Ένας σύμμαχος εμπόρων για την έναρξη νέων στρατηγικών

Το Internet of Things (IoT) είναι ο σπόρος των τεχνολογικών αλλαγών σε διάφορες μεθόδους μάρκετινγκ.

Η σταθερή εξάπλωση των έξυπνων συσκευών φέρνει τεράστιες δυνατότητες σε διάφορους τομείς και ένα νέο παράδειγμα για τις σχέσεις με τους πελάτες και τη διαχείριση μάρκετινγκ.

Διάφορες βιομηχανίες στην αγορά χρησιμοποιούν το IoT για να κατανοήσουν τους πελάτες τους, να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, να προσφέρουν καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών, να αυξήσουν την επιχειρηματική αξία και να βελτιώσουν την ικανότητα λήψης αποφάσεων.

Το IoT έχει γίνει μια από τις πιο σημαντικές τεχνολογίες στον 21ο αιώνα. Τώρα, μπορείτε να συνδέσετε αντικείμενα όπως αυτοκίνητα, συσκευές κουζίνας, βρεφικές οθόνες, θερμοστάτες κ.λπ., στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ενσωματωμένες συσκευές.

Ως αποτέλεσμα, είναι πλέον δυνατή η απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ διαδικασιών, ανθρώπων και πραγμάτων.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσω το IoT, μερικά παραδείγματα και πώς το IoT επηρεάζει το σημερινό μάρκετινγκ.

Ορίστε!

Τι είναι το IoT;

Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) ορίζει το δίκτυο πολλών φυσικών αντικειμένων ή «πράξεων» που είναι ενσωματωμένα με λογισμικό, αισθητήρες και άλλες τεχνολογίες για την ανταλλαγή δεδομένων με άλλα συστήματα και συσκευές μέσω του Διαδικτύου.

Το IoT είναι ένα σύστημα διασυνδεδεμένων μηχανικών και ψηφιακών μηχανών, υπολογιστικών συσκευών, αντικειμένων κ.λπ. Μπορεί να μεταφέρει πληροφορίες μέσω του δικτύου χωρίς αλληλεπίδραση από άνθρωπο σε υπολογιστή ή από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο Kevin Ashton επινόησε το όνομα «Internet of Things» το 1999. Το ονόμασε IoT καθώς ενσωματώνει τη διασύνδεση των «δικών μας πραγμάτων» με τη διασύνδεση του «διαδικτύου» μας.

Τώρα, δισεκατομμύρια συσκευές είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο παγκοσμίως και όλες συλλέγουν και μοιράζονται δεδομένα. Το IoT συγχωνεύει ψηφιακό και φυσικό σύμπαν, καθιστώντας το ύφασμα πιο ευαίσθητο και καινοτόμο.

Η ιδέα της προσθήκης νοημοσύνης σε βασικά αντικείμενα συζητήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και του 1990. Δεδομένου ότι η τεχνολογία δεν ήταν πολύ μεγάλη τότε, η πρόοδος ήταν αργή. Τα τσιπ ήταν πολύ ογκώδη και υπερμεγέθη, καθιστώντας δύσκολη την εγκατάστασή τους σε οποιοδήποτε σύστημα ή συσκευή.

Έτσι, ήρθε η πρώτη ιδέα να γίνει το τσιπ μικρό και φθηνότερο. Η υιοθέτηση ετικετών RFID και IPv6 συμβάλλει στη βελτίωση των ασύρματων δικτύων και στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για το IoT σε κλίμακα. Σιγά σιγά, έγινε μια από τις πιο ισχυρές τεχνολογίες στον κόσμο.

Οφέλη του IoT για τις επιχειρήσεις

Τα οφέλη του IoT εξαρτώνται από την επιχειρηματική ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Η ιδέα είναι να συλλεχθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τα εσωτερικά συστήματα και να γίνουν αλλαγές σύμφωνα με τις απαιτήσεις για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

Οι κατασκευαστές προσθέτουν αισθητήρες στα αντικείμενα ή τα εξαρτήματα των προϊόντων για τη μετάδοση δεδομένων. Αυτό βοηθά τις επιχειρήσεις να εντοπίσουν την αποτυχία του στοιχείου και να το ανταλλάξουν προτού καταστρέψουν άλλα εξαρτήματα.

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν δεδομένα που δημιουργούν οι αισθητήρες για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του συστήματος και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το IoT επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αυτοματοποιούν τις διαδικασίες και να βελτιώνουν την παροχή υπηρεσιών, περιορίζοντας παράλληλα τα απόβλητα και μειώνοντας το κόστος εργασίας

Μερικά από τα κοινά οφέλη είναι τα ακόλουθα:

  • Παρακολούθηση γενικών επιχειρηματικών διαδικασιών
  • Βελτιωμένη εμπειρία πελάτη
  • Εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου
  • Βελτιωμένη παραγωγικότητα των εργαζομένων
  • Εύκολη ενσωμάτωση επιχειρηματικών μοντέλων και προσαρμογή τους
  • Λήψη σαφέστερων επιχειρηματικών αποφάσεων
  • Υψηλότερη παραγωγή εσόδων

Μερικά παραδείγματα μάρκετινγκ IoT

Η αύξηση της υιοθέτησης της έξυπνης τεχνολογίας δεν σημαίνει μόνο τη δημιουργία δεδομένων, εμπειριών και στιγμών. έχει επίσης βαθιές επιπτώσεις για διάφορους εμπόρους. Για να αποφευχθεί η αναστάτωση στην επιχείρηση, οι επωνυμίες πρέπει να ακολουθούν τις νέες τάσεις της τεχνολογίας, όπως το Διαδίκτυο των πραγμάτων.

Οι έξυπνες βρεφικές οθόνες, οι έξυπνες κάμερες με κουδούνια, οι έξυπνες κλειδαριές και τα έξυπνα βύσματα αυξάνονται σε ζήτηση από πολλούς χρήστες.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα μάρκετινγκ IoT για σύνδεση με καμπάνιες προϊόντων, γεωγραφική επίθεση, έξυπνες ετικέτες, επωνυμία και μάρκετινγκ περιεχομένου.

Καμπάνιες προϊόντων που βασίζονται στο IoT

Ενσωματώστε ένα υπάρχον προϊόν με αισθητήρες για συνδεσιμότητα IoT. Αυτό θα οδηγήσει το μάρκετινγκ σας στο επόμενο βήμα, επιτρέποντας στους πελάτες να μοιράζονται τα μοναδικά δεδομένα ή το περιεχόμενό τους που αναμεταδίδονται στα συστήματα για ουσιαστικές πληροφορίες.

  10 κορυφαίοι πάροχοι φιλοξενίας διακομιστών συντοπισμού για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η χρήση λογισμικού και υλικού περιλαμβάνεται στις βαριές επενδύσεις IoT περιπτώσεις, αλλά τα αποτελέσματα είναι αναμφισβήτητα. Για παράδειγμα, η εταιρεία ποτών, Diageo, προσαρμόζει τα μπουκάλια ουίσκι της για να μεταφέρουν βίντεο που έχουν εγγραφεί από πελάτες, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει περισσότερους πελάτες από την καμπάνια.

Γεωφράχτη

Τα smartphone γίνονται πιο χρήσιμα στο μάρκετινγκ IoT, δεδομένης της τεράστιας δημοτικότητας και χρήσης τους μεταξύ των πελατών παγκοσμίως.

Το Geofencing είναι μια ευφυΐα τοποθεσίας όπου το ενσωματωμένο GPS μιας έξυπνης συσκευής χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό κοντινών επιχειρήσεων. Έτσι, όταν συνδυάζονται με τη γεωγραφική περίφραξη, τα smartphone μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε πελάτες με μεγάλη σημασία και μεσαία διοχέτευση κοντά στην επιχείρηση ή το κατάστημά σας.

Για παράδειγμα, το Internet of Things μπορεί να ενημερώσει την επιχείρησή σας όταν ένας αγοραστής βρίσκεται στο ραντάρ και να στείλει κατάλληλα μηνύματα σχετικά με κουπόνια, προσφορές και εκπτώσεις, ώστε οι πελάτες να μπορούν να επισκεφτούν το κατάστημα για να αγοράσουν προϊόντα.

Παράδειγμα: Το Burger King εκτελεί την τεχνική geofencing IoT για μεγαλύτερη επιτυχία. Ξεκίνησαν μια καμπάνια με το όνομα “Whooper for a Penny”. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε πελάτης της McDonald’s σε απόσταση 600 ποδιών θα λάβει μια ειδοποίηση στα smartphone του και θα κατευθυνθεί στο κοντινό κατάστημα Burger King.

Έξυπνες ετικέτες προϊόντων

Οι υπάρχοντες πελάτες είναι το καλύτερο σημείο εκκίνησης για τη νέα καμπάνια. Παραμένουν στο κάτω μέρος της διοχέτευσης, δείχνουν ενδιαφέρον για την πρόταση επιχειρηματικής αξίας και είναι ανοιχτά σε ανοδικές ή σταυροειδείς πωλήσεις.

Αυτό είναι ίσως το πιο οικονομικό παράδειγμα IoT, καθώς δεν απαιτείται υλικό. Οι επιχειρήσεις μπορούν να εφαρμόζουν ετικέτες QR απευθείας στα προϊόντα τους τις οποίες οι πελάτες μπορούν να σαρώσουν χρησιμοποιώντας τις κινητές συσκευές τους. Αυτό θα τους καθοδηγήσει σε σχετικά προϊόντα, ασήμαντα προϊόντα, εμπειρίες στο κατάστημα, εκπτώσεις και πολλά άλλα.

Για παράδειγμα, ένα εστιατόριο σκοπεύει να βάλει έναν κωδικό QR με δυνατότητα σάρωσης στο τραπέζι όπου οι πελάτες σαρώνουν τον κωδικό για να γνωρίσουν το σημερινό ειδικό πιάτο, προσφορές σε ποτά και πολλά άλλα οφέλη. Επίσης, ορισμένες επιχειρήσεις επιτρέπουν στους πελάτες να σαρώσουν τον κωδικό QR για να έχουν την ευκαιρία να παίξουν ένα παιχνίδι για να κερδίσουν συναρπαστικά βραβεία που θα μπορούσαν να εξαργυρωθούν στο ίδιο εστιατόριο.

Επωνυμία

Στη σημερινή εποχή, σχεδόν όλοι έχουν ένα smartphone και έναν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η επωνυμία είναι και πάλι ένα οικονομικό παράδειγμα IoT αλλά πολύ αποτελεσματικό. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να γνωρίζουν την επωνυμία από διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε ορισμένους ιστότοπους.

Ακόμα κι αν οι πελάτες δημοσιεύουν μια φωτογραφία στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άλλοι βλέπουν τη δημοσίευση και γνωρίζουν για το προϊόν. Ταυτόχρονα, το branding επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν σε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως οι food bloggers μπορούν να βελτιώσουν το branding και τις πωλήσεις σας ενώ απολαμβάνουν τα φαγητά σας.

Οι έμποροι εκμεταλλεύονται τις συσκευές IoT για να εξηγήσουν τι κάνει τα προϊόντα τους ξεχωριστά και πώς διαφέρουν από άλλα προϊόντα. Όλα έχουν να κάνουν με την επίδειξη των χαρακτηριστικών των προϊόντων για να ξεχωρίσετε την επωνυμία σας από τους ανταγωνιστές.

Για παράδειγμα, μια επιχείρηση αλληλεπιδρά με τους πελάτες της για να τους ενημερώνει για νέες προσφορές. Για αυτό, η επιχείρηση εγκαινιάζει μια εφαρμογή που στέλνει αυτοματοποιημένα και προσαρμοσμένα μηνύματα κειμένου σχετικά με προσφορές και εκπτώσεις στους υπάρχοντες πελάτες της.

Content Marketing

Πολλές προσεγγίσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μάρκετινγκ, αλλά το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους. Αυτό το στυλ μάρκετινγκ επικεντρώνεται στη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου καταναλωτών μέσω συνεπών μεταφορτώσεων σε ιστότοπους και λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Με τη βοήθεια του μάρκετινγκ περιεχομένου, μια επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και αφοσίωση στους πελάτες, με αποτέλεσμα μια ισχυρή πελατειακή βάση. Τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω των αλληλεπιδράσεων βοηθούν τους εμπόρους να κατανοήσουν τις ανάγκες των πελατών.

Η χρήση δεδομένων από συστήματα IoT μπορεί να βοηθήσει μια εταιρεία να ξεχωρίσει στο πλήθος, καθώς μπορεί να εξατομικεύσει τη στρατηγική της και να προσφέρει στους πελάτες μια μοναδική εμπειρία. Αυτό οδηγεί σε ένα νέο είδος δέσμευσης μεταξύ μιας εταιρείας και των πελατών της. Έτσι, μια επιχείρηση μπορεί να βελτιώσει τις πωλήσεις της.

Επιπλέον, η βελτιστοποίηση αναζήτησης και οι λέξεις-κλειδιά είναι επίσης σημαντικά για την επέκταση του μάρκετινγκ περιεχομένου με το IoT. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να περιορίσετε τη διοχέτευση σας ενώ ενισχύετε τους δυνητικούς πελάτες σας.

  Πώς να αφαιρέσετε μια κατοικία ανενεργού παίκτη στο "Animal Crossing: New Horizons"

Πώς το IoT επηρεάζει το μάρκετινγκ;

Το IoT έχει σημαντικό αντίκτυπο στον κόσμο του μάρκετινγκ. Αυτή η τεχνολογία βοηθά τις επιχειρήσεις να κάνουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους πιο ελκυστικά στους καταναλωτές ακούγοντας τις ανάγκες των πελατών και ανταποκρινόμενοι σε αυτές ανάλογα.

Οι έμπειροι διαχειριστές, οι έμποροι και οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία για να μεταδώσουν τη σωστή στρατηγική μάρκετινγκ την κατάλληλη στιγμή σε έξυπνες συσκευές. Αυτό θα βοηθήσει στη λήψη περισσότερων δεδομένων πελατών που είναι πολύτιμα για τη γνώση της συμπεριφοράς και των προσδοκιών των καταναλωτών, με αποτέλεσμα την επιχειρηματική επιτυχία.

Ας κατανοήσουμε τον αντίκτυπο του IoT σε διάφορους τομείς.

Εμπειρία Πελατών και Δέσμευση

Το IoT ανοίγει κερδοφόρες ευκαιρίες για να προσελκύει πελάτες συνεχώς σε πραγματικό χρόνο και να δημιουργεί αξία προϊόντος καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της εταιρείας. Οι συνδεδεμένες συσκευές IoT δίνουν στις εταιρείες ορατότητα στη χρήση, επιτρέποντάς τους να εντοπίζουν και να επιλύουν προβλήματα γρηγορότερα, να καταγράφουν δεδομένα και να αυξάνουν τα έσοδα.

Σκεφτείτε τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα, το μάρκετινγκ εγγύτητας και τον οικιακό αυτοματισμό. Το IoT αναδιαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιείτε τις επιχειρήσεις και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται και προσδοκούν οι πελάτες, χάρη στην ασύρματη συνδεσιμότητα και τα δίκτυα.

Για καλύτερη εμπειρία και αφοσίωση πελατών, το IoT επιτρέπει στην επιχείρησή σας να επικεντρωθεί σε τέσσερις τομείς:

  • Σχετικές προσφορές την αντίστοιχη χρονική στιγμή
  • Ικανοποιητικές εμπειρίες καταστήματος
  • Απρόσκοπτη και γρήγορη επίλυση προβλημάτων
  • Προσφέροντας πιο συναρπαστικές επιλογές για την αύξηση της αφοσίωσης των πελατών

Έτσι, το IoT μεταμορφώνει τις σχέσεις μεταξύ εταιρειών και πελατών, εξελίσσοντας γρήγορα τις ιδέες για το τι είναι δυνατό στις μέρες μας.

Εξατομίκευση

Ο αυξημένος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών έχει αναγκάσει τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν πολλαπλές τακτικές για να ανέβουν στην κορυφή. Μία από αυτές τις τακτικές είναι η εξατομίκευση. Κάθε επιχείρηση προσπαθεί να προσφέρει βελτιωμένες υπηρεσίες στους πελάτες. Το IoT μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να ικανοποιήσουν τη ζήτηση των πελατών τους για πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες.

Δεδομένου ότι όλο και περισσότερες εταιρείες βουτούν στον κόσμο του IoT, αυτή που μπορεί να εξατομικεύσει αποτελεσματικά θα είναι στην κορυφή της επιτυχίας. Τώρα, σε αυτόν τον κόσμο προσωποποίησης του IoT, οι εταιρείες και οι πελάτες συνδέονται περισσότερο.

Ερευνα αγοράς

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το IoT είναι απαραίτητο για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις σε κάθε κλάδο. Άρα, τα δεδομένα είναι χρυσωρυχείο για έρευνα αγοράς. Τα μεγάλα δεδομένα έχουν καθημερινές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις, τους ερευνητές αγοράς και τους καταναλωτές. Η εφαρμογή δεδομένων διαδραματίζει πολύ κρίσιμο ρόλο σε έρευνες έρευνας αγοράς για επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων.

Η έρευνα αγοράς γίνεται πιο ψηφιακή σήμερα. Ως εκ τούτου, το IoT βοηθά τους ερευνητές της αγοράς να παραμένουν ενημερωμένοι για τη συμπεριφορά και τις συνήθειες των καταναλωτών. Επιπλέον, το IoT είναι πιο αξιόπιστο, πολύτιμο και ακριβές για τους ερευνητές αγοράς.

Υπερ-Συνδεδεμένο

Στον υπερσυνδεδεμένο κόσμο, το IoT συνδέει πληροφορίες, πράγματα και ανθρώπους με τρόπο που αλλάζει ριζικά την κοινωνία και τις επιχειρήσεις ταυτόχρονα. Το IoT έχει μετατραπεί σε ανατρεπτική δύναμη σε όλες τις βιομηχανίες, βασικός μοχλός όλου του ψηφιακού μετασχηματισμού και παράγοντας ενίσχυσης για υπερσυνδεδεμένες επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις εργάζονται σε συνεργασία με τους πελάτες τους για να αναδημιουργήσουν ψηφιακές λύσεις που τους επιτρέπουν να αποκτήσουν υπερσύνδεση. Συνδυάζοντας τη δύναμη του Διαδικτύου των Πραγμάτων με λύσεις δικτύου, τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογίες, πολλές βιομηχανίες μπορούν να προσφέρουν μια άποψη 360 μοιρών της διαχείρισης και της απόδοσης των επιχειρήσεων.

Υπερταχεία συναλλαγή

Οι πελάτες που αναζητούν μια γρήγορη εμπειρία εκτός σύνδεσης μπορούν να επωφεληθούν από επιλογές συναλλαγών υπερ-ταχύτητας με τη βοήθεια του IoT.

Θυμηθείτε, η γρήγορη εξυπηρέτηση προσελκύει γρήγορους πελάτες. Δεδομένου ότι πολλές γρήγορες συναλλαγές απαιτούν περισσότερες πληροφορίες πελατών, οι έμποροι θα επωφεληθούν από τη συλλογή πολύτιμων δεδομένων. Και ξέρετε ότι οι πληροφορίες είναι σαν τα χρήματα αυτές τις μέρες.

Έτσι, οι συναλλαγές υπερταχείας αναδεικνύονται ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις να συλλέγουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες. Αυτές οι συναλλαγές επιτρέπουν επίσης στις επιχειρήσεις να κατανοήσουν τη συμπεριφορά των πελατών και τη συνήθη διαδικασία τους. Με αυτόν τον τρόπο, μια επιχείρηση μπορεί να διαμορφώσει την επωνυμία της ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πελατών.

Ταξίδι αγοράς

Το ταξίδι αγοράς των πελατών πρέπει να είναι ομαλή. Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις πρέπει να φροντίσουν για αυτό.

Τα συστήματα IoT μπορούν να βοηθήσουν έναν αγοραστή να παραγγείλει προϊόντα με βάση την επιλογή και τις προτιμήσεις του. Μπορούν εύκολα να προσαρμόσουν ορισμένες ρυθμίσεις IoT σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους και να μετακινήσουν τις υπόλοιπες με αυτοματισμό.

  Γιατί είναι τόσο δυνατός ο ανεμιστήρας του Mac μου; 14 τρόποι για να διορθώσετε την υπερθέρμανση του Mac!

Επιπλέον, τα συστήματα IoT ειδοποιούν τους πελάτες για την κατάσταση του προϊόντος, είτε έχει εξαντληθεί είτε είναι ξανά σε απόθεμα. Μπορείτε ακόμη και να δώσετε τις απαραίτητες πληροφορίες σας νωρίς όταν το προϊόν εξαντληθεί, ώστε όταν είναι διαθέσιμο, το σύστημα IoT να το αγοράσει αυτόματα για τον πελάτη.

Βελτιστοποίηση εμπειρίας από άκρο σε άκρο

Τα δεδομένα IoT επιτρέπουν στις επωνυμίες να συγκεντρώνουν πολλά δεδομένα σχετικά με τα προϊόντα τους. Τα δεδομένα που περιέχουν τη χρήση του προϊόντος στον πραγματικό κόσμο μπορούν να ανατροφοδοτήσουν δεδομένα στην επωνυμία και στους πελάτες σχετικά με την απόδοση του προϊόντος.

Αυτό θα βοηθήσει τις επωνυμίες να προβλέπουν ζητήματα και προτάσεις με βάση τα σχόλια. Οι επωνυμίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να ειδοποιούν τους πελάτες σχετικά με τη λειτουργικότητα του προϊόντος και να τους ειδοποιούν όταν απαιτείται συντήρηση. Αυτό οδηγεί σε καλύτερη εξυπηρέτηση και ικανοποίηση πελατών.

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Το κοινό αποτέλεσμα που έχουν τα συστήματα IoT στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ενθαρρυντικό και τεράστιο. Το IoT μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη, όπως η παρακολούθηση της συμπεριφοράς των πελατών σε πραγματικό χρόνο, η βελτίωση της επίγνωσης της κατάστασης και πολλά άλλα.

Οι επιχειρήσεις που βασίζονται σε βαθιές πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσφέρουν τις αναμενόμενες υπηρεσίες. Τα smartphone έχουν μετατραπεί σε ένα κρίσιμο μέρος της ζωής όλων και χρησιμοποιούνται ευρύτερα μεταξύ των gadget. Έχει δημιουργήσει πεδίο μάχης για όλα τα gadget IoT.

Ακολουθούν ορισμένες από τις επιπτώσεις του IoT στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

  • Επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αλλάξουν τον τρόπο παροχής των υπηρεσιών τους.
  • Οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν καλύτερη φήμη στο κοινό τους.
  • Επιτρέπει στις εταιρείες να διατηρήσουν το απόρρητο.

SEO

Το IoT αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αναζητούν κάτι στο διαδίκτυο. Τα έξυπνα ρολόγια, τα έξυπνα αυτοκίνητα, τα συνδεδεμένα σπίτια, οι βοηθοί φωνής και οι φορητές συσκευές είναι τα καλύτερα παραδείγματα των σημερινών βέλτιστων πρακτικών SEO. Για να προετοιμαστείτε για ένα μέλλον με γνώμονα το IoT, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες στρατηγικές, όπως:

  • Δώστε προτεραιότητα στη φωνητική αναζήτηση
  • Εξέλιξη με SERP
  • Παρακολουθήστε μέσα αναζήτησης που βασίζονται στο IoT
  • Εστιάστε στην εξατομίκευση
  • Συνθέστε δεδομένα εκτός σύνδεσης και σε απευθείας σύνδεση

Ευκαιρίες απασχόλησης

Χωρίς αμφιβολία, κάθε τομέας επωφελείται από την τεχνολογία IoT. Με την εξελισσόμενη τεχνολογία, οι εργασιακές κουλτούρες αλλάζουν, όπως και οι αγορές εργασίας σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η πρόοδος στην επόμενη εποχή, οι εργαζόμενοι και οι οργανισμοί πρέπει να αγκαλιάσουν τη διαθέσιμη τεχνολογία IoT.

Το IoT προσφέρει στους εργαζόμενους ένα ασφαλέστερο περιβάλλον, υψηλή παραγωγικότητα και καλύτερη εργασιακή εμπειρία. Από την άλλη πλευρά, οι οργανισμοί μπορούν να παρακολουθήσουν βελτιωμένες πωλήσεις. Περισσότερη ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες σημαίνει καλύτερες ωριαίες τιμές και για τους εργαζόμενους.

Αυτοματοποίηση

Οι κατασκευαστές αυτοματοποιούν τα διαγνωστικά και την αναφορά συντήρησης συνδυάζοντας τη λύση του IoT και του αυτοματισμού. Θα βοηθήσει στην παροχή πληροφοριών για κάθε πτυχή της διαδικασίας για την αύξηση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση των ατυχημάτων. Τα συστήματα IoT επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να τροφοδοτούν τα συστήματα ασφαλείας τους.

Ενσωμάτωση προϊόντων

Το IoT απαιτεί σε μεγάλο βαθμό μια πιο ευέλικτη και πειθαρχημένη προσέγγιση για την ενοποίηση προϊόντων. Είναι επειδή:

  • Οι καταναλωτές γίνονται πιο γνώστες της τεχνολογίας
  • Το IoT ενθαρρύνει την καινοτομία
  • Καλύτερη ανάλυση του προϊόντος
  • Μειωμένο κόστος ανάπτυξης και χρόνος
  • Ενθαρρύνει τη συνεργασία

Προγνωστική Διαφήμιση

Θα έχετε πολλές ευκαιρίες διαφήμισης όταν μπορείτε να συνδέσετε έξυπνες συσκευές στο διαδίκτυο. Τα συστήματα IoT μπορούν επίσης να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις σας να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε αντικείμενο ως κανάλι για να προσελκύσουν πελάτες.

Ανάπτυξη προϊόντων

Το Internet of Things περιλαμβάνει γρήγορη και ασφαλή συνδεσιμότητα, εξελιγμένη διαχείριση πληροφοριών και ισχυρή διαχείριση συσκευών. Έτσι, σας βοηθά να δημιουργήσετε πιο έξυπνα προϊόντα με δυνατότητα IoT.

Καταγραφή δεδομένων

Οι επιχειρήσεις μπορούν να συλλέγουν δεδομένα από οποιαδήποτε πηγή μέσω είτε ενσωματωμένων είτε εξωτερικών αισθητήρων. Δεδομένα όπως δεδομένα κατάστασης, δεδομένα τοποθεσίας, δεδομένα αυτοματισμού και δεδομένα με δυνατότητα δράσης βοηθούν πολλούς κλάδους να αναπτύξουν την επιχείρησή τους και να βελτιώσουν τις πωλήσεις τους.

συμπέρασμα

Το IoT προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες στις επιχειρήσεις και τις βοηθά να δημιουργήσουν περισσότερα έσοδα και πωλήσεις. Με τη βοήθεια του IoT, οι βιομηχανίες μπορούν να υιοθετήσουν γρήγορα νέες στρατηγικές μάρκετινγκ.

Το IoT απευθύνεται σε διάφορους κλάδους και επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν τη διαφήμιση στο Διαδίκτυο, το μάρκετινγκ περιεχομένου, την ανάπτυξη προϊόντων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το viral marketing και πολλά άλλα. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των εμπόρων και των πελατών, ενισχύει την αναγνώριση της επωνυμίας και παρέχει μεγαλύτερη ικανοποίηση πελατών.

Λαμβάνοντας υπόψη την ευρεία υιοθέτησή του, το IoT πιθανότατα θα παραμείνει για χρόνια.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους πόρους εκμάθησης IoT εάν είστε νέος στη σφαίρα του IoT.