή κώδικα, τα API πλατφόρμας και τις ενσωματώσεις τρίτων, απλοποιώντας τις διαδικασίες ανάπτυξης και, επομένως, μια καλή εμπειρία προγραμματιστή.
  • Widgets: Το Flutter έχει πολλά εξειδικευμένα σχέδια που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας.
  • Hot reload: Όταν κάνετε αλλαγές στον κώδικά σας, αυτή η δυνατότητα επιτρέπει την άμεση παρακολούθηση των αλλαγών του κωδικού σας. Το Flutter υποδεικνύει ενημερώσεις που είναι εμφανείς στην ίδια την εφαρμογή.
  • Ανοιχτός κώδικας: Το Flutter είναι εντελώς δωρεάν στη χρήση και ανοιχτού κώδικα. Μπορείτε να ενσωματώσετε διάφορα πακέτα και βιβλιοθήκες τρίτων στην εφαρμογή σας, είτε πρόκειται για βίντεο, συνομιλίες, διαφημίσεις ή άλλες λειτουργίες.
  •   Πώς να ορίσετε δικαιώματα αρχείων σε Mac

    Στη συνέχεια, θα διερευνήσουμε μερικά από τα πλεονεκτήματα της χρήσης Flutter.

    Πλεονεκτήματα της χρήσης Flutter

    #1. Business Logic UI σε όλες τις πλατφόρμες

    Το Flutter παρέχει τον καλύτερο τρόπο κοινής χρήσης κώδικα μεταξύ πλατφορμών. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε στοιχεία για συγκεκριμένη πλατφόρμα για την απόδοση διεπαφής χρήστη. χρειάζεστε μόνο τον καμβά για να σχεδιάσετε.

    #2. Μειωμένος χρόνος ανάπτυξης κώδικα

    Εάν εργάζεστε σε μια εφαρμογή Android μεσαίου μεγέθους, χρειάζονται έως και 40 δευτερόλεπτα για να προσαρμόσετε μια δυνατότητα διάταξης. Η ενσωματωμένη λειτουργία hot reload κάνει τις αλλαγές σας σχεδόν άμεσες.

    #3. Αυξημένος χρόνος έως την ταχύτητα της αγοράς

    Εάν χρησιμοποιείτε το Flutter για την ανάπτυξη εφαρμογών σας, σας παίρνει το μισό εργατικό δυναμικό που χρειάζεστε αντί να επεξεργαστείτε δύο ξεχωριστές εφαρμογές, ας πούμε σε Android και iOS.

    Αυτό σας εξοικονομεί χρόνο επειδή δεν χρειάζεται να γράψετε κώδικα για συγκεκριμένη πλατφόρμα, ωστόσο θα εξακολουθείτε να επιτυγχάνετε την επιθυμητή οπτική σε όλες τις πλατφόρμες σας.

    #4. Ομοιότητα με την ανάπτυξη εγγενών εφαρμογών

    Η σημερινή τεχνολογική προσέγγιση για την κατασκευή ψηφιακών προϊόντων δίνει προτεραιότητα στην εμπειρία χρήστη (UX). Με το Flutter, μπορείτε να δημιουργήσετε καλύτερα κινούμενα σχέδια διεπαφής χρήστη (UI). Το Flutter είναι ενσωματωμένο απευθείας στον κώδικα του μηχανήματος, εξαλείφοντας σφάλματα απόδοσης στη διαδικασία διευκρίνισης.

    #5. Ταχεία ανάπτυξη εφαρμογών

    Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πολλά γραφικά στοιχεία για την ανάπτυξή σας, επομένως ταχύτερη ανάπτυξη και ανάπτυξη. Εάν προσέχετε επίσης την αγορά για την εφαρμογή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Flutter για να δημιουργήσετε εφαρμογές χωρίς κολλήματα. Αρέσει στους χρήστες και αυτή η εμπειρία τους ενθουσιάζει να μοιραστούν το προϊόν σας αυξάνοντας το εύρος της αγοράς του.

    #6. Μινιμαλιστικά χαρακτηριστικά σχεδίασης

    Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά γραφικά στοιχεία για την εφαρμογή σας, το Flutter σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε νέα και είτε να τα χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα είτε να τα συνδυάσετε με υπάρχοντα. Αυτή η προσέγγιση είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή των πιο φιλικών προς τον χρήστη σχεδίων.

    Μειονεκτήματα της χρήσης Flutter

    #1. Βιβλιοθήκες

    Ως προγραμματιστής, χρειάζεστε βιβλιοθήκες τρίτων για ορισμένες λειτουργίες του λογισμικού σας. Ενώ οι βιβλιοθήκες τρίτων είναι δωρεάν, ανοιχτού κώδικα και άμεσα διαθέσιμες, αυτό δεν συμβαίνει με το Flutter.

    Είναι ένα νέο πλαίσιο και εξακολουθεί να εξελίσσεται και να βελτιώνεται. μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε για κάποια διόδια, να φτιάξετε το δικό σας ή, σε χειρότερη περίπτωση, να βρείτε μια άλλη επιλογή για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

    #2. Ενσωμάτωση

    Η ενσωμάτωση του Flutter με πλατφόρμες συνεχούς ενοποίησης (CI) μπορεί να είναι δύσκολη, σε αντίθεση με το εγγενές Android και το iOS. Ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε προσαρμοσμένα σενάρια για τη δημιουργία, τη δοκιμή και την ανάπτυξη εφαρμογών Flutter στις διαδικασίες CI.

    #3. Αδύναμη υποστήριξη λειτουργιών iOS

    Η Google υποστηρίζει το Flutter, αφήνοντας την υποστήριξη iOS να υποφέρει. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή στο iOS διαγράφει όλα τα δεδομένα EXIF ​​κατά τη λήψη φωτογραφιών ενώ βρίσκεστε σε συσκευές Apple. Ως αποτέλεσμα, η φωτογραφία σας λαμβάνει εσφαλμένο προσανατολισμό, τοποθεσία και γάμμα. Όταν εξετάζετε μοναδικές λειτουργίες προσβασιμότητας iOS, όπως η φωνή, η καθοδηγούμενη πρόσβαση, οι υπότιτλοι και η ηχητική περιγραφή δεν υποστηρίζονται καλά στο Flutter.

    Πώς να φτιάξετε την εφαρμογή Flutter

    Έχετε ήδη αφιερώσει σημαντικό χρόνο ως θεωρητικά. Ας αρχίσουμε τακτικά και ας επεξεργαστούμε μια απλή εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς να χτίζετε χρησιμοποιώντας το Flutter.

    Εγκατάσταση Flutter

    Θα χρειαστείτε ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης (IDE) για την γρήγορη ανάπτυξη, δημιουργία και δοκιμή του λογισμικού σας. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ:

  • Κωδικός VS – Έχει όλες τις επιθυμητές ιδιότητες σε ένα IDE, συμπεριλαμβανομένου του ελαφρού και του γρήγορου. Το VS Code ήταν μια κορυφαία επιλογή προγραμματιστή. μπορείτε να εστιάσετε σε αυτό.
  • Android Studio – Για να ξεκινήσετε με το Android Studio, χρειάζεται μόνο να ρυθμίσετε το SDK του. Εγκαταστήστε τα πρόσθετα Flutter και Dart.
  •   Πώς να ενεργοποιήσετε και να προσαρμόσετε τους υπότιτλους στο Amazon Prime Video

    Εγκαταστήστε το Flutter SDK κατεβάζοντάς το από τον επίσημο ιστότοπο του Flutter. Μετά τη λήψη, εγκαταστήστε το SDK και κάντε κλικ στο “Προσθήκη στο αρχείο διαδρομής” για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν ρυθμιστεί.

    Δημιουργία μιας απλής εφαρμογής Flutter

    Σε αυτήν την ενότητα, θα δημιουργήσετε μια απλή εφαρμογή Flutter για να κατανοήσετε πώς λειτουργούν τα πράγματα. Είναι βασικό να σας δώσουμε ένα δυνατό ξεκίνημα σχετικά με τη δομή και τις βασικές μεθόδους του Flutter. Θα δημιουργήσετε μια απλή εφαρμογή για να πείτε “Hello World” σε έναν χρήστη.

    Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το τερματικό σας στο VS Code και πληκτρολογήστε:

    Flutter create proj_hello_world

    Το έργο αναπτύσσεται στη δομή:

    proj_hello_world

    Υπάρχουν διαφορετικές συντακτικές για διαφορετικές εφαρμογές:

    • Android – Για να δημιουργήσετε εφαρμογές που βασίζονται σε Android. Όλες οι υλοποιήσεις που έγιναν για Android αποθηκεύονται σε αυτόν τον υποκατάλογο.
    • Στοιχεία – Μια τοποθεσία για την αποθήκευση όλων των αρχείων σας, όπως εικόνες κ.λπ.
    • iOS – Παράγει την εφαρμογή iOS. Όλες οι υλοποιήσεις για την εφαρμογή iOS βρίσκονται σε αυτόν τον υποκατάλογο.
    • Lib – Ένα πρωτεύον αρχείο, “main.Dart”, όπου δημιουργείται ένας από τους βασικούς κωδικούς.
    • Δοκιμή – Χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή δοκιμών.

    Οποιοδήποτε πρόγραμμα Flutter θα απαιτεί το αρχείο “main.Dart”. Πριν από οποιαδήποτε ανάπτυξη, πρέπει να διαγράψετε τον υπάρχοντα κώδικα στο αρχείο. βεβαιωθείτε ότι το έχετε κάνει πριν προχωρήσετε.

    Στη συνέχεια, πρέπει να φέρετε το πακέτο «Υλικό» για να ενσωματώσετε στοιχεία διεπαφής χρήστη. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον παρακάτω κώδικα στο τερματικό σας.

    import 'package:flutter/material.dart';

    Το Flutter δεν διαφέρει από καμία άλλη γλώσσα προγραμματισμού. η εκτέλεση ξεκινά με την κύρια μέθοδο.

    void main() => runApp(new HelloWorldApp());

    Τα γραφικά στοιχεία είναι η κύρια εστίαση του Flutter και είναι το μόνο που πρέπει να εκτελεστεί ο κώδικάς σας. Αν αναρωτιέστε τι είναι τα γραφικά στοιχεία, είναι οτιδήποτε ελέγχει την οθόνη, όπως κουμπιά εισαγωγής, λίστα, προβολές καρτών, πίνακες κ.λπ. Ολόκληρο το πρόγραμμα Flutter είναι ένας κύκλος πολλών γραφικών στοιχείων που συνδυάζονται για να παρέχουν μια εξαιρετική διεπαφή χρήστη.

    Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, πρόκειται να χρησιμοποιείτε γραφικά στοιχεία. Για κάθε τάξη που δημιουργείτε, βεβαιωθείτε ότι κληρονομείτε την κλάση γραφικών στοιχείων. Αυτή η τεχνική δανείζεται από αντικειμενοστραφή προγραμματισμό (OOP). Δεδομένου ότι η εφαρμογή σας είναι απλή και δεν χρειάζεται να αποθηκεύει καταστάσεις -ένα widget χωρίς κατάσταση – θα πρέπει να υπάρχει μια μέθοδος δόμησης.

    class HelloWorldApp extends StatelessWidget {
    @override
    Widget build(BuildContext context) {
    Now comes the main magic-
    return new MaterialApp(
    home: new Material(
    child: new Center(
    child:new Text("Hello world!"),

    Το γραφικό στοιχείο “κέντρο” θα εκτελέσει τα στοιχεία ενώ το “MaterialApp” θα τυλίξει το γραφικό στοιχείο, ένα που αποτελείται από το υλικό.

    Σε αυτήν την περίπτωση, προσθέτετε ένα γραφικό στοιχείο για ένα πεδίο κειμένου με κείμενο. μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας. Εκτός από τις ορατές ιδιότητες που χρησιμοποιούνται εδώ, “σπίτι και παιδί”, υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά για τη διαχείριση μιας πλήρους διεπαφής χρήστη, όπως στυλ, διακοσμήσεις, ημερομηνίες, ώρα, τοποθεσία κ.λπ.

    Είστε σχεδόν εκεί. ήρθε η ώρα να συνδυάσουμε τον κώδικα μας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα ακόλουθα στον επεξεργαστή κώδικα.

    import 'package:flutter/material.dart';
    void main() => runApp(new HelloWorldApp())
    class HelloWorldApp extends StatelessWidget {
    @override
    Widget build(BuildContext context) {
    Now comes the main magic-
    return new MaterialApp(
    home: new Material(
    child: new Center(
    child:new Text("Hello world!"),
    ),),);}}

    Τέλος, πληκτρολογήστε αυτήν την εντολή και εκτελέστε την.

    flutter run

    Συγχαρητήρια, το αποτέλεσμα σας θα πρέπει να είναι ένα “Hello World!” συμπληρωμένη οθόνη.

    Δοκιμή Flutter

    Εάν έχετε βρεθεί στον κόσμο της ανάπτυξης λογισμικού, γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να ελέγξετε ότι η εφαρμογή σας λειτουργεί σωστά χειροκίνητα. Αν δεν το έχετε κάνει, μπορείτε να φανταστείτε τη δημιουργία μεγάλων εφαρμογών με χιλιάδες μοναδικά χαρακτηριστικά. Όσο και να προσπαθήσετε, δεν μπορείτε να δοκιμάσετε τις λειτουργίες με μη αυτόματο τρόπο. Οι αυτοματοποιημένες δοκιμές βεβαιώνουν ότι η εφαρμογή σας λειτουργεί σωστά πριν τη δημοσίευσή της στην παραγωγή.

    Ακολουθούν οι αυτοματοποιημένες κατηγορίες δοκιμών:

    #1. Δοκιμή μονάδας

    Σε αυτήν την περίπτωση, δοκιμάζετε μια μεμονωμένη συνάρτηση, κλάση ή μέθοδο. Ο στόχος σας είναι να επαληθεύσετε ότι μια μονάδα είναι σωστή υπό διάφορες συνθήκες. Οι δοκιμές μονάδας δεν γράφουν ή διαβάζουν από το δίσκο, δεν λαμβάνουν ενέργειες χρήστη ή δεν εμφανίζονται στην οθόνη εκτός της διαδικασίας δοκιμής. Εάν θέλετε να εμβαθύνετε στις δοκιμές της μονάδας, εκτελέστε το “flutter test –help” στο τερματικό σας.

      Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Pardot

    #2. Δοκιμή widget

    Περιστασιακά αναφέρεται ως δοκιμή στοιχείων σε άλλα πλαίσια διεπαφής χρήστη. Αυτή η δοκιμή διασφαλίζει ότι η διεπαφή χρήστη των γραφικών στοιχείων σας φαίνεται όπως προβλέπεται και αλληλεπιδρά όπως αναμένεται. Θα χρειαστείτε ένα δοκιμαστικό περιβάλλον για να δοκιμάσετε ένα γραφικό στοιχείο, καθώς περιλαμβάνει πολλές κλάσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα γραφικό στοιχείο για να επιβεβαιώσετε ότι λαμβάνει ενέργειες και συμβάντα χρήστη. Αυτό το τεστ είναι πιο περιεκτικό σε αντίθεση με το Unit.

    #3. Έλεγχος ολοκλήρωσης

    Αυτή η δοκιμή καλύπτει ολόκληρη την εφαρμογή ή το μεγαλύτερο μέρος της. Σε αυτήν την περίπτωση, στοχεύετε να διασφαλίσετε ότι όλα τα γραφικά στοιχεία και οι υπηρεσίες στο ψηφιακό προϊόν σας συνεργάζονται σωστά όπως προβλέπεται στο σχεδιασμό σας. Αυτή είναι μια επαλήθευση της απόδοσης της εφαρμογής σας. Οι δοκιμές ενσωμάτωσης εκτελούνται σε πραγματικές συσκευές ή εξομοιωτές λειτουργικού συστήματος όπως το iOS ή το Android. Μπορείτε να μάθετε για τις δοκιμές ενσωμάτωσης στον οδηγό του Flutter για τις δοκιμές ενσωμάτωσης.

    Πώς να γίνετε προγραμματιστής Flutter

    Σήμερα, η αγορά εργασίας για προγραμματιστές Flutter έχει υψηλή ζήτηση, λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα που αναφέραμε προηγουμένως. Εάν σκέφτεστε να μάθετε Flutter, κάνατε τη σωστή επιλογή.

    Συγκεντρώστε κάποιες προαπαιτούμενες γνώσεις, όπως αντικειμενοστραφή προγραμματισμό, κατά προτίμηση Java. Η εκμάθηση της εγγενούς γλώσσας για Android διευκολύνει το hacking μέσω του Flutter.

    Ξεκινήστε με τα βασικά, προχωρήστε στην ανάπτυξη διεπαφής χρήστη και μάθετε πώς να πραγματοποιείτε κλήσεις διεπαφής προγράμματος εφαρμογής (API). Προχωρήστε σε ενσωματώσεις βάσεων δεδομένων και μάθετε τη διαχείριση κατάστασης. Τέλος, τυλίξτε το με την αρχιτεκτονική του έργου.

    Πόροι μάθησης

    Ακολουθούν μερικά καταπληκτικά μαθήματα εκμάθησης που θα σας βοηθήσουν να εισέλθετε στην ανάπτυξη εφαρμογών Flutter. Αυτή η συλλογή αποτελείται από μαθήματα Udemy και βιβλία Amazon.

    #1. Flutter and Dart – Ο πλήρης οδηγός

    Αυτό το μάθημα είναι ένας πλήρης οδηγός για το Flutter SDK και το πλαίσιο του για τη δημιουργία εφαρμογών Android και εγγενών εφαρμογών iOS. Θα μάθετε τα βασικά και θα βουτήξετε βαθύτερα σε θέματα, για να γίνετε τελικά προχωρημένος προγραμματιστής.

    #2. Το πλήρες Bootcamp ανάπτυξης εφαρμογών Flutter με το Dart

    Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μάθετε Flutter από το να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα για το Flutter Development Bootcamp με το Dart, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ομάδα του Google Flutter. Θα ξέρετε ότι όλοι καταλαβαίνουν όλες τις έννοιες της ανάπτυξης Flutter.

    #3. Μάθετε Flutter από το μηδέν

    Εάν είστε αρχάριος που θέλετε να ξεκινήσετε με το Flutter, αυτό το μάθημα για το Flutter από την αρχή σάς βοηθά να κατανοήσετε τα βασικά και να δημιουργήσετε απλές και όμορφες εφαρμογές Flutter. Δεν απαιτούνται προϋποθέσεις. μπορείτε να ξεκινήσετε γρήγορα!

    #4. Επίσημη Τεκμηρίωση Flutter

    Είτε έχετε ένα υπόβαθρο κωδικοποίησης είτε όχι, η τεκμηρίωση του Flutter θα σας καθοδηγήσει μέχρι να γίνετε ειδικός προγραμματιστής. Είναι επίσης το καλύτερο μέρος για να λάβετε τις τελευταίες σταθερές εκδόσεις Flutter.

    #5. Real-World Flutter by Tutorials (Πρώτη Έκδοση)

    Εάν έχετε κατακτήσει τα βασικά του Flutter και θέλετε να προχωρήσετε, αυτό το βιβλίο για το Flutter του πραγματικού κόσμου από το Tutorials (Πρώτη Έκδοση) είναι η πρώτη σας επιλογή.

    Θα περάσετε από το να ξέρετε να δημιουργείτε επαγγελματικά εφαρμογές Flutter.

    #6. Flutter Πλήρης αναφορά

    Αυτό το βιβλίο είναι μια λεπτομερής αντιμετώπιση του πλαισίου Flutter και της γλώσσας προγραμματισμού Dart και εμβαθύνει περαιτέρω σε βαθιά θέματα και βέλτιστες πρακτικές για την ανάπτυξη εφαρμογών Flutter.

    Ο επίσημος ιστότοπος αυτού του βιβλίου αποτελείται από μερικά παιχνίδια κουίζ για να δοκιμάσετε τα σετ δεξιοτήτων σας.

    #7. Βιβλίο μαγειρικής Flutter

    Αυτό το βιβλίο είναι μια περιπέτεια σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας, εντοπισμού σφαλμάτων και κλιμάκωσης εγγενών εφαρμογών iOS και Android.

    Περπατήστε σε ολοκληρωμένα σεμινάρια με το Flutter και επαναλάβετε τις μοναδικές διεπαφές χρήστη (UI).

    #8. Flutter για Dummies

    Αυτό το βιβλίο, που ονομάζεται Flutter for Dummies, είναι μοναδικό. Σας διδάσκει τη γλώσσα προγραμματισμού Dart.

    Εξηγεί πώς να αρχικοποιήσετε τα δικά σας πλαίσια και τελικά σας εξοπλίζει με όλα τα απαραίτητα για την οδήγηση της επαναστατικής ανάπτυξης εφαρμογών του Flutter.

    #9. Χτίζοντας παιχνίδια με Flutter

    Είτε θέλετε να εξερευνήσετε είτε να δημιουργήσετε παιχνίδια Flutter, αυτό το βιβλίο είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός για τη δημιουργία παιχνιδιών πολλαπλών πλατφορμών χρησιμοποιώντας τη μηχανή Flutter’s Flame.

    Το βιβλίο είναι διαδικαστικό για να διασφαλίσει ότι κατανοείτε όλα τα βήματα και τις βέλτιστες πρακτικές ανάπτυξης.

    #10. Έργα Flutter

    Αυτό το βιβλίο σας διδάσκει τη γλώσσα προγραμματισμού Dart και το πλαίσιο Flutter καθοδηγώντας σας στη δημιουργία εφαρμογών και παιχνιδιών πραγματικού κόσμου.

    Διαθέτει πρακτικά έργα που δείχνουν τις καλύτερες τεχνικές για την ανάπτυξη εφαρμογών Flutter.

    Τελικές Λέξεις

    Τώρα έχετε πλήρη αίσθηση του πώς λειτουργεί το Flutter και πώς μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ψηφιακά προϊόντα. Το Flutter σας προσφέρει πλήρη κυριαρχία στην ευελιξία εφαρμογής και η φαντασία σας μπορεί μόνο να σας περιορίσει.

    Αφού καταλάβετε τα βασικά της ανάπτυξης Flutter, μπορείτε να δημιουργήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή, είτε web, Android, Mac ή iOS, για να καλύψετε τις ανάγκες κάθε πελάτη.

    Στη συνέχεια, ελέγξτε τα καλύτερα πλαίσια για τη δημιουργία εφαρμογών χωρίς διακομιστή.