Ένα εργαλείο παραγωγικότητας για κωδικοποιητές

Το Kodezi είναι ένα εργαλείο παραγωγικότητας για προγραμματιστές για να βελτιώσουν τη ροή εργασίας τους με αυτόματη διόρθωση, αυτόματη δημιουργία, ανακατασκευή και μετάφραση του κώδικα σε άλλες γλώσσες.

Εξαλείφει τις ώρες εντοπισμού σφαλμάτων που γίνονται από προγραμματιστές και αυξάνει σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για να εστιάσετε στη σύνταξη κώδικα. Εάν έχετε κολλήσει κάπου, μπορείτε να ρωτήσετε την Kodezi για μια συγκεκριμένη εφαρμογή κώδικα και να λάβετε γρήγορα μια απάντηση.

Το Kodezi παρέχει επίσης μια δυνατότητα τεκμηρίωσης κώδικα, η οποία λειτουργεί προσθέτοντας σχόλια για κάθε γραμμή στον κώδικά σας ή δημιουργώντας μια περίληψη του τι κάνει ο κώδικας.

Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά του Kodezi και ας συζητήσουμε τις περιπτώσεις χρήσης του.

Χαρακτηριστικά του Kodezi

Το Kodezi είναι ένα εργαλείο παραγωγικότητας γεμάτο δυνατότητες. Κάθε χαρακτηριστικό βελτιώνει την εμπειρία προγραμματιστή, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να εστιάζουν απλώς στη σύνταξη κώδικα. Μερικά από τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

#1. Μετάφραση Κώδικα

Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους προγραμματιστές να μεταφράζουν κώδικα γραμμένο σε μια γλώσσα σε μια άλλη με ένα μόνο κλικ. Διατηρεί τη δομή του κώδικα, τη λογική και τα σχόλια. Οι υποστηριζόμενες γλώσσες περιλαμβάνουν Python, Ruby, Java, JavaScript και C.

  12 πιο όμορφα εμπορεύματα Elden Ring που μπορείτε να αγοράσετε

#2. KodeziChat

Με τη βοήθεια ενός chatbot, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στη βάση κώδικα και να ρωτήσετε σχετικά με την εφαρμογή κώδικα. Μπορεί να βοηθήσει τους προγραμματιστές να αναζητήσουν μια συγκεκριμένη συνάρτηση στη βάση κώδικα τους και πού και πώς τη χρησιμοποιούν.

#3. Εντοπισμός σφαλμάτων

Εντοπισμός σφαλμάτων με χρήση του Kodezi

Αυτή είναι μια από τις πιο χρονοβόρες εργασίες ενός προγραμματιστή λογισμικού, αλλά το Kodezi διευκολύνει τους προγραμματιστές να διορθώσουν τον κώδικά τους με λεπτομερείς εξηγήσεις σχετικά με σφάλματα και πώς να τα αποφύγουν.

#4. Δημιουργία Κώδικα

Σας επιτρέπει να δημιουργείτε κώδικα από προτροπές ή οδηγίες και επίσης λύνει ερωτήσεις προγραμματισμού για εσάς. Ακολουθεί ένα παράδειγμα δημιουργίας συνάρτησης για τον υπολογισμό του παραγοντικού ενός αριθμού.

#5. Κωδικός Τεκμηρίωσης

Οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν σχόλια και να τεκμηριώσουν τον κώδικά τους γρήγορα με τη βοήθεια του Kodezi. Μπορεί να τεκμηριώσει τον κώδικα γραμμή προς γραμμή, να δημιουργήσει μια περίληψη του τι κάνει και επίσης να δημιουργήσει συμβολοσειρές εγγράφων για συναρτήσεις, μεθόδους και κλάσεις.

Κωδικός Εγγράφων – Γραμμή προς ΓραμμήΠερίληψη κώδικαDocstring Generation by Kodezi

  Γιατί το AR Cloud είναι το επόμενο επίπεδο επαυξημένης πραγματικότητας

Περιπτώσεις χρήσης

Από φοιτητές, προγραμματιστές και ομάδες που εργάζονται σε ένα προϊόν, σχεδόν οποιοσδήποτε κωδικοποιεί μπορεί να επωφεληθεί από τη χρήση του Kodezi.

Για τους μαθητές

Οι μαθητές που είναι απλώς αρχάριοι στην κωδικοποίηση μπορούν να επωφεληθούν από τις δυνατότητες εντοπισμού σφαλμάτων του Kodezi. Ο εντοπισμός σφαλμάτων είναι το πιο δύσκολο πράγμα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι προγραμματιστές κατά την ανάπτυξη λογισμικού.

Ένα άλλο καλό χαρακτηριστικό είναι η λειτουργία επεξήγησης σφαλμάτων που μας λέει γιατί παρουσιάστηκε το σφάλμα αρχικά και τι πρέπει να κάνετε για να το αποφύγετε.

Οι μαθητές μπορούν επίσης να κάνουν ερωτήσεις προγραμματισμού στο KodeziChat και να βελτιώσουν τις γνώσεις τους.

Για Προγραμματιστές

Οι επαγγελματίες προγραμματιστές μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα μετάφρασης κώδικα του Kodezi, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη κατά τη μετάβαση από τη μια στοίβα τεχνολογίας στην άλλη.

Αυτό που χάνουν οι περισσότεροι προγραμματιστές είναι, στην πραγματικότητα, η τεκμηρίωση του κώδικά τους. Η Kodezi λύνει αυτό το ζήτημα δημιουργώντας σχόλια κώδικα γραμμή προς γραμμή ή με τη μορφή περίληψης, με όποιον τρόπο θέλετε.

Όχι μόνο αυτό, αλλά επιτρέπει επίσης στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν συμβολοσειρές εγγράφων για συναρτήσεις, οι οποίες είναι απίστευτα χρήσιμες όταν χρησιμοποιούν μια συνάρτηση και γνωρίζουν τι κάνει.

  Θυμάστε τα BBS; Δείτε πώς μπορείτε να επισκεφτείτε ένα σήμερα

Για Ομάδες

Η Kodezi σχεδιάζει να παρέχει λειτουργίες όπως αυτοματοποίηση CI/CD, αναθεωρήσεις κώδικα και αυτοματοποιημένο χειρισμό PR για τις ομάδες ανάπτυξης. Αυτές οι λειτουργίες δεν είναι ακόμη διαθέσιμες για τους τελικούς χρήστες, αλλά σύμφωνα με την Kodezi, θα φτάσουν σύντομα.

IDE & Ενσωματώσεις

Το Kodezi έχει το web-based IDE του, στο οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε σχεδόν όλες τις δυνατότητες του Kodezi επικολλώντας τον κώδικά σας. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν εντοπισμό σφαλμάτων, βελτιστοποίηση, μετάφραση κώδικα, δημιουργία κώδικα με χρήση του KodeziChat και τεκμηρίωση κώδικα.

Επέκταση κώδικα Visual Studio

Η επέκταση VS Code της Kodezi παρέχει όλες τις δυνατότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς να μετακινήσετε κώδικα από το πρόγραμμα επεξεργασίας σας. Αυξάνει την αποτελεσματικότητα της ροής εργασίας σας ενσωματώνοντάς την απρόσκοπτα με την υπάρχουσα ροή εργασίας σας.

Επέκταση κώδικα VS της Kodezi

Γνώμη συγγραφέα

Τα εργαλεία παραγωγικότητας προγραμματιστών μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα της υπάρχουσας ροής εργασιών προγραμματιστών. Το Kodezi είναι ένα τέτοιο εργαλείο που παρέχει διάφορες δυνατότητες για την αύξηση της παραγωγικότητας των προγραμματιστών.

Κατά τη γνώμη μου, τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά του Kodezi είναι η δημιουργία κώδικα και το KodeziChat. Η ενσωμάτωσή του με τον κώδικα VS είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.

Ωστόσο, κατά τη χρήση τέτοιων εργαλείων, να θυμάστε ότι πρέπει να ελέγξετε ξανά την έξοδο επειδή δημιουργείται από AI και μπορεί να περιέχει ασυνέπειες ή ανωμαλίες.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στο Visual Studio 2019 – νέες δυνατότητες και βελτιώσεις.