Αδιόρθωτο σφάλμα WHEA στα Windows 10 (ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ)

Τα μηνύματα μπλε οθόνης μπορεί να προκληθούν από διάφορα προβλήματα υπολογιστή, από λογισμικό μέχρι υλικό. Αυτό που έχουν κοινό είναι ότι κάνουν το μηχάνημά σας εκτός λειτουργίας.

Όταν οι χρήστες υπολογιστών πέφτουν πάνω σε ένα μήνυμα σφάλματος BSOD, μεταπηδούν στο απόλυτο σενάριο: επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων των Windows. Αλλά είναι αρκετά δραστικό και μερικές φορές περιττό, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα, πιο απλά μέσα για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το ΜΗ ΔΙΟΡΘΩΤΟ ΣΦΑΛΜΑ WHEA;

Το WHEA Uncorrectable ERROR είναι ένα σφάλμα μπλε οθόνης που προκαλείται από πρόβλημα υλικού. Κλείνει αυτόματα τον υπολογιστή σας σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την απώλεια δεδομένων. Ωστόσο, μπορείτε να διορθώσετε τον κωδικό διακοπής WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR, είτε συνέβη σε Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista ή XP.

Το μήνυμα Blue Screen of Death μερικές φορές συνοδεύεται από τον κωδικό 0xc0000124. Δεδομένου ότι υποδηλώνει ένα υποκείμενο πρόβλημα με το υλικό σας, θα πρέπει να ελέγξετε για καταστροφή σκληρού δίσκου ή SDD, προβλήματα με τη μνήμη RAM και την CPU, κατεστραμμένα αρχεία συστήματος, υπερχρονισμό και άλλες πτυχές.

Πώς να διορθώσετε το ΜΗ ΔΙΟΡΘΩΤΟ ΣΦΑΛΜΑ WHEA

Θα ήταν συνετό να εκτελέσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας στον υπολογιστή σας για να αποθηκεύσετε σημαντικά αρχεία. Ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε θα πρέπει τουλάχιστον να δημιουργήσετε ένα σημείο επαναφοράς συστήματος που σας επιτρέπει να επαναφέρετε τις αλλαγές αργότερα, εάν είναι απαραίτητο.

1. Χρησιμοποιήστε το Windows Update

Εάν λείπουν προγράμματα οδήγησης συσκευών στον υπολογιστή μας, ειδικά όταν πρόκειται για τη μνήμη RAM, CPU ή GPU, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Windows Update για λήψη και εγκατάσταση των πιο πρόσφατων εκδόσεων.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Windows Update:

Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, πληκτρολογήστε check for updates και πατήστε Enter
Εάν υπάρχουν εκκρεμείς ενημερώσεις των Windows, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη
Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Ίσως χρειαστεί να το κάνετε πολλές φορές

2. Επαναφέρετε τα Windows

Εάν ο κωδικός διακοπής WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR ενεργοποιήθηκε από ένα πρόβλημα λογισμικού, όπως ένα μη συμβατό πρόγραμμα που εγκαταστήσατε πρόσφατα στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να μπορείτε να τον επιδιορθώσετε απρόσκοπτα επαναφέροντας τα Windows σε προηγούμενο σημείο ελέγχου στη λειτουργία ανάκτησης.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το System Recovery:

Συνδεθείτε στα Windows 10 με δικαιώματα διαχειριστή
Πατήστε Ctrl + R, πληκτρολογήστε πίνακα ελέγχου και πατήστε Enter
Κάντε κλικ στην Ανάκτηση
Κάντε κλικ στο Open System Restore
Επιλέξτε ένα σημείο επαναφοράς, κάντε κλικ στο Επόμενο και προχωρήστε με τις οδηγίες που δίνονται
Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

  Τρόπος διόρθωσης 100% χρήσης δίσκου μετά την ενημέρωση των Windows KB3201845

Ωστόσο, εάν δεν υπάρχουν σημεία επαναφοράς στη λίστα, τότε θα πρέπει να προχωρήσετε στην επόμενη λύση για την απεγκατάσταση προβληματικών εφαρμογών.

3. Απεγκαταστήστε πρόσφατες και μη αξιόπιστες εφαρμογές

Δεν είναι όλα τα προγράμματα λογισμικού πλήρως συμβατά με το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μηνύματα σφάλματος BSOD όπως το WHEA UNCORRECTABLE ERROR. Άλλοι είναι κακόβουλοι, που σημαίνει ότι πρέπει να τους ξεφορτωθείς ό,τι κι αν γίνει.

Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε πρόσφατα προγράμματα:

Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη και επιλέξτε Εφαρμογές και δυνατότητες
Ορίστε Ταξινόμηση κατά σε Ημερομηνία εγκατάστασης για να ταξινομήσετε όλα τα προγράμματα κατά ημερομηνία εγκατάστασης (πρώτα το νεότερο)
Επιλέξτε την πρώτη καταχώριση στη λίστα, κάντε κλικ στην Κατάργηση εγκατάστασης και προχωρήστε στην κατάργηση του προγράμματος
Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας
Εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε σφάλματα BSOD, αφαιρέστε το επόμενο πρόσφατα εγκατεστημένο πρόγραμμα από τη λίστα

Δυστυχώς, αυτά τα βήματα δεν θα λειτουργήσουν εάν η εφαρμογή έχει ήδη κάνει αλλαγές στο μητρώο των Windows και έχει μοιραστεί αρχεία DLL με το λειτουργικό σας σύστημα. Αντί να χρησιμοποιείτε το ενσωματωμένο πρόγραμμα απεγκατάστασης, προτείνουμε να επιλέξετε ένα εργαλείο αφαίρεσης προγραμμάτων τρίτων.

Εκτός από την απεγκατάσταση μιας εφαρμογής, θα βρει και θα διαγράψει τυχόν αρχεία που έχουν απομείνει από τον σκληρό σας δίσκο, καθώς και θα επαναφέρει το μητρώο του συστήματος στην προεπιλογή.

4. Διορθώστε σφάλματα σκληρού δίσκου και κατεστραμμένα αρχεία συστήματος

Τα σφάλματα υλικού που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα BSOD, όπως ο κωδικός διακοπής WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR, μπορούν να επιλυθούν χρησιμοποιώντας το CHKDSK (Έλεγχος δίσκου), ένα ενσωματωμένο εργαλείο των Windows.

Όταν πρόκειται για κατεστραμμένα αρχεία συστήματος, μπορείτε να βασιστείτε στο SFC (System File Checker). Τέλος, το DISM (Deployment Image Servicing and Management) προχωρά τον έλεγχο του αρχείου συστήματος ένα βήμα παραπέρα και επαληθεύει την ακεραιότητα του χώρου αποθήκευσης στοιχείων της εικόνας των Windows.

Και τα τρία εργαλεία μπορούν να εκκινηθούν από το περιβάλλον της γραμμής εντολών με δικαιώματα διαχειριστή. Μην ανησυχείτε γιατί δεν χρειάζεστε ιδιαίτερες δεξιότητες αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Απλώς φροντίστε να εκτελέσετε τα τρία βοηθητικά προγράμματα με την επόμενη σειρά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το CHKDSK:

Εάν τα Windows είναι εγκατεστημένα στο προεπιλεγμένο διαμέρισμα C:, πληκτρολογήστε chkdsk c: /f. Αλλά αν είναι κάπου αλλού, φροντίστε να αντικαταστήσετε το c: με το σωστό γράμμα μονάδας δίσκου
Πληκτρολογήστε y για να προγραμματίσετε τον έλεγχο ακεραιότητας του δίσκου κατά την επόμενη επανεκκίνηση του συστήματος
Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε για σφάλματα BSOD

Πώς να χρησιμοποιήσετε το SFC:

Πληκτρολογήστε sfc /scannow και πατήστε Enter
Περιμένετε έως ότου το SFC σαρώσει και επιδιορθώσει τα αρχεία του συστήματός σας
Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε το DISM:

Πληκτρολογήστε DISM /online /cleanup-image /scanhealth και πατήστε Enter
Εάν το DISM αναφέρει προβλήματα με την εικόνα του συστήματος, πληκτρολογήστε DISM /online /cleanup-image /restorehealth
Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και επανεκκινήστε το CMD ως διαχειριστής
Πληκτρολογήστε sfc /scannow και πατήστε Enter
Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας ξανά

5. Ελέγξτε τους οδηγούς σας

Στην πρώτη λύση αυτής της λίστας, είπαμε ότι θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Windows Update για να πραγματοποιήσετε λήψη τυχόν ενημερώσεων σε εκκρεμότητα, ειδικά όταν πρόκειται για προγράμματα οδήγησης συσκευών. Ωστόσο, δεν λειτουργεί πάντα όπως αναμένεται.

Για παράδειγμα, εάν λείπουν προγράμματα οδήγησης στον υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσετε τις συσχετισμένες συσκευές και να επιτρέψετε στα Windows 10 να επανεγκαταστήσουν αυτόματα τη σωστή έκδοση για τον υπολογιστή σας.

Δείτε πώς μπορείτε να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών:

Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη και επιλέξτε Διαχείριση Συσκευών
Αναζητήστε τυχόν συσκευές στη λίστα με κίτρινο θαυμαστικό. Εάν βρείτε ένα, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης συσκευής
Ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται από τα Windows και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας

  Πώς να δημιουργήσετε και να διαγράψετε έναν σύνδεσμο διασταύρωσης στα Windows 10

Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τη Microsoft DriverVerifier εάν χρειάζεστε πρόσθετη βοήθεια για τον εντοπισμό προγραμμάτων οδήγησης που λείπουν ή είναι παλιά στον υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να ενημερώσετε μη αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης.

Σημαίνει ότι πηγαίνετε στον ιστότοπο του κατασκευαστή κάθε συσκευής για να βρείτε και να κατεβάσετε το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης. Ωστόσο, δεν είναι καλή ιδέα να το κάνετε αυτό εάν δεν είστε έμπειροι, καθώς κινδυνεύετε να πάρετε το λάθος πρόγραμμα οδήγησης, το οποίο μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στον υπολογιστή σας.

Για να εξαλείψετε αυτόν τον κίνδυνο, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα τρίτου κατασκευαστή για την ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης. Είναι ένα ειδικό είδος λογισμικού που εντοπίζει τα τρέχοντα εγκατεστημένα προγράμματα οδήγησης, βρίσκει νεότερες εκδόσεις στον Ιστό και, στη συνέχεια, πραγματοποιεί λήψη και εγκατάσταση των πιο πρόσφατων προγραμμάτων οδήγησης στον υπολογιστή σας Windows 10. Και όλα γίνονται αυτόματα.

6. Εκτελέστε μια σάρωση κακόβουλου λογισμικού

Η καταστροφή του σκληρού δίσκου μπορεί να προκληθεί από μια τεράστια μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας. Εάν ενεργοποίησε επίσης τον κωδικό διακοπής WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR, τότε πρέπει να βρείτε και να εξαλείψετε τον παράγοντα κακόβουλου λογισμικού από τον υπολογιστή σας.

Πώς να ελέγξετε τον υπολογιστή σας για κακόβουλο λογισμικό με το Windows Defender:

Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, πληκτρολογήστε Ασφάλεια των Windows και εκκινήστε αυτήν την εφαρμογή
Επιλέξτε Προστασία από ιούς και απειλές
Κάντε κλικ στις Επιλογές σάρωσης
Επιλέξτε Γρήγορη σάρωση και κάντε κλικ στην επιλογή Σάρωση τώρα
Εάν τα αποτελέσματα σάρωσης δεν επιστρέφουν τίποτα, εκτελέστε ένα άλλο χρησιμοποιώντας τη σάρωση εκτός σύνδεσης του Windows Defender

Εάν έχετε εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας άλλη εφαρμογή προστασίας από κακόβουλο λογισμικό που υπερισχύει του Windows Defender, φροντίστε να προσαρμόσετε τα παραπάνω βήματα. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε εάν το εργαλείο προστασίας από ιούς υποστηρίζει τη λειτουργία σάρωσης ευπάθειας.

7. Απενεργοποιήστε το λογισμικό υπερχρονισμού

Ορισμένοι χρήστες υπολογιστών στρέφονται σε εργαλεία overclocking για να κάνουν τροποποιήσεις στη CPU, τη RAM και τη GPU τους, προκειμένου να βελτιώσουν την εμπειρία τους στο παιχνίδι. Εάν είστε ένας από αυτούς, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το overclocking μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υλικού, όπως υπερθέρμανση.

Με τη σειρά του, αυτό οδηγεί σε σφάλματα BSOD όπως το WHEA UNCORRECTABLE ERROR, καθώς τα Windows θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουν τον σκληρό σας δίσκο από θανατηφόρα ζημιά, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα τερματιστούν τα πάντα.

Αλλά η λύση είναι απλή σε αυτή την περίπτωση: απλώς απενεργοποιήστε τα βοηθητικά προγράμματα overclocking και σταματήστε να τα χρησιμοποιείτε.

Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το overclocking στο BIOS:

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και πατήστε το συνδυασμό πλήκτρων ή πλήκτρων που εμφανίζεται στην οθόνη για είσοδο στη λειτουργία BIOS
Βρείτε τις Ρυθμίσεις για προχωρημένους
Απενεργοποιήστε την επιλογή Overclocking
Αποθηκεύστε την τρέχουσα διαμόρφωση, βγείτε από το BIOS και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας
Ελέγξτε εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε σφάλματα BSOD

8. Ελέγξτε τη μνήμη του συστήματος

Οποιαδήποτε προβλήματα RAM μπορεί να έχετε θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον σκληρό δίσκο, τις διεργασίες, τις υπηρεσίες, τα προγράμματα οδήγησης και ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα, με αποτέλεσμα τελικά τους κωδικούς διακοπής BSOD όπως WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR.

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε τη μνήμη RAM χρησιμοποιώντας το Διαγνωστικό Μνήμης των Windows:

Φροντίστε να αποθηκεύσετε τυχόν έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και να πραγματοποιήσετε έξοδο από όλες τις εφαρμογές
Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Windows Memory Diagnostic και πατήστε Enter
Κάντε κλικ στο Restart now και ελέγξτε για προβλήματα

  Πώς να ανοίξετε αρχεία MS Office στο Google Suite στα Windows 10

Κατά την επανεκκίνηση των Windows, το διαγνωστικό εργαλείο θα ελέγξει τη μνήμη RAM και θα διορθώσει τυχόν σφάλματα που εντοπίσει. Ίσως χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας αρκετές φορές. Μόλις τελειώσει, μη διστάσετε να ελέγξετε αν εξακολουθείτε να λαμβάνετε τον κωδικό διακοπής.

9. Επαναφέρετε το BIOS στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Εάν έχετε κάνει άλλες αλλαγές στο BIOS σας εκτός από το overclocking (το οποίο περιγράψαμε σε μια προηγούμενη λύση), ενδέχεται να έχετε μπερδέψει κατά λάθος τις ρυθμίσεις του σκληρού σας δίσκου και να προκαλέσατε το σφάλμα WHEA UNCORRECTABLE ERROR.

Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε το BIOS στις προεπιλογές:

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας
Κατά την επανεκκίνηση, πατήστε το πλήκτρο ή το συνδυασμό πλήκτρων που εμφανίζεται στην οθόνη σας για να μεταβείτε στη λειτουργία BIOS
Εντοπίστε την επιλογή επαναφοράς του BIOS στην προεπιλογή
Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις του BIOS, πραγματοποιήστε έξοδο και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας

10. Επανατοποθετήστε όλες τις περιφερειακές συσκευές

Τα σφάλματα μπλε οθόνης μπορεί επίσης να προκληθούν από στοιχεία υλικού που δεν είναι σωστά συνδεδεμένα στη μονάδα του υπολογιστή σας. Μια άλλη πιθανότητα είναι να καταστραφούν οι θύρες USB σας, με αποτέλεσμα προβλήματα σύνδεσης υλικού.

Για να λύσετε αυτό το ζήτημα, κλείστε τον υπολογιστή σας, αφαιρέστε όλα τα καλώδια και αποσυνδέστε τα πάντα. Μπορεί επίσης να θέλετε να ελέγξετε εάν το ψυγείο σας λειτουργεί σωστά. Στη συνέχεια, ξεκινήστε να συνδέετε τον εξοπλισμό σας ένα κομμάτι τη φορά και βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν στις υποδοχές αλλά χωρίς να ασκείτε δύναμη.

Όταν πρόκειται για περιφερειακές συσκευές με δυνατότητα USB, δοκιμάστε να τις συνδέσετε σε διαφορετικές θύρες. Εκκινήστε τα Windows και ελέγξτε αν εξακολουθείτε να λαμβάνετε τον κωδικό διακοπής WHEA UNCORRECTABLE ERROR.

11. Εκτελέστε καθαρή εκκίνηση των Windows

Εάν δεν μπορείτε καν να χρησιμοποιήσετε τα Windows 10 για να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων του σφάλματος μπλε οθόνης, τότε θα πρέπει να εκτελέσετε μια καθαρή εκκίνηση των Windows. Σημαίνει την εκκίνηση του λειτουργικού σας συστήματος φορτώνοντας μόνο τις απαραίτητες υπηρεσίες, διαδικασίες και προγράμματα οδήγησης. Όλα τα άλλα είναι απενεργοποιημένα.

Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε την εκκίνηση των Windows 10:

Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, πληκτρολογήστε διαμόρφωση συστήματος και πατήστε Enter
Επιλέξτε την καρτέλα Υπηρεσίες, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου Απόκρυψη όλων των υπηρεσιών της Microsoft και πατήστε το κουμπί Απενεργοποίηση όλων
Μεταβείτε στην καρτέλα Εκκίνηση και κάντε κλικ στο Άνοιγμα Διαχείρισης εργασιών
Κάντε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε καταχώρηση με την κατάσταση Ενεργοποιημένη και επιλέξτε Απενεργοποίηση
Κάντε αυτό για όλες τις εφαρμογές εκκίνησης με την κατάσταση Ενεργοποιημένη
Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

12. Χρησιμοποιήστε την Εκκαθάριση δίσκου

Μπορεί να εκπλαγείτε από τον αριθμό των προβλημάτων λογισμικού και υλικού που προκαλούνται από τον ανεπαρκή χώρο στο δίσκο. Αυτό συμβαίνει επειδή το λειτουργικό σας σύστημα πρέπει να εκχωρήσει προσωρινά ελεύθερο χώρο στο δίσκο για την εκτέλεση διεργασιών στο παρασκήνιο, τον έλεγχο του υπολογιστή σας για σφάλματα και τη λήψη ενημερώσεων.

Για να το ελέγξετε γρήγορα, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στον διαθέσιμο χώρο στο δίσκο στο διαμέρισμα όπου είναι εγκατεστημένα τα Windows (συνήθως είναι C:). Εάν υπάρχει περισσότερος χώρος σε άλλα διαμερίσματα, σκεφτείτε να μετακινήσετε εκεί τις εφαρμογές, τα παιχνίδια και τα προσωπικά σας έγγραφα.

Θα πρέπει επίσης να μεταφέρετε δεδομένα σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και USB sticks, να τα ανεβάσετε στο cloud ή απλά να διαγράψετε τα αρχεία που δεν χρειάζεστε πλέον, ειδικά τα μεγάλα.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Εκκαθάριση δίσκου για να αφαιρέσετε ανεπιθύμητα δεδομένα:

Συνδεθείτε στα Windows 10 με δικαιώματα διαχειριστή
Επισκεφτείτε τις τοποθεσίες Λήψεις και Κάδο Ανακύκλωσης για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί που θέλετε να κρατήσετε
Ανοίξτε την Εξερεύνηση των Windows πατώντας Win + E, κάντε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου C: και μεταβείτε στις Ιδιότητες
Μείνετε στην καρτέλα Γενικά και κάντε κλικ στην Εκκαθάριση Δίσκου
Επιλέξτε όλα τα στοιχεία από τη λίστα και κάντε κλικ στην Εκκαθάριση αρχείων συστήματος
Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, επιλέξτε ξανά όλα, κάντε κλικ στο OK και επιβεβαιώστε κάνοντας κλικ στην επιλογή Διαγραφή αρχείων
Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR: Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, μπορείτε να επιδιορθώσετε τον κωδικό διακοπής WHEA UNCORRECTABLE ERROR κατεβάζοντας τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις των Windows, επαναφέροντας το λειτουργικό σύστημα σε προηγούμενο σημείο επαναφοράς, καθώς και απεγκαταστώντας πρόσφατες και μη αξιόπιστες εφαρμογές.

Μπορείτε επίσης να διορθώσετε σφάλματα σκληρού δίσκου και κατεστραμμένα αρχεία συστήματος από την κονσόλα, να ελέγξετε για μη συμβατά προγράμματα οδήγησης και να ενημερώσετε παρωχημένα προγράμματα οδήγησης, να εκτελέσετε σάρωση κακόβουλου λογισμικού και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία υπερχρονισμού.

Μια άλλη καλή ιδέα είναι να ελέγξετε τη μνήμη του συστήματος, να επαναφέρετε το BIOS στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, να αποσυνδέσετε και να επανασυνδέσετε όλες τις περιφερειακές συσκευές, να εκτελέσετε μια καθαρή εκκίνηση των Windows και να χρησιμοποιήσετε την Εκκαθάριση δίσκου για να ελευθερώσετε χώρο στο δίσκο διαγράφοντας ανεπιθύμητα δεδομένα.

Διόρθωσε κάποια από τις λύσεις το σφάλμα BSOD WHEA UNCORRECTABLE ERROR; Ενημερώστε μας στην περιοχή σχολίων παρακάτω.